Beni Turk meteorolojistlere emanet edin.
Amma zor kelimeymis meteorolojist
Bu arada Poseidon da Istanbulda kar gostermiyor bilginiz olsun gencler.
Tekirdağ günlük güneşlik kar gelsinde mikroplar ölsün biraz hasta herkez :S
/// M POWER 3.20 // VW MK6 TDI //SEAT LEON TFSI
bu gece ile çarşamba gecesine kadar bende kar bekliyordum , etkili olacak şekilde ama olmayacak gibi... Yağmur yagacak bellide kara çeviremiyecek sanırsam... İnş sıcaklıklarda ani düşüş olurda kara çevirir..
Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..
Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Yarın (10.12.2013 Salı) Ülkemizin Balkanlar üzerinden gelecek yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor.
Bu nedenle soğuk havanın poyraz fırtınası ile birlikte Marmara bölge genelinde, sıcaklık düşüşüne paralel olarak kar yağışlarının İstanbul başta olmak üzere özellikle Marmara'nın doğusunda önümüzdeki üç gün boyunca etkili olacağı tahmin ediliyor.
İstanbul'da bu gece ve yarın (10.12.2013 Salı) sabah saatlerinde lodosla birlikte görülecek yağmurun, zamanla rüzgarın kuzey yönlere dönmesi ve sıcaklık düşüşüne paralel olarak karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar yağışına dönüşeceği, akşam ve gece saatlerinde il genelinde kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor.
Kar yağışının poyraz fırtınası ile birlikte zaman zaman etkisini artırarak Çarşamba ve Perşembe günleri devam edeceği, özellikle sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayınında kentte etkili olacağı tahmin ediliyor.
Soğuk hava, kar yağışı, poyraz fırtınası ile buzlanma ve don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.
Başlama-Bitiş Zamanı 10.12.2013 06:00-13.12.2013 09:00İ
Hadisenin Şiddeti Kuvvetli Kar
Oluşması Muhtemel Riskler Buzlanma - Don Olayı - Ulaşımda Aksamalar - Çatı Uçması - Ağaç veya Direklerin Devrilmesi
Alınabilir Önlemler Fırtınadan Korunma Yöntemleri | Don Tehlikesi ve Korunma Yöntemleri
Uyarı Yapan Merkez Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü
uyarı çekmişler istanbul için
Marmara için genel özet geçersem ;
İstanbul ; Günler öncesinden belli olan tablo aynen devam etmekte.. Fırtına ile kar var.Ve yineleyerek bazı bölgelerde GÖKGÜRÜLTÜLÜ kar görülecek bence.Beylikdüzü tarafları şanslı.Kadıköy tarafı ise kar görür ancak erime olasılığı yüksek.
İzmit ; Yağış ilk karla karışık olarak düşebilir.öğleden sonra hatta öğleyede kalmaz yağış kuvvetlenecek dikkat edilmeli.
Bursa : Sistemdeki en şanslı en bol kar alacak illerinden birisi.merkez ilk önce yağmur & karla karışık yağmur alıcaktır.Kısa sürede kara dönecek ve perşembe akşama kadar yoğun kar alacaktır.
Edirne : Kar olarak pek yağış yok.Sabah vakitlerinde karla karışık yağmur,yüksekleri ise kar görebilir.Ancak uzun sürecek bir yağış yok.
Progressive Trance & Progressive House Music Producer.
Spotify : https://open.spotify.com/artist/24ek...jQ&dl_branch=1
Alperle konustum,cok hafıf kar yagısı olucagı yonde. Ama sızlerın yazıları kuvvetlı kar olucagı yonunde.
Ortası yok mu?![]()
Sokak hayvanlari olsun, evsiz insanlar olsun cok uzuluyorum...
Bunun haricinde o kar ne kadar guclu olursa o kadar mutlu edecek beni-)
-12lık 850hpa 500mb'da ise -35 var.2m ise aniden düşüyor.Jet stream ise oldukça mükemmel sistem için.Hafif kar şu an çok zor.en kötü orta kuvvet olur ama bence hafif kar olmazAdeta o bölgeye bıçak gibi saplanan sistem var.
Onceki yazilarimi okudan bunh yazmazsin.
Ayrica meteorolojiyi aramak eskidendi,internet sitesinden gorunuyor hersey.
Ancak 3-4 farkli siteden bakiyorum,TC ni sitesi yogun kar gosteriyor,digerleri hafif kar.
Ayrica Alper'de bu isi amator olarak dogru yapiyor. Ona sorararak da dogru bilgi aliyorum zaten de,suan kararli tahmin goremedim...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)