Herkese iyi geceler.
En yakın arkadaşıma bu aralar BMW[3.16(ci)-3.18(ci)-3.20(ci) aramaktayız.Bu konuyu açmamın amacı 2001 sonrası üretilen BMWlerin eskilerine göre(98-99-00) aralarında aşırı bir uçurum olup olmadığını öğrenmek. Bu konuda pek fazla bilgi sahibi değilim tam olarak o yuzden acma gereğı duydum.
-3.16i ya da 3.16ci zaten yanlış bilmiyosam 2004-2005 sonrası üretilmişti.Kısaca bu arabayı alırsak performans açısında aşırı bi beklentimiz yok fakat yakı konusunda 3.18 be 3.20lerle aynı seviyelerde gezicekse neden daha büyük motorlusunu almayalım diyoruz?
-3.16ci nin düz viteslisinin aşırı zorlanmadığı takdirde çok yakmayacağı doğrumudur?(örn:100 km hıza sabitleyip 100 km sadece uzun yol gidersem bana ne kadar maliyeti olur?)Bu aracın otomatiği var mı hiç denk gelmemiş olabilirim varsa düzüyle arasında ne kadar oynar yakıt konusunda?
-Öğrenci olduğum için yakıt konusu benim için araçta en başta geliyor.Sorularda hep yönde kullananların yorumlarını beklemek kalıyor bana da
-3.18lerin ara motor olduğu ve 3.16daki hantallığı atmış olduğu söyleniyor.Bu konuda hiç bilgi sahibi değilim neden 3.18 ya da 3.20 ?
-3.20lerin ve 3.18lerin 2001den öncekileri motorları ile daha sonraki yeni nesil denilen motor arasında çok fark varmıdır ? (yine yakıt ve performans)
-Son olarak 3.20 ve 3.18 lerin otomatik ve düz vitesleri arasında ne kadar bi fark oluşacağı ?(Bütçemiz max=45 oldğu için 2001-2002-2003 model arasında değelendirebilirseniz.saygılar)
Biraz sıkıcı olmuş olabilir ama bu konuları gerçekten tam olarak öğrenmek istiyorum.Cevap veren herkese şimdiden teşekküler![]()