User Tag List

Sayfa 4/5 İlkİlk ... 2345 SonSon
80 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Varan 1: Dosya indirene ihtar

TechTurkey ef186 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    146 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kv661 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam sağlayıcılarda hersey kayıtlı bi dosyayı ihbar ederlerse. Mesela techturkey'e bi film yükledin diyelim.

O filmin linkinden dilediği gibi takip edebiliyor. Hangi IP indirmiş. Burada önemli olan sen siteye girdiğinde anakart IP'in (değiştirilemez) kayıt ediliyo server'a. Dolayısı ile ne indirdiğin ne kadar kaldın naptın ettin kayıtlıdır hepsi.

Ondan sonrası denize olta atmak dosyayı takip ediyolar nereye uzanıosa nerede adres buluyolarsa ihtarname gönderiyolar.

Benim başıma gelmedi cunku ben sadece paylasımı rapid ve türevleri yerlerden dosya adlarını sacma sapan kaydederek yapıorum ancak basıma gelse ilk iş 80gb HDD alıp bi tane de sıfır dandik anakart alırım ve yedekte tuttugum modemi baglayıp HDD'lerim hariç gerisini çöpte yakarım.

O zaman hiçbişi ispat edemezler. indirme sitelerine üye olurkende dandik bi e-mail kullanırsan çöpe atman daha kolay olur ki yeni aldıgın anakart ile kesinlik erişim yapmamalısın.
    Bastan asagi yaniliyorsun .

Anakartin ip si diye birsey yok .zaten ip nin acilimindanda bu anlasilabilir .
    Ethernet karti yada modem gibi cihazlarim mac adresi vardir ki onlarda cep telefonlarindaki imei adresi gibidir ve pc uzerinde bilgili bir kullanici tarafindan degistirilebilir .
    Son ve en onemlisi modemi degil tum telefon hatlarinida yaksan internete baglandigin telefon numarasi nin geriye donuk ip kaydi tutulmaktadir . Buda su demek modemde pcde hdd falan degil servis saglayicinin log aldigi sunuculari yakman lazim

Bole bir durumda pc ni incelemelerine gerek yok . Sucu isledigin netlestiginde kapini calarlar .
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

kv661 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ef186 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bastan asagi yaniliyorsun .

Anakartin ip si diye birsey yok .zaten ip nin acilimindanda bu anlasilabilir .
    Ethernet karti yada modem gibi cihazlarim mac adresi vardir ki onlarda cep telefonlarindaki imei adresi gibidir ve pc uzerinde bilgili bir kullanici tarafindan degistirilebilir .
    Son ve en onemlisi modemi degil tum telefon hatlarinida yaksan internete baglandigin telefon numarasi nin geriye donuk ip kaydi tutulmaktadir . Buda su demek modemde pcde hdd falan degil servis saglayicinin log aldigi sunuculari yakman lazim

Bole bir durumda pc ni incelemelerine gerek yok . Sucu isledigin netlestiginde kapini calarlar .
    Hocam sonucta sen paylasıosan dosyanın sende oldugunu ispatlamaları gerekmiyor mu?

HDD'yi yok etmen yeterli olmaz mı yani?
    Kula bela gelmez hak yazmayınca
    Hak bela yazmaz kul azmayınca

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hocam sonucta sen paylasıosan dosyanın sende oldugunu ispatlamaları gerekmiyor mu?

Amerikan filmlerinde cinayet silahı bulunmayınca serbest kalıyorsun mantığında olmuş. Suç unsuru oluştuğu bilir kişilirce güvenilir bulunan ISP logları ile ispatlanabiliyorsa suçlu bulunman çok kolay.

Konuyu tam okumadım ama P2P tarzı yada Torrent tarzı bir indirim mi mevcut. Yoksa rapidshare gibi dosya paylaşım siteleri ile mi ?
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    146 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

İndirdigini ispat etmeleri yeterli ki bunun icin de pc ye falan gerek yok. İndirdigin yerden alinan loglarda ip adresin var ise servis saglayicindan ip adrsinin o indirme saatinde atanmis oldugu telefon numarasi vasitasiyla bulurlar.

Gerekli gorurlerse pc yi inceleyebilirler ama olay pcde o dosyanin bulunup bulunmamasi degil ....
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Amerikan filmlerinde cinayet silahı bulunmayınca serbest kalıyorsun mantığında olmuş. Suç unsuru oluştuğu bilir kişilirce güvenilir bulunan ISP logları ile ispatlanabiliyorsa suçlu bulunman çok kolay.

Konuyu tam okumadım ama P2P tarzı yada Torrent tarzı bir indirim mi mevcut. Yoksa rapidshare gibi dosya paylaşım siteleri ile mi ?
    ya neyi indirdiğini arkadasda bilmiyor ancak aylık 100gB download yaptıgım için konu ilgimi cekti lakin basıma gelirse diye.

Basıma gelseydi sayet dediklerimi yapardım ama kacıs yok gibi gozukuyor. Su saatte indirip paylasmıssın diyorlarsa o PC benim değildi evimde wireless var kırıp yapmıslar gibi bi bahane üretilebilir ancak burada biraz dot kısmetten cıktıysa tarak bagdat'tan durumu var gibi

ömer aydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yıllarca torrent vs kullanıyorum.Hiç böyle bir şey olmadı bana dolandırıcılık olabilir.

streetracer_nos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

yazıda onunla ilgili bişi yok hani şunu kullanarak paylaşmışsın diye bişey belirtmiyolar.Sadece hukuka aykırı olarak indirip , paylaşıldığı tespit edilmiştir diyolar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya neyi indirdiğini arkadasda bilmiyor ancak aylık 100gB download yaptıgım için konu ilgimi cekti lakin basıma gelirse diye.

Basıma gelseydi sayet dediklerimi yapardım ama kacıs yok gibi gozukuyor. Su saatte indirip paylasmıssın diyorlarsa o PC benim değildi evimde wireless var kırıp yapmıslar gibi bi bahane üretilebilir ancak burada biraz dot kısmetten cıktıysa tarak bagdat'tan durumu var gibi
    kanuni olarak tüm sorumluluk hat sahibinin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ef186 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İndirdigini ispat etmeleri yeterli ki bunun icin de pc ye falan gerek yok. İndirdigin yerden alinan loglarda ip adresin var ise servis saglayicindan ip adrsinin o indirme saatinde atanmis oldugu telefon numarasi vasitasiyla bulurlar.

Gerekli gorurlerse pc yi inceleyebilirler ama olay pcde o dosyanin bulunup bulunmamasi degil ....
    Tamam ben kesinlikle indirmediğimi iddia edicem ve mahkeme sürecine kadar hali hazırda kullandıgım anakart ile HDD'lerimi yokedicem diyelim.

wireless modem kullandıgım içinde sifrem kırılmıstır gibi bi beyanaatta bulunup yırtma ihtimali cok yuksek gibi goruorum ben umarım yanılmıyorumdur ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    146 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tamam ben kesinlikle indirmediğimi iddia edicem ve mahkeme sürecine kadar hali hazırda kullandıgım anakart ile HDD'lerimi yokedicem diyelim.

wireless modem kullandıgım içinde sifrem kırılmıstır gibi bi beyanaatta bulunup yırtma ihtimali cok yuksek gibi goruorum ben umarım yanılmıyorumdur ?
    Hakime sormak lazim

Ama her sekilde sorumlulugun olur mahkeme masrafi dahi olsa cebinden bir miktar para cikar
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

DaRkNeSs- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şarkı neymiş merak ettim valla
    yanlız son alıntı kafa karıştırdı adamların noter kanalıyla ihtar göndermesine gerek yok dediği?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    notere para ödemeyince kale alınmıyo sanırım

golfcu0101 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı streetracer_nos Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla arkadaşlar dolandırma işine pek benzemiyo yazıyı gonderen avkatların baroda kaydı var.Benim asıl merak ettiğim paylaştığımı nasıl idda ediyolar onu anlamadım?
    vallaha kardeşim teknoloji öyle bir boyuttaki bulmaları inan çok normal
    artık corc-i zamanı cdti

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    simdi söyle oluyor banada birisi birazcık dolandırıcılık yapmaya calısıyomus gibi geldi ... dosya yı upload yapmaya gelince torrent tarzı yerlerden indirdiginiz dosyalar indirildikten sonra otomatik olarak web i beslemeye baslarlar , buda diger bir kullanıcı sizin indirdiginiz doyayı indiricegi zaman daha cok kaynak oldugu (genelde biride siz olursunuz ) icin daha hızlı indirir (bir yandanda sizin internetiniz yavaslar cünkü siz fark etmeden sürekli upload edilir)... indirdikten sonra dosyanın yerini deistirip indirdiginiz programdaki o dosyayla ilgili verileri silmenizi tavsiye ederim ... simdi gelelim fasul yenin faydalarına sistem böyle isliyor ama upload yaptıgınız görüp göremicekleri hakknda birsey söyleyemiorum ...

pirasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar son çıkan bir albümün torrent dosyasını Utorrent e atın. peersları ülkelere göre dizin ordan türk iplerini görürsünüz zaten. yani korku cumhuriyeti kurulmuş bir devlette yeni bir sazan avı bu iş.

low&slow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Göz boyamaya calısmıslar kanma abi bunlara
    Alıntı Sadık Özyer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aranızda nos kullanan var mı ? Küçük hacimde işe yarar mı ?
    Alıntı McKrop Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    olur tabi klimaya bağlarsın yazın sıcak havada ferahlatır

crused - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    oncelikle sole soliyim yurtdisindan gelip bi avukat tutup kendi vatandasi olmayan birisine dava acamazlar bir suru prosuduru var bu isin yani cok uzun bi sure hadi onu gectim kendi kafalarina gore sana dava acamazlar. oncelikle t.c bilisim suclari ve hizmet saglayicin ile bi calisma yapilmasi lazim ki 400-500 tl gibi bi rakam icin bu isle ugrasmazlar yani ole bisey olmus olsa sana sadece bi tane kagit gelmez emin ol dosya gonderirler. daha onceden basi bilisim suclari ile dertte oldugu icin gonul rahatligi ile soleyebilirim ki dolandirici bunlar zaten facebooktaki yorumlar biraz okudum gelen kagittaki telefon numarasi ile hukuk burosunun internet sitesindeki telefonu ayni degilmis ole okudum. yapman gerken o kagidi yirtip atmak 100 kisiden 5 yese 2.500 tl havadan para kaldi ki armin van buren kendisini severek dinler ve butun podcast lerine sahip olan birisi olarak derim ki yapmaz o bule bisey birisinin hinli bu ve turk birisi yakin zamanda foyasi cikar ortaya. sakin sakin para felan verme

İug - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Almanya da yasiyorum valla 1 senedir torrentten deli gibi download yapiyorum daha bana bisey gelmedi.

rdmmm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    armada B.V. diye bir müzik şirketi yok zaten armada bv yazdığınız zaman kargo şirketi gibi bir şeyin sitesi çıkıyor. Armadamusic diye bir müzik şirketi var Armin Van Buurenin kurmuş olduğu bir şirket. Son hitleri dinlemek için sürekli girdiğim bir sitesi var Armada Music diye ordan irtibat kurup kendilerine bir mail atabilirsiniz bence.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)