2014 sene sonunamı :D
Printable View
kardeşim ben k20 org u hatim ettim bütün resimleri biliyorum, ne işlemler yapıldığınıda biliyorum, ha bizim burada imkanlarımız bunu yapmaya elveriyor işçilik vs konusunda, yerimiz takımlarımız malzemelerimiz vs hepsi var, mekaniğimizde var çok şükür elimizden hepsi geliyor, yani acaba millet bundan mı çekiniyorda yapmıyor yoksa başka sebepler mi var onu merak ediyorum.
b16 yaptılar ama dha videosunu görmedim ben.
valla swap işi zor iş :)
biz motor ve kasa antalyadan aldıgımız halde (radyatörümüz,regülatör ıvır zıvır vs miz vardı.)
motor ve araba hariç 20bin TL gitti. ef olunca daha zor olur galiba çünkü frenleri vs si ugraştırır gözle görünmez ama iyi para yer.
yani swap yapana kadar B.aktepenin aracını alırım, bedavadan biraz pahalı :)
@despe panpa sen yap :D bekliyoruz merakla!!
Yola aktarımı swap kolaylığı dışında ülkemizde EK kasa efsanesi varken EF e swap yapmak satmak istediğinizde sıkıntı olabilir. :) Varsayalım Ef k20 30 bin ederken EK k20 50 bin olabilir. :D
EF e k20 swap yapmanın ne artısı olabilir kasa hafifliği dışında ?
başka hiç bir artısı yok old school olur bide :) eg kasaya daha ucuza çıkarsın
Kulaklar felan sorun demişsiniz de hiçte öyle sorunluk bir şey yok. Swap kitleri var elektrik tesisatından-motor kulaklarına-swap headerstan emmeden tutunda harness a kadar herşeyin kitleri var.EG de harcanan paradan daha fazlası çıkacağını sanmıyorum çıksada uçurum fark olmayacaktır.Tercih edilmemesinin sebebi EF biraz eski ondan sanırım.Halbuki EF'e EG nin yürüyenini geçirip traction bar-kule gergileri-coilover vs takacaksın offffff offffffffff
Tabi ki tüm kulakları vs elde yapmak, tablayla oynamak, kaputu kesmek zor gelir insana. Üstüne birçok da soru işareti getirir akla; Sonuçta motor bir şekilde oturtulur, ama acaba sonrasında sıkıntı yaşar mıyım, elde yaptığım malzemeler ne kadar verimli olur diye... Sonuçta K20 koyuyorsun. Kolay değil... EG, EK'da herşey hazır var piyasada. Bir de EF'nin de çoğu kişi gözünde pek çekici yanı yok. İnsanlar görsellik de arıyorlar. Hafiflik desen, kesin rakamları bilmemekle birlikte öyle müthiş bir fark da yok sanırım. EG ve EK da ağır sayılmaz. Tabi bir de motor harici fren, yürüyen vs diğer modifiye parçalar konusunda da EG ve EK daha avantajlı. Bir de yeni model sonuçta. Ben olsam EG ile bile uğraşmam. Direk EK'ya yaparım. Ama bazısı da vardır, EF hastasıdır veya elinde EF vardır, çok seviyordur, imkanı da vardır, yapar. İnşallah gönlündeki projeni yaparsın.