-
Ya bende böyle oldu ya da yaşın verdiği bir tecrübesizlik var. Evet bende ana yola çıkmadan, evin çevresinde tur attım veya babam yanımdayken uzun yolda kullandım. Yanlıştı veya değildi, herhangi bir olguyu savunmuyorum; sadece farklı birşey demek istiyorum: Ehliyetsiz geçen zarfta normal, sorumluluk sahibi olan bir insan çok dikkatli oluyor. "Ulan çarpmayayım, etmeyeyim vs" Ama ehliyet insana bir rehavette vermiyor değil. Ehliyetsizken hiçbir vukuatım olmamasına rağmen, ehliyeti aldığım ilk hafta arabayı sürttüm :)
-
Ehliyet ne demek ehil olmak,ehil olduğuna dair belge.
ama ehliyet alırken ehil olacak kadar bi eğitim de verilmiyor suçlu olmayı kabul ediyorsanız ehliyetsiz sürebilirsiniz ama her zaman suçlusunuz.
-
-
madem ehliyetsiz çıkıyosun ne diye o kadar hız yapıyosun ? Diye sorarlar adama
-
Ehliyet vs. bilemeyeceğim ama o hızda gitmesi büyük sorun zaten.. Cezası neyse çeksin.. Kadın çekmeseymiş adamı belki de vurmayacaktı..
Benim kesin kurallarım var özellikle şehiriçi ayda yılda bir yol boşsa basarım bunun dışında Adana'da heryere max 60 yaparak giderim çevre yolunda olur o da.. Otobanda 100'dür.. Çünkü daha ne yayalarımız ne sürücülerimiz doğru düzgün davranıyor trafikte.. Bugün 3 motorluyu öldürüyordum aptal aptal sürdükleri için.. Vursaydım suçlu ben olurdum.. Bir tanesi en sağdan en sola önüme kırıp göbeğe girdi malak, biri farları kapatmış geliyordu, diğeri de önüme kırdı yine apaçi tayfasından..
-
ehliyet var yada yok fark etmez. şu videodaki kaza benim gözümde 70 senelik şöförde olsa kasten adam öldürmektir. bir araba kuru yolda bu kadar hızlı nasıl dönebilir ve şehir içi yol. yani orası bir e-5 değil.
yazıklar olsun böyle totoşlarada bunları bu şekilde eğiten özendiren ibnelerede.
ayrıca ehliyetsizliğinde tabiki savunulacak yanı yok. ancak şu olayı ehliyeti olsada yapacaksa eğer yokken yapmışsa oh olsun şerefsize dicem çünkü şuan ehliyetli birine göre x2 ceza yicek.
-
-
Yazık yaa :/ cook üzücü durum
-
ALLAH kimsenin başına vermesin.
-
Genc adam ehliyetsiz yani tecrubesizdi.Benim ehliyetim yokken yaptıgım biliçsiz hareketleri suan istesemde yapamıyorum.Yinede kader kısmet diyoruz ama elimizde olan birçok şeyde mumkum.
-
Haberi bugün izledim çok kötü oldum;Allah rahmet eylesin...
-
O elemanin ehliyeti olsa bu konu bu kadar haber olurmuydu acaba ehliyetsiz adam oldurdu 20 yil ehliyetli 6 ay adamin elnde ehlyeti olsa yapmiycakmi ayni hareketleri? bilincsizlik sadece asil ehlyti aldktan sonra daha kotu artik ehlyet var bisi olmaz tarznda takilir burayi okuyan veya proseduru bilen. allah rahmet eylesin yaraliyada sifa versin..
-
-
Allah rahmet eylesin:( Arkadaşlar yalnız ülkemizdeki sürücü kursları ***** hangi birimize adam gibi şöförlük öğretmişler iki git gel tamam al ehliyet. Herkes kendi arabasında kullana kullana tecrübe sahibi oldu. Ama genelde ehliyet yaş farketmez çoğu insanımız arabaya binince bir havalara giriyo. O daracık sokaklarda yoğun caddelerde hız yapmayı bi *** sanıyolar. Bizim evimizin önüde daracık cadde sağda solda çocuklar oynuyo orda bile deli gibi basıyolar hayret ediyorum araban isterse dünyanın en çabuk duran arabası olsun önüne birisi çıktığı zaman aniden nasıl duracaksın. Başa gelmeden kimse anlamıyor ama oluncada şimdi başını taşlara vuruyordur. Benim başımada geldi normal sokakta 30-40 gidiyodum ara sokaktan bisikletle çocuk çıktı bana soldan kendi çarptı allahtan hiçbişe olmadı ama ordan otobüste geçiyo sık sık kamyonda. Dedim eğer benim yerime o an kamyon geçiyo olsaydı nolurdu bu çocuğa. Keşke herkes yaya trafiği olduğu yerlerde basmasa ama işte bu tarz adamlar çok fazla:( Olan suçsuz günahsız teyzelere, amcalara,çocuklara oluyor.
-
Ehliyeti olsa da emin olun aynı kazayı yapardı.
Ehliyetsiz yaptı muhtemelen hayatını karartırlar.
Her ikisinde de ortada bir ölüm var.
Önce şehir içinde bu derece tehlikeli araba kullanan zihniyetin değişmesi lazım.
Yoksa gün gelir bu şerefsizler bize ya da bir yakınımıza çarpar.
-
ehliyet hikaye.. İnsan kullansa o aracı olmazdı böyle
-
trafikte abuk subuk hareketler yapinca, arabasi hizli diye, adini drift koyup, o kralsin oo boyle o soyle diyenlere duyurulur. Sonucu boyle olabilir.
-
ehliyetsiz olması olayı daha vahim hale getirmiş
yoksa herkesin dediği gibi ehliyetlide olsa o sürüş kabul edilir değil
Allah rahmet eylesin
-
Ehliyeti olması çok iyi kullanır anlamına gelmez ... Herşey dikkatte ve tecrübede insanın kendi içinde ...
Ehliyeti olsaydı bu kazada affedilir yanımı olacak HAYIR ...
Ehliyet olmaması sadece cezayı katlayacak ...
Ehliyeti olupta Trafikte neler yapanların çoğu zaman videolarını izliyoruz hepimizde burada ...
Allah Rahmet Eylesin Sevenlerine Sabır Versin ...
Buradada var genç arkadaşlarımız hız meraklısı ehliyetsiz abilerinin videolarını izleyip gaza gelenler ...
Siz kardeşlerimizden ricam lütfen Trafiğe kapalı alanda kullanın ve hız yapmayın çünkü o direksiyona o arabaya alışmanız gerek önce Herşey Tecrübe sakın ve sakın o yaptıysa bende yaparım demeyin kendi içinizde boş alanda yapın ne yapacaksınız Herkesin ailesi var kimseyi tehlike altına atmayın ne kendi canınızı nede başkasının ....