önemli değil 35 ve 50 mm 1.8 (G) sanırım bu lenslerde köşelerde kararma sorunu oluyormu ?
Printable View
yok bendede sorun yok 35 mm de ama benim makine zaten dx d5000 kullanıyorum hani tam karede de kullanabilirmiyim diye sormuştum , ben fx lerde kararma olur diye biliryordum dx modda olmuyor diyorsunuz dx modun eksik mp den başka ne gibi dezavantajı var ?
En büyük fark lensleri gerçek değeri üzerinden kullanabiliyorsun. Yani fx formatında 50 mm lik birblens dx formatında 1.5 katı yani 75 mm olarak çalışıyor. Yani lenslerin özellikle dx formatında bir lens değilse görme alanın çok değişiyor ve daralıyor. Birde tabii düşük ışık performansında fx formatında performan çok artıyor.
valla olsaydı ıyı olurdu be abı :D
abı ıkıdebır almıcaz sonuçta uzun yıllar gıtsın ıstıyorum ilk açan ve ılk sahıbı ben olmak ıstıyorum o yuzden. Önceliğim marka olarak nikona özellikle giriş seviyesı makınelerınde canon elımde çok ufak kalıyor sevemıyorum grıp falan takmam gerekıyor onu takmak şart olduktan sonra nıkona takar hali hazırda elıme oturan makıneyı ıyıce buyuturm. Ustelık o perde sesi yokmu her çekişte yenıden dğmuşum gıbı oluyorum. Çektıkçe çekesım gelıyor :D
dslr fiyatları bıraz aşıyor :D fıyat performans dslr lardan tavsiye alalım ozaman? şuan fuji s6500 f kullanıyorum performans like lardan öte ama çok eski bir makinadır kendılerı bılen bılır :D hatuna sıfır alıcam 2.el anca çokkk çokk temız olmakk kaydıyla yaniii
Yarın alacağım inşallah , özelliklerine göre fiyatı uygun geldi bana...Sizce nasıl ?
Teknosa Alışveriş Sitesi - Herkes İçin Teknoloji
Arkadaşlar 1150 tlye alsam mı nikon d3100ü? Yoksa 550d'nin gelmesini mi beklesem ?
550d bekle :)
600dye salça oldum da, o biraz pahalı kaçtı. Arkadaşım ne olacak lan 5-6 gece çıkma dışarı alırsın dedi, ama her şeyin yeri ayrı. :D
Ben gelip incelediğim de, d3100ün daha düşük fiyatlı olmasını bekliyordum ama 550d'yle aynı fiyat burada malesef. :( Almadan döndüm, haftaiçi bir daha giderim, gelene kadar beklerim! :)
Arkadaş harbici Osmanmış :)))
Adam haklı. :)
arkadaşlar indirim vardı samsung WB150F aldım sizce nasıl bi makinadır ?
Makine alırken dxomark.com dan sensor skorlarına bakabilirsiniz.
Fiyatı yanıyor! :icon_tup::hiihi::hiihi:
Yeniçarşımdaki world puan kampanyası bitmeden 600d almayı düşünen arkadaşlara duyurulur.
Ayrıca kampanya ay sonunda bittiği için puanlar 1 haftaya yüklenecek.
Ürün Paralel İthalat Garantili IS II lensli link aşağıda
Canon EOS 600D + 18-55mm Lens IS II ÜCRETSİZ VE HIZLI KARGO ! - 1162936
World kartın %10 kampanyasıyla 1260TL ye geliyor.
çok memnunum o fiyata 0 olarak alınabilicek tek makine bence.
http://imageshack.us/a/img835/5933/dscn0112i.jpg
bi hort yapalımm :D
yeni başlayacağım için düşük bütçe ile başlayayım diyorum sizce aşağıdaki makinalardan hangisini almalıyım...
Teknosa Alışveriş Sitesi - Herkes İçin Teknoloji
Fujifilm FinePix S2980 14 Megapixel 18x Optik Zoom 3.0inc LCD Ekran HD Dijital Fotoğraf Makinesi - Gold.com.tr
Fotograf cekmek icin fena degil ama hobi olarak yapicam ugrasicam edicem diyorsan 2. El dslr al derim
Biraz daha koyup canon 450d alirsin kit lensiyle. En azindan dlsrye alisirsin ayarlari gorursun kurcaliya kurcaliya cozersin o isi.
Yada okurum arastiririm kursunada giderim sanatci ruhluyum dersen direk slr al sanat yap o butceyle en kral slr makinayi alirsin :D
18-55 ve 75-300 canon lens ile 550d mi yoksa 18-135 lens ile mi almak daha mantıklı olur. ikiside aynı fiyat birinde 2 lens digerinde tek lens. 75-300 lensin cok işime yarayacagını dusunmuyorum o yuzden ikilemde kaldım yardımcı olurmusunz
Merhaba Arkadaşlar;
Fotoğraf Makinası almayı düşünüyorum TeknoSA'da Canon 1100D Var Fiyatı 999 Lira CANON EOS 1100D + 18-55MM IS DİJİTAL FOTOĞRAF MAKİNESİ - DİJİTAL SLR FOTOĞRAF MAKİNESİ - Teknosa.com Tavsiyeleriniz nelerdir.
Şöyle 500 TL civarlarında bir makine almayı düşünüyorum. Açıkçası başka sayfalarda yine böyle bir soruyla karşılaşmış olabilirsiniz, tüm sayfaları okuyamadım özür dileyerekten.. Bir iki sorumda var;
Samsung'un iki tane cihazını beğendim. Biri WB100, bir diğeri de WB150 F.
Bir de Fujifilm S2980...??...
Bu makinelerden kullanan arkadaşlar varmıdır aramızda? ya da yine bu rakam dahilinde alternatif bir seçenek, tavsiye edebileceğiniz modeller varmıdır?
Pilli makinemi yoksa bataryalımı avantajlıdır ?..
ve ayrıca SAÇMA SAPAN ANLAMSIZ konuların açılıp, şurda ciddi anlamda merak ettiğim birşeye cevap ararken bulunduğum konunun, sırf o gereksiz konular yüzünden aşağıda kalmasına da tavım.
Bi bitmediler...
Acaba nedir nedir?
fuji 2950 degilde 1600 kullaniyorum. genel olarak ikiside ayni makine. sarjli pille kullanirsin. bayada gidiyor sarji. gece cekimlerinde cok kotu. uzun pozlamak gerektiriyor. bence 500tl cok para o makineye. onun yerine lens degistirebilcegimiz 2.el bi dslr alsan daha mantikli. ben pismanim. he kotu bi makinede degil. ama o paraya kesinlikle 2.el dslr.
2. elde mesela nasıl bir makinemiz olur? :)
Yani marka model ne olur?..
Olm şimdi farkettim la ben.
500 TL diyorum ben. Konu 1500 olarak anlaşılmış olmasın :D:D
Bir zamanlar Fuji S2700 kullanıyordum, çok memnundum,
gece çekimi Tripodla başarılı, tripodsuz berbattı :D
video çekimi iyi değildi, lakin fiyat-performans olarak beni fazlasıyla tatmin ediyordu,
Manuel fonksiyonları oldukça tatmin ediciydi, ilk zamanlar çekimlerim çok kötüydü,
compact makinadan bile kötüydü :hahaha:
zamanla kullanmayı öğrendikçe güzel kareler yakalamıştım,
kısacası Fujiyi tavsiye ederim, diğerleriyle ilgili fikrim yok :)
Rahmetli Fuji ile çektiğim son aracın fotoları :)
http://www.techturkey.com/forum/foto...4-kayseri.html
ya bende bişiler istiyorum ama para yok :D
şu eski canon eos 300 350 falan iş görürmü yaa
beyler eşim yeni yeni fotoğrafa merak saldı.zaten digitallerde cekiyordu fakat kursa filan başladı,profosyenel olarak makine olarak alacağım.
şimdi baktım.hocasının notlarına ve kendi notlarına. geniş mm lik birşeylere ihtiyacımız var.
aklıma nikon D3100 alıp(18-55 mercek zaten var) yanına sigma 70-300 objektif almak geldi?
ne dersiniz?
D5100 de olabilir--canon 600D de olabilir.
nikonun eski hegomanyası bitti sanırım?her yerde canon geçiyor sanki.
birde şey sorucam
canonu 600D+sigma 70-300 objektifmi
yoksa direk 18-135 mi ne bir merceklisimi?
yani tek objektif çift objektif hangisi daha mantıklı?
Satılık Nikon D5000 18-55mm Lensli Tripod ve Çantası birlikte sıfır gibi yaklaşık 6000 shutter yapılmıştır en fazla. Uyarsa iletişime geçebiliriz. (Fiyat:1100 TL)
Hocam doğada kuş böcek fotosu çekmiyceksen 70-300 e gerek yok
18-55+70-300 taşıyacağına
18-135 al hem performans olarak çok üstün diğer ikisinden.
Ben 18-55 55-250 50mm kullanıyorum beni tatmin ediyor ama keşke bütün bunlar yerine 18-135 alsaydım diyorum arasıra o çantayı taşırken :D
ayrıca yeni başlıyan birisi için canon tavsiye ederiim. Kullanımı çok kolay.
nikon birazdaha karmaşık kalıyor.
550d yada 600d düşünebilirsin
hımm 550D normal-----600D döner ekran farkı var sadece.---anladım bunu:)
peki buna baktım hepsiburadada filan yok eski bir ürünmü?2.ele pek sıcak bakmıyor hatun kişi:)
bunu 18-135 olarakmı almalıyız yani?
yafu-bi ara sanırım 2li set satılıyormuş,yokmu bulamadımmı?
CANON 550D 18-55 DC Lens Kit Fotoraf Makinesi,
lensi ayrica alacaksiniz ;)
hımmm.
tamamdır teşekkürler araştıralım biraz daha:)
canon nikondan pahalı yav.niyeki nikon daha iyi diye bilirdim bende