Valla şuanda mevsimi geçti diksen bile birşey olmaz seneye bekle yada balkon kapalı ise kışlık birşeyler dikebilirisn
Printable View
annem cam onu saksılarda domates salatalık biber patlıcan yetiştiryor
:=) gayette ıyı oluyor valla :)
Bende limon çıkartmıştım 1 ay önce çekirdekten limon ağacı güzel oluyor şekilli bir budama ile taç güzel oluyor. Uzunluğu şu an serçe parmağı kadar oldu yaprakları güzel limonun tavsiye ederim :) kış olunca içeriye alacağım :)
Benim anne de çok tecrübelidir bu konuda ve hastasıdır en son çilek yetiştirme çabasındaydı ki yedik çileklerden :)
valla biz geçen sene çok güzel organik marul, roka bilimum sebze yetiştirelim dedik arka bahçede, organik salyangozlar bir gecede hepsini temizledi :)
ben domates biber ve salatalıkları 2 aydır yiyorum balkondan çok zevkli :D
Saksıda domates yetiştiriyorum.. Satan adam çanakkale domatesi dedi ama neden bilmem şerefsizler fındık boyunu aşamıyor. Kıpkırmızı oluyor, tadı da güzel ama boy 1 fındıktan biraz büyük.. Ceviz bile değil.
Gübresini ıvırını zıvırını da verdim ama değişen birşey yok. Bol güneş alıyor, boyu boyuma geldi nerdeyse, 5-6 tane yeşil 3 tane kırmızı var üzerinde... Sebebini ve çözümünü bilen var mı?
evren benim domateslerde aynısı :D hergün 2 tane kırmızı oluyor :D
senin sorunun sulamayla alakalı bende yaşadım onu başlarda o fideye ne kadar su verirsen o kadar boya gider mahsül alamazsın ;)
ben şu kavurucu sıcaklarda 2 günde bir normal havada 3 günde bir su veriyorum toprak kuruyacak yapraklar büzüşecek yani suya acıkacak :) tani bu sırada fıskiye ile hergün yaprakları suluyorum o zaman daha güzel mahsül veriyo uzun saksıda 3 tane fidem var her sulamada ufak naşraba ile 1 kere suluyorum ben
hauhau valla ilk başlarda bende hergün suluyodum ulen haftalar geçti 2 metre oldular max 3-4 tane domates var :D hemen babanneyi aradım memleketi lennn sulama o kadar toprağı kurusun dedi 1,5 aydır her gün 2 domates garantisi var :D biberlerimde öyle ama salatalıklarım kurudu :D onlarda suyu seviyomuş :D
ben kuruyan dalları buduyorum hemen çiçek açıyo kurursa eğer fidelerin benden :D
kendım organık tarım mezunuyum o yuzden az buçuk anlıyorum organık sebze-meyve işinden :) 30 dönum şeftalı bahçemiz var ama ben pek uğramıyorum hobı olarak dukkanımın önünde karpuz yetiştiriyorum bu ılk ürünüm kısmetse 8-9 kıloya ulaşıcak fotoda bellı olmuyor ama daha detaylı fotolarını atarım .tamamen saksıda yetiştiriyorum herkez balkonda yetiştirebılır çok zevklı hergun büyüdüğünü görmek :)
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.n...88853351_n.jpg
çim fiskiye daha buyuk yerler için fiskiyeler
damlama sulama sistemler fılan ıhtıyacınız olursa iko was here yardım ederim 10da 1i fiyatına :D
Ciftligimizde halis mulis organik vişne yetisiyor ama o kadr dogal ki ilaclanmadigi icin yarisi kurtlu :)
Evin balkonunda da annemin saksida biberi ve benim de 5 erik 4 limonum var, boylari 3 ile 10 cm arasinda degisiyor.
abi sizinkiler cherry domates olmasın :D
http://cucinatestarossa.blogs.com/ph...y_tomatoes.jpg