User Tag List

Sayfa 6/9 İlkİlk ... 45678 ... SonSon
158 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: Baba-Oğul İlişkisi

ALPER-VNS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    27 yaşındayım hala değişen bişey yok.. ben hiçbişey bilmem hiçbişey beceremem vs. ama yaptığım şeylerle de bana çaktırmadan övünür.. ben yoksam tabi orda.. haklı adam ne diyim o baba ben oğulum heralde herşeyi daha iyi yaparım diycek..

para mevzusuna gelirsek kendi paranı kazanana kadar babanın sana verdiği para fazla gelicek illaki çok iyi değilse geliri.. benim köpeğim var ona bişeyler alırken zoruma gidiyo valla sevmediğimden değil ama.. düşün doğduğundan beri ben büyüttüm cepte var 100lira atıyorum bi tasma alıcaz 50 lira hay sçym gitti paranın yarısı diyosun içinden.. o mantık

ben sadece şunun farkındayım artık hayat öyle ya da böyle biticek.. babam olmuş 55 yaşında tr de ortalama insan ömrü 65.. bunları düşünmek lazım.. sonuç olarak naparsa yapsın sesimi çıkarmıyorum.. sen de dene

ReßeL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne kadar şanslisin diycem, anlamiyacaksin. Anlayacagin gun gelecek ama dilerim gec gelir o gun.. gerci ben bi fiske bile yemedim. Neyse

Klişedir; 'he de gec'. Soylenen sozleri bir yabanci soylese kan cikartirsin ama baban oldugu icin ses cikarmiyosun. O da baskalari icin oyle konusmaz zannediyorumki. Onemsedigi, bir seyleri kendin ogrenesin diye yapiyor olabilir. Genc yasta hayattaki nimetlerin farkina varip, ileride neydim ne oldum dememen icin tum bu davranislar hakli gelebilir ona.

Aile buyuklerinin en buyuk stresi bizim 'adam' olacagimizi gorup goremeyecekleri. Ne olursa olsun kendine guvenini siki tut. Sozlerine aldiris etme, bir mana yukleme. Sinavini atlat, sonra işine bak. Bulabiliyorsan fiziksel olarak cok calismadan kazanabilecegin isleri yine kovala tabii ki ama olmazsa da zorlayip, dersletini aksatma. Universitede rahatliyacaksin...
    ///Mürüvvette endaze olmaz.

ALPER-VNS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hatta bak geçen gün olan şeyi anlatıyım.. pastane işletiyoduk alıcısı çıktı dükkanın sattık hem biz de daha iyi bi yere geçeriz diye.. kendim de iç mimarlık bitirdim ama askere gitmem lazım kendi işimi yapabilmem için.. babam da pastane açıcaz onu sen yapmıycaksın da kim yapıcak diyo..

neyse yine aramız yok o gün de tecil bozdurmanın son günü.. aldım evrakları ben gidiyorum dedim.. hayırdır nereye falan dedim tecil bozdurmaya aralıkta gidicem.. başta bişey demedi duşa girdim hazırlandım vs. evden çıkıyorum tam kapıda yakaladı.. gidemezsin bi yere işimiz var dükkan yapıcaksın dedi falan.. göndermedi yani..

2-3 gün önce söylediklerini yazıyorum şimdi de "yaz geliyo kışın diyosun kış geliyo yaza gidicem diyosun.. bi gidemedin şu askere" ya baba sen göndermedin hatta böyle böyle olmadı mı diyorum "yok ben hatırlamıyorum valla hiç öyle bişey" diyo..

açmıyorum ağzımı ne diyim..

gurcell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    16 yasimda calismaya basladim.

Zorluklardan, maddi imkansizliklardan degil ama, sirf evden uzaklasmak icin. Neden? Annem ve babam surekli kavga ve tartisma icindeydi. O zamanlar lisede okuyordum, okuldan gelip bilgisayarcilara calismaya giderdim. Evden uzaklasinca rahatlardim.

Hep bir bilgisayarim olsun istemistim (sene 1993 falan) , ne yapacan bilgisayari derlerdi. Simdi meslegim bilisim sektorunde ust duzey yoneticilik oldu. Neden? Hirs yaptim. Babami dinleseydim ancak pazarda limon satardim.

Hep Subaru Impreza almak istedim gencligimde. Babam sen sahin bile suremezsin diyordu, Impreza yi da , bmw yide aldim. Kapak oldu babama. Hala da kapak ederim. Gecenlerde konya yarisimi buldurmus izlemis, senin araban neden yavas ? 11.8 sanie yavas bak 10.40 yapan var dedi.

O yuzden salla babani. Babalik demek hayatinda kendi babasindan yasadigi eziklikleri sana yasatip ego tatmini demektir. Baba jenerasyonu kendi babalarindan (dedelerimizden) gordugu siddeti bize yansitip kendi egosunu tatmin ediyorlar. Bu benim kisisel gozlemimdir.

Ben simdiden oturup cocuguma yapmayacagim seyleri yazdim bir kenara. Surekli de o listeyi guncelliyorum. Ilerde bakayim da hata yapmayayim diye...

mehmetRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    16-17 yaşlarımdayken benimde bir takım sıkıntılarım olmustu babamla ilgili.. biraz vasat bir öğrenciydim ben, derslerimde öyle aman aman başarılı değildim, bu yönde dert yanardı sürekli. Bir süre sonra en zorlandığım anlarda, tamam bittim artık buraya kadarmış dediğim anlarda bile bir adım daha atabilecek gücümün oldugunun farkına vardım, en azından yalnızda birşeyler başarabileceğimi anladım ki bizler 50 yaşına gelsek, eğer hayattalarsa yine onlar için ufak birer çocuktan ibaretiz.
    Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yolunda gitmeyen şey var tabi ama araba il ilgili değil sen rölantide neden freni pompalıyorsun?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yaş tibariyle sıkıntı yasaman cok normal...ben kendımden ornek vereyım...benım babamda hep muhendıs olmak ıstemıs basarılı bır ogrencıymıs ama dedem subay olmasını ıstemıs sonuc babam subay olmus....ama muhendıs olsa kazanamayacagı paraları kazanmıs mevkılere ulasmıs...daha sonra babam benım ve ablamın muhendıs olmasını cok ıstedı sonuc...ablam makıne muhendısı aselsanda ben kımya muhendısı ozel bır sırkette satıs muhendıslıgı yapıyorum sonuc...cok sukur ablamında benımde hayatı gayet guzel....

genel sonuc...hayatın ne getırecegını bılemezsın her babaıcınde kalanları cocuklarının yasamasını ıster ve hep onların ıyılıgını ıster....

yıne baska bır ornek 6 7 sene once bır arkadas grbum var, yanlıs adamlarmıs(cok sonra anladım) o zamanlarda babamın durumu cok ıyı degıl ama ben ınanılmaz paralar harcıyorum her ay sonunda babam bana yanlıs yapıyorsun ama yapma demeyecegım sonra anlayacaksın derdı...hakıkaten sonra ne *** yedıgımı anladım ama cok buyuk bır ders oldu bana...

velhasıl kelam...efendı olun adam olun lan!babalar bıtanedır...

senna - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende babamla mükemmel anlaşıyorum denemez ama geçmişe geriye bakıyorsun baban annen senin hayatında önemli roller üstlenmiş yeterki sen gereken şekilde davran hareket et mükafatını fazlasıyla görürsün, derslerine çalış bırak para kazanmayı vs kendine ve ailene şu an için yapabileceğin en iyi şey budur.

Allah onları başımızdan eksik etmesin
    körler sağırlar

burkaykalyon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    size tamamen babamla aramdaki geçenleri anlatayım biraz uzun sıkabilir:

2008 senesinde 15 şubatta çıktı gitti evden çıkış o çıkış ve 4 sene oldu gideli. 1,5 sene sonra ortaya çıktı affedin beni diye ama affetmemem için sebepleri aşağıda sıralıyorum:

-32 milyar borç bıraktı(lisedeydim, italyan lisesinde hem de çok başarılıydım son senemdi ve italyaya gidip mimarlık okuyacaktım okuyamadım çalışmaya başladım)
    -Bu borcu adıma şirket kurarak ve benim adıma kredi kartı çıkartarak yaptı.(şirket açarken güvendim dedim ki benim iş sahibi olmamı istiyor, işlerle daha fazla ilgilenmemi istiyor o yüzden ama meğersem amaç farklıymış.)
    -Nişantaşı gibi lüks bir yerde mağaza açıp 6 aylık kira,elektrik,su,doğalgaz borçalrını bana bırakıp sadece bir mektup yazarak gitti.yapayalnız bıraktı beni annemle.
    -Amcamla onun sayesinde 2000 senesinden beri görüşmüyordum ve beni her yerde amcam aleyhine konuşturdu sonrasında yazdığı mektupta beni amcama emanet etmiş!Allah razı olsun o bana babalık yapıyor şu anda.
    -Bütün hayatımı tek bir gecede çöpe attı okuldan ayrıldım çalışmaya başladım ve şimdi dimdik ayaktayım çok şükür. Herşeyi temizledim çok şükür.
    -Ve son bombası 14 sene önce abimi kaybettik lösemiden. Hastaneye arkadaşım diye getirdiği kadınla evlendiğini 2 ay önce öğrendim.

Etrafımda çok çok iyi babalar var sözüm yanlış anlaşılmasın sakın ama bizimki böyle çıktı.Arkadaş gibiydik herşeyi paylaşırdık konuşurduk hiçbişeyi saklamazdık. Hatta o zamanlar sigara içtiğimi ona söylemiştim annem bilmiyordu. Benim ilişkim böleydi.
    Bu sebeple baba denince ben bir dakika dururum. Düşünürüm ve benden uzak Allah'a yakın olsun derim. He ama babadır atsan atılmaz satsan satılmaz. İlk gittiği gün de aynısını söledim şimdi de söylerim. Allah kötü gününü göstermesin.

Brs_eg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi konuyu açan arkadaşı tanımıyoruz,babasını tanımıyoruz,aralarındaki ilişki ise bir paragraftan ibaret.

Bence bu kdr net/sert yorumlar yaparak konuyu açan arkadaşa gaz vermemek lgzm.
    Yaşça büyük olanlar var.hayattaki tecrübeleride daha fazla.ztn herkezin kendi fikirleri ama herkezin gözlemleri farkli oldugu gibi aile ilişkileride farklılık gösterecektir.

Şimdi bu tarz yorumlar arkadaşa özgüven fazlalığı sağlayıp gidip evdekilere rest çekip dahada fazla sıkıntılara sürükleyebilir.

Çok esnek konu nereye çekilirse oraya gidebilir.Aşağı tükürsen ayrı yukarı ayrı dert.İnsanların yaşamları yaşadıkları karşısında yorumlama durumlarıda çok değişken.

Neyse biz burda destanlarda yazsakta arkadaş gene yaşaması gerekeni yaşayip hayat/ailesel tecrübeleri kendi kazanacak.

cenk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mehmet kardeşim sana birşey diyeyim.

Belli bir yaşa geldiğin zaman ; keşke babam olsaydıda, gölgesi bile yeterdi dersin.

sen kendin üzül, babanı üzme. Sen kendin kırıl babanı kırma.

Rec.O - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı şeyleri bende yaşadım yaşıyorum da Babam cok aksi adamdır suyuna gitmessen ikide bir laf çakar, sınav zamanı hep odana git ders calıs diye sıkıp dururdu somurturdu laf sokardı vs. Ama ben dükkana gidiyorum iş cıkışı felan konu para değil bence sınav stresi tek seni sarmıyo tüm aileni sarıyor, sonuçta senin geleceğin ile ilgili en büyük karar olacak..babamla bu konu yüzünden çok kavgalarım oldu seni çok iyi anlıyorum kaç kere evden kovaladı bağırdı çağırdı ama işte bizim için.... güzel bi üniversite kazanıp gitmek en iyisi Allah hayırlısını versin inşallah Allah başımızdan eksik etmesin genede varlığı bile yetiyor...
    AP Type-R

aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir erkek çoçuğun kesinlikle ne olursa olsun başında babası olacak bunu bilir bunu söylerim.
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    BORKED

Açılmıyorsa; Ahmet Izgören - Böyle baba mi olur? Ever olur! - YouTube

Öncelikle videoyu sonuna kadar izlemeni tavsiye ederim.

Ben 22 yaşındayım. Babamın 16 sene önce kurduğu şirkette 3 senedir çalışıyorum. Onun öncesindede lise ve üniversite dönemlerinde hafta sonları yada hafta içi tatillerde gelir giderdim.

Ben çok iyi hatırlıyorum, küçükken maddi durumumuz şu anki kadar iyi değildi. Hatta hiç iyi değildi, babam 86 model otobüsü ile servis çekerdi.

Babamdan gizli kahve önlerinde ayakkabı boyadığım günleride bilirim, kapı kapı dolaşıp zeytin sattığım günleride bilirim. Maddi durumumuz babamın zekası ve çalışkanlığı sayesinde düzeldiğinde dahi Kütahya/Simav'da üniversite okurken para istemekten utanıp 1 kamyon tuğla indirdiğimide bilirim. Ama 19 yaşıma geldiğimde babamın bana BMW aldığınıda bilirim.

Şu an babamın kurduğu o şirkette "Genel müdür yardımcılığı" adı altında görevimi yapıyorum. Baba ile aynı yerde çalışmak zordur derler. Sonuna kadar karşıyım. Baba demek tecrübe demektir, deneyim demektir, yol gösteren demektir. Babamla benimde sıkıntılarım oldu ama ben hep bildimki, o benim babamdır atsam atamam satsam satamam, oda hep bilirki ben onun oğluyum atsa atamaz satsa satamaz. Hep benim daha iyi olmam için yaptı ne yaptıysa.

Senin babanında senin iyiliğin için bunları yaptığına eminim. Seni yani kendi OĞLUNU düşündüğüne eminim. Sen babandan OLMA annenden doğmasın. İstisna 100'de 1 hariç hiç bir babanın oğlunun kötülüğü için bir şey yapacağına inanmıyorum. Babanın seni azarlamalarını yada kızmalarını yada söylenmelerini direk söylediği gibi algılama. Sana para yüzünden kızıyorsa o parayı nasıl kazandığına bak. MUTLAKA haklı tarafları vardır.

Umarım herşey hem senin için hem baban için daha iyi olur.

typh10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SOMEONESPECIAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hey yavrum hey...... Konuya bak...

Babam senin yaşındayken derdi ki bana "Baba olunca anlarsın !". Baba oldum
    anladım. Si.....nden düştüğüm adamı senin çağlarında beğenmeyip, küçümsediğim
    zamanlarım çok oldu.

Gelip geçecek bu günler... İnan bana takma kafana. Belki baban yaşındayım
    dinle sana bi abi bi amca tavsiyesi... OKU OKU OKU... Okuyabildiğin kadar oku,
    imkanın elverdiğince ve babanı manevi olarak arkanda hissettiğin sürece oku...

Çünkü gün gelecek şu an çatıştığın adamı kendi ellerinle sen toprağa vereceksin.
    İşte o an geç olmadan babanın değerini bil, annenin değerini kıymetini bil...

SEveceksin de, sayacaksında...
    Ancak bu kadar anlamlı yazılabilinirdi.

Orhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Muhtemelen babanın seninle ilgili bi sıkıntısı var
    Muhtemelen derslerin kötü ya da arkadaş çevrende babanı korkutacak arkadaşların var
    Korkusu ya da endişesi olmasa bi baba evladına sıkıntı çektirmez
    Babam bana çok sıkıntı çektirdi canımdan bezmiştim ama allah razı olsun sayesinde çok başarılı ve hırslı biri oldum iyi ki zamanında ezmiş sıkıntı çektirmiş şimdi yaşadıklarımın değerini daha iyi anlıyorum.
    Babanın bedduasını alan iflah olmaz sakın unutma

bugsyloony - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mehmet Asci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet sevgili abilerim, yaşıtlarım, kardeşlerim. Forumda az buçuk tanıyorsunuzdur beni. Açtığım konularla, takas yaptığımız şeylerler satın aldığım sattığım şeyler aracılığı ile. Ne zaman başım sıkışsa buraya konu açıyorum. Allah razı olsun hepiniz yardımcı oluyosunuz, fikir veriyorsunuz. Lise son sınıf öğrencisiyim. Üniv. sınavına hazırlanıyorum.

Babamla pek anlaşamıyoruz artık. Eskiden muhabbetimiz gayet iyi iken şimdi ne yapsam ona dokunuyor, kızıyor. Haliyle benimde her yaptığım harekete kızması, sürekli bağırması gerçekten gururumu kırıyor. Tabiki babadır, elbette evladının kötülüğünü istemez ama ne kadar kırıcı olduğunun farkında değil sanırım. Anlatmaya çalıştım, lakin yine bakarız ederiz diyerek konuyu kapattı. Bunları anlatabilceğim, tavsiye alabiliceğim bi abim yada benzeri biri insan yok çevremde. Yine size sığındım açıkcası.

Sürekli bana kızmasından, verdiği para için sürekli laf etmesinden gerçekten çok sıkıldım. Sizden istediğim tavsiye ne yapmalıyım, nasıl davranmalıyım. Bir diğeri ise kendi paramı bu yaşta nasıl kazanabilirim. Haftada 100 lira kazansam bana yeter. Bunun için ne gibi bi iş yapabilirim. Bi yere girip çalışma gibi bi durumum yok, en baştada dediğim gibi üniv. sınavına hazırlanıyorum. Sizden tavsiyelerinizi bekliyorum şimdiden hepinize teşekkürler.

Dalga geçen, kafaya alan abilerim elbbette olucaktır. Onlarından canları sağolsun şimdiden.
    Öss ye hazırlanırken benimde babamla aynı sıkıntılarım vardı hatta ilk senemde kazanamadım diye bana gunluk 1.5TL harçlık veriyodu mezun senemde simit çay parası diye. dershaneye giderken. Sona bi gun öss açıklandı ve Babamı arayıp Kocaeli üniversitesi metalurji ve malzeme mühendisliğini kazandım dedim sona bana o ne hava durumunamı bakıcan dedi) sona araştırdı baktı hava durumuyla alakası yok bildiğin mühendislik metal alaşım mikro yapılar ) bölümü beğendi. Sona okul açılınca beni yerleştrmeye geldi kocaeline bi baktım giderken ağlıyo)) hayırdır noldu dedim kendi kendime) ogunden sonra ne sorun kaldı ne sıkıntı kaldı) hatta bi ara beni sevmediğini bile düşünmüştüm ama işte onlar bizden daha çok geriliyolar daha çok hırs yapıolar bunlar hep bunun yuzunden oluyo sonuçta babadır vardır bi bildiği diyip geçicen ve düşünmicen çok fazla sonu mutlu sonla bitiyo genelde) şimdi sorsan en kral arkadaşım oldu ) ama şöle bişeyde var iyiki bana gunluk 1.5TL harçlık vermiş yoksa ben cafelerden çıkmaz ders çalışmazdım. Param yok diye direk eve geliodum iyki para vermemiş dedim yani ) sıkma canını herşey düzeliyo)

Ö.öztüRk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    allah baba'larımızı başımızdan eksik etmesin. vardır elbet bir bildikleri , hepsi iyiliğimizi ister, sürekli karşılaştığımız bir konudur baba - oğul ilişkisi. benim babam tır şöförü, 2 haftada 1 gelir eve ondada ben yokumdur dışardayımdır arkadaşlarımlayımdır 11-12lerde gelirim uyumuş tembih eder bak bir daha geç gel neler olacak der yine aynıdır yine bişey demez , fakat bir süre sonra anlıyorsunki yanında oturmadığın her dakka için üzüleceğiz bunun farkındayım, allah başımızdan eksik etmesin demeliyiz.
    Peugeot Sport

gurkanerkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sınava girerken azarlar sınava girersin üni kazanırsın azarlar hem okursun hem çalışırsın azarlar 7 de azarlar 70 de yine azarlar.. Babalık görevidir bu.. Bunun kurtuluşu yok..

ahmetuygur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende 29 yaşımdayım hala tartıştığımız olur ama şunuda unutmayın babanız bugün var yarın yok hayattayken değerini bilin babası olmayan arkadaşlarımızda vardır onların acısını hiç birimiz anlayamayız o yüzden dert etmeyin anlaşmaya gidin
    Alıntı hantypR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sevgınıze layık olmaya calısacam

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)