Ana yolda sol şeritten geçerken sağdakinin çizginin üzerine kayması.bu tipler sinav kagidinda ve tuvalettede mı taşırirlar hep merak etmisimdir
Printable View
Ana yolda sol şeritten geçerken sağdakinin çizginin üzerine kayması.bu tipler sinav kagidinda ve tuvalettede mı taşırirlar hep merak etmisimdir
Şu trafikte en illet taksiciler,,minibüsçüler,belediye-halk otobüsleri
Geçende halk otobüsçüsüyle taksici yolun ortasında durup aşağı inip yolcu yüzünden kavga ettiler. millet sövüyomuş, kornaymış, trafiğin anasını s.kmiş hiç umurlarında deği ladamların. hoş otobsün de taksinin de yolcusu bellidir neyin kavgası olduğunu anlayamadım ama arabaya sopa tarzı birşey alıcam artık yetti kendilerini şehir eşkıyası sanıyor oçları. direk dayı dayı yolun ortasında durup kabadayılıklar falan. allahın barzoları dağdan inip bağdakine dayılanıyorlar ya. sağlam sopa atıcaksn ki bunlara adam olsunlar amk barzoları
herkesın yazdıklarına sonuna kadar katılmakla beraber farları yıldızlara vuran bütün araçlar.. arkadaş göz var nizam var farların ayarsız git ayarlattır işte aynalardan gözüme vurmasın diye şekilden şekile giriyorum...
arka sis farını yakanlar %100 mal
yavaşlamak yerine vites küçültmemek için şerit i lak diye değiştirenlerde usta şoförler ya ameke onlara birşey demeye gerek yok
sari işik yanar yanmaz kornaya asılanlar yokmu deli oluyorum ya ..
basılır basılmaz diye bişe yok hafiften düt yaparsın kımseyı rahatsız etmez ama bizim memleketteki eşşekler sari yanar yanmaz doootttt uzunca bi çalar dönüp ne var amanın *** diye söylenirim :)
he birde bursada doğu tarafında ikamet edenler bilir minübüsçüler orta ve sağı kapatıp bide 90 km hızla gelen mılletın önüne kırıyorlar yok böyle birşey delirmemek kavga etmemek elde değil
bende bizim servis şöföründen örnek veeyim ;
Öndeki aracın kıçına yapışır tahrik eder.
Milleti sıkıştırır aşırı sürat yapar.
Işık ihlal eder ki levhalara uymak hak getire vs vs...
Bende en çok kemer'i ihlal ederim
Gereksiz korna kullanımı
Trafikte en çok karşılaştığım kural ihlali, insanların insanlıktan çıkıp öküz kimliğine bürünmesi.
Bizim Kayseride en çok karşılaştığım sıkıntı sol şeritten 50 km ile giden amcalar,teyzeler kornaya bas asıl yok bide duymazlar. Sağından geçersin kornaya aslırsın aynadan bakarım tık yok hala aynen devam:) Birde arka sis olayı var tabi.
insan olmamak.
sokak içinde hizlı gidenler. şerefsizler.
gerçi bu kural ihlaline değil de "özürlülük" kategorisine girer ama , akşam karanlığında farlarını yakmadan kör gibi yol alan ve bu durumu farketmeyen sürücülere çok fena gıcık oluyorum , sürekli yanlarına gidip ikaz ediyorum , "aaa pardon..!!" tepki bu...
sen nasıl şöförsün allah aşkına? tamam günümüz arabalarında motor çalışınca gösterge paneli de yanıyor ama farın açık mı değil mi hiç mi anlamazsın be insan?
bir de uzunları yanan ama bunun farkında olmayan sevgili arkadaşlara ayar oluyorum...
uzun farın tabak gibi uyarısı gösterge panelinde yanıyor hadi onu anlamadın görmedin görsen de algılayamadın , bir arabanın arkasına geliyorsun bagajdan şurdan burdan da gözüne o hayvani parlaklık çarpmıyor mu?
...
..
tamam... sakinim...
Saga donuslerde sen beklerken geriden gelip en distan onune kirmaya calisanlara ayar oluyorum. Once burunlarini sokmalarina izin vermedikten sonra iyice yavas giderek arkamdaki aracin onune atlamasini da engelliyorum.
bomboş yolda frene basanlara ayar oluyorum neden basıyorlar dümdüz yol. önünde araba yok hadi araba olsa öndeki sekdi ona göre bastı dicemde oda yok...
sinyalsiz şerit değiştirenler
emniyet şeridini kullananlar
arka sisler açık gidenler(eğer fırsatını bulursam önüne geçip sisi açıyorm yada uzunu yakıp bekliyorum )
arka stopları yanmayanlar reflektörleri çamur içinde olup gece hiç gözükmeyen araçlar.
uzun farı açık gidenlerede tilt oluyorum özellikle arkamdan gelenler.
dikiz aynasından nekadar takip edersen et akıcı trafikte zırt pırt zıplayan motosikler ve sürücüleri. kendim de motosiklet kullanıcısı olarak söylüyorum eceline susamış sinek gibiler.
mahalle ve ara sokaklarda hız sınırına uymayan ergen gençler ve DNA sı bozuk canlılar.
şerit değiştirmek için sinyal verdiğimde arkadma tır boyu mesafe olmasına ramen yol vermemek için tapa gaz yapan sevgili sürücüler. sinyal vermeden geçersem sıkıntı yok. sinyali görünce kimyaları değişiyor insanların.
otobanda nedendir bilinmez hızlı ya da yavaş giden herkes ya en sol ya da orta şeridi kullanıyor. sağdan giden yok. sol taraf hep kuyruk, orta şerit eh işte en sağ bomboş :confused:
ayrıca arkamdan sürekli selektör yapıp üzerimden atlayacakmışcasına arkama yanaşan usta şoförleri çok taktir ediyorum.
aralara giren ve sadece egsoz sesi olan ama gitmeyen motor/mobilet sürücüleri de tatire şayan şoförler ?! ...
Sola dönüş kuralını bilmeyen bütün öküzlere sinir oluyorum. Ben mecburmuyum sen dönücen diye beklemeye. Sola dıştan dönülür 2 şeritli yolda paraş sola dönüyor benim üstüme gelerek sonrada tip tip bakıyor mal herif