cebimden kasıp aldıgım ilk arabam 106 quiksilverdi. Ta izmir'e kalkıp gitmiştik arkadaşla, galeriden dökük vaziyette almıştım ama benim için çok değerliydi. hala daha özlüyorum.
benım ılk araba muhabbetım cok karısık ama yıne de herseye ragmen komık ve eglencelıydı..lıse 2 ye gıdıyordm daha ehlıyet falan yok tabı hala cok yakın olarak gorustugum arkadasım ıle cevremızden kaynaklı guzel bır ıs yapmıstık ve elımıze bayagı yuklu mıktarda bır para gecmıstı tam 106 ların fıldır fıldır jılet gıbı gezdıgı zamanlar..dedık 2 tane 106 alalım bır sana bır bana ama nasıp degılmıs..yakın bır abımız askere gıdıyordu ve bebesı yenı dogmustu arabasını satıyordu maddı sıkıntıs vardı bır nevı ısı gorulsun bızde bınerız gezerız dıe beyaz 93 model si ını almıstık hb =) aldıgımz gıbı 17 jantları cakmıstık ama yay yk coıl yok cahıllık ıste her vırajda surturuyrdu camurluk ıclerıne =) hıc ılgılenmıyorduk sadece gazlıyorduk delı gıbı =) bı aksam caddede gzerken suan hala beraber oldgum kız arkdsım ankraya gıdıyordu otobus ıle arkasından yapıstrdık delılık ıste.. ne yagına baktık ne suyuna motor elımızde gerı donduk cekıcıyle =) resımler var bulursam paylasacagım.cekıcı ustunde arabanın ıcınde elımzde bır poset seker cıps bıskuvı falan takılıyordk =) daha sonra da yaptırır yaptrmaz satmaya karar verdık ama aldıgımz abının ılk arabasıydı ve baskasına gıtsın ıstemıyordu bızde ona geri satmıstık =) en son gecen sene bakırkoyede gordum sıyaha boyanmıs..
cok guzel anılarımız war o aracta acemılgımızı fazlasıyla attık ah ne gunlerdı =)
Life is just a dream on the way of death!
İlk arabam babamın eski arabasıydı 2003te liseye giderken araba araba diye kudurmamdan ötürü onu bana verip kendine 5.20 almıştı.O zamanlar mırch zamanıydı modifiyede nickimde p-Rimera idiSiyah 1.6 düz vites primera.İçini bordo deri kaplatmıştım siyah dikişli, camlar vişne sokakta çin işi 50 liraya cam filmliydi.Arkaya spoiler sonra gidip doğumgunu hediyesi annem italyan antera jant almıştı.Yaylarını kestirmiştim logolarını sökmüştüm arkadan.Far kaşı yapmıştım sis farı yoktu serviste sis farı taktırmıştım sinyalleri baglatmıştım mc drive da parklar açık olmadan olmazdı ahahaha gazlı bezle silerdim sabah akşam cayır cayır parlardı.O arabayı cok sevmiştim ogunden sonrada hep sedan arabalara zaafım oldu..Resmini bulursam yuklerim
şuanki kullandıgım ilk aracım) kendi aracım oldugu içinmi bilmiyorum ama herşeyin en iisi olsun istiyorum. aracıma kendimden iyi bakıyorum =)) buluşmalarda bagzen dalgaya alan bile var. genemi yıkan gene mi temiz bu araba diye
![]()
Honda Civic İes, Nissan 200sx s14, Honda Civic eg6 si, Citroen c2 VTS
Kendıme ait ilk aracımı 19 Eylül 2011 de almıs bulunmaktayım 6 ay oldu sanırım.Yazın gece gunduz aralıksız calıstım yemedik içmedik gezmedık.aileminde biraz katkısıyla ılk aracım 95 Model doğan Slx aldım.[IMG][/IMG]
Arkadaslarım 3-5 daha koyup avrupa bır arac alsaydın eskı arabaylan ne ısın var felan dedıler kımseyı umursamadım.Elimden geldıgınce eksıklerını tamamladım.Şimdi ufaktan Bir şeyler yapmaya basladım dış gorunumune.Ama cok farklı bır duygu allah arac sahıbı olmayanlarada nasıp etsin..
ilk arabamı 2008 de abimle ortak aldım ondan sonrada abimle ortak araba almaya töbe ettimçünki abim arabaya ne zaman binse muhakkak kaza yapıyordu yada ceza yiyordu
ancak arabanın en sevdiğim yanı egsoz seramik yazılım shortshift ile egzantrikli yazılımlı vs vs vs kısacası dolu 106 lara saplamasıydı bu yüzden satmaya kıyamıyordum ancak sattık o gün sanki hayat sadece 106 mış gibi üzülmüştüm hatta geri almak için sattığım adamı arayıp geri istedim ancak satmadı sonraki arcım YamahaR1ve Vti diye devam ediyor
http://106-gtii.blogspot.com/2009/07...resimleri.html
anlatırsam gözleriniz dolar valla ,
Ama şöyle söyliyim okadar araba deiştirdim , halen ilk arabam duruyor halende onunla uraşıyoruz , hangisimi ? avatarımdaki nam-ı diğr Maxiwos![]()
Oğuzhan ÖKSÜZ
http://www.facebook.com/oksuzdesign
İlk kendime ait arabamı 17 yaşında aldım. 1973 Model 1973 Vosvos.
15 yaşında başladı aslında vosvoslara karşı ilgim.Bu ilgi günden güne arttı, hep almak istedim ama haliyle lise 1 giden bi kişinin kendi harçlıklarıyla araba alması biraz zordu.Yaşım geldi 17'ye yemedim içmedim ailemin desteği olmadığı halde kendi harçlıklarımla 2. sahibinden 1973 model 1303'ümü aldım.Biraz elini yüzünü düzelttim sattım ve hayalimdeki 1964 model 1200ü aldım.Şuanda da yemeyip içmeyip onu besliyorum.
Ilk arabam ıcın 26 sene beklemek zorunda kaldım. Arabamı baba parasıyla almak ıstemedıgım ıcın babamın ısınden cıktım. Kendı kazandıgım para ile 6 ay once aldım arabamı ama hala goremedım. Haftaya ıstanbula dondugumde arabama kavusucam.(baba araclarının degerını unutmam ancak kendı ılk arabamı hayatım boyunca saklamayı dusunuyorum)
1989 model bendende yaşlı W201 190E 2.0 aracımı 2 ay önce aldım. İlk arabam . Babam çok karşı çıktı araba almama. Annem sağolsun hakkını asla ödeyemem . Benim birikmiş paramın üstüne bir miktar koyarak aldım bu aracı. Babam arabayı aldığımı yeni öğrendi. Aldıktan sonra BBS jant - Müzik sistemi - Alçaltma gibi modifiyeler yaptım. Aracım hala bende. KKTC plaka Allah izin verirse inşallah TR plaka yapmayı düşünüyorum.
İlk arabam şu anki Polom. Civic Si hastalığı vardı bende, üniversite yıllarımda yemeden içmeden gezmeden para biriktirdim. Her düşüncemde para vardıNişanlımla (o zaman kız arkadaşım) ayrılacaktık bu sebepten dolayı. Parayı denkleştirdim ama düzgün Si bulamadım. Ne bulduysam ya satılıyordu ya da patlak çıkıyordu. 1 sene sürecinde Si ları geze geze arabadan midem bulandı, özellikle çakalların eline düşmüş olanları. Satarken Ferrari gibi anlatıyor, arabayı inceleyince sağdan soldan kaynaklı, şasi haşat, motor yağ yakıyor tangır tungur çalışıyor. Adamlar da hala fiyatlarda uçarak satmaya çalışıyordu. En son illallah dedim ve farklı araba aramaya başladım. Polo nun sağlam minik dış görünüşü hoşuma gidiyordu. Biraz araştırdım ve 1.4 100 hp lik spor modeli olduğunu öğrendim. Sonra bunlara sardım ama yine elimi attığım yeri kuruttum satılık çok az vardı
Birkaç tanesini kaçırdım, motoru gidik derken tam sabrımın sonuna ulaşmışken en son satılık olan en çakal görünümlü kaput uzatmalı Polo ya bakmaya karar verdim. İlanda görünce sahibi mahvetmiştir diyordum. Gidip görünce 1 saat içinde almaya karar verdim. Sahibi arabaya çok çok iyi bakmış, okursa diye teşekkürlerimi iletiyorum kendisine
Biraz daha ön yargılı davranıp görmeye gitmeseydim kim bilir nasıl bir arabaya bulaşacaktım. Si almadığıma hiç pişman değilim, başlarda delisi olsam da güvenlik ve motor konusu hep aklımda soru işaretiydi.
''Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya, cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur." Mustafa Kemal ATATÜRK
benim değilde ailemin ilk aracını şu şekilde aldık.babam emekli olmuş ikramiyeyi almış.biz de hevesle her hafta altunizade papyona gidip geliyoz.araba alalım dıye neyse bir sabahgene bakmaya gittik abimin şimdiki bacanağı dayıoğlu ben ve abim birlikte okulun olduğu yerde beyaz 96 spring duruyor.yaşlı 55yaşlarında bir amcadan.tübitak ta çalışıyormuş. kullanması için tahsis etmişler.sonrada emekli olunca amcaya vermişler.tertemiz bir araba öyle böle konuş falan tabi biz bakmaya gittik cepte para yok.karar verdik eve geldik çamlıca ya babama anlattık tama hadi alalım pazara gittik.arabanın yanına bir baktık arabanın sahibiyle biri el şıkışmış pazarlık ediyor.içimize oturdu.biz bakıyoz pazarlık bozulsun diye adam bize o zaman 3250 ye bırakmıştı.diğer adama 3500 demiş ama adam sıkı pazarlık edince vermekte istememiş.bu arada bizi gördü orda beklerken. hayırdır dedi.dedik abi paramız yoktu yanımızda eve gittik para aldık geldik.dedi ben verdim ama .adam üzüldüğümüzü görünce direk karşı tarafa arabayı bu arkadaşlara sattım dedi.bize öbür adam bi baktı çıktı gitti arabayı pazardan çıkardık tabi pazartesi günü şatış yapıp kapıya geldiği gün gece 12 ye kadar temizledik akşam vakti .arabayı da satarken daha pazara girmeden kapıda nakıt paraya sattık hala görüyorum beylerbeyinde.![]()
Hatırladıgım ılk aracımız 92 Flash dı pek hatırlayamym oyle yanı cok oldu satalı ancak ıyı gıttıgını ve o aracla cok gezdıgımızı hatırlıyorum sadece. Ardından sattık bı kac sene sonra araba baktıgımzda babam cıvıclere baktırıyordu toyotolara vs. acıkcası bı ton arabaya baktırıyordu netten her gun arıyordum yaklasık 3 ay aramıstık bulamamıstık daha sonra artık kendı kafama gore araclara bakayım dedım 306 hayranıyım ve 306 Platınıumlara bakmaya basladım derken bı arac buldum tek fotoğrafı vardı abım görünce begendı dur bı babama gosterelım dedı daha sonra adamı aradık geldı arac baya turşuydu koltuklarında sıgara sondurulms kıcı basık burun kalkıktı hayal kırıklıgı oldu dahada peugeot bakmadık sonra artık sıkıldm 3 ay arac bakmaktan ve butun ınternet sıtelerını arastırıp butcemıze uygun marka model ayırt etmedn 40 küsur arac buldm begendgmz 306 lar cıktı onları aradık ve cıtamızı tamamen 306ya cevırdık bıraz bekledık bır suru aracı aramaya basladık hepsı satılmıstı bırı harıc onada satıldı dıyerek abım aradıgında satılmadıgını duyunca hemen babam gıdıp baktı ve sonuç olarak hayalıme kavustum bı 306mız olmustu gtı olmasada yaptıgımız tek şey egzoz ve far karartmaydı daha sonra sattık ınanılmaz üzüldüm ihtiyaçtan satmıstk daha sonra sattıgımz sahıbı kaza yapıp pert etmıstı hala pcde ve fotoğraflarını görünce gözüm dolar
Ardından satınca butcemıze gore yenı araclar baktık ama peugeotlara yanasmıyordu babam olursada 306 olsun dıyordu ama o fıyatlara 306 bulmak zordu farklı araclara bakarken dukkanın onunden 4 kapı bı 106 gectı baba şöyle birşey bulsak ya dedım babamda aa 4 kapısı var mı bunun dedı var dedım ıyı gıdıp abınle dalga gecelm bıze bulsun dıye dedı eve geldık abıme soyledık abımde 1o dk ıcınde Techde 4 kapı bıtane buldu o gun satılk vardı sansımıza aradıgmzda satıldıgı soylendı bakmaya devam ettık ama gittik tek kapısını aldıkancak malesef cok zevklıydı ancak bızı cok uzdu ve sımdı ıse babam bıdaha tek kapı almam demesıne rağmen 99 model 97 bınde orjınal bır 206 sununca dayanamadık ve gıttık aldık ınanılmaz memnunuz ve 106 206 306 serisini tamamlamıs olduk darısı GTI a
![]()
yalanmotors
Destan gibi uzun surer simdi benim ki.![]()
Murat CANTÜRK
Trafik ve Kasko teklifleri için lütfen pm mail atınız.
Renpar Sigorta
info@renpar.net
ruhsatında adım yazan tek araba yani ilk göz ağrım kızım 97 şahin s im daha 78 binde ilk sahibi zengin bi bayandan daha doğrusu bayanın babası vefat ediyor eşine kalıyor eşide vefat edince kızına kalıyor kızındanda ben alıyorum daha koltukların kenarlarında poşetleri duruyor ve içi hala 0 kokuyo ve bi hızla aldık arabamızı ufak tefek oynuyoruz kendi çapımızda![]()
arkadaşlar bide hondacılar anlatsa ya bu amca teyze olaylarını nediyolar bu arabaları almak için yaşlı başlı insanlara senden geçmiş teyzesen bana satmı
diyorlar bırakta biraz biz gazlayalım mı diyorlar
amca yaşını başını almışın bırak artık bu işlerimi derler
kaç gün peşlerinden koşuyorlar karşı tarafın tepksi ne oluyor illaki güzel hikayeleri olanlar vardır bunlarıda okumak isterim burdan kendi adıma başka bi konu açmak istemedim bu konuya biraz daha renk gelir en azından
![]()
Bir araba görürsün arabayı hayal edersin, parayı biriktirirsin, sonra ötv'yi ve benzini hesaplamayı unutursun( her gün zam geliyor) para yetmez, babayı alırsın hevesin kaçar
bizde 94 gsi var duyduğumuza göre antalyada bir tane kırmızı 94 op orjinal gsi varmış yaşlı bir teyzede ilk sahibi istanbuldan bizim büyükler gitmiş 20 bin tl ye kadar teyzeye teklif etmişler teyze satmamış.. antalyadan çok 15-17 bin rakamları görmüş araç teyze satmamış.. kmde aşırı düşükmüş kadın bakkal çakkal manav alış verişine gidioyrmuş duyduğumuzda bizde inanamadık![]()
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)