User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
58 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Perte çıkma hakkında

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun kardeşim. Arkadaşlar zaten herşeyi yazmışlar. Fiat parçaları servislerde pahalı. Yetkili servise çektirdin umarım aracı. Bu arada pert durumu firma ile alakalı. Mesela Anadolu sigortada hasar kasko bedelin %50 aştığı anda pert. Benim çalışıp yürüyen airbagsiz Bravom pert oldu mesela zamanında. Söz konusu Güneş sigorta ise o değer %70 idi en son. Firma %? pert ediyor onu çöz.

atabay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı o.b.k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kaskon varsa senin hiçbirşeyi dert etmene gerek yok. Teminat limiti de senin için önemli değil. Teminat tutarını yani 22.5bin tl'yi aşsa bile senin kaskon sana aracın piyasa değerinin tamamını öder. Teminattan fazla kısmını karşı tarafa mahkeme yoluyla rücu eder. Yani senin yerine o uğraşır karşı tarafla.

Senin bu saatten sonra tek yapman gereken aracı yetkili servis çektirip mümkün olduğunca masrafı yüksek gösterip aracı perte çıkartmak. Sonra da aracın piyasa değerini kaskona kabul ettirmek.
    -------------------------------------------------------------------------------------------------

kurumsal olarak bu yolla çözüle bilir durum kesinlikle katılıyorum.kardesimin peugeot 207 ıle aynı tarzda hasarla perte cıkardılar izmir yetkılı servıste .çok gecmıs olsun
    NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE.

evelinkamenov - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun.
    16 JDM 55

Password:JDM

ErenErdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçmiş olsun, hasar dosyanı kendi kaskonla açmalısın, karşı trafın trafik sigortasını kullanarak dosyayı açtırma. Kaskon sana tüm zararını öder. Büyük ihtimalde aracın pert olacaktır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aracın pert e ayrıldıgı vakitteki alıcagın değeri sakın kasko değerinde belirtilen rakam sanma.
    prosedur şudur 3 esnaftan teklif alınır alış ve satış olarak bunlara gore degerlendırılır. senın araban 23 yazar bu prim hesaplamak için belirtilir. ama arabana dısarda 18 mi 19 mu ne ederse onu alırsın buna ıtıraz etmen durumunda en fazla 500 1 lira oynar buda epey zamnını alır mumkun oldugu kadar suyundan gıtmen surecı hızlandırır
    "HAYALLE YAŞAYANINDA YAŞAMAYANINDA ... "
    NAMIK KEMAL

atabay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aklıma gelmişken bu tür arkadan çarpmalarda kesinlikle hastaneye emar ve sağlık kontrolu nün gerekli olduğunu söylüyorlar .doku omur ılık tramva gibi .olaydan kazadan 1 kac gun sonra cıkacak saglık sorunlarının önune gecmek ve magdur olmamak için . göz ardı etmeyelim .herkeze kazasız belasız sürüşler.
    NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE.

aniL43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Boost Up Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Pert olayı sanki aracın değerinin %40 ı olması gerekiyordu. Ama doğru mu hatırlıyorum bilmiyorum
    bende böyle biliyorum, eksperin belirlediği hasar tutarı araç kasko değerinin %40 ından fazla ise perte ayrılıyor galiba.

fakat kaskonun ödeyeceği rakam bi kaç aşamada belirleniyor

donanım model vs sizin aracınızla eşdeğer modelleri araştırıyor kasko atıyorum en düşük 20.500 en yüksek 24k arasında değişiyor fiyatlar. buna göre ortalama bir fiyat belirleyip size teklif ediyor.

bu aşamalarda hem hasar tutarı belirlenirken hem de fiyat teklifi sırasında eksperle aranızı olabildiğince iyi tutmaya bakın derim hatta tanıdık fln sokarsanız araya sonuç daha iyi olabilir

GörkemT. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bencede buyuk ihtimalle perte cıkar buyuk gecmıs olsun..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    gecen yaz bı arkdasımda meganla su kanalına uctu araba enkaz halde şasi dahı yamuldu ama yanlıs hatırmlamıosam ön cam kırılmadığı ıcın perte cıkarmadılar ( belkı baska bı camda olabılır yanlıs hatırlıyorsam affola) bı o konuyu konus bence
    ]Senin araba bitene kadar ben otomotiv sektörünü bitirir emekli olup planör falan kullanırım, sıkıntı yok

ygtrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    burak senin aracın perte çıkacağını pek sanmıyorum ama inşllah öyle olur, araçta arka tampon dışında hiçbir kaporta hasarı yok, sol taraftaki 2 jant gidik ama onlarda aracın orjinal jantları değil kasko bu orjinal olmayan sonradan takılan jantlarıda kapsama altına alırmı bilmiyorum, alt takımlara gelince hasar nedir bilmek gerekir öncelikle.....

BurakCengizhanoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evrakları yeni tamamlayabildim.Yarın sabahtan gidicem experle konuşucam yetkili serviste araç..
    Jantların onarımını hallederiz dedi exper.. Bakalım hayırlısı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BurakCengizhanoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    evrakları yeni tamamlayabildim.Yarın sabahtan gidicem experle konuşucam yetkili serviste araç..
    Jantların onarımını hallederiz dedi exper.. Bakalım hayırlısı

Eger policene dahil degilse ve ona ragmen jant tamiri icin hallederiz dediyse exper ilimli biri gibi. Sende az huyuna git gule oynaya isi bitirin.

Umarim sende benim gibi levye ile exper kovalamzsin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EREN34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eger policene dahil degilse ve ona ragmen jant tamiri icin hallederiz dediyse exper ilimli biri gibi. Sende az huyuna git gule oynaya isi bitirin.

Umarim sende benim gibi levye ile exper kovalamzsin
    Bu dediğm fiat servisindeki exper di.Kaskomla konuştum siz yaptırın biz parayı karşı taraftan alırız kaskoda bozulmaz dedi.Ayrıca karşı tarafın experide gelicek mi bakmaya yoksa servisteki exper şu şu dedikten sonra yapılıcak mı her türlü ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu dediğm fiat servisindeki exper di.Kaskomla konuştum siz yaptırın biz parayı karşı taraftan alırız kaskoda bozulmaz dedi.Ayrıca karşı tarafın experide gelicek mi bakmaya yoksa servisteki exper şu şu dedikten sonra yapılıcak mı her türlü ?

Hasar fazla oldugu icin gelir buyuk ihtimalle. ufak tefek hasarlarda yetkili ve anlasmali servise gelmeden ok verenler oluyor. İsin rajonu gelecek gorecek cikarilan parca listesini ve fiyatlarina bakacak gerek olmadan servisin yazdigi varsa sildirip ok verecek. Onarim esnasinda parcalar takilmis ve boyadan sonra hazir halini fotograflayacak falan

arteus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Çektirdiğin servis hasar danışmanıyla görüş fiyatı olabildiğince yükseltsin. Benim araba için 13000 tl hasar yazmışlardı 2 kapı ön çamurluk başka hiç birşey yoktu ve pert verdiler
    Gökhan CEYLAN

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı arteus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Çektirdiğin servis hasar danışmanıyla görüş fiyatı olabildiğince yükseltsin. Benim araba için 13000 tl hasar yazmışlardı 2 kapı ön çamurluk başka hiç birşey yoktu ve pert verdiler
    Geçmiş olsun sizede..Bu şekilde perte çıktıysa araç sanırım benimkide çıkar.Zaten 3 airbag kafan 5 bin lira diyenler oldu ..

arteus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    doğrudur airbagler belkide daha fazlada olabilir
    Gökhan CEYLAN

ygtrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun sizede..Bu şekilde perte çıktıysa araç sanırım benimkide çıkar.Zaten 3 airbag kafan 5 bin lira diyenler oldu ..
    knka airbag leri tamir yoluna gitme ihtimalleri varmı bilmiyorum, o şekilde çok ucuza mal ederler ama, yasal olarak senin sıfır airbag isteme hakkın var, o şekilde fiyatı ucuzlatmaya falan kalkarlarsa kesinlikle itiraz et, serviste kesilen faturada o airbaglerin sıfır fiyatı yazsın...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ygtrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    knka airbag leri tamir yoluna gitme ihtimalleri varmı bilmiyorum, o şekilde çok ucuza mal ederler ama, yasal olarak senin sıfır airbag isteme hakkın var, o şekilde fiyatı ucuzlatmaya falan kalkarlarsa kesinlikle itiraz et, serviste kesilen faturada o airbaglerin sıfır fiyatı yazsın...
    Yok expere sordum direk değiştirilip yeni airbag takılcak dedi exper kafa bi adama benziyo bakarsın take off jantlar full abarth body kit yaptırırım

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)