Arkadaşlar selam
Geçtiğimiz hafta 4 gece, 5 günlük bir BANSKO BULGARİSTAN seyahatimiz oldu.
Kayak&Board yapanlar ve imkanı olanlar için kesinlikle yapılması gereken bir seyahat.
Bansko Kayak merkezi gerçekten profesyonel diyebileceğim bir işletmeye sahip.
Bir kasaba BANSKO, Merkezinde heryerde konaklama imkanları var. Her bütçeye uygun konaklama stili var.
Ben ailecek ( kızım - eşim ) gittim.
Kayak pistleri oteller bölgesinde değil. Oteller bölgesinden Gondola ismi verilen bir teleferik ile uzun bir mesafe giderek (ortalama 15 dk ) 1-2 dağlık alan aşarak kayak bölgesine ulaşıyorsunuz. Buradan liftler ile istediğiniz pistlere ve bağlantılı diğer liftlere erişebiliyorsunuz.
Kayak pistlerinde çeşitli cafe-restaurantlar var. Fiyatlar normal, hatta uygun. Mesela 2 latte 20 Leva pist kenarındaki işletmede. 380 TL yapıyor. Pizza vs 25 leva ve inanılmaz lezzetli.
Kar yağmadığı, pistin elverişli olmadığı durumlarda YAPAY KAR makineleri çalışıyor, ve neredeyse heryerde var yapay kar makinesi.
Konaklama olarak GONDOLA Teleferiğine yürüme mesafesinde bir apart otel tuttuk. Güvenli ve temizdi. 4 gece için 12.500 TL civarı bir ödeme yaptım
Yeme içmeyi market ve mekanlardan sağladım. Fiyatlar iyiydi.
Kayak kiralama yerlerinde genelde iyi marka ve kondisyonda kayak-botlar var. Fiyatlar her yerde standart tarife. İNTER BANSKO diye GONDOLA ya yakın bir yerden kiraladık. Çok memnun kaldık ilgilerinden.
Bulgar meyhanelerinden BAİ KOTSE diye bir yere oturduk akşam ( rezervasyon şart ) tripadvisor.com.tr
Bulgar mutfağı güzeldi. Özellikle tavşan eti vs ve bilimum bölgesel etleri iyiydi. Ev yapımı şarap güzeldi.
İpsala dan giriş yapıp Bulgaristan a geçtik. Dönüşte de Dedeağaç üstünden döndük. Dedeağaç Jumbo ve LİDL dan alışveriş yapıp, akşam Zourafa da yemek yiyip geri döndük. tripadvisor.com.tr
Yollarda yağış yoktu, yol kenarlarında vardı. Sabaha doğru buz yapacak yerler var.
Yağışa denk gelirseniz baya yağış olan bir bölge.
Zincir bulundurun ama lastik yeterli bence.
Yollar gayet iyi. Ben Sofya tarafından değil Pazarcık - Velingrad yolundan döndüm. Bazen bozuk yollar oluyor.
Bulgaristan bi ara tuzak radarları, gümrükte sınır kapısında salak salak arama zırvaları falan ile ünlüydü, hala öyle mi? Gerçi bunları izin zamanı gurbetçilere yapıyorlardı yanılmıyorsam.
Valla şu fiyatları da görünce, pislik zihniyetli, dünyanın parasını alıp insanları yakan işletmeler ve bunlara izin veren gözünü kapayan devlet yerine Bulgaristan'a gideyim diye düşündüm.
Hanıma da gönderdim, bu sene geçti artık dedi, korku da geldi, haftasonu falan bir yerlere kaçsak diyorduk onu da yapamadık.
Az daha durumumuz olaydı belki biz de dağdaydık, konuşuyorduk arkadaşlarla gitsek mi falan filan diye. Olaya bak.
Taksitle falan filan alıyor olmasam yazın da Yunan'a direkt de.. Yapamıyoruz..
Vize işleri de dertli bu aralar tabi, ondan.. Sıfırdan vize almamız gerekiyor bir de..
memleketim Bulgaristan olduğundan etrafım uzun yıllardır kış tatilini BG de geçirir. Bende 2-3 defa gittim ama kayak ile işim olmadığından tercih etmiyorum. Birçok alternatif yer var ve çok eğlenceli geçiyor akşamları. Fiyatlarda 3 gece 4 gün 4 kişilik bi aile ile ortalama 30-35 bin tl ye gidiş dönüş şeklinde tatilinizi yaparsınız. Vize hariiçartık schengen bölgesi. ve BG daha da zor vize verir. Yunan dan almak daha mantıklı.
Valla gece saat 01-02 civarı İpsala dan girdim, Yunandan da Bulgaristan a geçtim. Bulgaristan otoyollarında vinyet şartı olduğu ve cezası olduğu için Bulgar kapısında vinyet almak için baya bir görevli aradım bulamadımKapı boştu. Az ileride polis çevirmesine gittim, Vinyet nereden alabilirim dedim, Gümrükte Otomat varmış tarif ettiler, dönüp aldım. Beni çevirmediler.
Gece geç bir saatte otoyolda polise denk geldim çevirmediAma otoyol a radar kurmuşlar üst köprüye, zaten hız sınırı 140, daha fazlasına gerek yok el memleketinde
Çıkarken yine İpsala dan çıktım, 2-3 araç bekledim sadece pasaport kontrol harici bir durum olmadı.
Ama İpsala dan girerken önümdeki apaçi tipli bir yunan plaka aracı ve 1 tane tek erkek olarak geçen bir Tr plakalı aracı aradılar. Bize siz devam edin dedi Yunan ablalar![]()
Ben bu yıl rezervasyon yapmadım. Hanımla pasaport almıştık. Vizeye başvuracağım. Yaz döneminde yurt dışına çıkmak artık daha ucuza denk geliyor.
Araçla çıkmayı planlıyorum. Vize konusunda avantajı da oluyormuş.
bir kaç otel ayarlayıp niyet mektubuna ekleyeceğım. Uzun süre almak için avantajlı olduğu söylendi.
Başka tavsiyeleriniz varsa onlara da açığım. Evrak hazırlamaya başladım yavaştan.
Sadece düşünceden ibaret, ilk giriş yapacağınız ülkeden vize başvurusu yapılıyor nede olsa mantıken, esas kalacağınız ülke sonrasındaki günler için komşu 1 ülkeden 3 gün otel rez, ona komşu başka bir ülkeden 3 gün rez. Sanki avrupa turu yapacakmış edası oluşturman iyi olur gibi.
Schengen dedim de keşke nereye gitmek istediğimi de yazsaymışım... İsteklerimde İbiza, Sicilya, Amalfi deniz olarak tatil istediğim yerler, ha tabi sadece deniz tatiliyle sonlandırılmaz. O kadar schengen almışız gezmek de lazım. Gezmek için de yine İtalya ve İspanya takılırım büyük ihtimalle çünkü yazın gideceğiz sonuçta Portekiz ve Fransa ilgimi çekmiyor, daha yukarıdaki şehirlerle de işimiz yok yazın pek güzel değiller arastırdığım kadarıyla. Vize çıkmazsa en kötü Yunan'a kaçacağım çok çok bunalırsam fikir bu şuan..
Güzel bir tatil olmuş
Vinyet için kimseyi aramanıza gerek yok
BG TOLL
Bu siteden istediğiniz tarihlere online vinyet kaydı yapabilirsiniz
İyi eğlenceler
Geçen sene yazın 4 ay boyunca Yunanistan'a tatil için gidip geldim totalde 5 kere gir çık yaptım, 1 tanesi uçak geri kalanları hep arabayla, bu sene yeniden Yunanistan'dan vize başvurusu yapacağım bu sefer 1 yıllık veya fazlası çıkarsa, her ay 1 kere girdi çıktı yaparım gibi geliyor bana. Sınır kapıları takip etmek biraz önemli Gurbetçilerin trafiğine yakalanırsanız en az 6 at sınırda sıra bekleyebilirsiniz.
Haziran ilk haftası Mısır Sharm El Sheikh nasıl olur ? Sıcaklık felan bezdirir mi ?
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Önceki vizem 3 aydı yine İspanya'dan başvurdum tekrar 3 Ay verdiler
Bu aralar ret oranlar inanılmaz artmış geçen senelere göre. %70 üzerindeymiş ret.
Yani vize çıkarsa ve önceki ile aynı olursa hiç itiraz etmeden kullanmaya bakın derim.
6 Aylık bir plan yapmıştım ama 3 ay biraz üzdü, neyse ki ret almaktansa çıkması da iyidir.
neyseki vize ile sorunumuz yok, kökten schengen e aitizvizesiz abd bekliyorum. o olursa müthiş olacak.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)