O kadar kişi nereye girecek sığacak :):)
Printable View
Bende Marmarise gidiyorum bakalım nasıl otel
Eylul 6 -13 arasi Bodrum icin beach te otel bakiyorum. Aradigim kriterlerin hepsi ( bodrum merkeze biraz uzak olmasi haric ki cokta onemli degil zaten ) Turgutreis te bulunan Sianji Wellbeing Resort ta mevcut. Online bircok siteye baktim oda kahvalti vergiler dahil $802 hersey dahil sadece ets turda var 4000tl. Dedim oteli bir ariyim direkt rez. md den fiyat alayim. Oda kahvalti $1000 hersey dahil 4750 fiyat verdiler. Bu otel icin belirttigim tarihlerde fiyat alabilecek varsa mesaj atsin lutfen.
Yol Planı
Samsun-Ankara--------------->410km
Ankara'da 2 gece------------>50km
Ankara-İzmir-Çeşme(ılıca)--->600+100km
Çeşme-Şirince--------------->165km
Şirince'de 2 gece----------->150km
Şirince-Bodrum-------------->180km
Bodrum'da 2 gece------------>200km
Bodrum-Denizli-------------->250km
Denizli-Pamukkale-Ankara---->480km
Ankara-Samsun--------------->410km
Total Yol KM: 3.000KM
Günlük Planlar
1. ve 2. Gün:
Yol: Samsun-Ankara
Ankara içi takılma
Kalacak Yer: Ev
3. Gün:
Yol: Ankara-İzmir-Çeşme
İzmir gün içi takılma
Akşam Çeşme Yemek Takılma vs.
Kalacak Yer:Çeşme
4.Gün:
Yol: Çeşme
Alaçatı yemek takılma vs.
Akşam Rakı
Kalacak Yer:Çeşme
5.Gün:
Yol: İzmir-Şirince
Kalacak Yer: Şirince
6.Gün:
Yol: Şirince-Kuşadası-Şirince
Kuşadası Takılma vs.
Kalacak Yer: Şirince
7.Gün:
Yol: Şirince-Bodrum
Yemek-Takılma
Kalacak Yer: Gümbet-Zetaş Kamping
8.Gün:
Yol: Bodrum-Yalıkavak-Denizli
Yemek-Uyku
Kalacak Yer: Denizli Pansiyon
9.Gün:
Yol: Denizli-Pamukkale-Ankara
Yemek-Pamukkale-Yol
Kalacak Yer: EV
10.Gün:
Yol: Ankara-Samsun
Yemek-Yol
Kalacak Yer: Ev
Bende bayramdan sonra böyle bir planım var ilk defa böyle bir tura çıkacağım tek şöför olacağım fikirlere, tavsiyelere ve önerilere açığım.
kafamda yalıkavaktan kaş'a devam etmek (8.gün)
ankara-izmir arasına da kaz dağları+asos+dikili sokmak var (3.gün ve devamı)
Pamukkalede kalacaksan sadece 1 gece kal
Hiçbirşey yok o beyaz şeyler dışında :):):)
Onun dışında radar çok fazla olacaktır arka koltuk kemer takmama ceza var
Rotan çok güzel kazasız belasız
Lastik yağ su kontrol et allaha emanet ;)
Bugün iş çıkışı yola çıkacağım.
Ankara - Eskişehir - Bursa - Balıkesir - Ayvalık.
Bugün bu güzergahta gitmiş ya da gidecek olan varsa yol durumu paylaşımı fena olmaz :)
Erikliye annemler gitti, hala oradalar şuanda.
Benim çocukluğum orada geçmişti, yazlığımız vardı.. Annemlerin şuanki yorumu "Erikli bitmiş" şeklinde.. Evler boş, sokaklar boş, bir dünya talep olmayan satılık / kiralık ev.. ayrıca su ve kanalizasyon sorunu..
Biz 20 sene önce sattık oradaki evimizi.. sahile 40 metre mesafedeydi.. o zamanlar evimizin yanında boş bir arsa vardı, o arsa 20 seneye rağmen hala boşmuş.. o denli az yani talep.. vakti zamanında çok güzeldi, bir ara patladı yeni bodrum olacak diye, şimdilerde ise hayalet kasaba
Bi kac sene once bayramda cesmeden istanbula 14 saatte geldikten sonra arabayla bayramda bi yere gitmemeye yemin ettim hatta ucakla bile bayramda bi yere kolay kolay gitmem 1 haftadir Antalyadayiz yarin donucez bayramda istanbul u bos gormek dilegiyle..
bu bayram istanbulda güzel :)
Bayramın 2. Günü sabah erkenden Sakarya'dan yıla çıkıp Fethiye'ye gidip 4-5 temmuz gibi İstanbul'a dönme planım var. Trafik veya kalabalıktan dolayı pişman olurmuyum ? Temmuz ortasına veya sonuna kaydırsam daha mı iyi olur bir türlü karar veremedim.
bayramda tatile gitmek gibi bir yanlış yaptım bir daha aman aman..
Abiler hepimizin gittiği aşina oluğu yerler fakat gitmişken hiç bir şeyi atlamak istemiyorum bu yüzden İzmir(merkez)-Kuşadası-bodrum için şunu da yap, şununda tadına bak herkes bilmez ama güzeldir, özeldir diyebileceğiniz şeyler varsa yada rota üzerinde yemek yemek için bildiğiniz meşhur/özel bir şey varsa notlarıma eklemek isterim.
arkadaşlar kemer de herşey dahil. düzgün neresi var ? otelden cıkmak istemiyorum
https://i.hizliresim.com/7NgYP5.png
Buna bir bak
malta/helsinki/İzlanda
gidecegim. daha önce buralara gitmiş olan varsa aktivide önerisi beklerim. saygılar
Buradaki Sofya'dan Malta'ya gitme muhabbetini görünce Sofya üzerinden avrupa ülkelerine gidiş fiyatlarına bakayım dedim cidden çok komik rakamlara avrupaya gidip gelinebiliyor. Bu şekilde bir seyahat planlasak herhangi bir sıkıntı yaşar mıyız? Fiyatları Türkiye ile kıyaslayınca Sofya'ya gidiş geliş parasını bile katsan daha ucuza gelmiş oluyor. İtalya ya 40€ ya gidiş geliş bilet alıyorsun tek kişi. Aynı tarihte Türkiye'den gitmek 650 tl. Çok merak ettim bu işi :)
Avrupa ülkeleri arasında uçuşlar gerçekten çok komik ötesi. 20 euro dan başlıyor.
Ne demek. Fantastik seyahat triklerini sıkı takip ederim. Mesela Aralık ayında New York tek yön 745TL. :)
Bu arada Ryniar'den bilet aldığında eğer en ucuz tarife ile alırsan kabin bagajı ile online check-in yaparak seyahat edebilirsin. Online check-in yapıp boarding pass'i kendin basman lazım. İşi havalimanına bırakırsan 50€ civarı penalty olur.
AB bölgesinde nereye gitmeyi planlıyorsun bilmiyorum ama mesela gidilecek şehirleri seçerken sıralamayı hep uzak şehirleri ayarlarsan gece otobüsleri ile seyahat planlayabilirsin. Otobüs uykusu tabi yatağa benzemez ama konaklaman bedavaya gelir. Ör: Stuttgart'ta Mercedes müzesini gezdin, Brüksel'e geçeceksen tren bakma. Uzun mesafede hem pahalı olur, hemde gündüz olur. 1 gün yolda ölür üzerine de konaklama ödersin. Otobüs bakarsan trenden %50 daha ucuza hemde gece uyuyarak seyahat edersin.
Geçen yıl Almanya'da birkaç şehir ve Amsterdam'a gitmiştik o zaman dediğin gibi 2 geceyi otobüsle yolda geçirdik. Hem trenden ucuza geldi, hem zamanımız ölmedi hem de otele de para vermemiş olduk. Birde bunların haricinde otobüsler güzergahtaki şehirlerin otogarlarına girdiğinden hiç aklında olmayan şehirlerinde içinden geçiyorsun az çok oraları da görmüş oluyorsun. Trenden çok daha mantıklı bu tarz ekstraları düşününce.
Bu sefer için tam karar veremedik ama haftasonu oturup detaylıca bakıp karar vermeyi düşünüyorum. Büyük ihtimalle İtalya olacak gibi bakalım artık kısmet :)
Ağustos başı gibi 3 kişi antalya vs tatil düşüncemiz var. 1 hafta kalacağız. Konaklamaya kişi başı 800 lira gibi bi rakam düşünüyoruz. Eğleneceğimiz biyer arıyoruz varmı tavsiyesi olan otel vs :)
Güncel yokmu tavsiyesi olan, antalya bodrum marmaris vs yer tavsiyesi olan :)
ağustos ortası yada eylül başı yurtdışına çıkmayı düşünüyoruz 3 arkadaş olarak , ukrayna yada gürcistan düşünüyoruz ben daha önce defalarca kıbrısa gittiğim için listeden onu çıkarttım ama duruma göre onuda değerlendirebiliriz , yunan adaları vb nasıl olur giden büyüklerimden özellikle ukrayna için öneri tavsiye bekliyorum :D
Ağustos'un ilk haftası için toplam 6 gün kalınacak . Ortalama bütçe 2 kişi için 3000-4000 civarı Bodrum Marmaris tarafında tavsiyesi olan var mıdır??
Eşim ile birlikte Çeşme ve Kuşadasına gitmeyi düşünüyoruz.Bu taraflarda sessiz sakin koy önerebileceğiniz yer varmıdır acaba arkadaşlar :) Gidip gezen gören arkadaşların fikirlerini bekliyorum
Bayramda 3-4 günlük Çeşme kaçamağı sonunda bu sene izinde bi değişiklik yapıp Karadeniz turu yapıcam motorla. Ordu'da arkdaşımın oteli var orda 2-3 gün konaklayıp tatilin mottosu kafa nereye biz oraya olcak.
Dün Bozcaadadan geldim gayet keyifliydi 3. kez gittim. Haftaya jazz Festivali var daha kalabalık olur. İzmire Dönüş yolunda Akçay trafiği, Bergama ve Aliağa çalışmaları yüzünden eziyetli döndüm.
eylül için tavsiyesi olan var mı? eşim ve 3.5 yaşındaki oğlumla birlikte kıbrıs ve TR dahilinde?