User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
34 sonuçtan 20 ile 34 arası

Konu: Lastik ömrü hakkında

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Param yok lastik alamıyorum diyorsan arabaya binme bir süre. 8 senelik lastik. Sen gayet normal şehir içi 70 km yasal hız sınırı içinde giderken önüne aniden birşey çıkar ve dip fren yaparsan 8 senelik lastik ile 1-2 senelik lastik arasındaki 4-5 mt lik farka öyle bir ihtiyaç duyasın ki Allah göstermesin. Şakaya gelmez bu iş. 8 sene ciddi rakam. Araçta C-MAX ise kilo olarak hiç hafif bir araç değil.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben lastik konusunda cok takintiliyim en cok para harcadigim sey

En son michelin pilotlarimi 17bin km kulandim

Daha yeni piste cikmadan 2012 pzero nero aldim yeni lastik bambaska

Yazin sicakta eski hamur cok sorun olmasada serin havada ciddi yol tutus kaybi var bence
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Param yok lastik alamıyorum diyorsan arabaya binme bir süre. 8 senelik lastik. Sen gayet normal şehir içi 70 km yasal hız sınırı içinde giderken önüne aniden birşey çıkar ve dip fren yaparsan 8 senelik lastik ile 1-2 senelik lastik arasındaki 4-5 mt lik farka öyle bir ihtiyaç duyasın ki Allah göstermesin. Şakaya gelmez bu iş. 8 sene ciddi rakam. Araçta C-MAX ise kilo olarak hiç hafif bir araç değil.

Çok haklısınız.Araçlarımızn yerle tek teması lastikler.İster 100 hp ister 500 hp lastikten başka temas eden seni durduran yok.Bende isterimki en iyisi olsun öyle vurdum duymaz biri değilmdir.Aynen Şuayb abi araç c-max hafif değil evet.

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lastik ebadin neki ? Standart bi olcu ise zaten cok pahali olmamasi lazim

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

mertrs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    uzun yol yapıcaksanız yola çıkmadan bence değiştirin, lastiği hiç kullanmamış bile olsanız ömrü max 5 senedir, sizinki 8 seneyi geçmiş benimde 2004 lastiği var üzerinde 40 bin km yapmadı daha ama ilk uzun yola çıkıcağım zaman değişicem bu yaz ama abi 2004 lastik ile uzun yola çıkma artık özelliğini kaybediyor lastik, en önemli sey sağlık allah korusun..

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Lastik ebadin neki ? Standart bi olcu ise zaten cok pahali olmamasi lazim
    195-65-15 çok pahallı değil evet (18-19 inç 255 taban gibi değil fiyatları) ama işte bazen olmayınca olmaz ya işte öyle.

bora1311 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    st jantlarini ilk aldigimda lassa impetus sport takmistim, 5yıl kullandım, son bir yıl tamamen bitikti, dişleri var ama hamur cok sertti. fena yol sesi yapiyordu. toplamda 60bin km yaptim onlarla bu yaz continental sc3 aldim, dunya varmis dedim resmen
    fordfocus2st-diesel edition-
    suzuki swift GL

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iyi denebilecek bir lastiğin takım fiyatı yaklaşık 600 lira. ki continental premium contact 2(195-60-15) yi örnek alalım mesela. e herkes agresif kullanıyor zaten arabayı. yani sınırlara yakın gidiyor çoğu kişi. ve ayda 300-400 tl yakıt gideri var bu arabalarımızın. hatta bazılarımızın ayda 600 lirayı buluyor.

bunları düşününce arabanın yere bastığı yaklaşık 50-60 cm2 lik bir alan yani çok sınırlı. bu durumda hiç acımadan hayatın paha biçilemez olduğunu düşünüp ki ıslak zemini, derin çukurları, yüksek süratleri düşününce çok daha korkak yaklaşmak lazım bence lastikleri en baba üç senede bir değişmek lazım. dilerseniz 1000 km yapılmış olsun.

Burak K. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Audinin lastikler 2008 üretimi. Yağmur yağdığında tutunamıyorum ABS falan hak getire araba kayıp gidiyo.
    Alıntı ygtkrmdnz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya kabarırsa

SPEEDY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok sevdiğim bir abim yeni lastik takıcakmış benden tavsiye istedi. Michelin tavsiye ettim. O gitmiş ucuz diye Nexen diye bir marka takmış. E-5 te önündeki araç aniden frene basmış. Bizim abi frene basmış amma nafile. Öndeki araca güzelce girmiş.300-500 liradan kaçtı 5-6 bin lira harcadı 2 sene önce. Neye yaradı ucuz lastik. Giden para olsun ya birine birşey olsaydı. Deger mi ? Lastikten tasarruf edilen parayla insan hayatı satın alınabilir mi ? Ha michelin,bridgestone,continental vs. taksaydı vurmayacakmıydı. Belki vurucaktı ama o elinden geleni yapmış olucaktı en azından.

Lastik arabanin en önemli parçasıdır. İhmale gelmez...
    [SIGPIC][/SIGPIC]

mrtngn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabada maddi yönden acımadıgım tek sey disk-balata ve lastiklerdir...Nekadar az km yaparsan yap 2004 ten buyana lastik özelligini illaki yitirmiştir..Suan pek anlamayabilirsin ta ki yeni lastik alıp takana kadar..İhmal etme bence

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ufuk, bence bu şekilde kullanma ya da değiştir anacım lastiklerini.
    Akın Lastik (Lastik Park)- Bostancı Lunapark karşısında, onlara bir gözük belki ellerinde rafta falan aklmış 1 yaşında lastik vardır, hesaplı bir şekilde alabilirsin.

metinmb407 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şehir içinde olsa hadi yine neyse ama uzun yola çıkıyorsanız kesinlikle değiştirmelisiniz. Michelin Pilot Sport vardı bende aracı aldığımda. Orijinal lastikleri imiş 2003 Aralık üretimi. Kaza yapıyordum ani fren yaptım ABS devreye girdi bir karış vardı çarpmaya. Islak yol- kuru yol farketmiyordu hem patinaj çekiyordu hem de fren mesafesi uzundu. Değiştirdiğim gibi farkı gördüm.

En kötü lastik patlamalası yanak yarılmasından oluşur. Ayrıca bende ön arka rotasyonu yapmam yeni lastik alacaksam 4 ünü değiştiririm. Durumum olmadığı vakit arkaları öne alırım arkaya yeni lastik alırım. Çünkü aracın gidişatında arka kısmın yol tutuşuna alıştığımız için bazen görüyorum yeni lastikler önlere takılıyor arkalara da ön lastikler. Ön kısmın kontrolü bizde ama araç arkadan kaymaya başladığı zaman toparlamak zor oluyor.

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Yazın sıcak asfaltta hissetmezsin Onur'un dediği gibi soğukta hissettirir kendini. Ayrıca bi de hamurları sertleşmiştir hatta kaya olmuştur 8 yıllık lastiklerle.. lastiğin max ömrü 3-4 yıldır benim gözümde.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    astrada continental vardı fabrika çıkışlı 60 binde bitti artık el freni patinajla 60 bin dayandı

63owen63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    en kısa zamanda degişin, o lastikler çok tehlikeli.
    Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot

Instagram : mehmetguliaytar

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)