Bu konu ile ilgili makale hazırlıyordum raporum için, "Sosyal medya ve kişisel güvenlik" üzerine sizlerle de paylaşacağımoradaki gerçekleri görünce bakalım ne diyeceksiniz.
Bu konu ile ilgili makale hazırlıyordum raporum için, "Sosyal medya ve kişisel güvenlik" üzerine sizlerle de paylaşacağımoradaki gerçekleri görünce bakalım ne diyeceksiniz.
ben lise öğretmenimi sağ sütünda resmini gördüm kadıncağaz 60 ını geçmişdir![]()
gençlik fotosunu koymuşdu profiline onu kullanmışlar birde
o aradığını buldu falan gibisinden bir yazı vardı tıklamadım ama sanırım arkadaşlık sitesinin reklamıydı
![]()
ne gülmüşdüm kadıncağazın haberi olsa kalbine inerdi
![]()
![]()
o tek değilki ben çok listemdeki insanları gördüm sağ köşede minik kutucukların içindeama son zamanlarda hiç görmüyorum belki çok şikayet geldi bitirdiler o mevzuları bilemiycem..
bence daha ziyade alakasız çevrelere alakasız kişilerin resimlerini göstererek çözdüler olayı. kimse tanıdığını görmeyince kimse şikayette edemiyor..
Gizlilik ayarlarından bunu kapatabiliyorsunuz facebook hesabı açtığınızda bu reklam özelliği açık olarak tanımlanmış ondan dolayı sağ kutucuklarda görünüyoruz
Google'ın bu yaptığı yeni bir şey de değilKeza Facebook'ta aynı şekilde. Cookie'ler sayesinde bile herhangi bir site, hakkımızda çok şey öğrenebilir. Hatta cafelerde vs. bulunan wirelessları kullandığımızda işi bilen biri varsa o bile görebilir yaptığımız işlemleri ve çok da zor bir şey değil bunu yapmak vs. vs. Kısacası her türlü izleniyoruz
![]()
aslında olay hertürlü gözleniyor olmamız değil bi yerde. olay adamların artık bak kardeşim beni yada benim diğer hizmetlerimi kullanacaksan, seni istediğim şekilde gözetleyebilirim-bilgilerini alıp saklayabilirim.
Bu benim politikam, beni kullanıcaksan bunlar benim yasal haklarım işine geliyosa kullan işine gelmiyosa kapı açık demek oluyor.. Bunu açıkça söylemesi ve yapıcak hiçbirşeyinin olmaması olay..
amman alsınlar boşverin benim ne tel nom var ne banka hesabım var alıcakları iki üç resmimi kullanmak olur en fazla kullansınlar çokda fifi..![]()
![]()
biri bana benim tüm bilgilerime herhangi birisi sahip olduğunda başıma gelecekleri özetleyebilir mi?
bence insan denen yaratık kendını bırz fazla onemsıyor...bu sıkıntı ve paranoya bundan...
Google gibi devasa şirketlerden bahsetmiyorum ama tüm bilgilerinize sahip birisi sizin adınıza banka hesabı vs bile açabilir, dolandırıcılık vs yapabilir.
bu bilgilere google tarafından sahip olunması size adli açıdan vs bi sıkıntı yaratmayabilir. Ama sözgelimi size zarar veremeyecek kadar küçük zararsız bi çocugun sizi gittiğiniz heryerde fiziksel olarak takip etmesini/edebilmesini istermiydiniz? yada bundan rahatsız olmazmıydınız?
bankadan adıma işlem yapıcak???ben kendi hesabımdan işlem yapana kadar göbeğim çatlıyor...onu geç..
ikinci örnek için....örneğini şöyle düzeltmek lazım...o küçük çocuk sen ıstedıgınde sıgara alıyor marketten yeri geliyor hatun ayarlıyor...o yuzden o da sıkıntı değil...
başka???
adına hesap açmak kredi çekmek kolaydır bankalar vermek için can atıyorlar.. ama iş kendi hesabındaki paranı çekmeye gelince adamın canından can alıyorlar ben geçen gün 7 kere imza attım sistemdeki imzayla uyuşmuyormuş imzam kolum ağrıdı resmen.. en son dedim tamam polis çağırın dedim biraz pislik yapdım aldım parayıki 10 yıldır gittiğim şube karşımdaki kadın olmasa adam olsa verip veriştiricekdimde bayandı işde..
ama kredi çekmeye gelince cepden bir mesajıma bakıyor şu an bir mesajla 30 bin tl veriyorlar sorgusuz sualsiz kefilsiz..
yeteri kadar bilgiye sahip olursa bankadan kolaylıkla işlem yapabilir herhangi birisibunu araştırın derim.. yanlış anlaşılma olmasın ama bunu google yada diğer buyuk şirketler için söylemiyorum. sadece gizliliğin önemi açısından söylüyorum.
+348576345
2.örnek için yeniden bi düzeltme yapacak olursak, o küçük çocuk sigara almıyor, hatun ayarlamıyor. sadece sigara alıcak, hatun ayarlıcak yerlerle iletişime geçmeni sağlıyor. buraya kadar kabul edilebilir hatta güzel ama aynı çocuk senin almana aracı olduğu sigarayı içerkende yanında oluyor, lavoboda ihtiyacını giderirkende yanı başında duruyor, ayarladığı hatunla başbaşa oturmak istediğindede 3.kişi olarak yanı başında oturuyor.
istediklerimi yapmama yardımcı oluyor olması herzaman beni takip etmesini gerektirmez bana göre..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)