Çok geçmiş olsun ya, umarım perte çıkar en az zararla atlatmış olursun..
Printable View
Çok geçmiş olsun ya, umarım perte çıkar en az zararla atlatmış olursun..
geçmiş olsun anlattığın kadarı ile doğru anlamışsam senin kaporta hasarın fazla yok masraf airbaglerde ve alt takımlarında yürüyende.. o yüzden yüksek ihtimal aracın perte çıkmıycakdır.. benim fikrim.. kaskon varsa zaten perte çıksada çıkmasada dert ediceğin bir şey yok otur evinde arkana yaslan aracının sana teslim edilmesini bekle kaskon gerekli her şeyle uğraşır..
pert ise parasını verir.. değilse tamir eder hasarsızlık indirimin varsa onuda bozmaz niye bozmaz çünkü karşı taraf %100 kusurlu sende kusur yok haliyle hata sende olmadığı için hasarsızlık indirimin bozulmaz..
Tekrar geçmiş olsun..
Sağolun ilginiz için yarın yazıcam buraya haberleri..
Burak çok geçmiş olsun...
Perte Çıkma %40 larla olacak bir durum değildir arkadaşlar.
Hasar meblanın araça göre kıyaslamak yanlış olur.
Önceliklede Geçmiş olsun arkadaşım.
Şimdi perte çıkmazsa ztn karşı tarafın sigortasından yapılacak
2012 döneminde sigorta yaptırmışsa 22,5bin tl ye kdr alabilirsin 2011 döneminde yaptırmışsa 20bin tl ye kdr alabilirsin.
Senin kendi aracın kaskosu var ise perte çıkma durumda şirket sana ödeme yapar.
Karşı kişiye rucu eder. ondan sonrası da seni ztn ilgilendirmez.
Önemli olan ; servisin ekspere çıkaracağı bedel listesidir.
Eksperde kendi kanaatince şirketin en az hangi şekilde zarar görmemesi için gerekeni yapar.
Yanlışın var arkadaşım.
Yürürlükte olan poliçelerde güncel teminatlar doğrudan geçerli olur. Yani poliçesi 2011'de kesilmiş olsa bile 2012 itibariyle güncel 2012 teminat tutarları, yani araç başına 22.5bin TL otomatikmen, kendiliğinden, herhangi bir işleme gerek kalmaksızın geçerli olur.
Bakınız;
Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelik
Yeni teminat tutarlarının yürürlükteki sözleşmelere uygulanması
MADDE 24
(1) Bu Yönetmelik ile belirlenen teminat tutarları yürürlükteki bütün sigorta sözleşmelerine herhangi bir ek prim alınmaksızın uygulanır.
(2) Sigorta şirketleri, düzenledikleri poliçelerin ön yüzüne "Sözleşme süresi içinde Hazine Müsteşarlığının bağlı bulunduğu Bakan tarafından teminat tutarları artırıldığı takdirde, bu poliçede yazılı teminat tutarları, herhangi bir işleme gerek kalmaksızın ve ek prim alınmaksızın yeni teminat tutarları üzerinden geçerli olur." ibaresini yazmak zorundadır.
Bugün gittim experle konuştum.Perte çıkması hainde bana verilecek paranın 18 19 milyarı geçmeyeceğini söyledi.Bende yaptırıyorum aracımı perte çıkartmıyıcaz..
Sen exper diye servisin hasar danışmanı ile mi görüşüyorsun?
Eğer servisin hasar danışmanı ise görüştüğün, tabi ki yaptır diyecek. Para kazanacak adam. Yok sigortanın senin dosyan için atadığı exper ise, ki onu öyle her an bulamazsın, ancak seni pert olmama durumuna ikna etmek için söylemiş olabilir. Yoksa aracının gerçek piyasa değeri ne ise onu alırsın. Hadi olsun da 1-2 bin tl düşük olsun. 23 bin nerde 18 bin nerde...
eger pert olsa bıle sıgorta kasko degerı olan 23 bın lırayı odemez verecegı rakam 19-20 olur
Son 6 ay içinde iki aracım pert oldu. Eşimde dostumda da aracı pert olanlar oldu. Ve hiçbiri reelde aracını sağlam haliyle satsa alıcı bulacağı fiyatın altını almadı sigortasından. Yalnızca birinde düşük değer biçildi. İtiraz edildi. O da dengine geldi.
Sen pert olmasın demişsen bundan sonrası nettir zaten, pert olmaz. Eksper değişim vereceği parçaya da onarım verir, vs masraf düşer. Belki yetkili servis dışında anlaşmalı servis bile önerebilir.
kaskonuz varmış zaten bahsettiğiniz gibi bir hasarla araç zaten perte çıkar karşı tarafın sigortasından yaptırdınız diyelim arabanıza baglı biriyseniz sizin içinize sincekmi birde yarın öbür gün sizden araç satılırken zorlancagınızı düşünün bence aracı kaskodan perte çıkarın hiç uğraşmayın
al 20 21 bin uğraşma salakmısın olm
valla bence kaskodan alın paranızı hertürlü araçla hiç ugraşmayın sigortadan yaptırsanız hadi servis araştır hadi usta araştır düzgün olsun diye eee bide içinize sinmesi var hep aracın o kazalı hali gelcek yarın öbür gün bi yerden takırtı bişi geldgnde daha çok kıllancaksınız satmaya kalksanız almaya gelcek adam dicek arkadan hasar var airbag açmış in fiyattan vs bence hiç uğraşmayın kafa rahat olsun
Pert olan araçlarda hiç bir zmn kaskodakini ödemeyecek diye bir kayıt yoktur.
vereceği fiyat o ghun şartlarında 2. el rayiş bedeli ağırlığıdır.
Örn ; 20bin laraya kaskolanmış albea diyelim
bunun şuanki rayiş bedeli için exper araştırma yapar 10 yerden ortalama ne ise onu sana sunar.
Snnde buna itirazın olabilir. Eş değerde internetten çıktı yada galericilerden tanıdığın varsa yazı vb vb gibi
Firma hangisi ? Firmalara göre % ler ve yaklaşımlar değişiyor.
Daha önce aracım pert oldu kaportada büyük birşey yoktu ama hasarı bende alttan almıştım. O zaman aracın saglamları 17 bin civarı ediyordu piyasa bu kadar yüksek değildi bana 11bin verdiler. İtiraz ettim 11.250 dediler. Sonra yanımda galeriaradı ikitane yetkili bir tane kendi çalıştıkları onlarda 12 civarı diyorlar , anlaşmalı yani zaten fiyat aldıkları yer belli,3 tane yer arıyorlar. Adamlar birde alıcakları fiyatı söylüyorlar onlara atıyorum piyasası 17 olan aracı galeri 14-15 e alıyorsa direk 12 diyor 13 diyor. Bunun üzerine ofise döndüm sahibinden i actımm 7 sayfa cıktı aldım dilekçe yazdım gittim dosya halinde müdürlüğü verdim. Gittiğimde çalışanın garip garip tavırları üzerine bende sakinliğimi koruyamadım korumalar eşliğinde dışarı çıkarıldım :)
Ardından sigortacımla görüştükten sonra başka bir tanıdık vasıtası ile aynı gün tekrar gittim ofise bir kaç telefon ettikten sonra verdikleri rakam bir anda 14.000 e çıkmıştı. Ben yine kabul etmedim 2 gün sonra telefon geldi 15.000 dediler, trafikten evraklarımı ıvır zıvır aldıktan sonra gittiğimde ofiste üzerine kavga dövüş 250 daha koydurdum :) Benim firma güneş'ti bir daha asla öyle bir hata yapmam . En son gittiğim günde bir adamcağız aynı şekilde derdini anlatmaya ugrasıyordu arabamı ben 30 a aldım sımdı satsam gene 30 eder diyor onlar piyasası 25 diyorlardı. Kaskoda sonuçta buradan para kazanıyor.
Sen üsturuplu bir şekilde itiraz et, ardındanda dilekçe yazarsın rakam içine sinmezse müdülüklerine ve sahibinden tarzı yerlerın cıktısını ekte gönderirsin reel rakam aralıgı böyle diye.Ama mesela bana ozaman çok bilmiş arkadaş sen bana 7 sayfa liste getirmişsinde bunların hepsi kendini akıllı sanan ikinci elden para kazanmaya calısanlar. Yani alsatcı demek istiyor. Kardeşim delimisin sahibinden com orası bı surude galeri var diyorum onlar şişirilmiş fiyat, piyasada hiçbirisi o rakamları etmez diyor. Baya gerilmiştim. Çok sinir dolu günlerdi umarım sende atlatırsın en hızlı ve uygun şekilde.
Geçmiş olsun.