portre çekerken, öznenin mümkün olduğunca arka plandan ayrı durmasını istersiniz. Bu da düşük diyafram değerlerinde çekim yapıp alan derinliğini düşürmekle kolayca ulaşılabilecek bir durum. Ancak çok parlak ortamlarda enstantaneyi ve iso değerini düşürmek bile yetmeyebilir, burada kullanacağınız bir ND filtre ile ışığı düşürebilir ve geniş diyafram değerleri kullanarak, öznenizi arka plandan rahatça ayırabilirsiniz.
Bide bu filtreler, yüz hatlarını ve çizgilerini yumuşatmaları ve aydınlık bölgelere gölge vermeleri nedeni ile poz veren modeli daha çekici gösterirler.
I sold the BMW because I wanted something sporty and fun to drive like the STI, yet be more comfortable and practical. The John Cooper Works Mini was the best of both words
Bende almayı düşünüyorum nikon d7000 fiyatı hakkında bilgisi olan var mı_
!!!!!!!!!FARKIMIZ TARZIMIZDIR!!!!!!!!!!!!
Vc li olan Canon'daki IS gibi. Image Stabilizer yani Vibration Compensation. Titreşim engelleyici kısaca.
Hangisinin iyi olduğu ise, genelde Non-Vc versiyonu daha keskin daha iyi olarak biliniyor. Fiyat olarak da non-vc tercih sebebi.
alıntıya HAYIR...
Nikon D3200 aldım.Ancak lensler pahalı. Bu m42 olayını araştırdım. Ama hangi marka en iyisidir ?
17-50 ye yakın görüntü istiyorum.
Ayrıca portre için hangi lens önerirsiniz ?
onurd bana tavsiye vermiştin 500d 550d al diye 600d ile aralarındaki fark daha iyi olduğundan mı , fiyat dan dolayı mı acaba, garantili sırf body yi nerden bulabilirim , hem nakit hem 2.ele girişmek istemiyorum
![]()
Bir Okumuş Cahile Birde Yaşayan Ölü'ye Ne Dersen De Anlatamazsın...
merhabalar gene ben , d5100 cihazıma 55-200 vr lens almayı düşünüyorum ne dersiniz saygı değer büyüklerim? tercih etme sebeblerimden birisi fiyatı ve en önemlisi bu. 2. ise daha fazla zoom yapmaya ihtiyaç duyduğumdan bu lensi tercih etmeyi düşünüyorum
http://www.sahibinden.com/ilan/alisv...43545218/detay
Experience is what you get when you don't get what you want.
Gözden kaçırmışım bu konuyu birkaçgündür
500- 550 d ile 600D nin sensörü aynı, yani alacağınız görüntüde fark olmaz. Ha tabiki 600D daha iyidir, İşlemci, iso başarımı vs. konularında. 500D yi 2el alıp aradaki farka Tamron 17-50 lens bile alabilirsiniz manasında önermiştim.
Fusion35 ------> OnurD.
Çok daha fazla zoom ile manzara ve portre kavramı pek örtüşmüyor. FF makineler için 85mm croplu makinelerde ise 50mm daha çok tercih edilir portrede. ha bilemedin 135mm.
Ama dediğin ölçüler ornito(kuş) Fotografçılığında idealdir.
Sen Zoom lensim olsun tak çıkar yapayım uzağı çekeyim derdindesin anladığım kadarı ile
Elindeki lenside sat 18-105 al BenceÇok mu kaliteli değil ancak, almayı düşündüğün 300-350tl lik lenslerden daha kararlı bir seçim olur. Hiç olmazsa çıkar tak yapmazsın.
Zoom arttıkça stabilize azalır. Düşük enstantane kullanamazsın, yüksek enstantane için ışık lazım. İyi ışık iyi fotoğraf demek Bunuda zaten 18-55 inlede gayette alırsın.
Daha öncede dedim şimdide diyorum; Bende 18-55, 70-300 ve 50mm f1.8 vardı. Hepsini sattım 17-50 f2.8 aldım.
Zoom alıcaksamda 70-200 f2.8 alırım. Gerisine gerek yok![]()
Fusion35 ------> OnurD.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)