User Tag List

Sayfa 3/6 İlkİlk 12345 ... SonSon
113 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: A.k.k iptali..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ondertopcu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öyle birşey yok kim demiş ttnet modeme giriyor diye. Hız belli bir sistem tarafından otomatik olarak düşürülüyor. Modem ayarı veya dns ile ip ile olacak birşey değil bu
    Haklı yanınız var, sistem otomatik.

Belli saat aralıklarında sistem kotanızı kontrol ediyor. En basit örnek olarak gece 12 diyelim ve 24 saatte bir kotanızın kontrol edildiğini varsayalım. Misal veriyorum, dün gece 12 de kotanız kontrol edildi. Gece 00:01 den sonra siz download yapmaya başladınız. Bir sonraki kontrol saati olan gece 12 ye kadar 200gb download'ı A.K.K.'na takılmadan yaptınız. Tekrar gece 00:01 de kontrol edildiğinizde 50gb üzerinden A.K.K.'na tabî tutulursunuz. Ama kontrol zamanı olan gece 12 ye gelmeden portlarınızı kapatırsanız A.K.K.'na girmediğinizi görebilirsiniz. Tecrübe ile sabittir.

Ancak burada şöyle bir problem ortaya çıkıyor, ttnet direkt olarak internetinizi kesiyor ve internetim gitti diye aradığınızda "modemi fabrika ayarlarına döndürmek için arkadaki küçük reset tuşuna 10sn basılı tutunuz" diyorlar. Modeminize erişilebildiği zaman tekrar A.K.K.'na tabî tutuyorlar.

VWci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fiber hatlarda kontrol tamamen ttnette. Mesela her sabah saat 7:20'de benim modem kendi kendine resetleniyor. Akk'ya 6 senedir ilk defa gecen ay yakalandim oda fibere gecmem sonrasinda oldu. Ayrica bu aralar sik sik baglantim gun asiri gidiyor, ttnet zicti bu aralar anlayacaginiz.

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öyle birşey yok kim demiş ttnet modeme giriyor diye. Hız belli bir sistem tarafından otomatik olarak düşürülüyor. Modem ayarı veya dns ile ip ile olacak birşey değil bu

Hız kesme modemden yapılıyor ilk mesajımda en alttaki linkten bakarsanız görürsünüz zira ana bölgeden tek tek hız kesmelerinin imkanı yok.Sistem o şekilde işlemiyor.Ttnetin modemlere eriştiği port bu.. Ama bunu kapasınız bile bir müddet sonra farklı bir portla modeme erişiyorlar.Bunu engelleyebildiğimiz an kota olayı kalkmış olur.

Alıntı xceza94 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

quote:

Orijinalden alıntı: Alkolog

quote:

Orijinalden alıntı: xceza94

@Alkolog bende de pikatel combomax var. o ps komutuna baktım tr69c 442 numaralı portta açık. bunu hangi komutla kapatıcaz?

@xceza94 tr69c işleminin PID numarasına bak aşağıdaki komutu yaz

kill -9 PID

PID yazdığım yere numarayı yaz enter'la , telneti kapatıp tekrar aç ve ps komutu verdiğinde kapanmış olacaktır

@Alkolog dediğini yapıp modemi resetledim ve şuan hızım en kötü 300 oldu, en yüksek de 800.
    şuan baktım 650'yle zorrent'den dosya indiriyorum. Allah razı olsun hocam.
    bu arada telnet'ten baktığımda farklı bi port numarasıyla tekrar geri gelmiş o tr69c
    edit: o dasya indi, başka bi dosyaya geçtiğinde hız yine 150 oldu
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

UmitKC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    allah cezanı verecek ttnet. bu fiyatlara insanları kazıklıyorsun hepsi çıkacak senden. elalem ülkesinde sokakta internet bedava ve hız ortalama 30mbps çık sokağa gece yarılarına kadar nete gir.

evde kullancam desen 100mbps 10 dolar.

biz 60 tl para ödüyoz üstüne telefon mecburi ayda 25 de ona dayıyor etti 85. yılda 1020 TL allahtan korkun utanın tüüü suratınıza (blgmlı)
    aldığımız hizmet 8e kadar diyor hiç 6yı geçmiyor üstüne 50gb dolunca 1e düşüyor.

bu arada uğraşmayın ilk anda işe yarayana yarıyor sonra gene kısılıyor. geçmiş olsun 3 dakika faydalana bildim kısıldı hız.
    eee burası TURKIYE (:
    Some Body Stop Me !

ondertopcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MOzen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Haklı yanınız var, sistem otomatik.

Belli saat aralıklarında sistem kotanızı kontrol ediyor. En basit örnek olarak gece 12 diyelim ve 24 saatte bir kotanızın kontrol edildiğini varsayalım. Misal veriyorum, dün gece 12 de kotanız kontrol edildi. Gece 00:01 den sonra siz download yapmaya başladınız. Bir sonraki kontrol saati olan gece 12 ye kadar 200gb download'ı A.K.K.'na takılmadan yaptınız. Tekrar gece 00:01 de kontrol edildiğinizde 50gb üzerinden A.K.K.'na tabî tutulursunuz. Ama kontrol zamanı olan gece 12 ye gelmeden portlarınızı kapatırsanız A.K.K.'na girmediğinizi görebilirsiniz. Tecrübe ile sabittir.

Ancak burada şöyle bir problem ortaya çıkıyor, ttnet direkt olarak internetinizi kesiyor ve internetim gitti diye aradığınızda "modemi fabrika ayarlarına döndürmek için arkadaki küçük reset tuşuna 10sn basılı tutunuz" diyorlar. Modeminize erişilebildiği zaman tekrar A.K.K.'na tabî tutuyorlar.
    Bu şeklide hiç karşılaşmadım ben hız yavaş diye arıza geliyor. Bizde sistemden bakıyoruz akk ye aşmış gözküyor mesela. İnterneti kesme duymadım hiç reset attırdığı zaman tekrar kurulum yaptırması lazım karşı tarafatakide kurulumdan anlamıyorsa iş uzar gider
    EkN garage

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hız kesme modemden yapılıyor ilk mesajımda en alttaki linkten bakarsanız görürsünüz zira ana bölgeden tek tek hız kesmelerinin imkanı yok.Sistem o şekilde işlemiyor.Ttnetin modemlere eriştiği port bu.. Ama bunu kapasınız bile bir müddet sonra farklı bir portla modeme erişiyorlar.Bunu engelleyebildiğimiz an kota olayı kalkmış olur.

Bilgi amaçlı soruyorum, hız modem ayarlarından kesilse modemi resetlediğin zaman hızın yükselmesi gerekli değilmi (sistem kapatana kadar)
    EkN garage

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu şeklide hiç karşılaşmadım ben hız yavaş diye arıza geliyor. Bizde sistemden bakıyoruz akk ye aşmış gözküyor mesela. İnterneti kesme duymadım hiç reset attırdığı zaman tekrar kurulum yaptırması lazım karşı tarafatakide kurulumdan anlamıyorsa iş uzar gider
    Call Center çalışanısınız sanırım TürkTelekom'da. Sizin dediğiniz şekilde internetin yavaşlatılabilmesi için bant genişliğinin manuel ayarlanması gerekir. O da bayağı çetrefilli iş. Benim 2 aydır hızım yavaştı, sizin meslektaşlarınıza defalarca söyledim belki size bile denk gelmişimdir, bağlantıma bakıyor arkadaşlarınız. Kimse bant genişliğine bakmadı, en son müdürlüğünüzü arayıp bant genişliğimi ayarlattım, düzeldi hızım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MOzen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Call Center çalışanısınız sanırım TürkTelekom'da. Sizin dediğiniz şekilde internetin yavaşlatılabilmesi için bant genişliğinin manuel ayarlanması gerekir. O da bayağı çetrefilli iş. Benim 2 aydır hızım yavaştı, sizin meslektaşlarınıza defalarca söyledim belki size bile denk gelmişimdir, bağlantıma bakıyor arkadaşlarınız. Kimse bant genişliğine bakmadı, en son müdürlüğünüzü arayıp bant genişliğimi ayarlattım, düzeldi hızım.
    Yok ben callcenter da değilim santraldeyim direk D:
    EkN garage

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilgi amaçlı soruyorum, hız modem ayarlarından kesilse modemi resetlediğin zaman hızın yükselmesi gerekli değilmi (sistem kapatana kadar)

Direk yazılımdan müdaha ediliyor.Linux yazılımlı sanırım modemler.İstediğiniz kadar reset atın ttnetin modeme erişimi oldugu sürece müdahale edebiliyorlar.Zaten hani arkadaşlar yazıyorlarya burdada yaptım düzeldi hızlı indirdim ama 10 dakka sonra 3 dakka sonra vs eski haline dondu diye , işte o sebepten.Hatta diğer forumda arkadaş yazmış , portları izlerken goruyorsun ilk sayfa acılırken hızın yüksek ne zaman "GET" komutu ile veri almaya baslıyor modem o anda kısılıyor hızın.Yazılımdan , linux dan , komut işlemlerinden iyi anlıyan biri bu işi çözer.Zira diğer forumdaki "Alqolik" nickli arkadaş baya bi ugrasıyor bikaç gündür bakalım.

Burak Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Adil kullanım kotasını aşamıyorum ben bendemi sorun var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Burak Mehmet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Adil kullanım kotasını aşamıyorum ben bendemi sorun var
    Hd film indirmiyorsun belli 3-4 tane 1080p indirince zaten doluyor 50 gb kota..

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi şöyle söyliyim ben bazen bazı sitelere kablosuz sistem kurdum bitane firewall taktım modemin çıkışına ve bağlantı hızını maksimum 512kbps yapıp tüm siteye her giren bilgisayara 512yi geçemez diye tanımlayabiliyorum.

minnacık bi kutu ile ben bunu 251 tane pc ye yapabiliyorum. ben bunu 400 dolarlık bi kutu ile amatör olarak yapabiliyorsam ttnet zaten merkezden her türlü yapıyordur. boşa uğraşıyoz gibi geliyor. reset attıktan sonra ilk an bi bağlantı kendine geliyo gibi ama sonra gene kısılıyo belkide psikolojik
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Direk yazılımdan müdaha ediliyor.Linux yazılımlı sanırım modemler.İstediğiniz kadar reset atın ttnetin modeme erişimi oldugu sürece müdahale edebiliyorlar.Zaten hani arkadaşlar yazıyorlarya burdada yaptım düzeldi hızlı indirdim ama 10 dakka sonra 3 dakka sonra vs eski haline dondu diye , işte o sebepten.Hatta diğer forumda arkadaş yazmış , portları izlerken goruyorsun ilk sayfa acılırken hızın yüksek ne zaman "GET" komutu ile veri almaya baslıyor modem o anda kısılıyor hızın.Yazılımdan , linux dan , komut işlemlerinden iyi anlıyan biri bu işi çözer.Zira diğer forumdaki "Alqolik" nickli arkadaş baya bi ugrasıyor bikaç gündür bakalım.
    teşekkürler bilgi için
    EkN garage

CooLeqenD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

Ben bunu anlıyamadım, orada benim ADSL_plus olarak bir kaç tane seçeneğim var ? Hangisi seçili olucak ?

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    uğraşma cool halta yaramıyo
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

CooLeqenD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Eneee Okadar mac adresi falan değiştirdik Tamamdır gökhan abicim teşekkürler

Deagles48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bad-Fast Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynen 1.3 de takılıp kalıyor bir kaç defa denedim falan ama yemedi , son 2 aydır yapıyor böle eskiden hiç sıkıntı olmazdı
    Aynen bendede 2 aydır yapıyor eskiden hiç sorun olmazdı en son şu 12 ay indirimli adsl kampayası için taahhüt yaptılar gün bu gündür akk işlemeye başladı belki sorumlusu bu değildir tam bilmiyorum emin değilim fakat modem arayüzünden gelen hıza baktığımda hala 9xxx olarak görüyorum ama 1 megabitten yukarı çıkamıyorum sistemleri nasıl işliyor acaba

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    uğraşma cool halta yaramıyo
    Bende işe yarıyor düşüyor cıkıyor en kötü 200-250 kb görüyorum en iyi 1 mb - 900 kb arası.. Buda kotam sınırı 3 kere geçmişim çoktan ))

Buda dünkü dl hızım.. Şimdi çekip koyucaktım inanmayan olursa diye yan yana ttnet kota sayfası ile ama su an çok yogun net trafigi oldugu için 250kb ı geçiremedim.. aksam çeker koyarım.

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben yıllardır bu kotalı versiyonu kullanıyorum daha 1 kere düştüğüne şahit olmadım

tavsiyem kesinlikle modemi kapat aç yapmayın bende elektrik kesintisinde dahil kapanmıyor ups bağlı

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)