zamanında deli gibi oynardım bunu. çok değil 1-2 sene öncesine kadar. o kadar hastası var ki son sistemlere sahip adamlar bile bu oyunu yarışçı moduna girerek oynuyor. koltuk-direksiyondan bahsediyorum. turnuvalar düzenleniyor paralı falan. bayağı seveni var.
Bende hill climb, rally, sprint, doğa patikaları gibi yollarda klasik porsche 911'lerle dolaşmayı severdim. heel & toe tekniğini falan kapmıştım , cayır cayır gezerdim çat pat eksoz sesiyle
sonra baktım ki pc'de dirt 2, dirt 3, ps3 de gran turismo 5, xbox 360'da forza 4 çıktı. rfactor'un grafikleri sesleri mide bulandırmaya başladı kabak tadı verdi ve soğudum oyundançok değil, yakın zamanda rfactor 2 geliyor. lastiğin tümseklerde ve çukurlarda esnemesine kadar düşünmüş ve uygulamış adamlar. bomba gibi birşey geliyor sanırım
Rfactor'un en iyi yanı ise oyunun açık kaynaklı olması. anroid misali. bu işlerden anlıyorsanız ve zamanınız varsa en basit ankara-istanbul otoyolunu modelleyin ve yarış düzenleyinaynı şekilde altınızdaki aracı modelleyin falan. hali hazırda yüzlerce arabanın pistin modellenmiş ve indirmeye hazır olduğu web sayfaları var. kurcalayınca bulursunuz
![]()