evet biraz önce yaşanmış olay
Printable View
Bende az önce geldim benden sonra olmuş demekki :s
Kötü olmuş
bayrampaşa -maltepe durağında lastiği patlaması sonucu e5e geçişyapmış metrobüs
METROBÜS E-5'E DALDI TRAFİK FELÇ OLDU - Hürriyet TV Haber
Dün 34-A'ya bindim mecidiyeköyden, biraz ilerledi içeride max. 7-8 kişilik yer var, aynadan gördü o boşluğu 15 metre sonra bidaha durdu millet hurra bi girdi içeri, tıklım tıklım oldu kapı kapanmıyo hala daha binmeye çalışanlar var. Neyse yola çıktık, ne bir klima açıyor, ne de cam açıyor içerisi hamam gibi nefes alamıyorsun. Körük kısmının orada en az 15 kişi vardı abuk subuk cart curt sesler geliyodu, eve sağ salim vardım diye şükrettim. O metrobüste hiç yer kalmayana kadar adam almaya devam ederlerse daha çok kaza yaparlar. Neyseki kazada ölü olmaması iyi olmuş.
1 ay önce edirnekapıdan bindim metrobüse kız arkadaşımla beylikdüzüne gidiyoruz, topkapıdan aşağıya inerken körüğün arkası hoplamaya başladı güp güp diye dedim lastik patladı kimse takmıyor ama kız arkadaşımda yok canım öyle olsa dururdu dedi bende kaç bin euroluk alet vardır heralde bir basınç sensörü diyip sustum usul usul körüğün önüne geçtik beraber :D taa yenibosnada farketti adam patlamış gerçekten indirdiler hepsimizi bu kadar da bi haberler otobüsten:)
bokluk hep bu uzun olan esas metrobuslerden cıkıyo
yakında kalabalıgı yenmek icin birton otobus dayarlar busefer kalabalıktan gidemez
Aynen hollandadan gelen o otobusler yapiyor genellikle kazayi ..
Uyuya falan mi kaliyolar acaba yoksa ters giden bsy mi war ilginc yani.
Kaza yapmalarının sebebi çok belli aslında. Günde 9 saat tek şeritli ve daracık bir yolda otobüs kullanmayı deneyin. Çok bunaltıcı ve dikkat dağıtıcı bir iş. Bu yollar şoförsüz olarak tasarlanmıştı aslında. Ayrıca trafiğe ters olması da şoförün dikkatini sürekli karşıdan gelenler üzerinde yoğunlaştırmasına sebep oluyor. Kazaların hepsinin sebepleri bunlar..
dumduz yolda yüksek suratte gidiyorlar lastik patlayınca şoforun o koca şeyi duz şeritte tutma ihtimali olduğunu duşunmuyorum ben
daha once mecidiyekoydede lastiği patlayınca karşı şeride girmişti burda en azından bariyer tutabilmiş
Agah´isimli üyeden Alıntı
bu metrobüs şoförleri de iyice yoldan cıktı... trafiksiz dertsiz yolda
Simdi bisi dicemde ayip olcak.o adamlar senden benden iyi araba kullaniyor.seni cikaralim oraya bakalim? Gunde 8 saat daracik yolda git gel gunde kac kaza atlatirsin acaba araba tiklim tiklim dolu yuk o bicim.ki sen ben bos halini zor kullaniriz adamlar yillardir kullaniyor.he ani fren yapaniydi falan baska sey ama direksiyonlari bizden iyi.
Biride demis tiklim tiklim olana kadar sofor gitmiyor.adam napsin millet yukleniyor sofor dugmeye basiyor. Kapi kapanmiyor.adamda karismiyor bi laf dese okadar yolcu ustunden gecer.bizim millet bayilie biri dalsada bende dalsam sofore ama teke tek odu bokune karisir laf soyleyemez.
yapacağınız toplu taşımanın taaa spor gazetesi..
Her şeyden önce benim böyle bir iddiam yok, kaldı ki bu aracı kullananın yada ona güvenerek böyle bir sorumluluk verenin belli ki emin olduğu bir nokta var, yani bu aracı kullanıyor ise, o aracı kullanabileceği bir alt yapı mutlaka var, çevre koşulları mutlaka etkili, kısacası aracı kullanan kişinin ve kullanacağı ortamın alt yapısının çok iyi seviyede olması gerekiyor ki araç sıfır hata ile toplu taşımacılık eylemini gerçekleştirebilsin, bu kadar çok kaza ise bu saydıklarımın en az birinde bir aksaklık olduğu yani bir şeylerin yolunda gitmediği aşikar, İBB bu konu ile ilgili bir çalışma yapmış mı? Bu İstanbul halkı ile paylaşılmış mı?
Buradan görünen buna araç Şoförü'de dahil kaderine terk edilmiş olması, ayrıca şu DALMA meselesi apayrı bir durum, hatta uzunca yazılar bile yazılabilir, ben kısa tutacağım, Hayvan ve İnsan arasında ki nüansı belirler bana göre, yani ince bir çizgi, kişi kendi karar veriyor çizginin hangi tarafında olacağını.
Bu arada düşüncem hala aynı, rahat batıyor, adama atomu parçalara böl demiyor kimse, belli bir güzergahta insan taşıyor, bunun bilincinde olması bana kafi gibi geliyor.
Tamam işte dediğin gibi araç şoförüde yolcularda bişeylere mecbur.şoför çalışmaya,yolcu da bir yere gitmek için kullanmaya mecbur.
şoförün bu sistemdeki yeri sadece ayakçı gibi.
burda eleştirilecek şey,sistem veya kazanın sebebi.lastik patladıysa şoförlede pek alakası yok çünkü.
özet:rahat batıyorluk bir durum yok.
Rahat batiyo diyosunda metrobuse bindinmi hic yoksa ankaradan uzaktanmi bu kaniya vardin merak ettim?
Metrobüs, Okmeydanı yönünde Perpa durağında bariyerlere çarparak kaza yaptı. Yaralıların olduğu ve seferlerin aksadığı belirtildi.
kaynak ;
Metrobüs yolunda kaza - Sayfa 1 - Sabah - Galeri - Yaşam - 27 Şubat 2014
lan Emre gamlı baykuş gibisin 2 günde bir oluyor zaten aksamları ya bozuluyor ya kaza bknz: nihat sırdarla eve dönüş esnasında :)