Arkadaşlar dijital makinemden epey sıkıldım, artık keskinlik,netlik,manuel kullanamayış vs vs iyice soguttu.1000 tl gibi bir bütçe ayırmayı düşünüyorum. 2.el olarak bu bütçeyle ne almamı önerirsiniz ?
Printable View
Arkadaşlar dijital makinemden epey sıkıldım, artık keskinlik,netlik,manuel kullanamayış vs vs iyice soguttu.1000 tl gibi bir bütçe ayırmayı düşünüyorum. 2.el olarak bu bütçeyle ne almamı önerirsiniz ?
Mehmet, ben Canon kullandığım için sana Canon tavsiye edebilirim. Nikon'ların piyasalarını ve özelliklerini bilmiyorum çünkü.
Bence 500D ya da 550D iyi bir başlangıç olur. Ben 2 yıldan fazladır 550D + 18-135 lens kullanıyorum. Birlikte fotoğraf çektiğimiz Melih de 500D + 17-70 kullanıyor. Onun da body'den hiç şikayetini duymadım ama bazı zamanlarda "La keşke bi 70-300 olsaydı" dediğini çok duydum :D Fakat 135mm bana yetiyor. Benim kombinasyonum beni hiç yarı yolda bırakmadı, hiç yetersiz gelmedi, hiç sıkılmadım vs. Bu yüzden eğer yapabilirsen bütçeyi biraz daha esnetip odak aralığını genişlet bence, 18-55'e sıkışma. Ya çift lens al, 18-55 + 70-300 vs. Ya da fiyat performans oranı yüksek tek bir lens al, misal 18-135, atıyorum 28-200 vs. Nikon cephesinde işler nasıl ben bilmiyorum dediğim gibi, onu da Nikoncular yazar.
Sahibindende şunlar çarptı gözüme, hiçbir ilanla alakam yok.
http://www.sahibinden.com/ilan/alisv...88198250/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/alisv...95046864/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/alisv...01151321/detay
http://www.sahibinden.com/ilan/alisv...01298165/detay
yukarda yazılanlara katılıyorum fakat 1000 tl bütçeyle 550d den iyi makinalar var 550 d en fazla bana göre 800 tl eden cihaz ki çok var biraz daha koyun üstüne daha iyi bir makina alın 1200 gibi bir rakama
Ha bu arada, hazır aklıma gelmişken yazayım. Pentax da iyidir, candır. Ben makineyi alacağım zaman adam gibi bir Pentax olsaydı, gözümü kırpmadan alacaktım. Yanlış hatırlamıyorsam Tholl-ga ve Low-Rider Özgür de Pentax kullanıyordu bir zamanlar. Ama özelliklerini, hangi makinenin Canon'da neye denk geldiğini bilmiyorum, araştırmak sana kalıyor :)
Slave : senin tavsiyelerin neler daha iyi olarak o bütçeye ?
Mert : Kardeşim 550d ye tekabül ediyor aslında şuan ayırdıgım maksimum bütçe.aklımdaki seçenekleri bir değerlendiri misin ?
1- 500d 'alıp kit lens dışında bahsettigin gibi bir lens takviye.bütçem dahilinde (18 -135 )
2- 550d kit - bütçem dahilinde. (Bir iki ay içinde beli doğrultup aslında buna da takviye de bulunabilirim)
3- 600d kit lens- 1250 tl'ye buldum bir tane.hatasız.
Marka takıntım yok aslında ama bende canon dilinden anlıyorum diye hep canon odaklı düşündüm., pentax' modellerini araştırayım :)
merhaba herkese, öyle sanıyorum ki bu konuyu okuyan ve prof makina almaya bütçesi uymayan fotoğraf meraklısı arkadaşlarım vardır. onlar için çok harika bir makina tavsiye edebilirim oda FujiFilm Finepix JV250 ben geçen sene aralık ayında almıştım 230Tl idi indirimde almıştım şimdide 250 lira civarı sanıyorum fiyatı yanında 4 gb hafıza kartı koruyucu kap ve Petrix 1.5m tripod'la birlikte yaklaşık 300 lira gibi bir fiyata sahip oldum. prof makina alacaktım annem sayesinde böyle bir makina aldım ve hiç pişman değilim. Photoshop'ta kullandığım için bana hiç bir eksikliği yok makinanın. 16mpx görüntü kaliteside cabası ayrıca öyle modları var ki ben bile şaşırıyorum hâla 1 sene oldu neredeyse.
http://imageshack.us/a/img690/4913/dscf7787ij.jpg
http://imageshack.us/a/img811/4346/dscf7787kopya.jpg
Çözünürlük İçin Çektiğim Buradaki Fotoğrafa Bakabilirsiniz.
Umarım yardımcı olabilirmişimdir..
Dün kardeşim 50mm lensimi yere düşürdü ve içinde bi tırnağı kırıldı lens tamiri gibi bişey sözkonusumudur tamir eden varmıdır ?
SOny NEX- Olympus Pen Lumix G serisi için düşüncesi olan var mı arkadaşlar?
Büyük body taşımak istemiyorum boşu boşuna fikirlerinizi almak isterim marka-model seçemiyorum şu an da..
Time-r : Video 'da çekecegim,yoksa düşünürdüm ciddi.
Xtuner : Lens tamiri söz konusu tabi, ama her ele emanet edilmez.hassastır.
NikonPX100 Coolpix makina kullanan bir arkadasim mevcut. Bu makinanin su an ust modeli nedir ? Boyut olarak bu civarda ama daha yeni modeli nedir ?
Bi arkadaş düşünüyorda nikon j1 ile p510 arasında kararsız biraz baktım özelliklerine ikiside birbirine yakın gibi ben dslr önerdim ama pek sıcak bakmadı. Siz ne önerirsiniz ?
sıfır canon 600d mi almalı yoksa 2. el 5-10k shooter 60d mi bu iki makine arasında kaldım.
600dnin sıfırı ile 60dnin 2. eli aynı fiyat nerdeyse hangisi tercih edilmeli 2. el alsak skıntı cıkar mı makineden
60 d bi ust sinif makina .
Zaten cihaza o kadar para verip oyle bi makina alan adamin kotu kullanicagini sanmiyorum
15 k shutter zaten dusuk.
Eline al bi kac uzun pozlama yap 15 20 snlik hot pixellere filan bak auto focusuna bak cektigin fotolarin keskinligine bak begenirsen alirsin bu kadar dusunme.
Ben 600 d kullaniyorum o ayri :)
ilk makinem olucak ama smdi 600d ile baslayıp bi süre sonra makine degistirmek istemiyorm aldım mı uzun süre kullanayım diyorm öle bişey :D
shutter maximum kaç olmalı 2. el alırken
30 40k iyidir ama cok temiz kullanildiysa 60 a kadar gider
120-150 diyorlar sensorun omru icin ama cok detayli bilgim yok bu konuda
Bende senin gibi dusunerek 600 d aldim :)
Keske 60d alsaydim 2.el diyorum:)
600d çok iyi bir makine ama 60d bambaşka bir seri, bambaşka bir segment. :)
Benim limitlerimde 500d- 600d (2.el) aralıgında.. Ama yerinde olsam,60d alırdım :)
Kit lensle mi kullanıyorsun ? is II sanırım ?
Nasıl önceki kit lenslere nazaran,kullanıcı yorumun nedir ?
Canon 60d aldı ablam. Kesinlikle diğerlerinin sıfırını alacağınıza 2.el 60d alın diyorum o kadar fark yaratan bi makine. :)
Ben de 1150 tlye 550d buldum burada alacağım sanırım. ikilemdeyim şuan.
Not: Daha önce 2 adet eos 450d sahibi oldum.
İspanyadayım ben başkan. Eos 450dyi de Türkiye'den 2.el alırken 5-6 tane en ucuz baktım sonra bıkıp, 100 daha verip yüksek satan bi bayandan almıştım. :)
Sıfırını buldum burada. 1150 tlye. 9.5 ay daha buradayım. Garantisi lazım olursa kullanabileceğim yani. Bilemedim ikilemde kaldım çok fena :)
18-55 55-250 prime 50 mm var
Makina cok guzel ve gercekten kullanici dostu ayarlari filan cok basit ama giris seviyesinde bi makina yani yapabilecegin belli :) yeni basliyan biri icin ideal ama bi yerden sonra fazlasini istiyor insan :D
18-55 oyle ahim sahim bi lens deil. Pek kullanmiyorum onun yerine prime lensi tercih ediyorum anca genis aci cok gerekliyse kullaniyorum.
55-250 fiyat performans olarak degerlndirildiginde cok basarili cok keskin ve canli sonuclar alabiliyorsun
50 mm prime i zaten anlatmaya gerek yok gece cekimlerinde ulan 200 liralik lens nasi bu kadar basarili dedirtiyor adeta.:D
aylardır nıkon d600 beklıyordum. Fıyatı uygun olucak dedıler lenssız boş bady fıyatı 4.000 TL en ecuzu :D Zengınlerlemı konustum ne anlamadım gene D90 a düştük. :D
ucuz fullframe'in şu ara çıkması zordu zaten
Eos 550d'yi 1150den almaya gittim, bitmiş. Benden önce davranmış demek ki onlarca kişi. :D
arkadaşlar dslr-like fiyat/performans ürünü sölermisiniz ? hediye olucak çömezliği atması açsıından hatuna alıcam çok istiyor direk dslr ile başlamak kasabilir
d3100 nikon olabilir video özelliğide var +5100 de tavsiye edilebilir... bunların fiyatları iyi like olarak fujiler de olabilir...
hondatugral 2.el düşünmüyor musun ?
550d öneririm :)
Geçen hafta d7000 i satıp Amerika'dan d600 aldım. Arada çok ciddi fark var. Kesinlikle tavsiye ederim.
Arkadaşlar bütçeniz dar ise size tavsiyem sony nex5n alın. Çok çok başarılı bir makine. Karşılaştırmalı testlerine dxomark.com dan bakabilirsiniz. Değerleri birçok dslr makineden üstündür.
Ben biraz mesleki olarak yoğun kullanıyorum. Diş hekimiyim ve nikon 105mm mikro f2.8, 60 mm mikro (makro) f 2.8,bunlar dışında gezi ve dışarda nikon 24-85mm f2.8-4, tokina 11-16mm f2.8, 35mm 1.8, 50mm 1.8 kullanıyorum.
Elimde şu anda ipad olduğu için birşey yükleyemiorum kusuruma bakmayın.