Yalan olmasın ben de gündüzleri parklarımı
Yine gündüz ve yağmurlu havalarda da park + sis'lerimi yakarım.
Mercekli sis lambalarını nasıl ayarlıyoruz peki ? Daha doğrusu ayarlanıyor mu ?
Printable View
Yalan olmasın ben de gündüzleri parklarımı
Yine gündüz ve yağmurlu havalarda da park + sis'lerimi yakarım.
Mercekli sis lambalarını nasıl ayarlıyoruz peki ? Daha doğrusu ayarlanıyor mu ?
Çok zorda kaldığım zamanlarda kullanıyorum sisleri tabi ön arka birlikte bağlı olduğu için ister istemez arkalarda yanıyor.Genel kullanımda yakmıyorum hiç sadece önleri yakanada birşey demem göz almıyor çünkü ön sisler... :) Bazı araçların arka sisleri gözümü almıyor ama bazılarıda acayip göz alıyor o göz alanlara bende sövmüyor değilim.Örnek olarak focus 1 sedanlar...
sis farımı bende gündüz farı niyetine kullanırım. mercekli ve yere baktığı için göz alma gibi bir durum yok. sadece akşamları yerde bıraktığı blur görüntü hoşuma gider. sis farı tepeye bakanlara bende deli olurum.
gece gündüz fark etmez , sis olmayan havada sis açanlar görgüsüzdür bence...
arka sislerimi hayatta açmam sadece kar ve siste....ama önlerde gece gunduz park+sis ile gezerim....ben esas ayarsız xenonlara sinir oluyorum....
off sisleri ve merceksiz xenonları olanlar arkamdaysa arka sisleri sürekli acıp kapıorum vede yavaslıyorum arkama yaklassın ne oldugunu anlasın diye yok bide selökter atarsa arkasına gecip gectigi her sereitte selektöre boguyorum sonrada uzunlar acık bi sekilde pesine düsüorum :D yine ön taraf ayarlıysa o kdr rahatsız etmioda arkada kısım cinnet gecirtiyo ...
zaten Daytime running lamp (Gündüz Boyunca Çalışan Lamba) yani Drl mantığı o mantıkla çıkdı araçlarda gündüzleri devamlı araçda normal kısalar dışında bir şey yansın diye.. bir yerde okumuşdum ilerde tüm avrupada üretilen markalarda drl zorunlu standart olucakmış..
tabi bir foglight yani sis farı drl değildir kimse kendini kandırmasın.. bazı arkadaşlar sis farını drl niyetine yakıyoruz diyor..
sisleri değilde farlarım herzaman açıktır gece gündüz açarım babamda genelde çok kızar bu duruma ne gerek var gündüz far açmaya der :D
tempraların sis farı şeklini bilenler bilir yatay olduğundan doğrudan yere bakar karşıdaki şoförün gözüne gelmez o sebepten bende bazen akşamları açık geziyorum yoksa diğer açanların ne kulaklarını çınlatması yanımdan geçerken suratlarına bakarak küfür ediyorum..
gündüz park sis geziyorum ama gece mümkün olduğunca yakmamaya dikkat ederim ve o arka sisi yakanlar heleki trafikte önümdeyse kaçıcak delik arıyorum resmen :(
Benim Beetle da farlar sensorlu deniyo ama surekli yani anlamadim :D Sis fari da olmazsa olmaz burda burun ucu gorunmiycek kadar sis oluyo mecbur yakiyorum.Ama normalde yakmam aklima gelmedi yani hic yakmak, fotgraf cekme haricinde :D
sisim yok ancak gündüz far yakma farkedilme açısından iyi olarak biliyorum ve gündüz farlarım açık:)
zaten sis farlarınızı doğru zamanda sis de ve görüşün çok kısıtlı olduğu zamanlarda yakarsanız karşıdan gelen araç içinde çok faydalı olur çünkü unutmayınki karşıdan gelen aracında görüş alanı çok kıstlı ve limitlidir sizi çok geç göre bilir kazaya sebebiyet verebilir o açıdan aslında sis farı doğru zamanda kullanılsa iki taraf içinde faydalıdır.
Gunduzleri sadece amerikan parklarim aciktir
Gecede normal farlarim.
Arka sislerim tek yaniodu araci aldigmda Sonra cift yaptim sirf trafikte arka sisini acip gecen arkadaslarin onune gecip nasil rahatsz olduklarini anlatmak icin
Her seferindede amacima ulastim :)
gerek olmadıkça yakmam
Farlarını söndürüp sadece sislerini açanlar ve arka sislerini açanlar küfür edildiğini bile bile mi yapıyor ?
Ne düşünüyorlar acaba anlam veremiyorum ?
tek kelime ile görgüsüzlük...
sis farını sis olmadigi halde acanlara bende anlam veremiyorum. heleki arka sisini açanlar beni benden aliyor. migrenim var benimde o ısık gozume geldikçe beynimde şimsekler çakiyor...
bora varken
hella micro de mercekli sis farı almıştım özellikle ve kesinlikle göz almıyordu kullanıyordum gündüz farı gibi
hatta benim modelimde orjinalde sis yok diye arayıp bulup orjinal ön sis li far anahtarınıda almıştım
ama şimdiki aracımda normal sis var yakmıyorum lazım olmadıkça
bazı aklı evveller elektriçinin aklına uyup arkalarla önleri aynı şekilde bağlatıyorlar
nedir unun mantığı?
arka sisleri hiç bir zaman lazım olmadıkça yakmadım yakmam
en son geçen sene kışın kurtköye yakmıştım otobanda sisten hızım 40 a düşünce :)
bazı aklı evveller elektrikçilerin aklına uyup arkaları önlerle aynı anda b
Doğru söylemek lazım bende bazen geceleri geç saatte eve dönerken polisin olmadığı yerlerde Led + Sisleri yakıyorum yağmurlu kapalı havalardada sislerim yanıktır her zaman arka sisi pek kullanmam.
son bıkacgundur ist trafıgınde fazla kaldım uzun bi sure trafık varkn kullanmak ıstemyorum sis farını gectım 500araba gecıyosam 450tanesının far ayarı yok ana avrad sülale sövüyorum.Arka ön sis farı yakanlara dicek hiçbir lafım yok zaten terbiye aileden gelir.Babası annesine arkadan girmiş vakt-i zamanın da..Tabi herkes kaza sonucu geldi dünyaya ya,onlarda anneleri ön arabada giderken babaları annelerinin arka sis farı yanık arabalarına ön sis farları yanık arabalarıyla vurmuştur bunlar hep ondan kaynaklanıo.Kaza,kaza kaza,emniyet kemerinizi takın.
onur fantezini tuttum yavrum :D
gece gündüz ön sisleri yakıp geziyordum ki en son ekiple karşı karşıya geldik yakmıyorum artık
Gündüz sis farlarının yanmasının göze gönle bir kusurunun olmadıgını düşünerek küfürü haketmesine de anlam veremiyorum :)
Merceksiz xenonlar,ön sislerini yakanlar,arka sislerini yakanlar.... Bu ülkede bu zihniyet oldukca bunlarin onune gecilemez,duyarililiktan soz edilemeyecek bir toplumda yasiyoruz.bu tarz seylerin onune gecilemez.50 tane fari olsa 50sinide yakar 50sinede xenon takar bu millet
Ön sis neysede,yeni arabaların bazılarında saga sola dönerkende yanıyor zaten ama arka sis gercekten tecavüz...
Benım sarı sislerim vardı. Sadece uzun yola gıderken yolun sagını solunu aydınlatsın dıye yakardım. Sehırıcınde hıc yakmadım. Farlarım gece gunduz Hıc farketmez yanar. Yazın uzun yolda yanan sıs lambası hayatımı kurtardı zaten. kopege carptım farlarım kapandı sag tarafta yanan sıs lambası sayesınde bıraz yolu gorebıldım
15k lik xenonlarla mosmor dolasanlari unutmayalim :) burada cok var devasa suv larla dolasip 15k lik far ve sislerle dolasan zenci ve meksikalilar. Bir polis durdurupta birsey demez.
Antalyada ne kadar taksici tofaşçı vs varsa hepsi sislerini sarı folyo ile kaplatmış Şangay K gibi geziyorlar.Yer gök jdm :D
kardesimde golfu toplayinca balon tampona gectigimiz icin sis fari takti araca..
suan ampulleri yok oyaliyorum..
surekli on arka sisleri acip gezmek istiyor, bisey zannediyor bunu suan..
adama anlatiyorum anlatiyorum anlamiyor..
en sonunda arka sisler icin sis ampulu yerine park ampulu takmak gibi bi fikre ikna ettim :D
bu da sanirim trafik icin cok hayra alamet oldu :)
ama on sislere ne yapacagimi bilemiyorum..
bu sis ampulu seklinde ama uzerinde ledler olan ampul tipleri var, onlar fayda saglarmi sizce?
yada sis farlarinin ayaklariyla oynayip biraz daha asagi baktirmak falan?
kimseyi rahatsiz etmeden takilsin kendi halinde istiyorum, yoksa kendi takicak ampulleri ben tutuyorum suan..
bi oneri varmi on sisler icin???
Sonradan gormelik boyle bisey iste arkadaki sis farına saplayım eksik beyinliler
Sis farlarının ayaklarıyla oynamak daha makul duruyor :)
Hem önde hem arkada sis farım yok :( gerçi çok şikayetçi degilim :)
ben cok gozumu almadıkca ne on ne arka sıs yakana kufretmem nadırdır sovdugum trafıkte hep yapıcı olurum yol verırım yol alırım zorla kımsenın ustune kırmam hatta ome_rs herkes snn gıbı araba kullansa trafık kalmaz der.sıs farlarını yakana kadar cevreye saygılı olmayı ogrenmek lazım ne anayollar trafıkte herhangı bırının yada bnm herkes kendını arabasıyla yoldan gecen bı mısafır olarak gorse babasının malıymıs gıbı davranmasa sıkıntı kalmaz en basta saygı
Benın sislerim de yanık ama göz alıcak sekılde deıl stoplarım bıraz kısık yanıyor ondan dolayı böle açık hep