Evet iletinizi okudum aynen dediğiniz yolu izliyordum ben 2 sene once Gercekten ilgileniyolar artık dogusa VWag fırcamı kayıyor napıyorsa ertesi gün kesin biri arıyordu :D Yine ne warsa yabancılarda var...
Printable View
Daha önceki postlarınızdan gördüğüm kadarıyla sektörün içindensiniz.
Eğer vw yok satıyorsa diğer firmalar ne satıyor? Satış rakamlarını biliyorsunuzdur, gözden kaçıran arkadaşlar google'dan sorsun baksın vw ilk 5 e girebilmiş evet ama binekte 4.cü sırada. Ondan önce gelen renault ford ve fiat var. Hemen ardındanda opel takip ediyor. Ben bu bahsedilen diğer 4 markada bu şekilde 3-4 ay bekleyin olayını duymadım.
Bizzat kendım 1 haftada sıfır astra teslim aldım, renault dada problem yok. Son zamanlarda gördüğüm kadarıyla yenı focusuda çok filo için satın alır yada kiralar oldu firmalar ama başka bir arkdaşta yazmış hemen teslim ediyorlar diye. Görüldüğü gibi bu problem vw de söz konusu.
corollayı almadan once dogus otoya gıttık 3 ay dedıler vazgectık 3 ay kadar bekleyemezdık toyota dan 3 gunde cıkartık aracı aynen stok olayı yok heralde dogus otoda
Onur, dostum valla onu ben bile bilmiyorum. Galiba yine orda da doğuş kilit nokta. Adamlar heryere saldırdı star tv,garanti bankası bilmemne adamlar her tarafa aynı anda saldırınca fazla araç alımına yeterli finansmanı bulamıyorlar sanırım bazen. Özellikle bu durum satışların 2004'den bu yana binek araçta satış rakamlarının yaklaşık 3 katına çıkmış olmasından ve özellikle 1.6 tdi motor piyasaya sürüldükten sonra çok net bir şekilde ortaya çıktı.
Sizin yazdığınızda belirttiğiniz ilk 3 firma zaten Türkiye'de üretim yapan firmalar. :) Evet üretim ve teslimat süreçlerinde gecikmeler,parça tedariklerinde gecikmeler var. Geçen yıllardan bu yıllara oranla anormal gelişen satış rakamlarından kaynaklanıyor bu sebep. Şöyle söyleyim biz 17 yıllık bir bayiyiz. Biz 2004-2005 de aylar ortalamasında Şubat-Mart vesaire 35-40 araç,2006-2007 de 45-50,2008-2009 da 65-70,2010-2011 80-90 satarken şu an 110 civarında satıyoruz. Bu gelişme tüm bayiilerde aynı doğrultuda. Satış tamam ama daha fazla olabilmesi için gereken önem yok.
bunun fiyatı normalmidir :S bu bekleme olayından faydalanmaya calısıyor sanırım
Volkswagen Polo 1.6 TDI Comfortline 2011 Model 60.500 TL Sahibinden satılık sıfır Beyaz renk - 48425924
Bu sadece vw de değil ama tüğm sektörde var, her dönem hatırlarsanız son 1 1.5 yıldır rekor kırıyor satışlar. O bahsettiklerimden de renault burada üretim yapıyor doğru ama ford hangi modelini türkiyede üretiyor? Cidden konuya tam hakim değilim ondan soruyorum. Opelde türkiyede üretmiyor. Vw opelden 2000 küsür fazla araç satmış. birisi 52bin küsür diğeri 55binlerde. Yani anlatmaya çalıştığım bence durum doğuş ile alakalı olabilir. Çünkü satış rakamları ortada problem olsa tüm bu ilk 5 teki markalarda olması gerek.
Daha önce örnegınıde aktardım aynı segment aynı sınıf çok denk araçlar golf ve astra ama birisi için 2-3 ay beklerken diğerini haftasına alıyorsunuz.
bende olayın doğuştan kaynaklandığını duşunuyorum
çünkü VW gibi bir firmanın arac yetiştiremiyorum demesi komik oluyor
doğuşta bitiyor tum iş :)
haliyle insanların bu yuzden doğuşa yüklenmesi çok doğal ben 3 günde verirseniz alırım dedim pat diye çıkardılar arabayı ki yok çekmişlerdi
Nasıl yani? Türkiye'de en yüksek satış rakamlarına sahip, Portekiz'de, İspanya'da 2000 kişilik fabrikalarda üretim yapan, en çok filo arabası olarak tercih edilen markalardan Ford araba yetiştiriyor, Avrupa'da sağda solda 1000 kişilik fabrikalarda üretim yapan Opel araba yetiştiriyor, Türkiye'de üretim yapan Renault o kadar filo, kiralama satışına ve tüm dünyaya araba yetiştiriyor, kendi vatanında, merkezinde, Wolfsburg'ta 50bin, 100bin çalışanlı fabrikalarda üretim yapan VW araba yetiştiremiyor öyle mi?
Atladiginiz bir yer var.Renault amerikaya fluence mi satiyor ? yada japonyaya ? Veya ford guncel focusu dunyanin heryerinde satiyor mu ? ornegin amerikada ?
Vw dunyanin heryerine araba veriyor.Para kazanmayi eminim senden benden cok isterler :) Elinde uretilmis bos araba varken kapris yapip satmayacak kadar komik bir firma tanimiyorum.Ki arac satisinda en dertli olay arabalarin stoklanmasidir.Cok yer kaplarlar tasimasi maliyetlidir vsvsvs.Kimse arabayi stoklamak istemez hele hele vw ford reno gibi sayidan para goturen firmalar hic istemezler.
damardan girdin abi. 50 bin - 100 bin varmı Wolfsburg fabrikalarında uuuu.:)
Mk6 üretiliği yerler..
Wolfsburg, Germany
Mosel-Zwickau, Zwickau, Germany
Changchun, China
Jakarta, Indonesia (Garuda Mataram Motor)
Pekan, Malaysia (DRB-HICOM)
Solomonovo, Ukraine (Eurocar)
Asya pazarını çıkartalım aradan kalanlar ile beraber Avrupa ve Kuzey Amerika pazarına yetişrirler gibi duruyor. ??
VW Avrupa dışındaki pazarlara yerel fabrikalarda üretim yapıyor. Amerika'ya satıyorsa Meksika'ya fabrikasını da kuruyor. Çin'de en büyük üretim tesislerinden biri var vs... Yani bu verdiğim rakamlar avrupa üretimi ve yine tüketimi için.
Velhasıl, nedense VW'nin araba yetiştiremediği(!) tek ülke Türkiye. Artık VW midir suçlu, Doğuş mu, yoksa alamanın halk arabasına böylesi rağbet gösteren Türk halkı mı bilmiyorum.
İthal Megane getirirlerken , farklı renk istersem ne zaman gelir dediğimde (2009'da) 2 ayı bulur demişlerdi ama şimdi sanmıyorum ki olsun Bursa'da çatır çatır üretiyor adamlar
Bu cumlenin kaynagi saglamsa konu vw ile degil vw in turkiyeye ayirdigi kontenjan veya dogusla alakalidir.Ama dogusun tiko paraya araba verememesi neyin reklamini yapacak ya da nasil daha cok para kazandiracak anlamadim ? Bir cok kisi gelf jetta yerine focus aliyor sonucta.Hastalari haric arabaya ihtiyaci olan gidip diger markalari tercih ediyor.Atla deve degil ya binek araba sonucta...Hepimizin dedigi gibi ferrari porsche satmiyorlar :)
Stok maliyeti stok maliyeti diyorsunuz,evet maliyetli bir durum ama vw,ford,renault,opel vs vs hepsi birbirine yakın satış rakamlarına sahip
vw'ye yakın ya da fazla satış yapıp stok tutanlar aptal mı bu maliyetleri bile bile katlanıyorlar?
Bu konuda bir çok polemik potansiyeli var. Cem Özer arkadaşım anlatıyor hala anlamayanlar var. Aynı şekilde YEY'de anlatıyor gene konu aynı yere dönüyor dolaşıyor geliyor.
Doğuş grubu çalışanı değilim herhangi bir maddi çıkar da sağlamıyorum. 1984'den beri sadık VW müşterisiyim. Doğus öncesi distribütörüde hatırlıyorum...
Adamlar keyiflerinden sıra vermiyor. Dizel ve dizel otomatik araçlar geliyor ve anında gidiyor ya da sıraya yazılıyor. Benzinlilerde sıra yok çok özel bir şey istemessen hemen alırsın...
Ayrıca Doğus satıcıları artistlik yapar. Ben de artistlik yaptığı için Scirocco yerine WRX aldım. Hem cebimde param kaldı hem de daha çok keyif alıyorum.
Neyse ayrıca Türk halkı VW'ni bir çok markadan daha çok seviyor. Parasının karşılığında alabileceğinin en iyisi olarak görüyor ben de bizim halk gibi düşünüyorum. Polo'yu almadan önce sınıfındaki diğer rakiplerine baktım.... Beni en çok bu tatmin etti. Belki de alışkanlık bilemem neyse... Şanslıydım beklemedim..
Lafın özü, beklemek isteyen istediği araca sahip olur, az pazarlık yapar vs... Ayrıca Doğus otonun kendi satış yerlerinde halk tabiri ile "artistlik" daha fazla olur....