User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
50 sonuçtan 39 ile 50 arası

Konu: Ceviz Yetiştirmek

sweatcaptain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RSBurak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ceviz türü neydi?
    Valla ben anlamam yerel olarak yagli diyorlardi tatli bi turdu birde acisi oluyormus sanirim babam pazari buyutemedi haliyle urettigi degeri almak icin de kg fiyati ithal e oranla yuksek kaldi ve ***** sonuc romanya bu is icin bas taci 3 boy olarak ayriliyor pazarlarda satilan kabuklu parlak parlak olanlarin kilosu 10 11 usd den geliyordu...
    34 KPT 60 e93 M3
    34 KPT 20 Ek4 Vtec VTI (track only)

Passed = KPT 01 Ek4 Vtec VTI / KPT 51 Ap2 s2000 / KPT 60 Ap2 s2000

RSBurak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sweatcaptain Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla ben anlamam yerel olarak yagli diyorlardi tatli bi turdu birde acisi oluyormus sanirim babam pazari buyutemedi haliyle urettigi degeri almak icin de kg fiyati ithal e oranla yuksek kaldi ve ***** sonuc romanya bu is icin bas taci 3 boy olarak ayriliyor pazarlarda satilan kabuklu parlak parlak olanlarin kilosu 10 11 usd den geliyordu...
    anladım demek aşırı miktarda para getirmiyor.ben kilosuu 10 liradan hesapladım yine beni tatmin etti sonuçta ek gelir ama anlaşılan tamamen cevize sarılmak sakat teşekkürler.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

@darkmoon abi elektrik ne için orayı anlayamadım ? belki dediğiniz diğer bitkiler sürekli ilgi istiyor diye tutmamıştır cevize 5 sene adam akıllı bakıldığı zaman tutar Allahın izniyle.yol boylarında çıkan bir bitki.birazda bu yüzden cevizi tercih ettim yoksa buralar çok verimli ne eksek çıkar ama çiftçi olmadığım için uğraşması sizin dediğiniz elektirği suyu çapalaması toplayacak adam tutulması çok maliyetli olur cevizde bu kadar maliyet yok.ayrıca tutmasa ne olur 15 bin lira zarar tutarsada yılda 200-300 bin lira kazanç sağlar bence riske değer.ceviz hasadı 20 gün bir adam tutarız veya kendimiz dururuz diğer bitkilere benzemiyor.dağda ceviz yetiştirenler var ve yurtdışında bu işi ciddi ciddi yapanlar var.bir kişi hem budayabiliyor hem toplayabiliyor.yalnız ilk 5 sene ve ekimi bu işte çok önemli .

elektirik sulama için açıcağın kuyudan su çekmen için lazım o kuyunun içine dalgıç motoru koyucaksın ben ilgi demedim ilgi ile alakası yok boş bırakırsan tarlayı dadana bilirler dedim şimdi burda açık seçik yazamıyorum ama çok çok art niyetli insanlar var olay tutup tutmama olayı değil ceviz her daim en zor koşulda bile tutar ben bodur ceviz ağacının balçıklı toprakda bile tuttuğunu gördüm tekirdağ civarlarında

olay boş bırakmamak tarlayı tarlayı boş bırakırsanız hasat vakdi bir gelirsiniz dalda ceviz bulamaya bilirsiniz bu işi yapanlar genelde ya emekli olup evinide köyüne yada bahçesinin tarlasının hemen yanı başına yerleşenler yapıyorki devamlı kontrol altında tutuyorlar yada icara veriyorlar adamlar uğraşıyor ama iyi bir parada gelmiyor.

neticede bir şey olmaz en kötüsü dediğiniz gibi 15 bin tl bir para gider sağlık olsun aldığınız toprak zaten raic bedelinden 1 senede o parayı kar olarak amorti eder.. bildiğim bir şey varsa tarım zirai ne iş yaparsan yap kesinlikle başında durucaksın yoksa art niyetli dediğim gibi çok insanlar var ağaçlarınızıda keserler dalından siz gelmeden kendileride alırlar ben komşusunun bahçesindeki ağaçların dibine gece böcek ilacı sıkmış adamın tüm ağaçlarını öldürmüş insan tanıyorumki köy kahvesinde kahkahalar atarak anlatıyordu..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

mert_leon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı brsmustang Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ktü orman fak. da okuyan bir arkadaşım çok hızlı büyüyen ama epey sulak yer isteyen bir ağaçtan
    bahsetmişti.Ona da hocaları söylemiş yatırım amaçlı yapılabilir diye istersen ağacın ismini öğrenebilirim cevizde ısrarlı değilsen
    Alıntı ///KDrÖZER Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o ağacı öğrenip bana detaylı bir pm atarmısın sakıncası yoksa. Su sıkıntım yok 140 m den sondaj suyum çıkıyor
    10 dönüm altı göl olan bir yer var öğrenebilirseniz oraya ekerim 2metre sonra su çıkıyor

işte her yerde yetişiyor yol boylarında bile yetişiyor adam asfalt atmış ortasında ceviz

sulak arazide kavak ağcı çabuk büyür uzar gider ve köklerinden kesildikten sonra yeni fışkınlar verir güzel bi seyrelmyle tekrar dan kesilenlerin yerine büyütülebilir. şuan bizim 1 tane kavak ekili alanımız var. bakımıyla filan pek uğraşmıyoruz sulama derdide yok sulak bi arazide fakat sadece bu işe bel bağlanmaz 5-10 yılda bir biraz para bırakır Allah bereket versin ağaçların gölgesinde yaptığınız mangallarda size kar kalır

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    elektirik sulama için açıcağın kuyudan su çekmen için lazım o kuyunun içine dalgıç motoru koyucaksın ben ilgi demedim ilgi ile alakası yok boş bırakırsan tarlayı dadana bilirler dedim şimdi burda açık seçik yazamıyorum ama çok çok art niyetli insanlar var olay tutup tutmama olayı değil ceviz her daim en zor koşulda bile tutar ben bodur ceviz ağacının balçıklı toprakda bile tuttuğunu gördüm tekirdağ civarlarında

olay boş bırakmamak tarlayı tarlayı boş bırakırsanız hasat vakdi bir gelirsiniz dalda ceviz bulamaya bilirsiniz bu işi yapanlar genelde ya emekli olup evinide köyüne yada bahçesinin tarlasının hemen yanı başına yerleşenler yapıyorki devamlı kontrol altında tutuyorlar yada icara veriyorlar adamlar uğraşıyor ama iyi bir parada gelmiyor.

neticede bir şey olmaz en kötüsü dediğiniz gibi 15 bin tl bir para gider sağlık olsun aldığınız toprak zaten raic bedelinden 1 senede o parayı kar olarak amorti eder.. bildiğim bir şey varsa tarım zirai ne iş yaparsan yap kesinlikle başında durucaksın yoksa art niyetli dediğim gibi çok insanlar var ağaçlarınızıda keserler dalından siz gelmeden kendileride alırlar ben komşusunun bahçesindeki ağaçların dibine gece böcek ilacı sıkmış adamın tüm ağaçlarını öldürmüş insan tanıyorumki köy kahvesinde kahkahalar atarak anlatıyordu..
    işte insanı katil eder böyle tipler.abi dediğim gibi cevizin hasat zamanı 20 gün 1 ay o kadarcıkta sabrederim diğer meyveler gibi değil.artık art niyetlilerede kendimce bir çözüm bulurum ama bu tip insanlar her yerde onlardan korkup iş yapmayacak değiliz ya bir yıl iki yıl girer üçüncü yıl ne olur bilemem burda yol kenarları marul,mısır,buğday v.s ekili giren yok herhalde. ama dediğim gibi benim için önemli olan işsiz kalsam bile beni idare ettirmesi.ilerde ne olacağı belli değil.işler iyi giderse dahada profosyonelleştiririm olayı.

sweatcaptain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

neticede bir şey olmaz en kötüsü dediğiniz gibi 15 bin tl bir para gider sağlık olsun aldığınız toprak zaten raic bedelinden 1 senede o parayı kar olarak amorti eder.. bildiğim bir şey varsa tarım zirai ne iş yaparsan yap kesinlikle başında durucaksın yoksa art niyetli dediğim gibi çok insanlar var ağaçlarınızıda keserler dalından siz
    gelmeden kendileride alırlar ben komşusunun bahçesindeki ağaçların dibine gece böcek ilacı sıkmış adamın tüm ağaçlarını öldürmüş insan tanıyorumki köy kahvesinde
    kahkahalar atarak anlatıyordu..
    Cok haklisin bir yaz bahcemizde buyuk bir sefati agaci vardi o sene okadar cok meyvw vermistiki dallari kiriliyor ... Sabah bi kalktik tek bir meyva kalmamis ustunde bahce kapisinin onunde de bir kac bos kasa duruyordu... İlgilenmek sart
    34 KPT 60 e93 M3
    34 KPT 20 Ek4 Vtec VTI (track only)

Passed = KPT 01 Ek4 Vtec VTI / KPT 51 Ap2 s2000 / KPT 60 Ap2 s2000

BYSCRATCH
    Misafir
    bu gibi masrafları devlet teşvik amaçlı destekliyor.Kredi ve hibe veriyor.Dikim masraflarını komple devlet karşılıyor hatta dikenli teline kadar.15 yıl sonra mesela 10.000 lira verdi 13.000 lira olarak geri alıyor.Yaptırdığınız her işi faturalayıp devlete göstermek gerekiyor bunun için.. diğer masraflar içinde biraz sermaye gerekiyor tabiki
    bu kardeşiminde dediği gibi devlet teşvik ediyor.
    Şöyle kısaca kendimizden bahsedeyim.
    Aslen Niğdeliyiz.Tarım ve orman işlerinde çalışan memur arkadaşlar köyleri teker teker dolaşıp bu konuda bilgi veriyor ve bu teşviğe girecek olanların arazileri hakkında bilgi topluyor.Tabi onların gelmesine gerek yok kendinde gidip başvurabilirsin.

Bizim kendimize ait 30 dönüm arazimiz var.30 dönümün hepsi Napolyon kiraz ekili yaklaşık 1100 ağaç ve yaşları bu seneyide katarsak 5 yaşına girecek.Kilosu 6 tl'den hollandaya her yaz temmuz ayında özel bir şirket tarafından özenle toplanıp yurtdışına gidiyor.Hemen yan tarlada amcamlara ait yaklaşık 80 dönüm civarı tarlayıda ondan biz kiralayarak badem işine koyulduk.Badem ağacının odun kısmı soğuya dayanıklı olduğundan niğde bölgesi ve çevrelerinde badem yetiştiriciliği yaygındır.
    Devlet teşvik ettiğini öğrenince bilgi aldık bir takım.
    İlk baş kendinize ait arazinin olup olmadığını gelip görüyorlar.
    Öyle her araziyide kabul etmiyorlar.Topraktan birtakım örnekler alıp çevre şartlarının uygun olup olmadığına bakıyor.Toprak analizine göre neyin yetişip yetişmeyeceğini mühendisler karar veriyor.Senin o konuda hiçbir kararın yok.Mühendisler burada badem elverişli ve ceviz derse onun onayı veriliyor.Ve kabul ettikten sonra mühendisler araziye nekadar masraf(tel-çevirme-damlama-işçi-sulama)vs gibi ekipmanların nekadar gideceğini hesaplayıp bulunduğu yerden ayrılıyor Biz sondaj vurdurarak 75 metreden 15 lik boru kalınlığında suyu çıkardık.Şimdi Damlama yöntemiyle havuz yardımıyla sulama yapıyoruz( Bu iş bizim cebimizden gitti )10 gün sonra tekrar gelip size planı ve nekadar badem ekileceğini ve ve bu arazide bademin ilk verimine kadar atıyorum 30 işçi çalışacak diyor.31 işçi çalıştırırsan kendin cebinden ödüyorsun.Ek masraflar sana ait.Ve kararı uyguladıgında bademi nereden alacagımıza kadar herşeyi ortak karar alıp yapıyorsunuz yani yetkili mühendis arkadaşlarla birlikte 15.000 tane tohum(Cinsi : Seleksiyon No: 104-1) alınıp(aşılanacak) 35 işçiyle birlikte ve kepçeyle ilk baş yerleri hazırlandı ve 10 günde hepsini diktik.Mühendis arkadaşlar badem dikme işi bittikten sonra görevleri burada bitiyor şimdilik.Ve bizde bütün belgede lazım olan herşeyi aldık faturalarıyla birlikte tabi planda yazılı olanlardan fazla çıktı ama o da cepten yedik.Herşey tamam olduğunda bizim yöneticimiz diyelim mühendis arkadaşa bizzat faturaları verdik ve geri kalan para süreçlerini onlar ayarlıyor.

Bize parasal destek olarak 380.000 tl olarak çıkarıldı ve bademlerin yetişme süresi 4 yıl olarak belirlendi.Geri ödeme süreci ilk badem veriminden itibaren 10 yıl sonraya atıldı ve bademleri devlet teşviki ile satıyorsun.Devletin seni yönlendireceği yere veriyorsun.10 Tonda 1 ton ilk yıl devlet kendine hediye olarak alıyor Sonraki yıllar agaçın yaşına göre bu miktar azalıyor.Bir Vergi gibi düşünün.
    Bizim burada kazancımız varmı evet Var.1.5 Dönümden yaklaşık 2000 - 3000 kg badem çıkıyor.ilk verimde çok az birşey kalıyor fakat tahmini tam verim 2014 da allah uzun ömür verirde o günleri görürsek tam verimimiz alacağız.2010 yılında başladık şuan agaçlar agustosta 2 yıl olacak.Bademler bu sene olur fakat kontrol altında olduğunda dolayı bu sene ellemiyoruz.Ayrıca denetimci amcalar her 3 ayda bir gelip kontrol ediyorlar.Yapamama gibi durumda hemen bloke ediyorlar.Yaptığınız masrafıda geri alıyorlar.
    Ayrıca 80 dönümlük arazinin başında yaz kış 2 bekçi bekliyor.

Devlet teşviki ile bu işe girerseniz çok karlı çıkarsınız.
    Fakat burada en önemli etken ARAZİ'Dir.Her araziyi elverişli bulmazlar ve engebeli arazileride pek sıcak bakmıyorlar.
    Eğer yakışıklı bir arazi bulursanız ve sahibinide kandırırsanız(böyle bir uygulamaya herkes cesaret edemez.eksileride var artılarıda var.Yapamazsan söke söke alıyorlar.)Devlet teşvikiyle ceviz-badem-bodur elma-kiraz- emeğinizin karşılığını ve ticaretini mutlaka alacaksınızdır.Adı üstünde teşvik az da eliniz bu işlere yatkın olursa yönetiminide iyi yaparsanız devlet sizlere kapılarını daha iyi açacaktır.

Yardımcı olabildiysem memnun kalırım.
    Hem köylümüz ekmek yiyor,hem de bu sayede ülkemiz kalkınıyor.Esnafın yüzünüde güldürmüş oluyorsunuz.

Emir_b16a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    devletin bunda da koyduğu bir kota vardır elbet onu iyi araştırmak lazım bu ülkede bakkal hesabıyla iş yapmak adamı iflasa götürür

bizde herşey izafiyet teorisi gibi
    atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler.

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    işde çok şeyler gördüm çok şeyler biliyorum ama yazamam birileri alınır yoksa ne hikayeler biliyorum.. ondan dedim başında durmak lazım diye..

burakcım yap ben bunları yapma diye demiyorum hani yap kazanırsan zaten allah yürü ya kulum der dediğin gibi daha profesyönelleşirsin iş imkanı olur ama olaki olmadı kazanamadın tatsız yanını gördün işi üzme kendini toprak sende esas para edende toprakdır toprağı olan insan zengin insandır.. belki sizin oralarda böyle şeyler yokdur oda var..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

zübeyir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayatım boyunca cevizkırmayıda beceremedim yetiştirmeyide . bol şans
    Scorpion TypeR

dirk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    babam 6 yıl önce 200 e yakın ağaç dikti gerçekten zor iş ama iyi para bırakıyor
    Aquila non captat muscas!

b16vtecturbo#gizlituning #hondateam#cilacılaranlamaz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @BYSCRATCH abi çok teşekkürler bu işe devlet desteğiyle girmek en mantıklısı 10 yıl sonra zaten aksilik olmazsa devletten aldığımız paranın iki katını çıkarır.işe girip görmek lazım.. tarlayı 5 yıl önce analiz ettirmiştik ve cevize uygun olduğu sonucunu çıkarmışlardı ama o zaman uğraşacak birisi olmadığı için kalmış bu senede analiz ettiririm tarla en az 20 yıldır bomboş kimse ekim yapmamış buda bi avantaj

işde çok şeyler gördüm çok şeyler biliyorum ama yazamam birileri alınır yoksa ne hikayeler biliyorum.. ondan dedim başında durmak lazım diye..

burakcım yap ben bunları yapma diye demiyorum hani yap kazanırsan zaten allah yürü ya kulum der dediğin gibi daha profesyönelleşirsin iş imkanı olur ama olaki olmadı kazanamadın tatsız yanını gördün işi üzme kendini toprak sende esas para edende toprakdır toprağı olan insan zengin insandır.. belki sizin oralarda böyle şeyler yokdur oda var..
    evet abi hiç yoktan aklımda kalmaz girdim yapamadım derim öteki türlü işe girsem bile aklımın bir köşesinde keşke ceviz işine girseydim diye düşünceler olurdu gençken her türlü risk alınır ilerde insan cesaret edemeyebilir.

Alıntı dirk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    babam 6 yıl önce 200 e yakın ağaç dikti gerçekten zor iş ama iyi para bırakıyor
    iki yüz ağaçta ortalama kazanç nedir.?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)