Kabatasda tipi durumu var.
Printable View
Kabatasda tipi durumu var.
Tipi ve kar kiyi seridine oldukca hakim, sahilyolu acik ama kar etkisini surduruyor :D
Sultanahmette ayni sekilde tipi ve kar var..
Merterde donsuz geceler
bostancidayim sanayide yagiyo ama yalandan :)
seyrantepe de fırtına tamam
Beylıkdüzü tipi ..hava buzgibi soğuk.
yeter artık güneş görmek istiyorum.
Cemre havaya düşmüş son demlerini yaşıyor havada son yağışlar olabilir
benimde anlamadığım bi konu
pazartesi bahar geliyormuş bu yılın son karı diyorlar
Halkımızın arasında yaygın olarak baharın müjdecisi olarak bilinen sıcaklığın artması olayına cemre denir. Cemre’nin birer hafta arayla havaya, suya ve toprağa düştüğüne inanılır. Üç tane olan cemrenin birincisi havaya (19-20 Şubat), ikincisi suya (26-27 Şubat) ve üçüncüsü de (5-6 Mart) toprağa düşer. Her cemrenin düşüşüyle hava sıcaklığı artar, cemrelerin arasında ise sıcaklıkta küçük bir düşüş görülür.
Böylece cemre, havanın aşağıdan değil de sanki yukarıdan aşağıya doğru ısındığını ifade eder.
Öncelikle sanıldığı ve cemrenin açıklandığı gibi güneş ışınları atmosferimizi doğrudan ısıtmaz : Yeryüzeyi, güneş ışınlarını yutarak önce kendi ısınır., sonra atmosfer ısıtır. Açık bir günde, atmosferin alt tabakasından geçen güneş enerjisi, yeryüzeyi tarafından yutulur. Dolayısıyla yeryüzeyi ısınır. Yüzeydeki hava ısındıkça, yüksekteki havadan daha az yoğun hale gelir. Isınan hava yükselir ve daha soğuk olan hava çöker. Yükselen hava, genişler ve soğur. Su buharı, bulut damlacıkları şeklinde yoğunlaşarak, hal değişim ısısından dolayı, havanın ısınmasını sağlar. Bu sırada dünya karbondioksit ve su buharı tarafından yutulup tekrar yayınlanan kızılaltı ışınları yayınlar. Gazların yoğunluğu, dünya yüzeyinde daha az olduğundan yutma işleminin büyük bir kısmı, yüzeye yakın katmanlarda gerçekleşir. Dolayısıyla atmosferin alt tabakaları aşağıdan yukarı doğru ısıtılmış olur.
google amca bende merak edip baktım. :D
Folklorik bir inanışmış moruk
Meteorolojik olarak ısınma sıralaması toprak - hava- su şeklindedir. Cemre her ne kadar folklorik bir inanış olsa da, cemreler arasındaki günlerde hava sıcaklığında az da olsa düşüşler yaşansa da, özellikle Marmara bölgesine ait istatistiklere göre, cemre tarihlerinde yüzde 80'e varan oranda ısınma meydana gelmektedir. Cemreler Türk dünyasının kültür ve edebiyatına da konu olmuşlardır. Örneğin, divan şairlerinin cemre zamanlan, baharın yaklaşması dolayısıyla önemli kişiler için yazdıkları övgü şiirlerine 'Cemreviye' denilirdi.
Bende gazetede okumuştum gazetenin yalancısı çıktım engin abi
cemre dustumu yaaww :D
atasehıre gecıcem yollar nasıldır bılen varmı ?
Problem yok Ataşehir de ...
Yok yahu o kadarda değil zemin ıslak ama kar yok yollarda açık ;)
Tuzlada çok hızlı kar yağışı başladı böyle devam eder umarım
bu kardan bir cacık olmaz..
Kimse heveslenmesin kar soguk gdio die yapilan arastirmalarin bu sene yazin gec gelicegini solemis bilginiz olsun bu kis daha surer....
bu sistem biraz tırtladı :) akşam saatlerinde anadolu yakası kuzey kesimleri yağış alacakmış. oda çok etkili olmayacak.
Kartalkaya 2 gundur cok yagiyor. Bu kar izmitten karadeniz arasi etkili oldu...
Sadece Rüzgar var, Başka Bir Hava Muhalefeti yok :)
bundan sonra soğuklar olucak ondan sonrada sıcaklar geliyor.. küresel ısınmanın neticesi bütün bunlar.. kutuplarda eriyen buzullar atlantikde yoğunlaşıyormuş avrupayı etkisi altına alıyormuş bu etki genişleyerek gidiyormuş bundan sonra bu tip extreme hava olaylarına alışın diyor yetkililer sert kışlar aşırı normalin üstünde sıcaklar hortumlar v.s
Kocaelinde 10cm e yakın heryer :)
En 15 gun kar yok :( artik martta 1 kez yapar,defter kapanir...
Buarada kartalkaya ya 1 gunde 1,5 metreye yakin yagdi,ulen burdan biraz kar almak gerek bizim gobege ;)
kar yağışına razyım bu nasıl bi soğuk rüzgardır böyle...
bide beyler e5e katılımlardaki yonca dönüşlerde yolun sol tarafları genellikle buzlu dikkat edin öyle yerlerde.
Bugun dondum... o nasıl bir rüzgardır... buz buz..
muğlada kar yağıyo şuan yavas yavas basladı tutmaya
İstanbulda da feci kar dediler bekledikde...
http://i.imgur.com/VUmou.gif
Metereoloji ne sallamasayon yapar oldu arkadş öyle yaa :D
harbiden sistem eskidi galiba tutturamıyolar :D
salı gününe dikkat kar geri geliyor.
ooo gene konumuz gelmıss ayda 1 rutın toplantılarımıza devam burda:)
kusucam kusucam yeterrrr artık bune yaaaa hayata küstüm.