Rixos un yari fiyatina concorde el salam da 6 gece konakladik. Cok memnun kaldik, bi sonraki sefere cocuklari da goturecegiz :) tavsiye ederim.
Printable View
Dedeağaç dan dün gece geldim. Booking üzerinden şehir merkezinde ev tuttuk. geceliği 3 bin tl idi. Ev sıfır ve çok iyi üdşünülmüş. Yedik içtik gezdik. Bayram öncesi tercih ettik çünkü bayramda gitmek İstanbul da gezmekten farksız oluyor :) Mayıs da İtalya - Bari ye uçak bileti aldım. Sofya - Bari gidiş dönüş 42 euro. Ev tutup araç kiralayıp güney bölgesini gezmeyi planlıyoruz. 4 gün VW Golf 250 euro kira ücreti.
Bugün geldim. Albatros palace sharm aqua ya gittim çok beğendik. Arkadaşım daha önce gidip önermişti. Antalya halt etmiş. Her havuzda 2 can kurtaran var. Garsonlar ilgili. Genel kitle rus, arap sonra Türk birazda avrupalı vardı. Belekte türk olduğunu görünce yüzüne bakmıyorlar. Burada kendim içeceğimi alıyorum diye adam azarlayacaktı neredeyse. Otel temiz. Havalimanı ulaşımı kolay 15 dk. Booking üzerinden her şeyi hallettim
2 yıl önce Ben, Eşim ve kızım ile sırt çantalı olarak 10 gün İtalya'yı gezmiştik. Roma-Napoli,Floransa,Bologna,Milano,Venedik.
Geçen yaz eşimle motorla avrupa turu yapmıştık.
Bu az tekrar motorla tur yaparız diyordum.
Tekrar İtalya yapmaya karar verdik. Bu sefer 2 aile.
Gidiş uçak biletini aldık Roma ya. Otelleri konaklamaları ayarladım.
Dönüş Venedik ten olacak. Uygun uçak bileti denk getirmeyi bekliyoruz. Aktarmasız bulamazsak Belgrad aktaralı %40 uyguna geliyor. Onu alacağız.
Şahsi araçla yurt dışına çıkmak için yapılması gerekenler neler? Önceden adac üzerinden sigorta yeterli oluyordu. Uzundur araçla çıkmıyorum. Bilgilendiren olursa sevinirim.
selamlar
kıbrıs ve tunusta çocuklu tatil için önerileri alabilirim
Kıbrıs'a hangi tarihte gitmeyi planlıyorsunuz ? Yeni açılan otelleri öneririm The Arkin İskele ( yanılmıyorsam 3 yıllık bir otel İskele bölgesin de Gazi Magosa tarafında sahili falan harikadır. )
, Salamis By Conti ( Bu otel biraz eski ola bilir ama şehir içine de yakın bir otel ) Bu ikisi benim her yıl mutlaka plajın kullandığım otel. Ayrıca Nem olarak Girne bölgesi bunaltır ama Magosa bölgesi nem yönünden daha iyidir gölge de serindir rahatsız etmez.
Deniz önemliyse herşey dahil otel olacak
Deniz önemli olmasaydı Girne Rocks otelde kalın, araç kiralayın derdim.
Nuhun Gemisi'nde kalmıştım daha önce eğitimlere gittiğimde. Yakın zamanda Elexus a gidenler oldu. 30 Nisan da gideceğim tekrar bir toplantı var, otel adı belli değil henüz.
Kıbrıs' ta Elexus, Kaya Artemis, Nuh' un Gemisi ve Concorde' da kaldım.
Çocukla Nuh' un gemisine gittik ama bir sene önce Kaya Side' den aldığım performansı Nuh' un Gemisinde yakalayamamıştık. Kaya otelleri bende 1 adım öndedir o sebeple.
Elexus yeni açıldığı dönem çocuk yokken gitmiştik, herşeyden memnun kalmıştık ama biz gittiğimiz sene yeni açıldığından çoğu yer faal değildi. Şu an nasıldır yorumum yersiz olur.
Concorde güzel, zaten Nuh' un gemisi - Artemis ve Concorde aynı bölgede hatta Artemis' le Concorde karşılıklı. Benim tercihim Kaya Artemis olurdu sanırım. Denizi, havuzları ve içerde tesislerin yakınlığı çok iyi. Kalırsanız ana bina tercih etmeyin :)
Kıbrıs'ta yaşamış, turizm işi yapmış birisi olarak söyliyim. Kıbrıs'ta en iyi tatil bölgesi Magosa'dır. Tarihi, denizi vs en iyi yerdir. Girne'yi tek çekici kılan şehir merkezi gibi sayılması.
Gezilecek kalan tarihi yerlerin bi kısmı bu alan içinde.
Deniz Esentepe ve sonrası Magosa'ya kadar güzeldir. Bu taraflarda denize giren Girne'de bi daha denize girmez.
Tavsiyem, gidebiliyorsanız Temmuz-Ağuston yerine Nisan son hafta Ekim ilk hafta aralığında gidin.Denize girdiğin zaman keyfi alacağın tarihlerdir. Haz-Tem-Ağu giderseniz saunadan farksız
Kuzen ve eşi ile Eylül 6-9 Kıbrıs planımız vardı, daha önce 2 yurtdışı çıkışımız olmuştu beraber otelde durmayıp gezeriz diyip bnbden Girne merkezde ev kiraladık 3+1 2gece 3gün total 8.000e geldi. Uçak biletlerini aldık tek kişi gidiş dönüş 8bin civarı da o. Gitmeden önce de araç kiralamayı düşünüyoruz, gez-toz için. @Kahn23 deniz tavsiyesi için de teşekkür,hazıra konmuş oldum biraz :)
Gezmek için Girne merkezde sayılabilecek Bellapais Manastırı var.
Girne otoyola gelmeden Bufavento var, oraya da çıkabilirsiniz
Karşıyaka tarafında adanın en meşhur yeri olan Mavi Köşk var. Orayı görmenizi tavsiye ederim.
Magosa taraflarında Kilise, antik yerler var ama öyle görülmesi çok elzem yer değil. Ama Kiliseden Cami'ye çevrilmiş Lala Mustafa Paşa Camii görülmeye değer.
Deniz en önemli kriter ise mutlaka ve mutlaka Gazi Magosa tarafı derim, İskele bölgesini tercih ede bilirsiniz kiralık araç kullanır iseniz Kapalımaraş'ın askeri bölgesi olan kimlik ile girilen bir bölgesinde denizi harikadır. Aynı yerin yakınlarında halk plajları var ama deniz ve hizmet harikadır. Biz 7 buçuk aylık bebeğimi götüreceğim haziran ayında. Hava olarak en iyi tarihlerden birisi diğeri Eylül ayı olur Temmuz ve Ağustos ayında erirsiniz :D
arkadaşlar selamlar
Yunan tarafında ağustos gibi herşey dahil konseptine uygun önerebileceğiniz yer var mıdır? Çocuk var kumsal önemli.
Temmuz sonu-Ağustos başı gibi Arnavutluk- Karadağ taraflarına gideceğim. Genel olarak tavsiyelerinize açığım. Tiran'dan araba kiralayıp geçeceğiz gideceğimiz yerlere. 4 yetişkin 2 çocuk olacak. Station bir araç işimizi görür dedik ama araç kişi sayısı durumlarında ceza vs gibi birşey olur mu? Bilgisi olan varsa yazabilirse sevinirim.
Ha evet olursa da fiyatları Türkiye gibi oluyor :)
Nereye gitmeyi düşünüyorsunuz hocam? Biz zamanında adalara gitmiştik baya. Tasos, Paros, Naxos, Skiathos, Skopelos, Milos adalarına gitmiştik mesela :) Gerçi bunların hiçbirinde ciddi tesiste kalmadık, hep ufak şirin temiz pansiyon modunda oldu.
Tasos'ta 1-2 tane her şey dahil ya da yarım pansiyon tesis var, bi tanesi orman içinde deniz kenarında müstakil evler-odalar şeklinde güzel görünen bir tesis. Bi ara oraya gitmeyi baya bi düşünmüştüm. Başka da pek göremedim.
Bazı adalarda bulmak mümkün. Biz de gitmeden önce birkaç 5 yıldız ve HD tesis bulmuştuk dediğin gibi ama fiyatlar makul değil diye elemiştik.
Yunanın her yerine gittim aslında ama hep bekarken :rolleyes::D
Şimdi evli ve çocuklu olunca gittiğim konseptlerin dışında bir yer bakmak zorunda kalıyorum. :) neresi olduğundan ziyade çocukla kumsal plaj deniz kenarı olabildiğince herşey dahil yer bakıyorum. Haldiki çok iyi ama orada da herşey dahil yer bulamadım. Eğer adını biliyorsanız verin bir bakayım belki gidilebilecek gibidir.
Şubatta 50 bin tl ye almadığım türkiye tatili şuan 120 bin tl. O yüzden alternatif yunan bakıyorum :)
Biz de çocuk yokken baya takılmıştık :D
Evet aynen çocuk olunca koy koy falan gezilmiyor, tesis gerekiyor. Kos'ta falan görmüştük her şey dahil 3-5 yer, 5 yıldızlı baya güzel tesisler gibiydi ama Kos keser mi sizi bilemedim :)
İsim falan hiç hatırlamıyorum maalesef tabi o zamanlar bakmıştık.. Bu dönemde de gidemiyoruz tabi, TR fiyatları taksit falan filan öyle aldık, 90 civarına Antalya aldım bayrama, oraya gideceğiz kısmetse. Acıyorum bu paraları buralara vermeye ama yapacak bir şey yok :) Taksitle falan vermiyorsan direkt Yunan tabi zaten hocam.
Geçenlerde arkadaşlar Yunan yapıp geldiler ama onlar da çocuksuz, mekan sorayım dedim ama onlar da pansiyon gibi yerlerde kaldılar. Çocuğu bırakıp gittiler :D
Yeme içme hala ucuz ve süper diyordu. Nakit para veriyor olsam düşünmem Türkiye'yi kesinlikle.
Abi Yunanistan ın kendi karasularından ulaşımlı Thassos adası benim tercihim. Denize sıfır otellerde mevcut. Booking ve Airbnb çözer işi.
Ama Yunanistan ın İtalya cephesinde de çok iyi kıyı bölgeleri olduğunu forumdan bir arkadaş yazmıştı geçtiğimiz dönemlerde. Bulursam atarım.
Buldum eski postlardan.
Google Haritalar
iyon denizi tarafında görece biraz daha büyük oteller olabilir. lefkada efsane bir yer. gidip görmek lazım tam yunan da değil tam italyan da değil ortası bi yer. korfu ya da bakabilirsiniz. yunanistan da genelde büyük otel tatili bulmak zor. aileler genelde ev şeklinde tutup tatil yapıyorlar. özellikle bulgar ve romenlerden dolayı. haliyle konsept biraz o şekilde gelişmiş.
Beyler neredeyse 10 gündür 12 Temmuz - 15 Temmuz arası kafa dinlemek için İstanbula yakın yerlere bakıyorum İğneada'da yer kalmamış. Erikli (saroz) tarafına baktım oteller ciddi anlamda oda kahvaltıya göre pahallı. Kerpe tarafına baktım ama konaklama yerlerine yapılan yorumlar yüzünden vazgeçtim. Sizlerin aklına gelen yerler varmı bu tarihlerde 2 kişi konaklayabilip denize girilecek yerler?
Gidilebilecek en kötü tarihde gidiyorsun. Hava sıcaklığının 50 civarında nem oranının 100'lere yakın olduğu dönem.
Nisan 20 - Kasım 15 aralığında Dubai'ye gitmek hiç mantıklı olmayacaktır. Haziran 15 itibariyle emirlikte dış alanda çalışma yapılmasına bile yasak getiriyorlar.
Bayram'dan önce iş için gitmek zorunda kaldım. 5 gün dakika saydım bitsin de geri döneyim diye ki benim işim otellerde toplantı yapmaktan ibaretti. Ama tesis'ten tesis'e geçerken dahi maruz kaldığım 5dk lık hava günümü zehir etmeye yetiyordu :) 3 gün daha kalsam sigarayı bırakırdım sanırım :D
Abi bende senin gibi bi kaç gündür bakınıyorum
4 ay önce boş boş bakınırken kemer'de 5 yıldızlı oteli 5 gün 6 gece 28000 tl'ye almadım
Bu hafta sonu 2 günlüğüne ayvalık sarımsaklıya gideceğim hatun ve bebekle, 3 yıldız orta ayar otelde sadece oda kahvaltıya 12000 vericem :D
Bu tarafı düşünürsen gidip gelince deneyimimi aktarırım, sarımsaklıya en son 7 yaşında gitmiştim. Otellerde çoğunlukta eski o zamanki gittiğimiz otel bile halen duruyor.
Merkezde bir ihtiyacın olursa haber et, özelden numaramı atarım.
Hilton zaten göbek noktada. Yeni yapılan bir otel. Altında birkaç cafe var genelde üni gençlik takılır.
Meyhane boğazı diye geçen bölgede kokoreççiler, ev yemekleri, köfteciler yoğundur. Bu bölge lezzetlidir ama efsane değildir.
Meşhur lahmacuncu var konumları atarım sonraki postta. Lahmacunda efsane değil ama lezzetli.
Bahçelievler mahallesinde KEBABÇI var, yemek çeşitliliği iyidir tavsiye ederim.
Sabah çorbası, etli pideli vs yemek için ZAĞNOS PAŞA camii karşısı KANAAT Lokantası var meşhurdur. Öğlen yer bulamazsın. Tavsiye ederim. Cami görmeye değer yapı. Atatürk ün hutbe verdiği bir cami.
Cami cevresinde ONON cafe var yerli Starbucks. Uygun fiyatlı belediyenin mekanı. Güzeldir.
Yol Bursa dan geçecekse KARACABEY TAVACI REFİK, Bandırma üstünden Susurluk Balıkesir olacaksa Susurluk Göbel Gizli Bahçe (saklı bahçe de olabilir adı ) Bu mekanlar et üzerine efsanedir.
Google Haritalar Kanaat lokantası
Google Haritalar Meyhane Boğazı ve çevresi
Google Haritalar Kebabçı