User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
58 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Perte çıkma hakkında

se®k@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle geçmiş olsun. Ben kasko ve trafik sigortası yaptırırken hep 15-20 lira fazla yatırarak ekstra teminatlı yaptırıyorum poliçemi. Dolayısıyla sigorta tarafından kaza başına ödenen miktarlarda hep artıyor. Karşı taraf böyle bişey yaptırdıysa (ki sanmıyorum) tamamını bile karşı tarafın sigortasından alabilirsin.

ukku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok geçmiş olsun. Haberdar et.
    if in doubt, flat out.

instagram: utkuuzunoglu

volkan_gs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok geçmiş olsun ya, umarım perte çıkar en az zararla atlatmış olursun..

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    geçmiş olsun anlattığın kadarı ile doğru anlamışsam senin kaporta hasarın fazla yok masraf airbaglerde ve alt takımlarında yürüyende.. o yüzden yüksek ihtimal aracın perte çıkmıycakdır.. benim fikrim.. kaskon varsa zaten perte çıksada çıkmasada dert ediceğin bir şey yok otur evinde arkana yaslan aracının sana teslim edilmesini bekle kaskon gerekli her şeyle uğraşır..

pert ise parasını verir.. değilse tamir eder hasarsızlık indirimin varsa onuda bozmaz niye bozmaz çünkü karşı taraf %100 kusurlu sende kusur yok haliyle hata sende olmadığı için hasarsızlık indirimin bozulmaz..

Tekrar geçmiş olsun..

BurakCengizhanoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sağolun ilginiz için yarın yazıcam buraya haberleri..

Jeandan-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Burak çok geçmiş olsun...
    .

BosphorusBoys - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Perte Çıkma %40 larla olacak bir durum değildir arkadaşlar.
    Hasar meblanın araça göre kıyaslamak yanlış olur.

Önceliklede Geçmiş olsun arkadaşım.
    Şimdi perte çıkmazsa ztn karşı tarafın sigortasından yapılacak
    2012 döneminde sigorta yaptırmışsa 22,5bin tl ye kdr alabilirsin 2011 döneminde yaptırmışsa 20bin tl ye kdr alabilirsin.

Senin kendi aracın kaskosu var ise perte çıkma durumda şirket sana ödeme yapar.
    Karşı kişiye rucu eder. ondan sonrası da seni ztn ilgilendirmez.

Önemli olan ; servisin ekspere çıkaracağı bedel listesidir.
    Eksperde kendi kanaatince şirketin en az hangi şekilde zarar görmemesi için gerekeni yapar.

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BosphorusBoys Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ...

2012 döneminde sigorta yaptırmışsa 22,5bin tl ye kdr alabilirsin 2011 döneminde yaptırmışsa 20bin tl ye kdr alabilirsin.
    Yanlışın var arkadaşım.

Yürürlükte olan poliçelerde güncel teminatlar doğrudan geçerli olur. Yani poliçesi 2011'de kesilmiş olsa bile 2012 itibariyle güncel 2012 teminat tutarları, yani araç başına 22.5bin TL otomatikmen, kendiliğinden, herhangi bir işleme gerek kalmaksızın geçerli olur.

Bakınız;

Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortasında Tarife Uygulama Esasları Hakkında Yönetmelik

Yeni teminat tutarlarının yürürlükteki sözleşmelere uygulanması
    MADDE 24
    (1) Bu Yönetmelik ile belirlenen teminat tutarları yürürlükteki bütün sigorta sözleşmelerine herhangi bir ek prim alınmaksızın uygulanır.
    (2) Sigorta şirketleri, düzenledikleri poliçelerin ön yüzüne "Sözleşme süresi içinde Hazine Müsteşarlığının bağlı bulunduğu Bakan tarafından teminat tutarları artırıldığı takdirde, bu poliçede yazılı teminat tutarları, herhangi bir işleme gerek kalmaksızın ve ek prim alınmaksızın yeni teminat tutarları üzerinden geçerli olur." ibaresini yazmak zorundadır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugün gittim experle konuştum.Perte çıkması hainde bana verilecek paranın 18 19 milyarı geçmeyeceğini söyledi.Bende yaptırıyorum aracımı perte çıkartmıyıcaz..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BurakCengizhanoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bugün gittim experle konuştum.Perte çıkması hainde bana verilecek paranın 18 19 milyarı geçmeyeceğini söyledi.Bende yaptırıyorum aracımı perte çıkartmıyıcaz..
    Sen exper diye servisin hasar danışmanı ile mi görüşüyorsun?

Eğer servisin hasar danışmanı ise görüştüğün, tabi ki yaptır diyecek. Para kazanacak adam. Yok sigortanın senin dosyan için atadığı exper ise, ki onu öyle her an bulamazsın, ancak seni pert olmama durumuna ikna etmek için söylemiş olabilir. Yoksa aracının gerçek piyasa değeri ne ise onu alırsın. Hadi olsun da 1-2 bin tl düşük olsun. 23 bin nerde 18 bin nerde...

Tunç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eger pert olsa bıle sıgorta kasko degerı olan 23 bın lırayı odemez verecegı rakam 19-20 olur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı o.b.k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Eğer servisin hasar danışmanı ise görüştüğün, tabi ki yaptır diyecek. Para kazanacak adam. Yok sigortanın senin dosyan için atadığı exper ise, ki onu öyle her an bulamazsın, ancak seni pert olmama durumuna ikna etmek için söylemiş olabilir. Yoksa aracının gerçek piyasa değeri ne ise onu alırsın. Hadi olsun da 1-2 bin tl düşük olsun. 23 bin nerde 18 bin nerde...
    Yok ben kendi kaskomun expertiyle konuştum pert olabilir dedi ancak ben istemediğimi söyledim bakalım yarın tam olarak netleşicek..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Son 6 ay içinde iki aracım pert oldu. Eşimde dostumda da aracı pert olanlar oldu. Ve hiçbiri reelde aracını sağlam haliyle satsa alıcı bulacağı fiyatın altını almadı sigortasından. Yalnızca birinde düşük değer biçildi. İtiraz edildi. O da dengine geldi.

Sen pert olmasın demişsen bundan sonrası nettir zaten, pert olmaz. Eksper değişim vereceği parçaya da onarım verir, vs masraf düşer. Belki yetkili servis dışında anlaşmalı servis bile önerebilir.

zekky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı o.b.k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Editt bence karşı tarafla konuşun ekserle tekrar konuşun pert edin 20 21 bine anlaşmaya çalışın.
    Bu taktirde arabanız yapıldıktan sonrada zararınız olucak kaza boya mevzusuna hertürlü arabanın fiyatı düşücek..

ramo35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kaskonuz varmış zaten bahsettiğiniz gibi bir hasarla araç zaten perte çıkar karşı tarafın sigortasından yaptırdınız diyelim arabanıza baglı biriyseniz sizin içinize sincekmi birde yarın öbür gün sizden araç satılırken zorlancagınızı düşünün bence aracı kaskodan perte çıkarın hiç uğraşmayın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ramo35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kaskonuz varmış zaten bahsettiğiniz gibi bir hasarla araç zaten perte çıkar karşı tarafın sigortasından yaptırdınız diyelim arabanıza baglı biriyseniz sizin içinize sincekmi birde yarın öbür gün sizden araç satılırken zorlancagınızı düşünün bence aracı kaskodan perte çıkarın hiç uğraşmayın
    Bakalım bana ne kadar para ödeneceğine bağlı onun tam kesinleşmesi gerekiyo karar vermem için yarın tekrar arıycam..

S.Özeren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    al 20 21 bin uğraşma salakmısın olm
    Livestrong

ramo35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla bence kaskodan alın paranızı hertürlü araçla hiç ugraşmayın sigortadan yaptırsanız hadi servis araştır hadi usta araştır düzgün olsun diye eee bide içinize sinmesi var hep aracın o kazalı hali gelcek yarın öbür gün bi yerden takırtı bişi geldgnde daha çok kıllancaksınız satmaya kalksanız almaya gelcek adam dicek arkadan hasar var airbag açmış in fiyattan vs bence hiç uğraşmayın kafa rahat olsun

BosphorusBoys - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tunç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eger pert olsa bıle sıgorta kasko degerı olan 23 bın lırayı odemez verecegı rakam 19-20 olur
    Pert olan araçlarda hiç bir zmn kaskodakini ödemeyecek diye bir kayıt yoktur.
    vereceği fiyat o ghun şartlarında 2. el rayiş bedeli ağırlığıdır.

Örn ; 20bin laraya kaskolanmış albea diyelim
    bunun şuanki rayiş bedeli için exper araştırma yapar 10 yerden ortalama ne ise onu sana sunar.

Snnde buna itirazın olabilir. Eş değerde internetten çıktı yada galericilerden tanıdığın varsa yazı vb vb gibi

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)