yok anasının gözü okadar değil ama üyelik ip ile %90 gider.
Printable View
yok anasının gözü okadar değil ama üyelik ip ile %90 gider.
çok teşekkürler arkadaşlar aydınlandım :)
ben sinyal takımı alacaktım 5$ a ihale bana kaldı adam kargo ücreti 70$ diyor :eek: ocak ayında koca ön paneli 51$ kargo ücretiyle aldım faturanın fotosunu çekip gönderdim çok bu dedim 20-25 $a düşür alayım diyorum yok diyor :( heralde bunlarda ucuz giden ürünlerde kargo parasından geçiriyor :rolleyes:
Merhaba ebay hakkında yardıma ihtiyacım var
Aksam dükkanda arkadaşlarla otururken s2000 ime
Tente alalım dedik girdik ebay a kısa bi araştırma yaptık
Kısa sürede bulduk bi arkadaşımında üyeliği vardı ürünü aldık
Satıcıyla vs görüşme yapmadık bi sıkıntı yaşarmıyız usps kargo ile
Gelecek gümrükte takılırımı.
100$ a düştü demek, eskiden daha fazlaydı, u.k den gelecek mallar için biraz sorun zira sterlin biraz yüksek, satın almadan önce, satıcı ile fiyat ve fatura konusunda konuşup anlaşın.
satıcı ile konuşup ücreti düşük göstermesini ve faturayı da buna göre kesmesini teklif edebilir siniz, geçenlerde kültablası kapağı kırıldı "sağolsun yıkamacı" ve U.K. den buldum, lakin tüm konsolu komple satıyordu, bende bu parçanın tamamını satın aldım ve sadece kapak kısımını göndermesini istedim, sonra da geriye kalan kısımı gene e-bay dan "fotoğrafları satıcıdan alarak" satılığa koydum ve satıldı :) kendisine xxxx adresine göndermesini rica ettim, sağ olsun gönderdi 3-5 kuruş zararla sıfır kapağım oldu, kısacası uzlaşmacı insanlar, sadece ikna etmek gerekiyor. :DAlıntı:
benim nası bi yol izlemem gerekiyor
Geç cevap olacak ama;
1- Summary tabı altında, ürünün üzerine gelip contact seller seçeneğini seçip
"Ben bu ürünü almaktan vazgeçtim, iptal edermisiniz / I dont want to buy this product, please cancel my order" dediğinizde, satıcı mesaj ile bir cancel order isteği yolluyor. Respond ile bu isteğe olumlu cevap verdiğinizde bahsi geçen sipariş iptal edilmiş oluyor.
http://t1310.hizliresim.com/1g/b/tfqd8.jpg
2- Ayrıca, eğer 1 defa ödeme yapılmazsa da üyelik yakmazlar. Size belli bir tarihe kadar ödeme yapın diye mail gelir; 3-5 defa hatırlatılır, o tarihe kadar ödeme yapılmadıysa ürün otomatik olarak iptal edilir. Üyelikte ise bu durum "ödeme yapılmamış satış" olarak görülebilir, satıcı olumsuz yorum yazabilir.
http://l1310.hizliresim.com/1g/b/tfqd5.jpg
Her iki durum da son 1.5 ayda yaşadığım şahsi tecrübelerdir.
Arkadaslar ebaydan pedal plastigi aldim. İngiltredeki saticiya mesaj attim. Adam gonderdim diyor ve tracking yok diyor, cunku ucuz posta ile gonderdi. 20 eylulde aldim. Hala gelen giden yok. Postahaneye gitsem takip no isticekler. Oda yok. Ne yapamam lazim? Detayli yazacak varmi
Satıcı eğer yüksek reputation'lı bir üye ise ( ki böyle üyelerden alışveriş yapmak çok önemli ) olumsuz yorum yapmaman adına ücretini iade bile edebilir.
Samsung şarj kablosu için şu an aynı sorunu yaşıyorum, satıcıya durumu aktardım ve satıcı "rica etsem 5 gün daha bekler misin, eğer gelmezse ücreti iade ederim" şeklinde bir yorumda bulundu.. Şu an 3. gündeyim, muhtemelen 2 gün sonra iade prosedürü başlar
ingiltereden ben parça aldığımda 2 haftada gelmişti royal mail ile.
çinden en kısa süre 12 gunde geldı en uzunu 2 aya yakın:D
Ben Ebaydan almadım Nutellayı başka kanallar vasıtası ile avusturyadan 27 günde geldi sadece 3.5TL kargo ödedim
Bu arada,
Vergisiz Mal alım sınırı 100 USD sanırım. Mesela 220 USD'lik bir saat alsam, markası kodu belli ve Türkiye de de bulunan ( Armani xyz ), gümrükte bana ödetilecek ücret nedir?
220 USD üzerinden bir vergi mi? Malın Türkiye fiyatı üzerinden vergi mi?
Ayrıca ürünün gümrüğe geldiğini ben nerden biliyorum? Gümrük beni arayıp haber mi veriyor? Nedir bu işin prosedürü?
220 dolar + kargo parası üzerinden %20 vergi hesaplanır
edit ; bu konu 9. ayın 10unda dx den aldığım 2 kargomu hatırlattı. :D elemana sordum 2 hafta daha bekle diyor :(
5-6 dolar olan mal içinde kaybolsa üzülmem doğrusu.
5 dolarlık tripodlardan 20 tane sipariş ettim. mal gelmedi. üzülmedim sayılmaz adetliden dolayı rakam yükseldi ama 4 ay sonra mal direk eve geldi :D
gümrüğede takılmamasına şaşırdım ama çaktırma pampa fotosu aklıma geldi sustum :D
Gumruk ile paket posta gumrugunu ayiralim. Paket postada kargonuzu gider alirsiniz, uc kurus bir vergi cikarirlar hepsi bu.
Ama havalimani yani esas gumruk denilen yerde isler cok daha karisik ve bir girerseniz kolayina cikamazsiniz ama sanmiyorum kimse buyuk capli urunler getirmeye kalksin burada o yuzden bunu gectik.
Sorun yasamamak icin benimde birkac onerim var.
1. 30 kg uzerine cikma, bu en onemli kural. 30kg gecildigi anda isler gumrukcu olmadan cozulmez bir hal aliyor. USPS 30kg uzerini tasimaz ki diyenleri duyar gibiyim, tasir. USPS'in limiti 70lbs bu da 31.75 kg yapar. Dikkat edin, USPS ile gonderiyorum nasil olsa 30'u gecmez demeyin, buyuk gonderilerinizin agirligini mutlaka teyit edin, 1 kilo icin mevzu cikabilir. Paket posta'da olsa oradaki memurun elinde hersey. Tutar 30kg uzeri ithalat yapmaniz lazim sozlu beyanla olmaz der, baslarsiniz tirnaklarinizi kemirmeye oracikta :)
2. Mumkun oldugunca Amerika icin USPS'i, Ingiltere icin Royal Mail'i kullanin. Bu gonderinizin paket posta gumrugune gelmesini garanti eder ve paket postada gumruk isleri gercekten cok basittir.
3. Asla takip numarasi olmayan gonderi sekillerini kullanmayin. Gonderinizin basina bir is geldiginde, muhatap bulamazsiniz. Keza takip edilemeyen posta ile gonderen gondericide zaten reputation kasan gonderici degildir, her turlu tuhaflik cikabilir altindan, gereksiz risk.
4. Eger satici USPS ile yollamam ille ozel sirket diyorsa o zaman mumkun oldugunca UPS'i secmeyin. Kimi secerseniz secin, UPS'i secmeyin. Gumruk islerini Unsped yapiyor ve Unsped gercekten gumrukculer arasinda "black sheep" olanidir. Zenci diyebiliriz ya da, keza herhangi bir musavirin yapabilecegi gumrukleme islerini bile yapamazlar. Ornegin ikinci el bir urunu gumrukten cekemezler ama bu urunu cekmenin kanuni bir takim yontemleri var aslinda.
5. Asla boyut olarak buyuk ve agir urunlere sacma kucuk fiyatlar yazdirmayin. Gumrukte agirlik ve boyut en onemli iki unsur, fiyat sonra geliyor. Eger boyut ve agirlik fazla ise "kusat" yapar bakarlar urune. Siz 4 tane coilover'a $90 yazdirirsaniz en iyi ihtimalle kafalarindan bir fiyat belirlerler $200-$250 gibi buna gore gumrugunu odersiniz, en kotu ihtimalle aldiginiz yeri kontrol edip normal fiyatini gorup onu yazarlar. Ama $1500 ve 30 Kg altinda iseniz ve urun sifir ise bilin ki o urunu mutlaka alirsiniz, bunu engelleyemezler. Tabi bunlar hep paket posta icin gecerli. Normal gumrukte yani havalimani gumrugunde isler cok daha karisik ve musavirsiz halledilebilecek cinsten degil.
6. Yasakli urunleri getirmeye calismayin, fiyat agirlik desi ya da herhangi baska bir olcu bu urunler icin gecerli degildir, yasak yasaktir, sansinizi zorlamayin basiniza is alirsiniz.
7. Her zaman durust olun, bu kural zaten cozumlerin en iyisidir. Ha belki uc kurus fazla odersiniz ama urunleriniz kapiniza kadar gelir ve istediginiz kargo sirketi ile de calisabilirsiniz. Ben UPS'i severim mesela, $1000 urun getirtirim, adamlar urunu ayagima kadar getirir ~$200 bir masraf cikartirlar verirsin giderler. Ne gumrukle ugrasirsin, ne aptal adamlarla muhatap olursun, kafan rahat alirsin urunu devam edersin. Fakirlik yaptikca isler karisiyor. Dusuk fatura yazdirayim, gumruge taktirmayayim filan diye siz devleti kertmeye calistikca sistemde sizi kerter unutmayin.
Ugrastiginiza degecekse ugrasin ama $150 - $200 fiyatli urunler icin incelmeyin. 150 dolarin gumrugu 30 dolar. Ugrasacaginiz zamana, gidip gelirken harcayacaginiz benzine yazik...
Yüksek + oranlı bi üyeden, önceki bb telefonum için kapak almıştım. Birinin arka kapağında ufak bir çizik vardı. Bunu belirttim. Elinde ayrı renk yok diye, telefonun orjinal kapağının renginde extradan bi arka kapak gönderdiydi. :D
Yok abi sadece urunun bedelının %20 sını alıyo ptt gumrugu kargo ucretı ayrı yazılmıssa onu karıstırmazlar.Kayıtsız postada 30 40 gunde geldıgı oluyor 35 gun kadar bekleyın sonra paypala bildirince %90 para iadesi yapıyolar kayıtsız posta için.Gumruge gırdıkten 1 hafta sonra kagıt gelıyor eve bildiri gumruge cagırıyolar ama siteden takip edersen daha erken haberin olur , daha erken alabilirsin.
Yahu madem öyle, neden aynı malı 200 USD'ye almak varken burada 1200 TL veriyoruzki :=)
3 martta bir typer direksiyonu aldım. ama ürün nedense ingiltere gümrüğünden çıkamadı. satıcı iki defa kargoya vermesine rağmen ürün türkiyeye gelemedi. ikincide de ürün hasar almış. satıcı sigortadan para talep etmiş kasımda ödeyeceklermiş. onu ödedikten sonra bende sana öderim dedi.
adamın satışları %100 olsa da adam bir firma değil sadece bir kullanıcı patlak arabalar alıp satış yapıyor. o yüzden %100 satışı olan iyidir diye bir algı oluşmasın. binlerce ürün satıp %100 olursa işler değişir tabii ki ama genel olarak bir firma olduğu ve onun yanında da geri bildirimleri %100 e yakın olması gerektiği önemli bence. ayrıca ne olursa olsun 45gün doldurmadan itiraz edin. işinizi garantiye alın. özellikle ilk defa çalışıyorsanız o satıcıyla mutlaka 45gün dolmadan itiraz açın.
en iyisi trusted seller diye ibaresi olanlardır onlar ebay tarafındanda onanmış onaylanmış kullanıcılardır.. onlardan bir sıkıntı asla olmaz onlarında çünkü o noktadan sonra trusted seller ünvanını kaybetme riskleri oluşuyor prestij ve ünvan kaybetmemek için en iyi hizmeti veriyorlar..
sınır 100 dolar mı arkadaşlar?
Birazdan dolu emme manifoldu alacağım ingiltereden. Kelebek benzin rayı hepsi üzerinde gönderiyor. İnşallah gümrükte sıkıntı yaratmazlar.
ebaydan bi firmadan tente aldım takip numarası verdi usps kargo yanlız takip numarasını girip arattığımda bulunamıyor ne yapmam gerekiyor..
ptt de 3 4 gun sonra sıteme gecıyo yenı gırıldıyse bulunamaz der normal.Sorun olmazsa paylasabılırsın takıp nosunu