Her şey hikayedir 5 kural köpek bakımının temel altın kuralıdır..
bizdede bullmastiff cinsi köpek vardı çok zordur günde bir kere gezme köpeğe yetmez en az 2 yada 3 olucak..
tatile çıkarsın birisine bırakamassın bırakdınmı 3 gün sonra tel gelir seninki kanepeleri ısırıyor yemek yemiyor yemek yediremiyoruz diye.. çok stressli hayvanlardır heleki sahibine bağlı bir cins ise yalnız kalmaya yada sahibinden uzak kalmaya gelmez direk yemeden içmeden kesilir orayı burayı ısırır kemirir..
kaç tatilimi yarı kesip döndüğümü bilirim..
yani köpek bakmak mesuliyet almak zor işdir şimdi deseler bahçeli bir evim olmadıkdan sonra apartman dairesinde asla..
birde şuda var köpek bakmayı beceren adamdan heleki köpeğide mutlu enerjik yapıda sevecen bir köpekse çok iyide baba olur.. çok iyi eş olur..
köpeğin sabrına dayanmak zor işdir
Bu ırktaki köpekler doğaları gereği dominant ve baskın karakterli hayvanlar olduğu için senin istemeden yaptığın yanlış yönlendirmen sonucu sana, yakınlarına ya da zarar vermesini istemediğin birisine, yine o kişinin bilmeden yaptığı bir davranış sonucu ciddi zararlar verebilir.
işte bu "istemeden yanlış yönlendirme" kısmında tecrübe işin içine giriyor.
Bunu kastediyorum
Eğitime de göndersen bir eğitim de alsa, sonuçta sahibi sen olacağın için ve senin ona davranışlarınla o aldığı eğitimi tekrar yoğuracağın için senin karakter anlamında bu kadar dominant bir köpekle başlamanın yanlış olduğunu düşünüyorum.
Yine de karar senin, yine de bu söylediklerimi düşünerek kararını gözden geçirmeni öneririm ve dilerim![]()
dogo argentino isteyen varsa yardımcı olabilirim türkiyenin en meşhur dogo üreticisi tanıdığımdır.Köpekleride çok sağlamdır secerelidir.Yine söyliyorum bir köpek besliycekseniz bu kesinlikle dogo olmalı.Hayatta iki beyaz şey bağımlılık yapar bir kokain diğeri dogo argentine![]()
Alaskan malamute güzellikden yüzüne bakılmaz çok tatlı asil lakin biraz inatçı ve kafasınabuyrukdurHavlamaz ulur
Dodi;
![]()
ismi ahmet turan nart çok büyük bir çiftliği olan ve secereli bir çok şampiyon dogo çıkarmış bir isim.
[QUOTE=CRUEL;3060370]Alaskan malamute güzellikden yüzüne bakılmaz çok tatlı asil lakin biraz inatçı ve kafasınabuyrukdurHavlamaz ulur
Dodi;
Bu iyiymiş, lakin uluması biraz sıkıntı
Bu arada senin arabayı gördüm abi sanırım 1-2 kere. Ok gibi maşallah![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)