durakta inmemiş saldıran,durak çıkısında otobus dıger duraga haraket ederken saldırmıs,yazının sonunda yazıyor.
Printable View
Üstte ekledigim videoda otobüs öyle duraktan kalkmış gibi gelmiyor sanki.
Ama ekşisözlük yazarı; duraktan kalktıktan 3-5 saniye sonra oldu diye.3-5 saniyede o otobüs o kadar hızlanabilir ki
edit:
3-5 saniyede o kadar nasıl hızlanabilir ki diyecektim
otobus ici kamera goruntuleri yakinda cikar eger gercekten mudahale ile olduysa kan alirlar
adam zateb frensiz bariyere kirmis yolunda giderken
Öldürecek kadar gözü dönse dahi bir insan içinde bulunduğu taşıtın şöförüne nasıl vurabilir. Şans eseri yaşıyoruz. İç görüntüleri merakla bekliyorum.
şoföre bir temas olmuş belli ki 1 saniye bile sürmeden yoldan çıkmış.ne olursa olsun şoföre böyle birşey yapıldıysa resmen otobüstekilerin canına ve trafikteki herkesin canına kastetmekdir.
çok geçmiş olsun.
Trafik kitli olmasa daha büyük bir kaza olabilirdi ucuz atlatılmış.
Metrobüsler trafikle aynı yönde olsalar bu seferde duran arabaların arkasından çıkardı değişen bir şey yok.
Raylı sistem yapılmadıkça bunların önüne geçmek mümkün değil.
Kazaya karışan araç hergün defalarca bindiğimiz körüklü mercedes conecto .
Teknik ozellikler
Şurada teknik verileri sunulmuş.
Yolcu kapasitesi 149 diyor. İstanbulda malumunuz bunlara sabah ve akşam saatlerinde 200+ binildiği çok rahat oluyor. Kaza tam mesai saati trafiğinin olduğu saatlerde yaşandığı için full dolu olmasını bekleriz ancak genelde sabah saatlerinde avrupa yakasından anadoluya geçtikten sonra metrobüste yolcu sayısı azalmış olur. Hadi varsayım 110 yolcu vardı diyelim biz ona.
Aracın teknik verilerindeki ağırlığı 17.000kg gözüküyor.
Buna biz 110yolcuyu eklersek (ort 75kg diyelim yolcu başına)
110x75=8250kg.
Etti 25.250kg, 25tonluk bir taşıtın, yokuş aşağı(acıbademden uzunçayır rampasına iniş kısmı ciddi eğimdir) ve yüksek ihtimalle şöförün ayağı halen gazdayken bu tarz bir kaza yaşamasında o arada ki demiri yırtıp geçmesi çok kolay olur.
O arada beton yok. Fotoğraflarda da açıkca beton bariyer olmadığı gözüküyor.
Geçmiş olsun diyelim.
kaza videosu nete dusmus duraktan cıktıktan 3-5 sanıye sonra yola dalıyor...
o.ç tek kelime.iç kamera dan video yayınlanmış
İşte metrobus kazasına sebep olan saldırı anı
sofor arabayı surerken ayagımı kalkıyor.
durakta tartisiyorlar yandaki yolcu ariyor neyse yola cikiyor bi sure sonra semsiyeyi yiyince atam yaftalamis biraz zaten fark ettiysenkz yerdeydi artik bayildi mi ne oldu anlamadim
sofore saldırı anı yayınlamıs yavsak semsıyyle saldırıyo sofore
Metrobus Şoforune saldırı anı ortaya cıktı
Saldırganı bir kenara bırakalım; Şöför emniyet kemeri takıyor olsa, yere uçmazmış,kafasına 30 tane de darbe alsa frene basar durabilirmiş. Bu kaza da yaşanmazmış. Adam uçtu resmen koridora.
sofor sopayı yıyınce dıreksıyonu bırakıp kalkmıs tovbe tovbe
o şemsiyeye alıp oturtucan şerefisizi
Şoförün o hızdayken aldığı darbe her ne olursa olsun ayağa kalkması doğru mu ? Keşke saldırgan ölseymiş bunu tüm içtenliğimle söylüyorum o kadar insanın canını hiçe sayıp şoföre saldırmak nedir aklım almıyor. Dua etsin ölen yok.. en çokta vereceği ifadeyi merak ediyorum.
Şemsiyeyi inşallah monte ederler bi yerine pçin