User Tag List

Sayfa 8/15 İlkİlk ... 678910 ... SonSon
267 sonuçtan 134 ile 152 arası

Konu: mazda rx8 mi yoksa honda s2000 mi

İBO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim yeni mantıgım şu ; elimde 80k para varsa eğer, omu guzel bumu guzel diye strese girmem.
    2side farklı araçlardır tadı farklıdır o yuzden ikisinede binmek isterim git abicim bak araştır hangisi hosuna gitti s2k mı? yapıstır parayı al. Bin yaz boyu sat nasılsa altın gibi zarar olmaz eğer temizsse aracın. Sonra git abi ne hosuna gidiyo ? al en temızınden elindekı paranla bi rx bin 6 ay sonra koy ilana veya ver galerıye satılmaz diye bişe yok her malın alıcısı var oda satılır 2. el aldığın için rxde cok zararda etmezsın. sonra git yapış bi m3 e sonra sat git evo al ,stı al, tt al ,350z al yanı hem parayı çevir hem ulan sunada bı bınemedım ya deme sorarlarsa ha oda vardı bı zaman sunada bınmıstım dersın cunku bu araclar aşşa yukarı aynı para uyanıksan ve arabaların temizse hiç zarar etmezsın yok 3e 5e bakmam diyosan max 10-12k zararın olur ama o fiyatlardakı tum hızlı arabalara bınersın..Hiç birindede aklın kalmaz bizde burda onun yağı bunun vergisi diye yemeyiz birbirimizi

GökhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    beyler tartışmaya gerek yok 2000 iyi veya rx 8 iyii bunu tartışmak yanlış olur bence şöyle etrafıma bakıyorum etraf HONDA kaynıyor Vtech2 olsun Typer olsun yada 2000 olsun RX8 al yada alma demek arkadaşa yanlış olur bence ben tanımıyorum seni ama ikisinede bin öyle karar ver bence s2000 fiyat konusu hangi HONDA nın fiyatı normal ki ? Kim ne derse desin HONDA türkiyede çok tutulan bi marka fiyatlarda bu yüzden uçuk ....

GökhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı İBO Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim yeni mantıgım şu ; elimde 80k para varsa eğer, omu guzel bumu guzel diye strese girmem.
    2side farklı araçlardır tadı farklıdır o yuzden ikisinede binmek isterim git abicim bak araştır hangisi hosuna gitti s2k mı? yapıstır parayı al. Bin yaz boyu sat nasılsa altın gibi zarar olmaz eğer temizsse aracın. Sonra git abi ne hosuna gidiyo ? al en temızınden elindekı paranla bi rx bin 6 ay sonra koy ilana veya ver galerıye satılmaz diye bişe yok her malın alıcısı var oda satılır 2. el aldığın için rxde cok zararda etmezsın. sonra git yapış bi m3 e sonra sat git evo al ,stı al, tt al ,350z al yanı hem parayı çevir hem ulan sunada bı bınemedım ya deme sorarlarsa ha oda vardı bı zaman sunada bınmıstım dersın cunku bu araclar aşşa yukarı aynı para uyanıksan ve arabaların temizse hiç zarar etmezsın yok 3e 5e bakmam diyosan max 10-12k zararın olur ama o fiyatlardakı tum hızlı arabalara bınersın..Hiç birindede aklın kalmaz bizde burda onun yağı bunun vergisi diye yemeyiz birbirimizi
    +1

ErBAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    s2k'lara ıstenılen faiş fiyatlar , hasar kayıtları , modelsız olması nedenıyle ben rx-8 secerdım. Aynı fıyatlara hem modellı araca bınıceksın hem dusuk km , hemde hasarkaydı cok az olan araca bınmıs olucaksın.
    PSN: ERBAYY

Çükümüz olmasa aslında hepimiz iyi adamlarız

minimal_freak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    s2k tabiikide
    ''hondas never get old, they just get faster''

drahte1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ThUnDeRbErK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Önemli olanda piyasa otomobili olması değil mi ? Bir otomobilin iyi olabilmesi için at arabasından farkı müşteriye sunduğu donanım ve kalite, güvenlik değil mi madem piyasa otomobili

Subaru Brz Toyota Gt 86 bu segment için Rx-8'in boşalan yeri çok güzel dolduracağını düşünüyorum.

Keza Genesis ile Hyundai'de bu segmentte iyi işler yapacağını düşünüyorum.

Roadster klasmanı her zaman çok satış yapan bir segment.

Mx-5 bugüne kadar 1.000.000 adet satmış

S2000 112,631 adet satmış

Rx-8 fiyatlandırma olarakta 20.000-33.000 $ arasında satılmakta.

İngilterede 65 bin tl civarı bir mebla yanılmıyorsam.

Türkiyede ötv vergi hesaplaması yapıldığında 1.308 cc ile araç 84 bin tl liste fiyatı

2.0 lt olsaydı ötv üzerinden s2000 gibi 84 bin tl yerine 140-150 bin tl olacaktı

Hesap kitap ortada araç üzerinde ki aksesuar ekipman donanım bolluğu 1.308cc olduğu için 84 bin tl !

Unutmayalım ki Mazda bir çok üretimini Japonya'da yapıyor Japonya'da Hiroşima fabrikasından yüksek Yen kuruyla üretiliyor.

Japonya'da ki işçilik kalitesi vs bunları saymıyorum bile Honda s2000'leri hangi fabrikalarda üretiyor bilmiyorum.

Ama dediğim gibi her 2 araçta farklı fakat Rx-8 çöp değil biraz araştırın
    Spor araba biraz elegant olmasi gerekmez mi ? Neden spor araba aliyorsun da sedan almiyorsun ? Cunki farkli ihtiyaclarin var, ve farkli ihtiyaclar ozellesmis arabalar istemez mi ? Rx8 gibi marketin buyuk kismina seslenen bir araba ne kadar ozellesmis olabilir ki ?

Subaru BRZ ile Toyota Gt'nin Rx8 ile ne alakasi var ? Onumuzdeki yillarda yapilacak butun BRZ ve GT satislari piyasada Rx8 olmadigi icin mi gerceklesecek ?

--------

Mx-5'in 1M satmasi roadster sinifini cok satiyor mu yapiyor ? Sadece C sinifinda YILDA kac M arac satiliyor biliyorsundur umarim.

Mercedes yeni C'den 3 yil icinde 1M tane satti, MX5 gibi 23 yilda degil...

Evet roadsterlar 3.5 kapili arabalardan cok satiyor...

--------

Ingilterede VAT var %20' onu dusup vergilendireceksin, vergili fiyat ustunden vergilendirince Turkiye fiyatini bulman arabanin burada nasil OVER PRICED satildiginin kaniti...

How VAT is worked out
    When someone charges you VAT they multiply their selling price by the VAT rate to calculate the amount of VAT to charge. They then add the VAT amount to the net price to give the 'gross' price - the price you pay. The gross price is the price that you, as a consumer, will normally see displayed or advertised. For example,

Selling price = £100
    VAT due at 20 per cent (100 x 20 divided by 100) = £20
    Gross price = £120
    ABD'de Rx8, S2000'den UCUZ ama Rx8 1.300cc vergisi ile ithal edilmesine ragmen kendisinden pahali ve 2.000cc vergisi ile ithal edilen S2000'e cok yakin fiyatlarla satildi Turkiyede, hatta bazi kisiler Rx8'lerine S2000'den daha cok para dahi verdi...

MSRP - $27,590 ----- 2011 RX8'in LISTE FIYATI [Pazarliksiz]
    includes $795 Destination Fee
    Market Average - $24,645
    Ortalama bir Rx8 ABD'de 25.000 dolara alici buluyor;

Once OTV %37 koyalim; 34.500 dolar

Simdide KDV %18 ettimi 40.500 dolar

Bunuda 1.75 ile carpalim; 70.720 TL

--------

S2000 icin yapalim, S2000 30.000 dolara aliniyordu [en dusugu]

Once OTV koyalim %60 [eski oran] 48.002 Dolar

Sonra KDV koyalim %18 56.640 Dolar.

Bunuda 1.75 ile carpalim; 99.120 TL

Herseyi gectim Rx8'e uygulanan vergi; %61.6

S2000'e uygulanan vergi; %88.8

Rx-8 benim bildigim dunyanin her kosesinde S2000'den daha ucuz...

Turkiye fiyatlari arasinda azicik fark var...

Yabanciya gitmedi paralariniz...

Belkide ikinci elde bilincli tuketici aracin gercek fiyatini, gercekten anliyordur...

--------

Rx8 bir kere SADECE japonyada degil KUZEY AFRICA'da FORD FABRIKALARINDA da uretiliyor...

Facilities | Ford Motor Company Newsroom

Iki Japon arabasini kiyaslarken "Yuksek yen kuru" nerden cikiyor ki ? Honda Lira mi dagitiyor iscilerine ?

AşkınS. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tabiki typer .

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    ah bide bold yazmasan ne güzel olcak..
    - K -

________
    Dr.Ecu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    belki alakasız olacak ama 350 z al derim keyif karizma yürür ses görüntü ilgi alaka aklına ne geliyorsa
    Ya kelebekler hayatı görünce intahar ediyorsa???

teggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yahu millet satış rakamından girmiş amerika piyasasından çıkmış... Her iki taraf için de söylüyorum o kadar abartmayın komik görünüyor . Herkes ihtiyacına göre araba alır biner. Kimine göre düzlük performansı daha zayıf olan çöptür, diğerine göre drift yapamayan rwd çöptür... Ne çok boş zamanınız varmış arkadaş, google dava açacak sunucuları kastırıyorsunuz diye

Berk7767 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 2JZ-GTE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    belki alakasız olacak ama 350 z al derim keyif karizma yürür ses görüntü ilgi alaka aklına ne geliyorsa
    350z çok güzel araba bende bi ara çok düşünmüştüm tipi falan çok güzel ama 3.5 v6 nın hakkını vermiyor defalarca bindim çok yakın arkadaşımda vardı öyle aman aman bi gidişi yok malesef ama tipi sesi drift yetenegi mükemmel.

teggy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drahte1905 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Rx8'in cok satmasinin tek sebebi UCUZ olmasi degil keza "Piyasa" arabasi olmasinin kaniti, rakipleri gibi bir kesim ustune yogunlasilmis bir calisma degil, cok kisiye seslenelim, marketin buyuk kismina yaklasalim diye herseyden azar azar, bazen yarim yarim konmus bir araba...

NOT: Rx8 bizde gereksiz pahaliya satildi, yurtdisinda S2000'den ucuz olan bu araba 1.300cc olmasina ragmen 2.000cc gibi vergilendirilen S2000'le benzer sifir fiyatlara sahipti, Mazda Turkiye icin Rx8 gercekten karli bir arac oldu...
    Her şey yarım yarım konmuş araba derken neye dayanarak söylüyorsun bunu ? Gerçekten soruyorum ne o yarım olanlar? 19' Forged BBS ler mi, Bose ses sistemi mi, recaro koltuklar mı, karbon fiber driveshaft mı, blistein süspansiyonlar mı, komple alüminyum gövde mi (Tamponlar hariç), bir japon için üst düzey olan işçilik mi ? Daha da sayarım, bence yeter. Ayrıca mazda türkiye öyle para falan kazanmadı merak etme, hatta çok cüzi karlara satış yaptılar insanlara (Etiket fiyatından bahsetmiyorum tabii, örneğin ben %10 gibi bir indirim aldım, çok satılmadığından çok güzel indirimler yapılıyordu). Tanıdık vasıtasıyla bayi maliyetine kadar öğrendim dilersen yazarım özelden .
    Şu eksik olanları da yaz bilelim yani neyi eksik koymuşlar bu arabaya

EErgul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    s2kkkkkkkkkkk
    Enes ERGÜL..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 aracada bindim rx-8 i kullanmadım ama s2000 dengesiz bir alet, kucuk lastik kasisi göremedik yanlıslıkla biraz hızlı gectik yerden sektik tekrar oturdugunda araba kendi kendine yanı verdi geberiyoduk az daha

onuda gectim havası falan guzel oluyor s2000 in ama bence RX-8 herseyiyle cok daha kaliteli bir spor otomobil.

bu arada s2000'in mazda daki rakibi de MX-5 dir bunu da göz ardı etmemek lazım.

hatta 2 sinin bi fren testi vardı 100-0 seklinde s2000 6 mt ileride duruyordu

2 sinin arasında kalmazdım gider rx-8 alırdım.
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Polo gti 56.8 best ''korfez''
    Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
    Bulut Elektrik

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı teggy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Her şey yarım yarım konmuş araba derken neye dayanarak söylüyorsun bunu ? Gerçekten soruyorum ne o yarım olanlar? 19' Forged BBS ler mi, Bose ses sistemi mi, recaro koltuklar mı, karbon fiber driveshaft mı, blistein süspansiyonlar mı, komple alüminyum gövde mi (Tamponlar hariç), bir japon için üst düzey olan işçilik mi ? Daha da sayarım, bence yeter. Ayrıca mazda türkiye öyle para falan kazanmadı merak etme, hatta çok cüzi karlara satış yaptılar insanlara (Etiket fiyatından bahsetmiyorum tabii, örneğin ben %10 gibi bir indirim aldım, çok satılmadığından çok güzel indirimler yapılıyordu). Tanıdık vasıtasıyla bayi maliyetine kadar öğrendim dilersen yazarım özelden .
    Şu eksik olanları da yaz bilelim yani neyi eksik koymuşlar bu arabaya
    Valla bende merak ettim ne yalan söliyim o yarım koyulanları Benim için 8 in tek eksik yanı 7 nin performansını veremesidir..
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berk7767 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    350z çok güzel araba bende bi ara çok düşünmüştüm tipi falan çok güzel ama 3.5 v6 nın hakkını vermiyor defalarca bindim çok yakın arkadaşımda vardı öyle aman aman bi gidişi yok malesef ama tipi sesi drift yetenegi mükemmel.
    ama gerek s2k gerekse rx8 i her alanda ezer 3.5 v6 hakkını vermemesi kendiyle alakalı eksigi aslında aracın
    Ya kelebekler hayatı görünce intahar ediyorsa???

E_RtugrulJAP10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    40-45 Bin 'e RX8 70-80'ede S2000 Alınır..

alone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    s2000 dedn mi akan sular durur

GokhanE. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teşekkür butonu bu konuda olmalıydı,agzına sağlık drahte.
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen cok fonksiyonlu incpection a girmissin 3 5 kere uyandirmak zorunda kalicaz seni belli

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)