Haklısın abi. Üniversite telaşı vb durumlar yüzünden bu sene zaten pasiftim. Bi kaç ay daha böyle olacak. Sonrada allah izin verirse ehliyetim olacak. O zaman sıkıntısız sürerim.
Printable View
Hapishanedeki süre geçer de , peki ya kardeşim vicdanın sana müebbet verdiyse ?
Ehliyetine bir şey kalmamış. Bu kalan süre zarfında hic araba kullanmasan bir yerine bir şey olmaz degli mi :) Hayatın arabadan motordan ibaret olmadıgının farkındasın sende biliyorum :) Ama bu sana uzak veya basit gelen önlemi alırsan tavsiyelerimize uyup belki de şuan olması muhtemel bir olayın önüne geçeceksin,Ve senin sırf bu duyarlılıgın için direksiyona oturmadıgını bilenler sana sırf bu yüzden saygı duyacaktır hem kendin hem ailen bırak potansiyel zan altında kalmayı insanlardan hoş tepkiler bile alabilirsiniz bu basit şeyden ötürü :) burada da hic birimizin gözünde kücülmeyecek aksine büyüyeceksin. Şahsen ben 'benim gibi eşşek kafalı, sözünde fikrinde inat eden cahil biri degilmiş , cocuk anlatınca anladı,uygulayacagına söz verdi ' diye düşünecegim.
Yazık gerçekten, oğlan hapiste, ailesi perişan, amcam tek kaldı. Hepsinin hayatı mahvoldu anlık bir olayla. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun teyzemin :(
ölüm anları çok kötü yapıyor insanı :(
ehliyet konusunda şöle bi yorum yapayım belki bu kazada araçla ilgili mekanik bi sorun oldu ancak sürücü ehliyetsiz olduğu için direk suçlu damgası yicek yedi bile....
ehliyeti olup gazı freni bilmeyende var orası ayrı....araçlar gibi sürücüleride 2 yılda bir trafiğe çıkabilir diye muayene etseler kazalarda azalma olcağına inanıyorum....
Bende orta okuldan lise sona Ahmet gibi düşünmüşümdür. Her gün yıkadığım hatta doğum günümde babamın bana yeni araba alamayacak olduğu halde altındaki arabayı doğum günümde hediye edeceğini ve ehliyet kursuna yazdıracağını öğrendiğim gün EN YAVAŞ sürdüğüm gün gittim kaza yaptım. 3 senedir ceremesini çekiyorum 6500 lira para cezası geldi haklı olduğum halde. Araba alacağım halde şimdi borcunu ödemek için yırtınıyorum.
Ahmet ben kullan veya kullanma demiyorum ama olurda bir gün ehkiyetsiz kaza yaparsan annenin o bembeyaz yüzüne bakmayı dene bi.
Şimdi hergün veriyor SLOW MOTİON devam allah razı olsun ASLANI'm dan eskiden arabasını esirgiyor diye aptalca düşünüyordum adam biliyormuş neyin ne olduğunu.
işte o onu bambaşka. ben zaten bu adalet sistemini eleştirdiğimi belirtmek istedim abi. Allah kimsenin başına öyle bir vicdan azabı vermesin. ehliyetsiz kullanımın önüne geçmek için bence şu ehliyet yaşını biraz daha düşürmek gerek. 16 iyidir mesela diye düşünüyorum. hani ehliyet yaşı 16 olsun reşitlik yaşı 20 ye ya da 22 ye çıksın. mesela 16 yaşında ehliyeti olan bi adam yeterli olgunluğa erişemeden alkol alamasın. sorumluluklarının farkına varsın belli bir yaşa kadar içmesin. işmesin ki sarhos kullanmasın o arabayı. bu düzenle eminim ki trafik kazaları sayısı azalır...
yalnız size bisey diyim mi tipik antalyalı apache sahin dogan tayfasından bi eleman emin olun burdaki şahin dogancıların %80 bu ayarda yancı el freni ile donmeler hepsi kendini sebastian loeb altlarındaki araclarıda citroen ralli aracı zannediyorlar vs uzuluyorum yemin ediyorum yazık ya
allah rahmet eylesin teyzeye :(
ehliyetsiz genşleri pistlerde görmek isteriz
Millet uzaya cikiyor benim ulkemin gencligi hala ehliyetsiz araba kullanmayi savunucu mesajlar atiyor . Hepini okumus & okuyan genclersiniz biraz genis dusunun bana birsey olmaz olsada cezasi i cekerim mantigindan kurtulun .
Estağfirullah bizide yanlış anlama büyüklük taslamak vs degil niyet. Bazı şeylerin farkına sonradan varılıyor, benim hic uyaranım olmadı. Tüm hayatını bana göre şekillendiren benim için var olan babamı kalleş bildim. Malını esirgiyor bildim. Elin babasıyla karşılaştırdım , yeri geldi içimden sövdüm. İsterim ki sen ben gibi cahil olma. Karar senin. Kal saglıcakla :)
Peki ehliyeti olupta boyle kullananlara ne diyecegiz? Bence bu isin ehliyetle degil, suruculukle ve yasin verdigi olgunlukla alakasi var..
Yazik olmus gercekten, Allah rahmet eylesin cok uzucu...
ehliyet olan düzgün sürüyo diye bir olay yok . ankara pursaklarda ikamet ediyorum 2 ayda bir cumartesi günleri sınav yapıyolar ehliyet alanların %90 ı bayan sürücüler ve 40 yaş üstü gördüğüm zaman kaçar hale geldim kadınlardan. ilk önce eğitim olacak ve yaşı 30 üstü olana ehliyet vermiyecek
o sahın nasıl ole yolda kayıyor,yazıktır ya