Ben bir de "v" yerine "w" kullanılmasını anlayamıyorum. Havalı mı oluyor w kullanınca?
Printable View
Ben bir de "v" yerine "w" kullanılmasını anlayamıyorum. Havalı mı oluyor w kullanınca?
Sulhi abinin duvarından çaldım :D
Türkçe katliamı :D
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net...28900269_n.jpg
"müsamaha (göstermek)" cömertlik etme, hoş görme, affedicilik anlamlarında kullanılır . Yazımında hatalar olur genelde "müsama" şeklinde, yanlıştır; yapmayınız. :)
Yalnız bilgi vermek amacıyla yazılan mesajların çoğunda da aynı hatalara düşen arkadaşlar var.
Özellikle ''-de, -da'' ekleri yanlış kullanılmış :)
Tek tek adınızı okutturmayın, kimse o arkadaşlar bir adım öne çıksın! :D
Konu açıldıgından beri 5-6 defa 'de-da' yazımı paylaşıldı, okuyun bari şu bir kaç sayfayı yahu
Biri Mehmet Ali Birand'a söylesin ''Gaassaray'' değil Galatasaray.
üff snane be slk :s.s .. değil
üf sana ne be salak :D :D
Türkçesi dururken ingilizce kullananlar.
Dil medeniyet yapar toplumları kendi dilimizi geliştirmez ve kullanmazsak Türk'üm diye ortada dolaşmayalım.
DİZAYN ► TASARIM
ANALİZ ► ÇÖZÜMLEME
ONLINE ► ÇEVRİMİÇİ
KRİTER ► ÖLÇÜT
PART-TİME ► YARI ZAMANLI
PESİMİST ► KARAMSAR
EMPOZE ETMEK ► DAYATMAK
DRIVER ► SÜRÜCÜ
BYE BYE ► HOŞÇA KAL
VERSİYON ► SÜRÜM, UYARLAMA
EKSTRA ► FAZLADAN
İMİTASYON ► TAKLİT
SAVE ETMEK ► KAYDETMEK
OPTİMİST ► İYİMSER
ADİSYON ► HESAP FİŞİ
PRINT OUT ► ÇIKTI
ANONS ETMEK ► DUYURMAK
BODYGUARD ► KORUMA
birde söyle birsey var dolmusa biniyoruz aslında dolmusa binemeyiz bosa binmek lazım :)
yangın yandı :)
Aynen sorunsal nedir yahu ?
Sorgu yaz yada Sorgusu yaz onun yerine,Sorunsal daha mı modern bir terim oluyor.
En çok rastladıklarım:
- "her şey, bir şey, birçok şey..." ( "Şey" her zaman ayrı yazılır),
- "ya da" ayrı yazılır,
- "veya" birleşik yazılır,
- bissürü değil "bir sürü" dür,
- yapım ekleri kesme işareti ile ayrılmaz, ayrılması gereken çekim ekleridir. " Antalyalı, Antalya'ya"
Bir diğer konu ise noktalama işaretleri. Noktalama işaretleri kullanılmayan metinler, gönderinin okuyucuya yanlış aktarılmasına sebep olur, hele ki uzun metinlerde yanlış anlaşılmalara hatta hiç anlaşılamama durumu meydana gelir.