Ben son depoda yaktığım yakıtı yazdım 29 litre gaz ile 277km yaptım.Rotanın 136 km sı 5 kişi full dolu bayram dönüşü geri yaklaşık 40 kmsi şehir içi geri kalanıda otobanda 120-140 arası hızla seyrederek geldim.Hesaplarıma göre yaklaşk 10 litre isteyenlerle ölçüm yapabiliriz subarudan para filan almıyorum reklam için :D
Otomatik mevzusunu şöyle açıklayım.Subaru diğer markaların aksine otomatik modellerinde manuele göre daha az yakar çünkü otomatik vitesler normal yol şartlarında yüzde 80 ön yüzde 20 arka şeklinde güç dağıtır.Manueller ise sürekli yüzde 50 dağıtım yapar.Fark bu yüzdendir.
Sürekli 80-90 la giderseniz çok daha az yakar ama ben gidemiyorum.
Eğer geçmişte kullandığınız bi subaru çok yaktıysa, yetkili servis bakımlı olması bişey ifade etmez (benim güvenebileceğim yetkili servis sayısı 2dir geri kalanına güvenmem) o arabada başka bir şey vardır.Şöyle örnek vereyim her 10000 km bakımda boğaz kelebeğini temizlemesi lazım.KEsinlikle orjinal filtre kullanması lazım.Bütün bunları yapmadan çok yakıyor demek doğru olmaz. Bizim aracın boğaz kelebeğini temizlemeyi unutmuştum yaklaşık 30000km olmuş en son temizlediğimden beri bu sırada yakıtın 14-15 litrelerde gezdiğini gördüm.Normal bakımını yapıp orjinal filtresini taktım bi miktar düzeldi ancak boğaz kelebeğini temizledikten sonra bu rakamlara düştü.
http://www.subaruclubtr.com/623/suba...r-yakiyor/640/
buradan değişik modellerin yakıtı hakkında kullanıcılarından bilgi edinebilirsiniz