Sis olmadan yakmam. Fakat eğer Peugeot ile biryere yetişeceksem ön sisleri de yakıyorum ki daha fazla dikkat çeksin ve insanlar sağa geçsin... Biraz da olsa işe yarıyor...
Printable View
Sis olmadan yakmam. Fakat eğer Peugeot ile biryere yetişeceksem ön sisleri de yakıyorum ki daha fazla dikkat çeksin ve insanlar sağa geçsin... Biraz da olsa işe yarıyor...
beni pek rahatsız etmiyor ama miğreni olanların vay haline.. ,uzun yolda tek şeritli yolda sisle gelenler var yahu..
ön sisler neyse de arka sisleri yakanlara bikaç kulak çınlaması yaşatıyorumdur. Lütfen arka sislerinizi ciddi sis olmadan yakmayın ciddi rahatsız ediyor değer mi sis yakıp kulağınızın çınlamasına
gereksiz arka sislerini açanların başına bela oluyorum
Ön sislerim devamlı yanar fakat arka sisi ihtiyaç olmadıkça kullanmam..
Birde başkasını kör etme amaçlı kullanıyorum arada :D
Ön sis beni rahatsız etmiyorda arka sisler delirtiyor
konu başlığı tanımı halk diline ''apaçi'' olarak adlediliyor.
İstanbulun heryeri köstebek yuvası gibi delik deşik görmeden yanlışlıkla girseniz onca para verip aldıgınız lastiklerinizde yada aracınızda bir hasar oluşsa bunu sadece ön sis farlarını yakanları eleştirenler için söylüyorum masrafını sizmi karşılayacaksınız para verip geçtiğimiz otobanlar bile yamalar dolu ve çukurlar mevcut o hızla oraya girseniz ne olur hiç düşündünüzmü?o yüzden sadece ön sislerimi açıyorum arkadaş ben canımı düzde bulmadım ama farlarım da ayarlıdır kimseyi rahatsız edecek durumda değildirler.
ön sisler +5 hp
arka sisler +8 hp
diye duydum ama doğrumudur? :D
Neden her konuda belli kişilerin yorumlarına göre konu devam ediyor? 106 sisleri zaten yere bakıyor arabada basık sis farım var yakarım arkdas ister sarı takar ister mavi ister mor kimsenin malına canına kasdecek bi durum yok abartmayın laf olsun diye konu açmayın.
istediğiniz kadar yere ayarlayın..
xenon taktığınız sürece o ışık patlıyor..
hem sis farlarını nasıl yere doğru ayarlıyorsunuz? Tamponu mu aşağı indiriyorsunuz :)
arka sis farı da ön sis farı da gözümü alıyor. İnsanları rahatsız ediyorsunuz. Hakkaten apaçisiniz yahu.. Milletin ettiği küfürler kadar var.. Yarabbi şükür mode on.. Hala çatır çatır yazıyorsunuz ya.. Pes..
Çukur göreceksiniz diye insanları yolda giderken anlık kör ediyorsunuz.. Başkası kaldırıma çıksın, başkası yolu görmesin ağaca bindirsin, ama siz yoldaki çukurları görün.. Nasıl bir kafa yapısı bu?
Normal farla görünmüyor mu çukurlar.. Biraz mantıklı bahaneler sunun.. Çok acemice oldu..
Ön sis farları rahatsız etmiyor diyenler bunlar nasıl rahatsız etmez??
http://img810.imageshack.us/img810/4317/12472217.jpg
http://img141.imageshack.us/img141/615/son15.jpg
http://img96.imageshack.us/img96/9021/mspcsiskm0.jpg
Şahsen kendi aracımızda Jetta doğuşun pasifleştirmiş olduğu özellik var, DayLight istesem onu açabilirdim kendince direk sis farını otomatik açma var. Böyle bir özellik aracın kendi Orjinalinde varsa ve ben açtırsaydım Yinemi küfürler havada uçuşmuş olucaktı ?
gözümü almayana laf etmiyorum ama gözümü alıcak şekilde ön arka sis yakanada sağlam saydırıyorum :)
hazır istanbuldasın sis farlarıma yakından bakmak ıstersen buyur gel gör gozunu yorarsa dile benden ne dilersen al sana açık çek konuşuyorsun ama boş konuşuyorsun ampulu ters takarsan sis aşagı bakar ve yerden yukseklıgı 6-7 cm olan sis nasıl olucak ta gozunu alıcak anlatırmısın emeklıyerekmı gıdıosun sen yolda?
Valla bende aracımda gece gündüz park sis giderim kesinliklede arka sisi yakmam, hatta ön sisler öyle bir alışkanlık olmuşki en son ne zaman farlarımı yaktığımı hatırlamıyorum. Bilincli bir oto kullanıcısi olduğumu düşünüyorum ve ilk aldığımda far ve sislerin ayarını yaptırmıştım. zaten aracımda basık sayılır o yüzden sislerim kimseye zarar vermez veremez. sis farlarını gündüz yakmamda dikkat çekmesi için. çünkü şirket araçlarını falan kullanırkende gece gündüz mutlaka farlarımda açıktır. Koca koca firmalar boşuna gündüz farları ile araçları yollara çıkarmıyor gündüz farlarıda en az sis farı kadarda aydınlatma sağlıyor.
Benim saxonun sis farlarının montaj yuvalarının vida aralarına 2şer tane pul taktı serviste eleman sis farları gerekli seviyeye kadar ayarlanmış oldu. bundan önceki clio aracımdada sis farlarında normal fardaki gibi ayar vidası mevcuttu. hatta eklediğin fotodaki megane II araçtada sis farı ayar vidası mevcuttur. yani yeni bir çok araçta sis farları ayarlanabiliyor ayarlanamasada ayarlamak isteyen bi şekilde benim gibi ayarlayabiliyor. Biraz kafayı çalıştırmak lazım
Çok yazdım, sildim. Sonunda bu olayda hedef kitlenin laftan anlayacak yapıda olmadığına kanaat getirdim... Alenen küfür edilirken bile üzerine alınmayan adama ben burada sis farına xenon ampul takılınca isterse 90 derece dik bir şekilde yere baksın, yine de göz alacağını anlatsam saçlarım ağarır, yine de o anlamaz... Allah bazısını geniş mezhebli yaratmış. Yapacak birşey yok...
Sis farı görünce agaca direğe falan çıkanlar varsa aşağıdaki resmi yolluyorum. Tavşan flnda olabilir. Ben kimsenin sis farını görüp takla atmadım arka sisler (BAZI ARAÇLARDA) gerçekten rahatsız edici. Ön sislerde sadece takisicilerin fln taktığı ayarsız dandik markalar dikkat dağıtabilir.
+ Göz muayenesi.
http://img411.yukle.tc/images/8938Cat.JPG
Engin abi ben yazdıklarımdan ve kendi aracımdan sorumluyum göstersene benim aracımında bu şelikde yanan farlarını bakalım göz alıyormu?Tamam ben apaçi yok demiyorum ama ben kendimden sorumluyum ve kendi aracım beni alakadar eder.
o fotoğraflardaki megan ve citroen nedir ya fotoğraftan bile kör etti
Sis farina agir soverim, hele arka sis tadindan yenmez. Sis fariyla cukur gorebiliyor ve normal farlarla goremiyorsaniz gozlerinizi kontrol ettirin. 7-8 senedir basik araba kullaniyorum sisimi de acmiyorum ama cukurlari gorebiliyorum. Eger girersem ya dikkatli degilimdir yada sohbet kivaminda bir yolculuk yapiyorumdur.
Ama heleki, normal farlari ayarsiz sekilde yukari bakanlar varya.. Ne kadar yaratici oldugumu tahmin bile edemezler ;)
Xenonların çok kaliteli olduğunu falan mı düşünüyorsunuz siz ? Sis farında xenon olan herkesin farı karşı tarafın gözüne sıçıyor e haliyle sövülüyor.
burada kim boş konuşuyor kim kendine güldürüyor çok belli bu..
yediğiniz nanenin bi halt olmadığı aşikar.. Milletin gözüne soktuğunuzu da bal gibi biliyorsunuz, hala kılıf arıyorsunuz buna..
Ha bu kadar adam türlü türlü küfür ediyorum diyor, fantazilerimi paylaşıyorum böyle grup şeklinde diyor, siz buraya hala yazma genişliğinde bulunuyorsunuz ya.. Pes..
Adam kaldırmış benden selam olsun küfür edenlere diyenler var hatta..
Şaşkınlıklar içinde okuyorum şu genişliğinizi, pervasızlığınızı, neyin ne olduğunun önemini bilmeden yaparım açarım şeklinde hala atarlı konuşmalarınızı okudukça şaşkınlıklar içerisindeyim..
Aynen devam edin.. Fazla yazmaya gerek yok artık size zaman kaybı.. Çok enteresan ya..
Neyse.. Yiyen razı yediren razıysa sorun yok zaten..
Kimlere neyi anlatmaya çalışıyorum ki.. Sıkıldım.. Selametle..
Q.
sis olmayan havada ön sisini , arka sisini açma kardeşim.
arabam güzel görünüyor zannediyorsun ön sisler açıknen ama ön sis arbayı güzel göstermiyor yaa , karşıdan gelenin gözünü alıyor.
Sen ister ambulü ters tak, ister tanponu alta çevir, istersen çukarları göremiyorum diye sis aç.
Burda da, trafiktede sana küfür ediyorlar daha hala anladın mı?
Bazi insanlar gercekten cok bos konusuyor
geçenlerde bi foto gördüm, kısa, sis ve gündüz farlarının aydınlatma alanları ile ilgili tepeden çekilmişti. bulabilirsem koyacağımda bulamıyorum..
gündüz farları iki tarafta da eşit mesafede yuvarlak alan aydınlatıyor (8 harfi gibi aydınlatma alanı), kısalarda sol taraf daha dar alan aydınlatırken (yere doğru) sağ far yolun kenarını da aydınlatacak şekilde biraz daha geniş açıya sahip (V şeklinde aydınlatma alanları). sis farları ise çok geniş açıda eşit mesafede V şeklinde aydınlatma alanı sağlıyor.. araştırıyorum tekrar bulursam ekleyeceğim fotoyu..
ve sisler de göz alıyor deniliyordu, tabi arka sis kadar yada merceksiz farda xenon kadar değil ama alıyor.. göz numaram ilerledi gözlüksüz araba kullanamaz oldum artık..
tek kusur sis farları kaldı trafikte zaten.o kadar çok öküz varki sis yakanlara çok kızmıyorum.sıra onlara gelmiyor :)
Başlığın genel konusu olan kitlenin yine bu başlık konusu olan eyleminden ötürü bu hakkı edindim.
Eğer yazdıklarımı üstüne alınıyorsan başlıkta edilen tüm küfürleri de üstüne alınıyorsun demektir.
Ben konuşur muyum, konuşamaz mıyım, orasına trafikte karşılaşınca bakarız.
Tamamen medeni olmakla alakalı bir durum
Şu yukarıda üç resimden bile üstteki yazıyı okuyana kadar gözüm ağrıdı.
Burada küfretsem ceza alırmıyım?