Ebay candır beyler.
Ama, mutlaka aliexpress.com ve dx.com'a da bakın.
Her iki sitede de çok iyi fiyatlar var. Ebay kadar hızlı ve rahat "gezilmiyor" içlerinde ama kesinlikle denemeye değer.
Printable View
Ebay candır beyler.
Ama, mutlaka aliexpress.com ve dx.com'a da bakın.
Her iki sitede de çok iyi fiyatlar var. Ebay kadar hızlı ve rahat "gezilmiyor" içlerinde ama kesinlikle denemeye değer.
jant lot diil heralde sadece 1 tane benım baktıgım jantlar 25lbs ıdı yaklasık ebatla bırlıkte kargosu 700 dolar cıvarıydı ems de.
Bende ebaydan geçen bir sipariş geçecektim son anda vazgeçtim almaktan ama şimdide bana ebaydan devamlı mesaj geliyor ürününüzütamamlayın diye böyle askıda kaldı bu bana daha sonra ebaydaki alışverişlerimde sıkıntı yaratırmı?
aldın ödemeyi yollamadıysan, adamla konuş, verdirtme kendine -.
o eksikler ilerde başka bir alışveriş yaparken senin için sıkıntı olabilir. satıcı ürünü sana satmayabilir mesela
kolayı var anlamanın hesabına gir ebayda sonra satın aldığını düşündüğün ilana gir bak yukarda yeşil check işaretinin yanında "you bought this item" gibi bir yazı varsa satın almışsındır zaten my ebay kısmında almışsan görünür..
simdi abiler bi soru soracagim 600 dolara bir kask alacagm gumrugunu odemeye raziyim 120 dolar fln tutuyor sanirim.. bu gumruk nerde nerden gidip aliyoruz veya gumruge geldigini nerden biliyoruz
ptt ile yollarlarsa ürünü topkapı ptt gümrük merkezine geliyor yeri merkezi kolay bulursun.. ürününün takip no su olur onu takip ediceksin ptt nin sitesinden yurtdışı gönderi takibi vardır ordan tracking no nu giriceksin ürünün nerde ne alemde yazar..
eğerki takılmışsa gümrükde tutuluyor gibi bir ibare yazar zaten ayrıca evine ihparname yollarlar ama sen ihparnameyi bekmeleden git al benim gibi ben hiç beklemem takip ederim takılırsa gider hemen alırım..
o zaman sana ebayın yolladığı ürünü satın al gibi bir şey değildir başka bir şeydir watchlistine falanmı ekledin yada bid falanmı verdin ürüne arttırmaya falanmı girdin farkında olmadan..
Yoshimura Exhaust R55 Full System Stainless Steel for Suzuki GSXR 600 750 08 10 | eBay
simdi bu urunu almak istiyorm vergisini vs. herseyini odemeye raziyim.. bana kac paraya patlar bu ? gelmeme ihtimali varmi birde satici guvnilirmi degilmi nerden anliyoruz ? tekrar tesekkur ederim cevaplariniz icin
kargo ücretinden vergi alınmıyor. 830 usd nin %20 si ödenir. Tabi topkapı ya gelirse.
@01ayk01
hocam bu parça ne işe yarar bilmiyorum ama açıklamasından anladığım kadarı ile headers . ve fotoğrafta ne varsa o gelecek parlak krom renk
tesekkur ederim usta tum cvplarin icin.. tr'de bu malzemeye 2600 lira diyolar 10 gunde teslim.. sanirim onlarda ebaydan alip kar marji koyuyolar.. sizce 400 lira icin riske girmeye degermi yani malim gelmedi para gitti olurmu
anladim tesekkur ederim cok sagolun gercekten hayirli aksamlar cumleten
Küçük çaplı Türkiye'ye kargo yapmayıp, ispanyaya kargosu olan ürünlerinizin kargolanmasına yardımcı olabilirim.
kargo normalde fiyata tabi olmaz ama ebay gibi sitelerden alış veriş yaptınızmı ana paranın içinde kargo ücretinide veriyorsunuz.. her şekilde free shipping olarak alıyorsunuz ürünü.. satıcı ürünün fiyatının üstüne ekliyor shipping fiyatını.. örnek vermek gerekirse 100 dolarlık ürünün kargosu 10 dolarsa siz ürünü sanki 110 dolar kargosuda bedava gibi alıyorsunuz..
ebaydan sürekli veya ara sıra ürün alan abilerim arkadaşlarım benimle pm yoluyla irtibata geçebilirmi sorularım olucak ama ???
Yıllardır Senna'nın replica kaskını getirtmek istiyorum. 600 dolar civarında bir fiyatı var. Gümrükten vergisini ödemek şartıylada olsa alabilir miyim? Yoksa kasklarda farklı bir uygulama var mıdır?
Ebaydan ürün alabilen birisi yokmu yardımcı olcak ?
Var. Nerede ise 14 yıldır üyeyim, sürekli kullanırım.
Ebay konusunda büyütülecek bir şey yok.
Ya en yüksek teklifi verirsin, ya da "hemen al" seçeneğini kullanırsın, parasını derhal ödersin, satıcı sana aldığın her ne ise gönderir, takip numarasını verir, ya kapına gelir, ya da gider posta merkezinden alırsın.
Hepsi bu.
Debriyajdan parfüme, el aletlerinden mutfak malzemesine kadar tonla alışveriş yaptım, yapıyorum da.
Hatta, bir önceki Gri MX5 için Hardtop dahi aldım Ebay'den.
Yurdum insanının Ebay sıkıntısının birinci nedeni, uyanıklık etmeye çalışması. Satıcı malı gönderir, bizim uyanıklar satıcıyı kazıklamak için hemen ihtilaf davası açar.
Beyler, Ebay denen şirket salak değil. Sizden akıllılar. Adamların yıllık cirosu milyarlarca dolar. Bu kadar yatırımı ne sizi üç kuruş kazıklamak için, ne de sizlerden kazık yemek için yapmadılar herhalde.
Ebay bünyesinde ödeme için yüzde 99 oranında Paypal kullanılır. Paypal de kendi şirketleri zaten. Amaç, güven vermek.
Ebay'ın bu kadar büyük bir kullanıcı tabanı tarafından tercih edilmesinin nedeni, verdiği güven.
Ben satılan bir ürün için 2 dolar da versem, 2 milyon dolar da versem, paramın karşılığını alacağımı biliyorum. Sorun çıkarsa karşımdakini benim adıma mahkemeye vereceğini de biliyorum.
Bu güne kadar 1 kere sıkıntı yaşadım. Onda da, yurdumun posta idaresinin bir yetkilisi bana paketimin yurdum dahilinde, kapısında kilit ve bekçi olan posta idaresi deposunda çalındığını itiraf etti. PTT'nin kendi içinde, kendi adamları yani.
Bu gibi kaynaklardan okuduğum kadarı ile aranızdan bazılarının pazardan domates bile almaması lazım.
Unutmayın, işin özü uyanık olmakta değil, dürüst olmakta.
Bu arada, o kadar alışverişin içinde kargo parasının gümrük hesabına ilave edildiğini hiç görmedim.
Ya da, bu güne kadar karşılaştığım onca gümrük memuru ya bu konudan habersizdi, ya da hepsi birden bana iyilik yapmaya karar verdi.
kargo parası gümrük hesabına ilave edilmez zaten ayrı yazılmışsa kargo ücredi ödenmez ama satıcı ürün hesabına kargo ücretini dahil etmişse ödersiniz çoğu kargo ücretini ürün parasına katıp ürünü freeshipping tarzında yolluyor.. bende her defasında ödedim şu sizin iyi kalpli gümrükçülere denk gelemedim demek gerçi benim ürünlerde shipping ücreti en fazla 10-20 doları geçmediği için tartışma gereğide görmedim ses etmedim hiç..
Ayrıca her sene bu gümrük mevzuatı değişiyor hemde hallaç pamuğu gibi yep yeni kurallar yasalar getiriyorlar ben geçen sene gitmişdim bu son gittiğimden bir önce sistem farklıydı şimdi 1 hafta önde gittiğimde sistemi değiştirmişler netbooklar falan koymuşlar check oalyını arttırmışlar dediğim gibi elimdeki kredi kartı paypal çıkdısına bile bakma gereği duymadılar direk internetteki paypal ve ebay hesabıma girmek istediler bana özel bir şey değil herkese yapıyorlardı mantıkende gayet doğru ve güzel bir uygulama..
arkadaslar bisey sormak istiyorum henuz ebaydan hic alisveris yapmadim gecen gun telefondaki uygulamadan girip aracima stop alcaktim en son kredi karti numarami girmeye kadar geldim fakat sonra fikir degistirdim gumrukte kalir fln diye. bikac gundur surekli ebay den mail geliyor urunu aldiniz lutfen odemeyi yapin bilgilerinizi girin gibi. bu urunu iptal etmenin bi yolu varmidir ben bulamadim
peki satin almazsam ne gibi sikinti olur sonucta benim telefonumdan baskasida o linke girebilir yani o kadar resmi biseymidir bu
iptal etmenin yolu yok. Ürünü alacağına dair taahüt etmiş bulunuyosun , eğer ödeme yapmazsan üyeliğini yakarlar.
Başkası sizin tyelfonunuza hem ebay hem paypal şifrenizi yazıp girebiliyosa , ebayın bu durumda bişey yapabileceğini sanmıyorum.
bidaha aynı kull.adı ile ebay ı muhtemelen kullanamayabilirsiniz hatta ipnize bile ban gelebilir.Eğer eski bir hesap we geçmişi düzgün sık alışwerişli bi hesap ise bi stop için yakmayın hesabınızı.
yok yani öyle ebay den alışveriş yapan bi insan değilim hep gumrukte kalır dusuncesıyle. eğer uyelik iptal olcaksa yapcak bişey yok yani davalık falan bi durum olmasında