User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
51 sonuçtan 39 ile 51 arası

Konu: sızdırmazlık raporuna gerek yok

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı esimsir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    biliyorum sürekli tüv istasyonlarına iş icabı gidiyorum bilmediğim için sordum onunda kalibrasyonu var mı diye...
    yok genelde at yenısini paketten çıkar mantıgı var lpg ve bazı araç gereçlerde :d
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Ome_RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    rapora gerek yok çünkü tüv raporu kaale almıyor.
    lpg li araclar sızdırmazlık raporu almıs dahi olsalar tüv muayneye almadan kendisi komple gaz hattını kontrol edip o sekilde içeri alıyor.
    sızdırmazlıktan gelip gaz kacıran cok aracı geri göndermiştik calısırken..
    sanırım o zaman tüv orda bir 3 kağıt olduğunu sezmiş gitsin ruhsat gelsin ruhsat hesabı.üzücü..

gkmn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla sızdırmazlık olsa da olmasa da güvenli değil lpg olayı bence.
    bu bir yana daha tüv e hiç gitmedim kısmetse mayısta gideceğim ama trafikte gördüğüm arabalara bakaraktan "ulan bu tüv madem bu kadar sıkıyor insanları bu arabalar nasıl trafikte geziyor?" sorusunu sormadan edemiyorum.... kiminin tekeri 8 çizer, kimi şırıl şırıl yağ akıtır, kiminin freni tutmaz, kiminin farı- stopları yanmaz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gkmn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla sızdırmazlık olsa da olmasa da güvenli değil lpg olayı bence.
    bu bir yana daha tüv e hiç gitmedim kısmetse mayısta gideceğim ama trafikte gördüğüm arabalara bakaraktan "ulan bu tüv madem bu kadar sıkıyor insanları bu arabalar nasıl trafikte geziyor?" sorusunu sormadan edemiyorum.... kiminin tekeri 8 çizer, kimi şırıl şırıl yağ akıtır, kiminin freni tutmaz, kiminin farı- stopları yanmaz
    sorunuzun cevabı açık net

1. sizin gibi tüve hiç uğramamamış milyontae araç var

2. araçlar 1 veya 2 yılda bir tüve geliyorlar 7/24 enselerinde biz olmadığımıza göre ve bahsedilen makineler insan yapısı ve diğer şartlarda olunca herşey normal degilmidir?

bond777 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gecen hafta bir arkadasimde gecti sizdirmazlik olmadan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Frid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sorunuzun cevabı açık net

1. sizin gibi tüve hiç uğramamamış milyontae araç var

2. araçlar 1 veya 2 yılda bir tüve geliyorlar 7/24 enselerinde biz olmadığımıza göre ve bahsedilen makineler insan yapısı ve diğer şartlarda olunca herşey normal degilmidir?
    1- tuve hiç uğramamak aracının dökülmesi anlamına gelmez! en azından bende...
    uğramamış olmamın nedeni muayene süresi gelmeden önce araç değiştirip hep sıfır araç aldığım için olabilir belki??????

2- insan yapısıdır doğru katılırım, ama 5 günlük sıfır kamyon kasa yapıldı diye muayene girer ve geçemez 12 senelik döküntü kuş serisi geçerse ben bu işte başka şey ararım.......

Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1- tuve hiç uğramamak aracının dökülmesi anlamına gelmez! en azından bende...
    uğramamış olmamın nedeni muayene süresi gelmeden önce araç değiştirip hep sıfır araç aldığım için olabilir belki??????

2- insan yapısıdır doğru katılırım, ama 5 günlük sıfır kamyon kasa yapıldı diye muayene girer ve geçemez 12 senelik döküntü kuş serisi geçerse ben bu işte başka şey ararım.......
    0 km araç ya yapılan tadilatın ölçüm hatasından poroje hatasından kalır yada tadilat sonrası fren sistemınde yapılmayan düzenlemeden kalır

12 senelık kuşu bırak 77 75 model araçların bile tek seferde geçtigi oluyor ki kaldıgıda kimin deden nasıl niçin kaldıgı önemlidir kimisi aracına çok bakar sözde kalır kimisi doğru bakımı yapar geçer

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    arkadaşım piyasada inanılmaz derecede muayenesiz araçlar var..

bunu sahibindenden bile bakarak anlaya bilirsin.. ilanlara bak çoğu araçda muayenesi yokdur yada muayeneye girmedim bir şeyden değil vakdim yokdu yağmur yağdı kedim kaçdı gibi (sonuncuyu espri olsun diye yazdım ) nedenlerden götürmüyorlar bazısı götürmeye üşenniyor bazısı geçmez diye götürmüyor çünkü bir kere sokdumu illa artık o araç muayeneye den geçmek zorunda kalsada bir daha girmek zorunda bunu biliyorlar o yüzden sokmuyorlar..

ben muayene kuyruğunda çok sohbetlere böyle denk geldim adam diyor geçen geçemedik şu bu nedenlerden 3 bin tl para harcadım alt takıma.. biri diyor bende 500 tl şusuna para harcadım .. biri diyor fren testinden geçemedim komple kampana disk borular hortumlar allah ne verdiyse değiştirdim o yüzden muayeneden tırsan aman araç geçemesse birde bir ton para harcamayalım korkusu olan çok insan sokmuyor..

geçen mesela tosbağa 1303 vardı adamın aracıyla çok uğraşdılar sahibide çok tatlı birisi epey sohbet ettik kuyrukdayken benim 3.20 geçdi iki dakkada adamın 1303 45 dakka incelediler adamı bekledim bende ayıp olmasın o kadar muhabbetimiz var diye yanında durdum yaşlı araba haliyle epey uğraşdılar araçla haklı olarak ordakilerede bir laf demiyorum ama adam kusursuz geçdi..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Frid Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    0 km araç ya yapılan tadilatın ölçüm hatasından poroje hatasından kalır yada tadilat sonrası fren sistemınde yapılmayan düzenlemeden kalır

12 senelık kuşu bırak 77 75 model araçların bile tek seferde geçtigi oluyor ki kaldıgıda kimin deden nasıl niçin kaldıgı önemlidir kimisi aracına çok bakar sözde kalır kimisi doğru bakımı yapar geçer
    neden kaldığını bilmiyorum yorum yapamicam o yüzden arkadaşımın kamyonu çünkü benim değil.

77-75 model araç tek seferde geçiyorsa onun sahibini alkışlarım başka birşey yapmam. dediklerin hep geçerli olsa keşke ama malesef ben bu konuda karamsarım.
    gördüklerimden yaşadıklarımdan yola çıkarak söylüyorum bunu.
    bir gün umarım döküntülerden temizlenecek yollar...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    eski aracın varsa onunda kolayı var.. 30-40 tl ye tüv ün yapdığı kontrollerin aynısını yapan yerler var birebir aynı yerlere bakıp aynı testleri yapıyorlar ve tüv benzeri kağıt veriyorlar aracınızın şu busu var hafif kusurlu geçer yada şundan bundan geçemez bunları servisinizde yada ustanızda halledip aracınızı öyle tüve sokun diyorlar..

eğer aracına güvenemiyorsan sokarsın öyle bir yere muayeneye önden aracını bir kontrol ederler sende bilirsin aracının nesi var nesi yok geçermi geçmezmi..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kendi aracımla ilgili bir sıkıntım yok, benim derdim trafikte gezen hurdalar ya da normal görünüpte içinde hurda yatan araçlarla.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    kendi aracımla ilgili bir sıkıntım yok, benim derdim trafikte gezen hurdalar ya da normal görünüpte içinde hurda yatan araçlarla.
    onlarında sanırsam tüv ile ilgili bir sıkıntıları yok gitmedikleri için

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mümkündür

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)