bu düşük gösterme işini ürünü satın almadan önce özelden konuşup anlaşmak gerekiyo dimi yani satın aldıktan sonra not yazmak için olan kutucuğa yazsak kabulde etmeyebilir herif
Printable View
bu düşük gösterme işini ürünü satın almadan önce özelden konuşup anlaşmak gerekiyo dimi yani satın aldıktan sonra not yazmak için olan kutucuğa yazsak kabulde etmeyebilir herif
evet sonradan yazışırsanız geç olabilir..
bu case işi ne biri aydınlatabilir mi?
ürün gelmesse ebay vepaypal üstünden satıcıya şikayet açıyorsun bir nevi sanal dava açıyorsun paran koruma altında olduğu için karşı tarafa yatmıyor beklemede kalıyor olay çözülene kadar çözüldümüde ya para iade ediliyor yada satıcıya veriliyor.. geneldede case genelde değil aslında %99 ürün ulaşmadığında açılır.. ürününüzün takip no su varsa satıcıda ilgili bir satıcıysa takip eder türkiyeye girmişse bunu beyanda eder size ve paypal ebaya case kapanır.. bazı satıcılar özellikli hongkong merkezli çin merkezli satıcılar item nosu girmeden shipping yapıyorlar onlarda case açıldımı paranı geri iade etmek zorunda kalıyorlar çünkü ürünün nerde olduğu nereye gittiği takip edilemiyor çinden sonra görünmüyor ürün yani.
Ebay dan en güncel alışveriş yapanlardan biri de benimdir. En son aracım için Mugen Logo getirtmiştim Türkiye de bulunmadığı için. Kargo dahil 37$ tutmuştu (adet sayısı fazla olduğu için).
6 gün de elime ulaşmıştı,kapıma kadar getirdiler PTT kargo ile.
Alınacak ürünün kargo kısmına çok dikkat edilmeli. Bazı satıcılar standart taşıma olayını kullanmıyor. Mesela bir arkadaşın vtec2'si için yine TR de bulunmayan lip alacaktık. Ürün 52$ dı kargo 50$ tutuyordu. Satıcıyla irtibata geçtik standart kargo ile göndermesi halinde ürünü alacağımızı söyledik fakat kabul etmedi. USPS ile çalışıyoruz vs. şeyler söyledi. Bizde ürünü almaktan vazgeçtik.
http://img254.imageshack.us/img254/9392/kargoq.jpg
Uploaded with ImageShack.us
o da ptt ama daha hızlı geleni değil mi zaten, usps sonuçta ups değil. ptt vip gibi bişey
u.s.p.s hızlı kargo değildir u.s postal service yani amerikan ulusal posta servisi dir..
siz tahminimce ürünü amerikadan almaya kalkmışsınız adamda size normal posta yoluyla yollıyım demiş siz sanırım bir dil karmaşasından usps i özel ups gibi bir servis sanmışsınız yada belki fiyat fazla geldi özel sandınız ama amerikadan o kargo fiyatları doğaldır ben minnacık homelink aparatını 18 dolarlık aparata 12 dolar amerikadan shipping ödedim..
adama bunla yollama demişsinizki adamda haklı olarak başka bir posta ile yollıyamam demişdir zira dhl yada ups türevi özel bir firma ile yollasa o paranın iki üç katı verirdiniz artı birde gümrüğe kesin takılırdı.
Ben, usps'yi özel kargo servisi diye biliyordum. Demek ki amerika dan bir şey almaya gelmiyor. :) Thailand dan alınan ürünlerin kargoları çok daha uygun tutuyor.
gözlerim şaşı oldu arkadaş kargo ücretlerine bakmaktan.. bu arada bu usps in kargosu kaç günde gelio..
10 20 gun arasında glıyor
Genellikle 1 1.5 hafta gibi amerikadan uzakdoğudan 2 ile 4 hafta ve avusturalya 3 4 hafta arası sürer merkezi biryerdeyseniz. Ama istisnalar var tabikide 8 günde amerikadan ayakkabıda geldi 11 günde ipod case ıvır zıvır v.sde geldi çinden. Birde benim ürünüm 3 de 5 günde türkiyeye geldi bir hafta oldu iki hafta oldu neden gelmedi kayboldu mu v.s diye telaşlanmayın yukarıdaki süreler zarfında gümrük işlemleri dağıtım uzun sürüyor cidden. Ve kesinlikle ve kesinlikle paypaldan ödemeyi yaptıktan sonra 45 gün içinde ulaşmadıysa elinize ürün satıcının case acma paranı geri göndericem yenisini gönderdim v.s gibi sözlerine aldanmayın SAKIN 45 günü geçirmeden caseinizi paypal resolution centerdan açın.
birde biz türkler deniyorda çinliler bizden kurnaz :) honda anahtarlığı sipariş ettik allahın çinlisi bize boş zarf yollamış :D :D içinde ürün falan yok bomboş zarf :D bizde case falan açdık ama hak getire paramızı geri alamadık ürün geldiği için gerçi 3 dolarda bir şeydi haram olsun dedik.. :D benimde rekorum ingiltereden 4 günde ürün geldi çok şaşırmışdım burdan konyaya yolluyoruz 3-4 günde zor gidiyor kargo :D :D
Bu arada küçük bir not: Benim ürünü aldığım eleman, bir web site linki ve takip numarası göndermişti. Bizim buradaki kargo takip numarasından, kargonun nerede, ne şekil de beklediğini nasıl öğrenebiliyorsak, elemanın gönderdiği sistemde de o şekil de görünüyordu
Son olarak, satıcının profiline bakıp kaç adet olumsuz yorumu var vs.detaylarını inceleyebilirsiniz. Özelikle geri bildirim yapanları dikkate alın..
en son bir şerefsiz dolandırdı beni 40$'ım gitti o gün bugündür korkuyorum vallahi:D
bir konuda bilgi sahibi olmak istiyorum onun için ayrı konu açmayım burdan sorayım
paypal üzerinden tanımlı bir kredi kartım yok şu an için ama bir kart tanımlamak istiyorum ama kullandığım güncel bir kredi kartım yok. hep vadesiz hesap atm kartlarım var. acaba hangi bankalarda netten alışveriş yapmak için vadesiz hesap tarzında kredi kartı gibi kullanabileceğimiz sistem mevcut?
--
geçen sene başımıza gelen olayı anlatayım hazır :D malezyadan bir elemandan logo almıştık ufak gümrükte sorun çıkmasın diye arkadaşa paketin üzerine 'gift' yaz demiştik arkadaş olayı fazla abartmış her bir logoyu özenmiş bözenmiş tek tek hediye paketine koymuş :hehe: :D :D
Çok düşünceli, çok naziksiniz diye geri dönüş mail i atsaydınız adama da sevinseydi bari :) :D
Bende ayın 9unda takipsiz kargo ile 14dolarlık bir sipariş vermiştim, henüz gelen giden yok bakalım :)
Aynı ürünü aynı posta servisi ile kimi satıcı 20$a kimi 50$a yolluyor, ürünün fiyatını uygun tutup kargodan kitleyebiliyorlar, ince eleyip sık dokumak gerek o yüzden :)
bende ITR ya SiR kadran getirmeyi düşünüyorum ama shippinglere bakınca hep u.s.a gözüküyor.o durumu nasıl hallederiz ?
arkadaşlar top trusted seller lardan almaya çalışın ürünleri bir sıkıntı çıkmaz onlar çoğunun onbinlerce ürün işlemi var negatif feedbackleri çok çok az..
bu ürün para ilişkisi yeni üyelerde yada feedbackleri çok bozuk üyelerde oluyor zaten girerseniz profillerine görürsünüz misal adam 300 işlem yapmış 300 işlemde son 6 ayda 40 tane negatif yorum almış bu çok ciddi fazla bir rakam tabi negatif feedbackleride okumak lazım sorun ürünün gelmemesi ilemi ilgili ürünlerin kalitesi ilemi ilgi yoksa adam resimdeki ürünü değilde muadilinimi yolluyor v.b bunlar önemli ben gitti gidiyordada bu tür bir sistem olmasını isterdim ordada negatif yorumları okuyamıyorsun ama en dürüst ve tarafsız yorumlar negatif yorumlarda oluyor çünkü bazı satıcılar trusted pointleri yükselsin diye hayali hesaplardan işlemler yapıyorlar bilhassa çinliler çin menşei li firmalar.. yani adam 1 dolara kendinden bir şey alıyor sonrada kendine pozitif feedback veriyor.. o yüzden negatifler bana her zaman daha samimi daha dürüst gelmişdir.
banka kartından olmuyor ılla senın kartın olmasına gerek yok baskasının kartınıda kullanabılırsın benım lımıtım dolunca babamın amcamın kuzenımınkınıde kullanıyorum sadece kredı kartı sahıbının ya su yada elektrık faturası ve kımlık resmını cekıp yollamanı ıstıyolar
bazı bankaların böyle alışverişlerde kullanmak için özel kartları olduğunu hatırlıyorum içine dilediğiniz miktarı aktarıyorsunuz, olası aksiliklere kredi kartı hırsızlığına çözüm mayetinde olan
Ben bunların hepsini denedim. kk.sız sanal kk. oluşturdum olmadı , başka bankadan hiç kartım olmadan sanal kk oluşturdum yine olmadı.Bankayı aradım paypalda kullanıcam somut bi kk olmasını istemiyorum ama dedim onlarda anlamadı yardımcı olamadılar.
Kısacası somut bi kk olmadan maalesef olmuyo.
Aslında çok saçma ben master yada visa banka kartımı tanıtıp , aynı kk gibi içindeki bakiye kadar alışweriş yapabilmem lazım , ama olmuyo işte...
hsbc kullanıyorum internet bankacılığından sanal kart oluşturuyorum direk normal k.k endeksli ama limiti falan ben belirliyorum tabiki işim bittimi kartı kapatıyorum işim olursa gene yeni kart alıyorum her kartın numarasıda cv de farklı oluyor bu arada..
yada bazen üşeniyorum sanal kart falan direk kart liminiti 250 tl gibi rakamlara çekiyorum alış verişimi yapıyorum..
benim sorum ebay ile ilgili değil;
mesela arkadaşım almanyada ve ben ürünü alıp onun adresine gönderttim.Arkadaşım baana ürünü kargolasa gümrüğe takılır mı? nasıl bir yol izlememiz gerekir?
arkadasinin göndermesi gümrüge takilma riskini ortadan kaldirmaz.
eger kendisi getirirse risk ortadan kalkar..
coilover getirmek istiyorum kendisi getirebilirmi sıkıntı yaratırlarmı?
Herhangibir sorun yasamaz .
buyuk urunlerı coılover turbo gıbı urunlerı kesınlıkle ptt ıle getırtın ! fedex ups dhl ıle getırırsenız 500 600 mılyon alırlar ptt ıle yuzde 18 gıbı bı mebla ıle kurtulursunuz ve ugrasmazsınız.bugun taa fedexın yerıne gıttım bagcılarda takılan urunum 20 dolarlık bı hks replıka turbo tımer adam dıyor bu urun 200 dolar ebayda baktım :) dedım bu cın replıka 20 dolar actım gosterdım kredı kartmdanda gosterdım anca o sekılde aldım
Ben kk olmadan , internet bankasından oluşturulan sanal kk dan bahsediyorum.Yani mutlaka bi kk olmak zorunda we onun üzerinden oluşturduğun sanal kart ile oluyo eğer kk yoksa hiçbi türlü olmuyo yada ben beceremedim.
Mesela benim adıma kk yok ama internet bankası , hesap kartı hatta sanal kk(mastercard , visa) bile war ama paypal bu sanal kk nı kabul etmiyo
konuyu hortlatıyorum ama 2. el otomobil parçalarında sıkıntı oluyor mu acaba :soru:
Bana bu lazım TR'de bulamadım
http://i.imgur.com/JrApG.jpg
sanırım anladım sorunu.
şöyle ki, örneğin garanti bankasında kredi kartı olmadan sanal kart oluşturup rahat rahat kullanabiliyorsun. vadesiz hesabından buraya aktarıyorsun parayı, alışveriş yapıyorsun.
ancak iş bankta boyle değil, sanalkarta aktardığın parayı kredi kartı limitinden kesiyor, kk ekstrene yansıyor.
Güncel ; bır cok kısıye sordum herkes farklı bırsey soyluyor.
Soru : 9kg , 30*30 bır kutu 900$ ıle gumruge gelırse prosedur ne oluyor ? Net bilen cevaplar ise sevinirim.Bosuna beyin fırtınası yapmaya gerek yok.