şimdi kaç yıldır hyundai istikrarlı bi şekilde güzel/sağlam araç üretiyor ?
şimdi kaç yıldır hyundai istikrarlı bi şekilde güzel/sağlam araç üretiyor ?
Donanım dediğin şey nedir? Metal pedallar, ön krom ızgara, bagaj filesi bu mudur donanım. Benim görüşürüm, dijital klima, sunroof, hız sabitleme, sensörler vs donanım bunlardır. Zaten comfortline modelinde bu dediklerim sunroof harici var, sunroofta 1.750 tldi ozaman. Yani kafam şunu almıyor, 2010 passat 1.4 tsi ile i30'un fiyatı nasıl yakın olabiliyor.
Tamam![]()
Yukarıda yazmıştım aynı cümleyi tekrar yazayım.
Ben bu aracın golften iyi olduğunu söylemedim böyle bir iddaamda yok golf zaten demirbaştır o sınıfta başları çekmekle yükümlü bir araçtır. Bu sebeple aynı donanımlı golf 70leri bulurken 50 küsür istenilen i30 pahalı değildir.
aracın görüntüsü güzel ama bu fiyatlara çok tutulcağını sanmıyorum
ben bu tip polemiklere girmeyi sevmem ama ne çabuk unutuldu vw nin ceo sunun hyundainin standaını gezip heleki yeni i30 u incelediği
Frankfurt Motor Show'da Volkswagen Group CEO'su Martin Winterkorn, Hyundai i30'u incelerken yakalandı ve mekanik parçalarını ölçüp biçip, mekanik parçaların çalışma sessizliğinide görünce dayanamayıp dediki : ''Bunu nasıl yapmışlar? BMW bunu yapamaz, biz bunu yapamayız... Bizde bunun çözümü var aslında ama çok pahalı'' dedi...
Birde pahalı diyenlere açıkcası bencede pahalı hyundai istese daha ucuza satamazmıydı satardı ama hyundai artık prestije koşturuyor bu yüzden eskisi gibi ucuza araba satma politasından vazgeçmiş durumda bence büyük hata ama yapıcak bir şey yok..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Bence araç güzel olmuş. Fiyatı ise bana göre normal. Full dizel Polo'ların 50 bine alınabildiği bir piyasadan bahsediyoruz. İkinci el araçların fiyatlarının ise ne kadar artış yaptığı ortada son 7-8 aydır.
Aynı donanımlı araç şimdi 72.100 TL olmuş. 2010'dan bu yana fiyatlar doğal olarak arttı. 60 liraya bugün o Passat'ı sıfır satmayacaklarına göre..
72'ye 56. Arada 16 bin lira fark var. O da hem sınıf farkı hem de marka farkından ötürü gayet normal bana göre.
Valla çeviren arkadaş kimse tebrik etmek lazım, VW CEO'su bu arabayı bmw yapamaz biz yapamayız diyecek? Bir kere bmw şuan kullanılan teknolojiyi 2000 yılında kullanıyordu...
Highline da geri görüş kamera standart mı?
Ön cam buğ çözücü standart mı?
Diz hava yastığı standart mı?
Anahtarsız giriş standart mı?
Sunroof değil cam tavan standart mı?
Statik dönüş yapan farlar standart mı?
Park pilot standart mı?
Veya bunlar donanım değil mi?
Alman düşmanı değilim hele hele golf düşmanı hiç değilim otomobilimden de anlaşıldığı gibi.
Boş astra dizelin fiyatı boş passatı geçebiliyorsa bu da pek tabi yakın olabilir. Ayrıca biri benzinli biri dizel.
aynen bos astra dızel verıyorlar o fıyata! navı sunrof flexırade lı astra dızel 1.3 62.000 tl fıyat aldımbravo nun fulunune cam tavanlı fln 59 bın tl verdıler
![]()
doğuştan araba manyağı
çeviren yok adam bunu direk söylüyor bunun alman sitelerinde ingiliz sitelerindede aynen birebir bulabilirsin.. hatta sonradan kıvırıyor bizde yaparız bunu ama çok maliyetli olur diyor hyundai bunu böyle standart her araca nasıl uygulamış tebrik etmek lazım gibisinden bir şeyler diyor.
buyur orjinali
Volkswagen CEO Winterkorn checks out Hyundai at Frankfurt Motor Show [video]
"The lever for the steering wheel release makes no sound while moving. BMW can't do it, we can't do it, why can they?!" Bischoff replies, "We had a solution for that but it was too expensive to produce."
Artık şu ön yargıları kırsanız dünya almanların avucunda dönmüyor..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Eski kasa i30'da 56 lira değilmiştir o zaman 1 sene öncesine kadar.
Dediğini anlayabiliyorum. Bu paralar büyük paralar ve C sınıfı dizel aracın bu fiyata satılması garip. Ama VW'nin Polo'su da B sınıfı ve 50 liradn satılıyor dolusu. Şimdi bu araç ta dolu dolu bir araç ve dizel, 56 bu yüzden normal.
Ama bu parayı vermek en azından benim için gereksiz; alacak olsam 60 liraya yakın parayı C sınıfı bir araca vermem, 2.el D sınıfı ya da 2002-2003 E Serisi filan alırım. Benim mantığım budur.
Ama ne dersek diyelim piyasa yükseldi ve 1 sene önceki fiyatlara bile gıpta ile bakar olduk, bu bir gerçek.
koreliler de bu önyargılı arkadaşlar gibi "biz yapamayız, almanlar yapar" diye kös kös otursalardı, bir adım ilerleme kaydedemezlerdi..
almanlar yoksa uzaylı mı?![]()
![]()
Hangi teknoloji o?Merak ettiğimden sordum yanlış anlama.
Güncel kasa Leon ilk çıktığında satışları neden patladı? Golf'e göre daha iyi donanım ve daha ucuz olması sayesinde patladı,tasarımı da güzeldi etken oldu.
Hyundai,kia ve tüm markaların araçları artık pahalı ama golf'ün full'ü atıyorum 70bin lira oluyorsa,hyundai kia'da 60bin'e alabilirsin yada golf ve i30'un aynı fiyatta ki modellerinde i30 daha donanımlı oluyor.
Türkiye'de ki fiyatları emsal almamak lazım bence yurtdışı fiyatlar üzerinden konuşmak lazım.Sanmıyorum ki yurtdışında bu kadar pahalı olsun.Bize geçiren geçirene.
evet hyundai açıklama yapmışdı yeni i30 lar çıkmadan önce avrupada bilhassa almanyada yeni i30 lar golfden 2-3 bin euro ucuza satılıcak diye.. ama ne hikmetse türkiyede 2-3 bin tl daha pahalı sanırım buda assan faktörü oluyor.
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
İyi de kimse sizden bunu yazmanızı beklemedi. Sadece birisi aslı kanıtlanmamış bi örnekten koca markayı karalanmaya çalışmış, ki bilirkişi raporuyla işlerin hiç öyle olmadığı kanıtlanmış, insanlar raporu sallamayıp hala airbaglari açılmayan araba diye dolanıyor etrafta. O resimlerde aracın 10 airbaglı full modeli olduğu yalanı falan var fakat o aracın mevcut donanımı 2 ya da 4 olması lazım en boş donanıma sahip. İnsanların, aslı olmayan birşeye bu kadar çabuk inanıp, markayı araçlarına hiç binmeden küçümseyebilmesi ne kadar komik.![]()
Instagram: mutusgarage
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)