User Tag List

Sayfa 2/9 İlkİlk 1234 ... SonSon
158 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Baba-Oğul İlişkisi

Anıl E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İşe girip çalışmak hele bu yaşta sana bir fayda sağlamaz bu benim düşüncem .Bence şimdi senin yapman gereken iyi ya da kötü geleceğini hazırlayabilecegin bir üniversite kazanmak. Hepimizin zamanında aile ile problemleri olmuştur olmayada devam ediyordur,allah hepimizin başından eksik etmesin babalarımızı ve annelerimizi .Benim babamında huyu iyi değildir yüzü pek gülmez her şeye hayır der klasik cevabı ama karakteri öyle onu da öyle kabul ediyosun,bizim gençligimizle onların gençligi aynı değildi diye düşünüyorum çok şeyler yaşadılar kolay olmadı bu zamana gelmeleri ve seni-beni dünyaya getirip büyütmeleri ..Ben de babamın yanında haftalık 400 tl ye çalışıyorum benimle aynı işi yapanlar benden daha fazla maaş alıyorlar ama baba yanındasın işte.. Yine çok şükür başına bir sıkıntı stres bela vs.. geldiginde ilk baban koşar,maddi manevi ilk babana ağız eğersin ..
    imzasız..

MehmetCanA. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı B.KAYA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kendi paranı kazanmayı unut bi kere çok zor bu yaşta hem okul hem üniversite sınavına hazırlık,kendimden biliyorum olmuyor.

Babamla benimde çok sıkıntılarım oluyo,her şeye bağıran bir baba bende de var. Geceleri dışarı çıkmama,sürekli gezmeme kızar. Hatta geçen gün gece 11'de bankamatiğe gitmem gerekti,yine bağırdı. Niye bağırıyosun dedim,bu saatte gidiceksin kıyıda köşede bankamatiğe,gelip elinden alıcaklar paranı dedi. Sadece 2 şey söyledim;

1-Ben çocuk değilim,kim alabilir para mı ?
    2-Bana hayatı bağırarak öğretemezsin,hayatı yaşayarak öğrenebilirim bırak çalarlarsa çalsınlar çalınan parayı bana tekrar verme bırak ki hayatı öğreneyim dedim.

Ne kadar kırıcı olduğunu anlatamazsın. Bana,"beni sallamıyosun dediklerimi dikkate almıyosun" diyen babama cevap olarak 1 hafta onu sallamadım,ne derse desin yapmadım eve geç geldim,anladı sanırım şu anlık sıkıntı yok.

Bekle,zamanla geçecektir emin ol sadece o sürede sakın ama sakın hata yapma,aynen yaşamına devam et. Elinden geldiğince aklına getirme,derslerine yansımasın.
    Aynen öyle ya Gece arkadaşımda kalırım, evin yok mu senin der. Gecikicem derim, ne zaman adam olcaksın der. İsim var derim, ne *** yiyosun der. Baya sıkıntılıyız yani. Büyüdüğümüzü görmüyolar sanırım

erkin006 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Brs_eg Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    belki kısır bir döngüdür bilmiyorm ama senin yaşlarinda bence normal.herzaman sana gore baban hakli olmasanda 23-25 yaşlarında arkana baktigimda babam diyceksn babam ne kdrda hakliymiş.
    aynen o yaşlarla alakalı...bundan bi 5-6 sene sonra anlamaya başlıyorsun...hata ulan o zamanlar babamı çok üzmüşüm bile diyorsun...

Allah sağlık versin gerisi önemli değil...Rabbim benden alsın anama babama ömür versin...
    Alıntı R-Turbo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Uludağ meydanda tam yanlarken Erkini gördük

Burak K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mehmet Asci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen öyle ya Gece arkadaşımda kalırım, evin yok mu senin der. Gecikicem derim, ne zaman adam olcaksın der. İsim var derim, ne *** yiyosun der. Baya sıkıntılıyız yani. Büyüdüğümüzü görmüyolar sanırım
    1. akşam izin istedim,izin vermedi. 2. akşam izin istedim,izin vermedi. 3. akşam izin istedim,izin vermedi. 4.akşam izin istedim,2-3 sn sustu sende hiç utanma yok mu dedi ?
    Alıntı ygtkrmdnz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya kabarırsa

drummer582 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ya abi zaten Allah'a şükür hakim olabiliyorum kendime, elimden geldiğince saygısızlık etmemeye çalışıyorum ama artık katlanılmaz bi hal alıyor.
    herkes sırtını döner ama yanında sadece babanı bulursun...
    güzellikle anlatmaya çalış durumu,anlayacaktır.her genç zamanla bu sorunları yaşar kimi baba daha katıdır,kimisi daha anlayışlı..ama sonuçta babandır.eminim anlayacaktır durumunu olmassa valideyi araya sok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı oğuz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    maddi gelirinizi bilmiyorum ama o da ev geçindiriyor sonuçta verdiği paraya biraz kem kum edebilir.tabi sende gençliğin tam noktasındasın para lazım ortam lazım o lazım bu lazım sonucta hepsi para ama durumlar böyle işte ara yolu bulman lazım yada hafta sonu çalışabilicek bir iş.kendi harcamalarını çıkarsan bile yeter.
    Abi zaten yok dese anlarım halden.. Ona laf etmem. Asla da gocunmam. Ama olduğu halde süründürmesi bu kadar gurur kırıyo. Saçma sapan traş makinesine vb şeylere saçma sapan paralar verebiliyoken bana verdiği parayı yüzüme vurması çok can sıkıcı. Ki elimde imkan olsa zaten ondan para isticek bi insan değilim. Sonuçta ona muhtacım bu yaşımda.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı B.KAYA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1. akşam izin istedim,izin vermedi. 2. akşam izin istedim,izin vermedi. 3. akşam izin istedim,izin vermedi. 4.akşam izin istedim,2-3 sn sustu sende hiç utanma yok mu dedi ?
    Ahaha desene benzer karaktere sahipler. Ama ben çözdüm o olayı biraz birazda olsa. Mesaj atıyorum direk, arkadaşımda kalıcam merak etmeyin diye. Biraz emri vaki yapar gibi oluyo ama o zaman ses etmiyo

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drummer582 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    herkes sırtını döner ama yanında sadece babanı bulursun...
    güzellikle anlatmaya çalış durumu,anlayacaktır.her genç zamanla bu sorunları yaşar kimi baba daha katıdır,kimisi daha anlayışlı..ama sonuçta babandır.eminim anlayacaktır durumunu olmassa valideyi araya sok
    Abi ona şüphe yok zaten. Sadece ona muhtaç olduğumu biliyo, bunu sürekli yüzüme vuruyo. Valideyi boşver abi.

metinmb407 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kardeşim yaşın daha genç bazı yanlışların geri dönüşü olmaz.

11 sene önce babamı kaybettim. Oda öyle kızardı bağırırdı küserdi. Ama şimdi bakıyorumda keşke hayatta olsa da bağırsa çağırsa. Şu anki konumumu görseydi.

Babamızı sallamamak sözünü dinlememek çözüm değil. Bu daha çok ağrına gider ve sen yaptıklarını hatırlayınca utanacaksın bu seferde. Onlara en büyük ödül derslerinizi çalışmanız sözünden çıkmamanız. Şu an kimlik arayışları içerisindesin kendini tanımaya çalışıyorsun ergenlik döneminin yavaş yavaş sonlarına geliyorsun. Askerlik vs. olacak ve seni gözleyecek birilerini bırakacaksın arkanda. Hata yaptığın zaman dövsede sövse de seni kabullenecek kişi kim ailenden başka? Ne kadar büyürsen büyü sonuçta onların çocuğuyuz. Onları değiştiremeyeceğimize göre başka bir ihtimal var mıdır?

Sonuçta onlar bizim geçeceğimiz yollardan çok çok önce geçmişler ve evladının yanlışa düşmemesi için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Hocanın dediğini yap yaptığını yapma misali O kadar takılma pişman olacak, yarın babanın yüzüne baktığında utanacağın şeyler yapma.

KingoAtmo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sakıncalıdır
    208 gti by Peugeot Sport; İstanbul Park: 2:28.099 - 04.05.2025
    Saxo évo-2 0-402 : 13.821 sn.
    Powered By : Piston Garage
    Nazmi TOÇAK

GELDİKLERİ GİBİ GİDERLER !!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı StiFLeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İşe girip çalışmak hele bu yaşta sana bir fayda sağlamaz bu benim düşüncem .Bence şimdi senin yapman gereken iyi ya da kötü geleceğini hazırlayabilecegin bir üniversite kazanmak. Hepimizin zamanında aile ile problemleri olmuştur olmayada devam ediyordur,allah hepimizin başından eksik etmesin babalarımızı ve annelerimizi .Benim babamında huyu iyi değildir yüzü pek gülmez her şeye hayır der klasik cevabı ama karakteri öyle onu da öyle kabul ediyosun,bizim gençligimizle onların gençligi aynı değildi diye düşünüyorum çok şeyler yaşadılar kolay olmadı bu zamana gelmeleri ve seni-beni dünyaya getirip büyütmeleri ..Ben de babamın yanında haftalık 400 tl ye çalışıyorum benimle aynı işi yapanlar benden daha fazla maaş alıyorlar ama baba yanındasın işte.. Yine çok şükür başına bir sıkıntı stres bela vs.. geldiginde ilk baban koşar,maddi manevi ilk babana ağız eğersin ..
    İşe girip çalışmak gibi bi niyetim yok abi zaten. Al-sat gibi bişey olmalı. İşe girip çalışcak zamanım yok zaten. İnşallah anlıcak o da beni

Brs_eg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bununla alakasi yok yanliş düşünüyorsun.Bu cumlenden ben farkli bişy cikaririm sen farkli bişy 35 yaşinda bi abimiz farkli babalarmiz farkli bişy cikarir.

Sen bunu boyle dusunursen sen babanla veya ailenle olan ilişkini dahada zor'a sokarsin.

Şuan frekansiniz farkli belki dedigm gibi sadece senin yaşadign bişy degil.

Hoş şu yazdiklarimda sana anlamsiz/boşta gelebilir.

20li yaşlarinin ortalarina geldiginde anlayabilceksn malesf.16-17 yaşinda ztn kimse bunu anlayabilcek olgunlugu beklememsi lgzm.ama sende anliyorm triplerine girmesen iyi edersin.

Şuan babana yanliş sana doğru olan şeyleri bi kenara birakip olabildgnce uyumlu olmaya caliş.

Dişari cikma diyorsa boşver cikma.
    Başka yerde kalma diyorsa sen arkadaşini davet et.

Bunlari kabullenmek senin ezik veya babadan korkan bi evlat yapmaz.Sadece seni bu yaşinda belki biraz daha mutlu/huzurlu kılar.Bence.

Brs_eg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi ona şüphe yok zaten. Sadece ona muhtaç olduğumu biliyo, bunu sürekli yüzüme vuruyo. Valideyi boşver abi.
    zırttt yanliş politika

yukardaki msjlari daha dikkatli oku.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı metinmb407 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kardeşim yaşın daha genç bazı yanlışların geri dönüşü olmaz.

11 sene önce babamı kaybettim. Oda öyle kızardı bağırırdı küserdi. Ama şimdi bakıyorumda keşke hayatta olsa da bağırsa çağırsa. Şu anki konumumu görseydi.

Babamızı sallamamak sözünü dinlememek çözüm değil. Bu daha çok ağrına gider ve sen yaptıklarını hatırlayınca utanacaksın bu seferde. Onlara en büyük ödül derslerinizi çalışmanız sözünden çıkmamanız. Şu an kimlik arayışları içerisindesin kendini tanımaya çalışıyorsun ergenlik döneminin yavaş yavaş sonlarına geliyorsun. Askerlik vs. olacak ve seni gözleyecek birilerini bırakacaksın arkanda. Hata yaptığın zaman dövsede sövse de seni kabullenecek kişi kim ailenden başka? Ne kadar büyürsen büyü sonuçta onların çocuğuyuz. Onları değiştiremeyeceğimize göre başka bir ihtimal var mıdır?

Sonuçta onlar bizim geçeceğimiz yollardan çok çok önce geçmişler ve evladının yanlışa düşmemesi için ellerinden geleni yapmaktadırlar. Hocanın dediğini yap yaptığını yapma misali O kadar takılma pişman olacak, yarın babanın yüzüne baktığında utanacağın şeyler yapma.

Abi elimden geldiğince hoşuna gidicek şeyleri yapıyorum, ama ısrarla o yaptığım şeyden bile kızıcak birşey çıkarabiliyor. Başın sağolsun abi. Allah geride kalanlara uzun ömür versin. Şu zamana kadar yaptığımı sanmıyorum, umarımda öyle bi hata yapmam abi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bununla alakasi yok yanliş düşünüyorsun.Bu cumlenden ben farkli bişy cikaririm sen farkli bişy 35 yaşinda bi abimiz farkli babalarmiz farkli bişy cikarir.

Sen bunu boyle dusunursen sen babanla veya ailenle olan ilişkini dahada zor'a sokarsin.

Şuan frekansiniz farkli belki dedigm gibi sadece senin yaşadign bişy degil.

Hoş şu yazdiklarimda sana anlamsiz/boşta gelebilir.

20li yaşlarinin ortalarina geldiginde anlayabilceksn malesf.16-17 yaşinda ztn kimse bunu anlayabilcek olgunlugu beklememsi lgzm.ama sende anliyorm triplerine girmesen iyi edersin.

Şuan babana yanliş sana doğru olan şeyleri bi kenara birakip olabildgnce uyumlu olmaya caliş.

Dişari cikma diyorsa boşver cikma.
    Başka yerde kalma diyorsa sen arkadaşini davet et.

Bunlari kabullenmek senin ezik veya babadan korkan bi evlat yapmaz.Sadece seni bu yaşinda belki biraz daha mutlu/huzurlu kılar.Bence.
    "Büyüdüğümüzü görmüyolar" dan kastettiğim şeyi yanlış anladın sanırım abi 6. sınıfa giden kardeşime verdiği tepkiden pek farklı değil benim yaptığım şeylere verdiği tepki. Mesela o top oynamaya çıkıcam diyo. Hayır diyo peder. Ben biraz turlayıp gelicem diyorum, hayır diyo yine. Benim demek istediğim şey bu abi o cümleyle. Umarım ifade edebilişimdir kendimi ?

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    belki kısır bir döngüdür bilmiyorm ama senin yaşlarinda bence normal.herzaman sana gore baban hakli olmasanda 23-25 yaşlarında arkana baktigimda babam diyceksn babam ne kdrda hakliymiş.
    + 1959..

yetişkinliğe geçiş sürecindesin, ve daima jenerasyon farkı var baba-anneler ile. birçok konuda birçoğumuz takışmışızdır durduk yere evdekiler ile.. özellikle 16-18 yaş arasında. kısacası normal.

çalışmayı falan boşver, derslerine çalış üniyi kazan, zaten ailenin de istedikleri bu daha fazlası değil o yüzden bazı şeylere fazla takılıyorlar, hemen herşeye o yaşlarda adım atıldığı için çevredeki kötülüklerden korkup korumaya çalışıyorlar. yoksa senden maddi manevi birşey esirgemiyorlar aslında.

benimde ehliyet yokken arkadaşlarım arabalarla gezerdi, babam sadece kendisi yanımdayken kullandırırdı trafiğe çıkacak şekilde (otoparkta fln hertürlü evirip çeviriyodum).. o zamanlar derdim çocuğum olsun direk vercem anahtarı, şimdi bile düşünüyorum da iyi ki vermemiş o zamanlar. ama ehliyetimi aldığım günden sonra saolsun kendi yürüdü beni yürütmedi, yalan yok. bu sadece kendi yaşadığım bi örnek.

demek istediklerimi anlatabilmişimdir umarım, takma kafana gelip geçicek

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    + 1959..

yetişkinliğe geçiş sürecindesin, ve daima jenerasyon farkı var baba-anneler ile. birçok konuda birçoğumuz takışmışızdır durduk yere evdekiler ile.. özellikle 16-18 yaş arasında. kısacası normal.

çalışmayı falan boşver, derslerine çalış üniyi kazan, zaten ailenin de istedikleri bu daha fazlası değil o yüzden bazı şeylere fazla takılıyorlar, hemen herşeye o yaşlarda adım atıldığı için çevredeki kötülüklerden korkup korumaya çalışıyorlar. yoksa senden maddi manevi birşey esirgemiyorlar aslında.

benimde ehliyet yokken arkadaşlarım arabalarla gezerdi, babam sadece kendisi yanımdayken kullandırırdı trafiğe çıkacak şekilde (otoparkta fln hertürlü evirip çeviriyodum).. o zamanlar derdim çocuğum olsun direk vercem anahtarı, şimdi bile düşünüyorum da iyi ki vermemiş o zamanlar. ama ehliyetimi aldığım günden sonra saolsun kendi yürüdü beni yürütmedi, yalan yok. bu sadece kendi yaşadığım bi örnek.

demek istediklerimi anlatabilmişimdir umarım, takma kafana gelip geçicek
    İnşallah abi. Dediklerinde sonuna kadar haklısın. Zaten babamında bana hep dediği şey;

"7-9 yaşları arası babam ne çok şey biliyo diceksin
    9-15 yaşları arası babam aslında pek çok bişey bilmiyo diceksin
    15-20 yaşları arası babam bi *** bilmiyo diceksin
    20-25 yaşları arası babam aslında bişeyler biliyomuş diceksin
    25-... yaşlarında ise babam herşeyi biliyomuş diceksin"

der hep. Ama işte olmuyo

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En büyük derdin bu olsun derler.Sağlık sıhat yerinde olduğu sürece evdeki 2 bağırmanın kime nesi dokunur ki.Cidden bi süre sonra dersin babam benim canım benim diye.O bağırmaların hepsinin sebebini tek tek anlarsın.O dediğin versiyonun upgrade hali var bende..Ama bak saygıda kusur etmedim bugüne kadar sözündende çıkmadım.Anlıyorum yaşıtın olarak seni.
    Çalışmayı düşünme bile otur zaten sınava çok az var bırak forumu falan çalış dersine gir üni.'ye mutlu et sizinkileri sonrası çorap söküğü gibi gelir.Ben geçen yaz babamın bağırmalarından sıkılıp arkadaşıma gittim 2 saat anlattımda anlattım hiç kesmedi dinledi beni bende susmadan analttım sonra döndü o arkadaşım dediki;
    Keşke benimde babam da sağ olsaydıda bağırsaydı kızsaydı ama yinede burda benimle olsaydı varlığını bilmek bile mutlu eder adamı dedi..Bunu diyen arkadaşım benim kardeşim dediğim yagene insandır.İçimden bi parça koptu onu dediğinde.Sonra sonra bazı şeyleri anladım anlamadıklarımıda anlamış kabul ettim ne dediyse doğrudur vardır bi bildiği dedim..
    Biraz olgunlaştıracak bizleri hayat o zaman tam anlamıyla kavrıyacağız sanırım.

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    bu arada kardeşine daha fazla tölerans tanıyolar tarzında bişey yazmışsın, onun sebebi sende tecrübelenip onda daha az yaptırım uyguluyorlar, kısacası hatalarını düzeltiyorlar.

işte onların zamanında düştüğü hatalara senin düşmemen için bu kdr üstüne geliyorlar diyim kısaca. sen > kardeşin olayında olduğunu kendi tecrübelerinde sende uyguluyorlar yani.

olmuyo değil, olduracaksın, olmayan kısımları ise mümkün olduğunca babanla , eğer iletişim kopukluğu oluyorsa annen aracılığı ile söyleyeceksin babana.

ben tek çocuğum mesela, ikisi de öğretmen bizimkilerin. bugüne kadar istediklerimi mümkün olduğunca karşılamaya çalıştılar, çalışıyorlar da hala tabi maddi olarak el verdiği sürece bu yaptırım devam ediyor. o yüzden kendini dizginlemeyi öğreneceksin.

benimkiler de arkadaşımda kalmama izin vermezlerdi, mesela ben lise hayatım boyunca yılbaşı gecesini hiç dışarda geçirmemiş biriyimdir öyle söyliyim daha net anlarsın.. arkadaşıma gideceksemde önceden bizimkilere söylemeliydim ve babamın dediği saatte evde olmam gerekirdi. hatta kendi gelip almışlığı olmuştur bunlar arasında. onu da kafana takma, ben gitmedim de ne mi oldu, o dönemki o zamanları beraber geçirmek istediğim arkadaşlarım gerçek arkadaşlarım değilmiş bunu 1-2 sene sonrasında anladım lise bitti kimsecikler kalmadı o zaman ben karşı koyup gitseydim ne olacaktı, ailemi üzdüğümle kalacaktım. arkadaşlıkların gerçek olmadığını öğrendikten sonra dönüp gerek 1 gerek 2 yıl sonra özür dileyecektim belki de siz böyle böyle dediniz ben böyle böyle yaptım diyip. ama gerek kalmadı, sebebi ise ailenin geçmişteki tecrübeleri başka birşey değil

mesela organizasyon olurdu, bizim arkadaşların grubu vardı biyerde çıkacak olurlardı, gidebilir miyim diye sorduğumda babam kaçta geleceksin derdi, benim cevabım kaçta geleyim olurdu. hani hem benim istediğim olsun hem onların, anlatabildiysem ne mutlu bana yine

bu arada babam çok sakin bi adam değildir, 33 yıllık öğretmenlik hayatının 25 ini idarecilikle (müdür olarak) geçirmiş birisi, acayip otoriterdir. sinirliyken birşey derse üstüne laf söylenmez tipten. ama yeri gelir en güzel t...ak muhabbetleri de babamla yaparım

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)