User Tag List

Sayfa 4/5 İlkİlk ... 2345 SonSon
85 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Filmli Camlar İçin Kesilen Cezalar Yasal Değil

enesy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    55 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçen hafta beni kızıltoprakta çevirdi polis cam filminden , Abi yapma etme yazma dedim tamam hadi git yazmıyorum dedi.

Dün notere gittiğimde aracı satmak için , satamazsınız trafikten men dediler.

Emniyet 'e sordum kızıltoprakta ki MEMUR ( daha çok sıfat gelir ama neyse ) cezayı yazmış bana imzalatmadan , trafikten men etmiş bana haber vermeden.

Aracı alıcak insanlara rezil oldum , bütün günüm film sökmekle geçti.

anlayamadığım nokta be ADAM , madem yazacaksın git hadi yazmadım niye dersin ,

Yazıcam ben de yaz en azından ben noterde adamlara rezil olmayayım.
    Arif Işık - Her Türlü Halı Kilim Travel

Ek.Civic_Spoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı luca55 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok iyiymiş

bende egzostan ceza yedıgımde 3 gun muddet verdıler,
    başka polis durdururmu pekı benı dedım, cezayı goster 3 gun suren var dedi
    ozaman şimdi basabılırmıyım dedim
    cezayı yedın nasılsa , bas dedi
    banada öyle dediler ama herif durdurunca emniyet kemerinde yazdı bu sefer 18 saat sonra

jdm039 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tazesinden zindan spec yaptırdım tüm camlara ama şehirler arası veya şehir dışına çıkmaya tırsıyorum bu iyi oldu ya arkadaşlar muaneden geçiyorsa niye trafik ceza kasio!??

DEJ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Burak İ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

İnsanlar ile özellik ile forum ortamın da bir kez olsun dalga geçmemeyi en kısa zaman da öğrenmeniz dileği ile. Herkes bir şey yazabilir ki eğer ben dalga geçici bir şey yazsa idim beni tiye almanızı normal karşılardım. Ama forum genelin de önüne gelen saçmalamaya iyi alıştığından artık hor görmüyorum
    Siz yediğiniz cezayı yırtıp atıyorum diyerek marifetmiş gibi yazıyorsunuzda ben bunu yazınca dalga geçmiş oluyorum öyle mi? üstüne ödemeyin diye tavsiyede bulunmuşsunuz bir de, iyi madem ödemeyiz, üstüne faizi de biner aracı sattığımızda faiziyle birlikte öderiz artık.

Ayrıca benim güldüğüm posta sizde aynı şekilde cevap vermişsiniz, sorun yok öyleyse.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Burak İ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Emin olun o tarz alışkanlıklarım yok.

Ben sizden daha tırsağımdır aman borcum harcım akanım kokanım olmasın diye.

Film ve egsoz diyorum . Aksi radar, ışık, park hatası bunları ödüyorum ödedim öderim de.1 hafta bağlı da kaldı inat sonucu yazma ceza şöyle yapma derken. Sonuç cezayı yazın filme oldu ve ödemiyorum. AMA burada OGS den geçiyorsundur ALLAH bilir lafı gerçekten hiç hoş değil,düşünceniz de yanılıyorsunuz .

2. paragrafa gelecek olur isek evet aracımı sattım . Muayene de yaptırıp üzerine sattım. Özellik ile o yüzden yazdım ne noter de sorun çıktı ne vergi dairesinde çıktı borcu cezası yoktur diye , herşeyi alan kişi gördü öyle olsa almaz idi. ne ceza göründü ne borç ne başka bir şey. Vergilerimi eksiksiz öderim ama film cezası ödemiyorum.Çünkü 1 ödedim 2 ödedim ama 3 ödemeyeceğim. Ben aracımın bakımlaırnı yapan sorunsuz yola çıkmaya çalışan araç kusurun dan başkasına zarar vermemeyi düşünür iken yol da ne farı yanan ne stobu yanan bir sürü araç rahatça geziyor . O yüzden film cezasını ödemiyorum. Ben başıma gelmişlerden yola çıkarak film cezası ödemiyorum dedim. Onca işi gücü olan yaşını başını almış eğitimi olan adama KOMİK bir öneri de bulunacak kadar değiliz.

Size de sevgiler saygılar )
    aracın üzerinde borç varken muayene de yaptıramazsınız aracın satışını da veremezsiniz.. Nasıl yaptırdınız? Öncelikle Tüvtürk ün kullandığı sistem buna izin vermez..

Öte yandan;

Türkiye Noterler Birliğinin Web sitesine göre, Üzerinde maliye borcu bulunan otomobilin satışı asla yapılamaz.. Yapamazsınız kanunen..

Link: TÜRKİYE NOTERLER BİRLİĞİ

>>Tescili Yapılmış Araçların Elektronik Ortamda Satış ve Devri Nasıl Yapılır?
    >>>>Satış, devir ve tescil işlemini kısıtlayıcı durumlar nelerdir?
    >>>>>>Maliye borcu varsa
    >>>>>>>>Trafik cezası ya da vergi borcu olan araçlar satılamaz.

(Biraz enteresan bir site, o yuzden yukarıdaki gibi gitmeniz gerek menülerde..)

Tüvtürk te muayene şartları da aşağıdaki gibi..
    TÜVTURK Araç Muayene İstasyonları

Aracınızın Borç Durumunu Kontrol Edin!
    Araçların vergi borcu, trafik para cezası ve OGS kaçak geçiş cezası gibi borçlarının bulunması halinde muayene işlemleri başlatılamaz.
    TÜVTURK Muayene İstasyonları'nda; motorlu taşıt vergisine tabi olmayan resmi araçlar, traktörler ve römorklar dâhil olmak üzere her türlü motorlu-motorsuz araçların gerçek zamanlı borç sorgulaması yapılmaktadır.
    "Gelir İdaresi Başkanlığı" resmi web sitesi: GELR DARES BAKANLII adresinden veya gerçek zamanlı çalışan size en yakın vergi dairesinden borç bilgilerinizi sorgulatabilir ve borcunuz varsa gerekli ödemeleri tamamladıktan sonra muayeneye gelebilirsiniz.
    Tam olarak gerçek zamanlı çalışmayan vergi dairelerine yapılan ödemeler anında sistemimize yansımadığı için, bu vergi dairelerine yapılan ödemelerden sonra sistemimizde borç gözükmesi durumunda muayeneye başlanabilmesi için "Fenni Muayene İzin Belgesi" talep edilecektir.
    ,

Sonuç olarak benim bildiklerimi de resmi olarak teyid ediyor kurumların siteleri..

Şimdi bu durumda siz nasıl muayene yaptırdınız ve trafik cezası olarak nasıl sattınız otomobilinizi noter üzerinden?

Şu durumlara bi açıklık getirin de varsa bunun bir yolu biz de bilelim..

Yok eğer herhangi bir yolu yoksa baya yaptırdım vs diyorsanız, sattığınız otomobilin plakasını, işlem yaptırdığınız noter in hangi ile bağlı kaçıncı noter olduğunu ve muayene ettirdiğiniz tüvtürk istasyonu ismini rica edeceğim..

alfonso4474 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    daha akşam cins bi uyuz polis bağlıcaktı diğer amirler bırak gitsin dediği halde gıcık olyom filmli egzozlu araçlara diyip durdu sonra sökcez dedik diye bıraktı yanındaki polis dediği araban çok faça olmuş arabam olsa bende takarım bakma sen buna şerbeti vercem ben şimdi ona dedi gittik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

OnurGTI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Onu-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Birçok cezayı iptal edebilirsiniz somut olayın şartlarına göre.

Kanunda olup olmaması şart değil, olay önemli.

Biz (babam da ben de avukatız) birçok cezamızı iptal ettik, kiminde hız sınırını aştığımıza dair kamera kayıtlarının olmamasından dolayı iptal oldu, kiminde sollamaya çıktığımızdan trafiği tehlikeye sokmamak için kısa süreli hız aşımında bulunduğumuzdan vs.
    (ekleme: kiminde geç tebliğden dolayı 5bin TL'den fazla olan cezayı iptal ettiğimiz gibi)

O yüzden dediğim gibi somut olayın şartları önemli.

Ben 2010'da ve 2012'de geçenlerde Tüvturk muayenesinden sadece cam filmi hafif kusuru ile geçtim, birkaç haftadır düşünüyordum trafik ekipleri filmden dolayı ceza yazarsa veya sökerse (şimdi sökme yapamıyorlar sanırım ama) ne yaparım diye. Yani cezanın iptali, filmlerin sökülmesi bedeli, yeni film ve filmin takılması bedeli, tekrar muayeneye ihtiyaç duyuluyorsa muayene bedeli vs. gibi

Tüvturk'ü kimin getirdiği, ne yaptığı belli, e kolluk kuvvetlerinin de kim olduğu belli, ikisi arasında nasıl çelişki olabiliyor anlamak güç. Bana göre de yasalarda değişikliğe gidilir yakın zamanda.
    Nisan ayında plakama 72 lira ceza yemişim.. Fakat adresime herhangi bir tebliğde bulunulmadı.. İnternet Vergi Dairesine girdiğimde gözüküyor.. 72 lira ceza faizle 79 lira olmuş durumda.. Tam olarak nereye, ne şekilde itirazda bulunmam gerekiyor.. Ve çözümlenmesi ne kadar zaman alır ? 14 Temmuzda muayenem var, doğal olarak muayeneye girerken aracın herhangi trafik borcunun bulunmaması gerekiyor..
    34 VV 2001 - Peugeot 106 GTi

Alıntı BLuEBoY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hemen itfaiyeyi arıyorum...

bu 106 yanıyo dostum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya bırakalım bu işleri.türk polisi isterse her türlü yazıyor.yeterki kafayı taksın sana.aracımda supersprint egsoz varken hem "TSE'den araca takılmasında bir sakınca yoktur" belgesi vardı hemde mahkeme kararı vardı.polisler ipliyormu hayır.o yüzden boşuna film olayıylada uğraşmayın...

HondatugraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Filme ceza gelmemelı en başından berı yararlı oluyor abartmayınca. Güneş ısısını kesiyor sadece ışık olarak giriyor, aracın içi kapalı kalınca hamam gibi olmuyor.

arfy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HondatugraL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Filme ceza gelmemelı en başından berı yararlı oluyor abartmayınca. Güneş ısısını kesiyor sadece ışık olarak giriyor, aracın içi kapalı kalınca hamam gibi olmuyor.
    yav en basitinden yanınızda kız arkadaşınız kardeşiniz vs var .. trafikte dur kalk gidiyorsunuz... yandaki arabada 5 maganda durup durup arabayı kesiyor içeri bakıyor ...
    film yapsan bi dert yapmasan başka dert ..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hacılar benim anladığım kadarıyla bu filmi çektirenler içerinin görünmesini sağlamak zorunda. o yüzden en açığından falan çektirin ki başınız ağrımasın.

CaNeR54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayır aslında tam tersi içerinin görünmesi ile ilgili bir madde yok yasalarda polis bunu kendi amacında kullanıyor yasada diyor ki sürücünün görüşünü etkileceyek faktörler vs şeklinde diyor bilir kişide cam filmli arabaya oturup sürücünün görüşünü engellemediği gerekcesiyle itiraz kabul oluyor. Adapazarındaki avukatta bu şekilde yaptı. Cezayı ödeyip itiraz edebilirsiniz ve örnek teşkil ettiği için paranızı geri alabilirsiniz...

Fikirler ÖLMEZ
    M.Kemal ATATÜRK

Savaşa karşıyım ama haksızlığa karşı savaşmak karakterimdir.
    Şamil BASAYEV

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CaNeR54 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hayır aslında tam tersi içerinin görünmesi ile ilgili bir madde yok yasalarda polis bunu kendi amacında kullanıyor yasada diyor ki sürücünün görüşünü etkileceyek faktörler vs şeklinde diyor bilir kişide cam filmli arabaya oturup sürücünün görüşünü engellemediği gerekcesiyle itiraz kabul oluyor. Adapazarındaki avukatta bu şekilde yaptı. Cezayı ödeyip itiraz edebilirsiniz ve örnek teşkil ettiği için paranızı geri alabilirsiniz...
    caner eğer adamı tanıyorsan bide şnu öğrensene, söktüğümüz ve yerine cekilecek filmin parasınıda gri ödüyolarmı soncda artık filmi sökmek gerekiyo 7 gün içinde men oluyorz

bence bu olaya cok güvenmemek lazım yurdumun amiri yazacam derse yazar... inatlaşmadan güzelce anlatmak lazm olayı iş inada varırsa adam her türlü yazar
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla tanıyorum da şahsen değil ama ulaşmaya çalışırım. Zaten öle böle oldu desende yazıcak olan polis gene yazar hic muattap olmucaksın yaz dicen yazıcak parayi ödeyip mahkemeye vericen paranı geri alıcaksın ama men olayi nasıl olucak onu bilmiyorum mahkeme evrakları ile gidince men kalkar mı acaba ?

Fikirler ÖLMEZ
    M.Kemal ATATÜRK

Şamil BASAYEV

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla tanıyorum da şahsen değil ama ulaşmaya çalışırım. Zaten öle böle oldu desende yazıcak olan polis gene yazar hic muattap olmucaksın yaz dicen yazıcak parayi ödeyip mahkemeye vericen paranı geri alıcaksın ama men olayi nasıl olucak onu bilmiyorum mahkeme evrakları ile gidince men kalkar mı acaba ?
    sanmıyorm yaw kalksın men mahkeme kağıdıyla, bide bu eski dava sanrım ozaman men olayı yokdu sadece filme ceza yazıp 2.de arabayı bağlıyorlardı simdi sistem men etmeye döndü 7 gün içinde söküp gitmez isen...

ulaştıgında paylasırsan sevinrim.
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kardeşim sen demek istediğimi anlamadın. içeri göründüğü sürece polis tehlike arz eden araç muamelesi yapmıyor. çünkü içeriyi görmedikleri anda bomba olabilir yorumu yapılıyor. bana polis memuru bizzat bunu söyledi ki bundan önce çok defa bu olayla karşılaşmışlar.

e adamlar da haklı yani. sen de polis olsan içeride ne olduğunu görmediğin bir araçta bundan önce bomba patlamış ve arkadaşların şehit olmuşsa sen de içeriyi göstermeyen her araca bomba yüklü olabilir şüphesiyle bakabilirsin. ben doğal karşılıyorum hassasiyetlerini.

ha olması gereken nedir? belirli bir kararma oranına sahip cam filmi dışında ülkeye cam filmi sokmazsın veya üretimi varsa izin vermezsin olur biter. satılması legal ama kullanılması illegal olan bunun gibi komik durumlar var. mesela şu mavi-kırmızı çakarların satılması legal. al istediğin yerden. ama arabana takarsan ve koruma aracı değilsen cezayı kütür kütür yersin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SekoLive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sanmıyorm yaw kalksın men mahkeme kağıdıyla, bide bu eski dava sanrım ozaman men olayı yokdu sadece filme ceza yazıp 2.de arabayı bağlıyorlardı simdi sistem men etmeye döndü 7 gün içinde söküp gitmez isen...

ulaştıgında paylasırsan sevinrim.
    Tamam pazartesi bürosunu ararım. ama bu yeni dava burası çok rahattı ama yeni gelen emniyet müdürü 43 tane polis arabasi bağişladıktan sonra her sokak başina cevirme yaptı dediği şey ben Adapazarını adam edicem

Alıntı Chatin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kardeşim sen demek istediğimi anlamadın. içeri göründüğü sürece polis tehlike arz eden araç muamelesi yapmıyor. çünkü içeriyi görmedikleri anda bomba olabilir yorumu yapılıyor. bana polis memuru bizzat bunu söyledi ki bundan önce çok defa bu olayla karşılaşmışlar.

e adamlar da haklı yani. sen de polis olsan içeride ne olduğunu görmediğin bir araçta bundan önce bomba patlamış ve arkadaşların şehit olmuşsa sen de içeriyi göstermeyen her araca bomba yüklü olabilir şüphesiyle bakabilirsin. ben doğal karşılıyorum hassasiyetlerini.

ha olması gereken nedir? belirli bir kararma oranına sahip cam filmi dışında ülkeye cam filmi sokmazsın veya üretimi varsa izin vermezsin olur biter. satılması legal ama kullanılması illegal olan bunun gibi komik durumlar var. mesela şu mavi-kırmızı çakarların satılması legal. al istediğin yerden. ama arabana takarsan ve koruma aracı değilsen cezayı kütür kütür yersin.
    Anladım ben senin dediğini o bakımdan da haklılar ama yasayı değiştirmeleri lazım bunun için. Şu an aynalı film bile yapsan simsiyah içeriden dışarıya görüşe engel olmadiğini kanıtladiğin sürece davayı kazanırsın. Ama bunun bi yolu olması lazım yurt dişindaki gibi egzost db oranı olmalı bunun gibi de cam filmi standartı olmalı sallıyorum 3 numaraya kadar isteyen çektirebilmeli ama olucağınıda zannetmiyorum

Fikirler ÖLMEZ
    M.Kemal ATATÜRK

Şamil BASAYEV

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    başka konudada yazdım alakası yok mevzu bahsi geçen olayda avukat haklı ve hakkını aramış iptal ettirmiş yasadaki tek açık şu şöförün görüntüsünü engelliycek herhangi bir madde yada çıkıntı diyor mevzu bahsi geçen olayda aracın sadece arka camlarında açık renk film var o kadar yasalarda ön yada arka cam demiyor şöför diyor haliyle buda arka camlara film takılabilir gibi bir izlenim doğuruyor yasadaki çok ufak bir düzenleme ile yani önve arka cam ibresi yada tüm camlar ibaresi eklenirse o sıkıntıda ortadan kalkar..

polisde haklı biraz vicdanlı olmak lazım daha geçen gün haberlerde vardı bir karakolun yanına araba çekmiş filmli camlı adam arka koltuğa bombayı koymuş gitmiş araba patladı allahdan kimse ölmedi..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)