Arkadaşlar,Abiler ben konuyu geçici dövme diğer adıyla tatil dövmesi olarak açmıstım , konu sapmasın
Printable View
Arkadaşlar,Abiler ben konuyu geçici dövme diğer adıyla tatil dövmesi olarak açmıstım , konu sapmasın
gir bi dövmecinin yanına kalıcı dövmeyi öğren bence :)
geçici pek estetik durmuyo bana kalırsa tek ton da çizgi çizip dolduruyorsun.
gölge efekt derinlik veremezsin :)
İzmir'de geçici dövme nerede yaptırabilirim?
geçici bilmem ama kalıcı istersen yardımcı olurum :)
yorumsuzzz sadece hatipoglunu bi dinleyin . adam aciklamis . ole kesin kesin lanetlenmistir yok cehenimliktir kafaniza gore yorum yapmayin. din adamimisiniz nerden aliyorsunuz bukadar kesin bilgiyi yoksa geceleri yukaridan mesajmi geliyo nedir soleyinde bizde bilelim.
google giren kendini alim din adami prf saniyor anlamiyorum arkadas...
sağlık calısanıyım, yıllardır dövmede yaparım, kalıcı diye andığınız dövmelerden. Profesyonel olarak uğraşıyorum bu işle.. Ufak birşeyde ben eklemek isterim;
Bu boya derinin altındadır arkadaşlar, orada kalır.. "dermis" denen tabakada ki sizin ıslatmak istediğini tabaka "epidermis"dir. Hal böyleyken epidermis bile altına hava ve su gecirmezse çürür, nekroz denen hadise olur. bunu kolunuzun bacağınızın herhangi bir yerine bir bant yapıştırıp bir kaç gün kalmasını sağlayarak deneyebilirsiniz. Altında buruşmalar v.s. başlayacaktır.
Yeni nesil dövme boyalarının hepsi, organik bitki pigmentlerinden ve immün sistemin direnc göstermeyeceği sabitleyici kimyasallar kullanılarak yapılır. Saç boyasındaki mevzu ile aynı yani.
Hal böyleyken, Acıkcası hint kınası diye aldığınız doğal renginden saptırılmış kına bile, dövme boyasına göre altına daha az su ve hava geçirmektedir.
yaşar nuri mi :hahaha:
Dövme Kuran'da geçmez. Kuran'da Allah'ın yaratışını, doğal durumu değiştirmenin şeytan işi oldu belirtilir. İşte bu doğalı değiştirme konusunda Kuran tefsircilerinin çeşitli yorumları vardır. Tefsirciler, Nisa süresindeki bu ayeti açıklarken bazı Hadis'ler ( Peygamber'e nispet edilen sözler ) aktarırlar.
Bu rivayetlerden birinde Hz. Peygamber'in Kaşlarını inceltene, yüzünün kıllarını çekene, Dövme yapana ve yaptırana lanet ettiği belirtilir. Fakat bu, bir kişinin rivayetidir. Gerçekten Peygamber'in Böyle söylediğine şahsen ihtimal vermiyorum. Çünkü bu rivayet Kuran'a aykırıdır. Kuranda Peygamber'de insanları süslenmeye, güzel görünmeye teşvik etmektedir. Yüzünün kıllarını çekmek, kaşlarını inceltmek kadınların vaz geçemeyeceği Bir makyaj ve süslenme türüdür. Bilindiği gibi süslenmede zamana ve bölgelere göre değişir. Dövme İslamda mekruh ( hoş olmayan bir şey ) kabul edilir ama Kuran'ın haram saydığı, yapanların ve yaptıranların günahkar olacağı eylemlerden değildir. Hiçbirşey ibadete engel olamaz.
İbadette önemli olan gönülden Allah'a yönelmektir. Abdesttinizi alınız, namazınızı kılınız, dualarınızı yapınız. Allah ile bağlantınızı kesmeyiniz. İşte gerçeği öğrendiniz. Siz gönlünüze bakınız, Allah ile kul arasında aracı yokyur. Peygamber'imiz " Önce kendi vicdanınıza danışınız" buyurmuştur.
internette gezinirken şöyle bir yazı buldum. çok da güzel bir dille anlatılmış. emeviler döneminde 100 olan hadis-i şeriflerin 1000 tane olması ise bir başka düşündürücü nokta. Kur-an da olmayan bi şeyi birilerine empoze etmek için de çok rahat bir şekilde kullanılabiliyor üstelik kulaktan dolma bilgilerle.
bir kere önce kronoloji sıraya bakarak mantıklı fikirler yürütmek lazım.
dövme insanlık tarihinde bütün dinlerden önce vardı.
şimdi bu teze göre din olmadan dövme yaptıran herkes cunupmu?
adamların haberi yoktu din sonra icat oldu ?
eğerki dini düşünüp hareket etmek istiyorsanız sunları yapın ;
-kapınızın önüne bir kapa su mama koyun kedi köpek sebeblensin.
-acize yardım edin.
-her ayın 26 geldinden kdv'den düşmek için fellik fellik fatura arayıp naylon fatura ile kdv düşürmeyin.
-yolda biri önünüze kırdıgında ana avrat sövmeyin.
-yalan söyleyip insan kayırmayın.
dahada kapsamlı ögrenmek istiyorsanız turan dursun'un din bu 1 ve din bu 2 kitaplarını okuyun.
saygılar
arkadaş nihat hocanın videosunu vermiş zaten , sataşmakla alakası yok tabiki öle anlamam sadece bilmeyen arkadaşlar olabilir veya yanlış bilen o yüzden belirtmek istedim ;)
benim geniş anlamda demek istediğimide arkadaşın verdiği video da TAMAMEN dinleyen için soru işareti kalmamıştır herhalde ..
he sadece dövme gusüle engel değili anlayıp gerisini duymayan arkadaşada diycek bişeyim olmaz :)
peki bu kalıcı makyaj malzemesiyle dövme yapanlar var. Bilgisi olan varmı ? cünüplük olayı çok düşündürüyo beni.
O malzemede de durum aynı, altına hava ve su gecirmemiş olsaydı, her yaptıran yaptırdıgı yerinden olurdu bir iki ay sonrasında.. çürüyerek yara bere oluşma durumları olurdu.. Kalıcı makyaj boyalarının yani aslında gecici olanların - bunlar iki üç yıl sonra yavaş yavaş silinmeye başlarlar- tek farkı emilebilmesidir. Deri emebildiği birşeyi yok eder.. Dışarı atarak kurtulmaz.
benim yaptırmaya düşünenler için tek tavsiyem çicek böcek yada abuk subuk yazılar yazdırmaması.
bu sonucta 1 omur sizle olucak.yarın öbür gün coluk cocuga acıklama gerek.
bende 3 tane var misal ;
kalbımın ustunde anamın mezar tası,sırtımda teyzemın portresi,kolumda nissan s13 , hayatımın önemli günlerini barındıran 1 dizi takvim yapragı,eski cep saati,kupa ve maça 10.
birden annem için yazdığım bir söz : o gitti dönmeyecek bir daha asla ölmeyecek.
bunlardan hiç bir gün sıkılmicam.
tavsiyem sizde hikayenizi dövme yaptırın...