Evet bende babamin arabasini kacirip ehliyetsiz kullandim ama hicbir zaman otoyola cikmadim, sokak arasinda gazlamadim, evimin iki km otesine gidemedim. He bunlari yaparkende babamin haberi yoktu olsaydi zaten izin vermezdi ..
Printable View
Evet bende babamin arabasini kacirip ehliyetsiz kullandim ama hicbir zaman otoyola cikmadim, sokak arasinda gazlamadim, evimin iki km otesine gidemedim. He bunlari yaparkende babamin haberi yoktu olsaydi zaten izin vermezdi ..
Çok acı bir tablo bir o kadar da sinir bozucu. Allah rahmet eylesin. Fakat bu durumun ehliyetle alakası yok. Canavar 18 yaşındaymış ehliyet alacak yaşa gelmiş ehliyet almış olsaydı sürat yapmayacakmıydı.
Ehliyeti olsa bile bişey değişeceğini sanmıyorum Şahin sürücüsündeki akıl belli zaten
Bende herkesin gençlik zamanındaki gibi ehliyetsiz kullanıyorum. 11 yaşından beri araba sürüyorum. Yok cahildir falan gibi yorumları görünce yazmak istedim. Allaha şükür cahillik bi tarafımız yok. Arabayla trafiğe çıksakta etrafımızdakiler az çok bilir. Babamda gayet medeni bi adam. Ben arabayı kaçırmıyorum. Rica ediyorum. Oda bana şöförlüğüme güvendiği için aklı bende kalmadan veriyo. Sanki ehliyeti olanlar çok sağlam sürücüler. Okuma yazma bilmeyen adamların ehliyeti var. Bu iş kişilik meselesidir bence. Ben düşünceli adamım. Kendim ne *** yersem yerim giderim duvara patlarım. Kendime zarar veririm. Çevirmeye girerim cezamı öderim. Ama kimsenin canına kasdetcek hareketler yapmam. Ehliyetim yok ama bunu düşünebiliyorum. Akıl ve kişilik meselesidir.
cok kötü olmus :( Allah rahmet eylesin
çok kötü be.... :( dikkat etmek lazım hızlı araç süren kontrolsüz hareketleri alıskanlık edenler iyi izlesin allah kimseye böyle şeyler yasatmasın
Kazayı ehliyet yapmıyor, insan yapıyor evet ve hatta bir cok araç kullanamayan ehliyetlide var evet.. Ama atladıgın bir nokta var, bu hala senin trafige çıkabilmen anlamına gelmiyor. Söyledigin herşey tamamen savunma mekanizması.. Gider duvara patlarım vs demişsin, Allah korusun kendini düşünmüyorsan bari anneni babanı düşün. Sana bir şey olsa yada sen birine zarar versen ehliyetsizken, bunun hesabını hem madden hem manen vermesi çok zordur.Onlarıda bir ömür boyu zan altına bırakcaksın Ehliyetsiz trafige çıkılmaz.. Aksini düşündüğün için kusura bakma ama benim için hala cahilsin.. Öyle düşünüyorsan bile yazma buraya böyle. Birileri senin gibi olmak istemesin, yaşına özgü,meşru bir şey görülmesin algılanmasın, '' aa bak millet kaçırıyor yada alıyor '' ben niye yapmıyorum ulan, moduna girmesin.
Yazık, kötü haberler bugün arttı forumda. Hem ehliyetsiz, hem cahil. Ayrıca altındaki arabanın limitlerini bilmeden insanların geçebileceği yolda o kadar gazlamış. 2 ölü var o genç yaşında yatsın bi 6 sene akıllanır. (Alkollü 2 kişiyi öldüren arkadaşım 6sene yedi.) Ayrıca çıkıp olurda akıllanırsa o canların yüzünden vicdan azabıda cabası. Hiç acımadım yatsın çeksin cezasını, umarım akıllanır.
Ayrıca yaşlı amca ve teyze umarım rahat uyurlar, mekanları cennet olsun...
ya saçma sapan konusmayın arkadaslar tamam ehliyetsiz kullanmak yasal degil bunu anlıyoruz,ama ehliyeti olan biri çarpsaydı yorumunuzu nasıl yapacaktınız ?
Sonuçta 2 insana çarpmış biri var ortada.
evet ehIiyetli bir çok kasap olduğu doğrudur ama sonuçta ehliyet eğitimi almadan sürat yapıp iki tane canı öldürüyorsan inşallah ömür boyu içerden çıkamazsın nokta.
Tamam ben sizin dedikleriniz yanlış falan demiyorum. Benim sadece vurguladığım nokta şu. Lafın gelişi dedim duvara patlarım falan filan diye. Ben ne kendimi canımı nede başkasının canını tehlikeye atıcak hareketler yapmıyorum. Ne ailemi nede yakınlarımı üzmem. Yoksa ehliyetsiz gezmeyi savunduğumdan değil.
Ama güzel kardeşim, senin yazdıgın '' ben babamdan izin alıp çıkıyorum '' yazısı bile forumu okuyan akranların için hoş bir emsal teşkil etmiyor. Burada ehliyetsiz çıkışa hic bir bahane olmaksızın karşı çıkan abilerinde bir çogu cıkmıştır ehliyetsiz ama söylüyoruz ki siz bizim yaptıgımız 'eşşekligi' yapmazsınız belki diye. Buralardan bir cok şey öğrenen insan var. Ben doğru bildigimi söyleyeyim de sen yine bildigini oku,ama lütfen buraya öyle yazma :)
Cahilsin.. Hemde cahillerin en cahili..
Neden biliyor musun?
Belki dünyadaki en iyi şöförsün, senden ötesi yok.. Ama herhangi bir kazaya karıştığında, bak kaza yaptığında demiyorum kazaya karıştığında diyorum; yani sana çarpsalar bile suçlu olacağını bilmiyorsun. Sana birisi çarpsa arkadan ve içindeki yaralanıp ölse asli kusurlu olacağını bilmiyorsun.. Acı olan o ki babanda bilmiyor.. Birşey yapıp kimseyi üzmem diyerek kendine güvendiğini gözümüze sokuyorsun ama sana çarpanın arabasında yaralanıp ölenin suçlusunun sen olacağını ve yakınlarının üzüleceğini bilmiyorsun. Düşünemiyorsun bunların hiçbirini..
Yazık, yazık.. Hatanın en büyüğünü yapıp bir de burada ben bilinçli insanım havalarına girmiyor musunuz..
Allah rahmet ve sabır eylesin. Ben de ilkokul 3. sınıfta öğrendim araba kullanmayı ve orta okulun ortalarından itibaren trafikte kullanmaya basladım. buna müsade edildi ailem tarafından. lisede her istediğimde babam arabasını verdi bana. her seferinde sadece dikkatli ol oğlum dedi. lise 3te ehliyetim yokken motorsiklet lise 4 te de ehliyetim yokken araba aldılar. motorla bir kez kaza yaptım kafamda kask olmasa bu gün yaşamıyordum. motorun sakat bi iş olduğunu anladım ve satıp araba aldık. Allah' şükürler olsun ki o motor olayından baska ufak bir dokunma dahi olsa kaza yapmadım. trafikte herşeyden önce olgunluk ve bilinçlilik gelir bunu kimse inkar edemez. halen arkadaslarımın içinde en az gaza gelen ve en düzgün araba kullanan benim. ve içlerinde sürekli araba kullanıp da kazası olmayan tek kişi de benim. bunu övünmek için filan demiyorum ama bu kadar hızlı deli dolu ve gaza gelerek araba kullanan insanların içinde bile olgunluğumu muhafaza ettim. iş burda bitiyor. ehliyetsiz araç kullanmayı asla savunmuyorum. ama dediğim gibi herşey ehliyette de bitmiyor. kişilik ve yetişme tarzı cok onemli. ha şimdi yine ehliyetsiz olsam yeniden, araba kullanır mıyım tabi ki yine ve yine kullanırım bu da bir gerçek. lütfen ehliyeti olmayan herkesi "kasap" diye adlandırmayın.
Evet mal gibi geziyorsun..
Ha diyorsan ki "bana çarptıklarında suçsuz olsam bile ehliyetim olmadığından suçlu duruma düşeceğimi, bana çarpan arabadaki adam yaralansa veya ölse suçlu olduğumdan senelerce hapis yatacağımı biliyorum ve bile bile geziyorum"
Gerçekten mal gibi geziyormuşsun.
Ha bu arada soran olur belki, ehliyetsiz sürücü koltuğuna oturmadın mı sen diye.. Oturdum.. 2 defa.. İkisinde de arabayı garajdan çıkarmadım.