ben metrobüse çok bindim.. ön kısıma yakın sıkışık haldede, rahat rahat otura oturarakda.. ve genelde şahit olduğum bir olay ; şoförün o aracı kullanırken aylak aylak etrafı seyrettiğidir, bir tanesininde elinde telefonuyla, dolmuş şoförü gibi hatırı sayılır bir süre uğraştığına bizzat şahit oldum. He içinde gerçekten işini hakkıyla yapanlar varmıdır, yokmudur bilmiyorum ama genelde denk geliyor olma durumum tesadüf ötesi bir hal aldı. Hani orada göz ardı edilmeyecek sayıda insan taşıyor bu adamlar, daha dikkatli olanını, yada, zaten trafiğe ters yönde akıp giden bir güzergahta calıstıkları için, nelere dikkat etmeleri gerektiğini anlatan bir eğitim veriliyordur herhalde bu adamlara? Yok normal hat şoförlerini alıp oraya oturtuyorlar ise, bu da zaten sistemin büyük bir eksiği. Aranızda babası dayısı abisi bu işi yapan varsada alınıp gücenmesin ama, yandaki e5 den birisi yola paldır küldür dalmadığı sürece, kazada hatanın büyük payı şoförde, geri kalanıda giderilmeyen teknik aksaklıktadır.