User Tag List

Sayfa 2/5 İlkİlk 1234 ... SonSon
87 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Satış Temsilcisi arıyorum.

Onamdar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Adamın iş hacmini bilmeden neye göre yorum yapıyorsunuz ??

ben birebir biliyorum kendine yeten küçük bir dükkanda iş hayatını sürdürüyor. gene 400tl+ prim yazmış. prim istemeyene 900 tl demiş. yemeğide benden demiş. daha ne diyecek ?? prim usulü çalışamaya çekinen şahıs 900 tl yi kabul eder. asgari ücretinde üstü.

burda tek sorunlu cümlesi sigorta kısmı olmuş. oda işe girecek kişi ile iş veren arasında bir durum. işe girecek sigortasız 2 ay geçirecek tonla insan var. onu kendisi düşünsün. adamın konusu kaynamasın. güncel olsun hayırlısı olsun.
    Koyu yazdığım yer türkiyedeki ekonomik durumun en net özeti.
    Everyday I ** çapuling...

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende iş verenim çok iyi de anlarım hallerinden , o maaşa sigortasız çalıştırsın hacmi küçük olsun vs. vs. hadi eyvallah. Ama kalkıp serzenişte bulunmasına ben alındım kendi adıma bu insanlara hakaret olarak algıladım. bahsi geçen para 400 tl + pirim ve bu adam full time çalışacak.

Bırakın bu parayı hakkını aldığı maaşla adam bulup çalıştırmak dertken bu serzeniş boşa olmuş..
    [I]
    CORVETTE C7 Z51 STINGRAY
    BMW X3 SDRIVE

onat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HaKo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bende iş verenim çok iyi de anlarım hallerinden , o maaşa sigortasız çalıştırsın hacmi küçük olsun vs. vs. hadi eyvallah. Ama kalkıp serzenişte bulunmasına ben alındım kendi adıma bu insanlara hakaret olarak algıladım. bahsi geçen para 400 tl + pirim ve bu adam full time çalışacak.

Bırakın bu parayı hakkını aldığı maaşla adam bulup çalıştırmak dertken bu serzeniş boşa olmuş..
    emin olun kimseye hakaret edecek bir insan dğildir o maksatla yazmamıştır. kendiside zamanında çok sıkıntı çekti birebirde bilen biri olarak yazıyorum şuan da parasızlıktan büyük problem geçiren birçok insan olduğunu ve elbetteki yetersizde olsa o imkanlarla birilerinin yarasına merhem olabileceğini düşünmüştür.

birde sadece 400tl + prim sçeneğine takılmayın. 400 tl az gibi gözüksede çok iyi satışlarla 1000-1500 tl arası kazanabilir. ayrıca 400tl lik hali ile bile aylık yol parası ve yemek parası katıldığı zaman 700 tl yi bulucaktır. e birde prim girince çok zor durumda olan şahıslar için kabul edilmicek olaylar değil.
    schumi
    dr.46
    iron tyson
    frank ' the chemist ' zane

s2k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Oruç yaramıyo lan size heryerde millet birbirine sarıyor yemin ederim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı s2k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Oruç yaramıyo lan size heryerde millet birbirine sarıyor yemin ederim
    güzel saptama doc
    schumi
    dr.46
    iron tyson

leader_T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Resmen şaka gibi cevaplar geliyor. İnsanlar kullanılmayı ne kadar çok seviyormuş.

Arkadaşlar bir iş yerinde çalışıyorsunuz ve güvenceniz yok. Allah korusun başınıza bir iş gelse kim karşılayacak sizin masraflarınızı. 3 kuruş fazla vermeyip sigortanızı yapmayan iş vereniniz mi?

Gelelim emekliliğe siz çalışıyorsunuz ancak kayıtlarda çalışmadı olarak gözüküyorsunuz. dolayısıyla emeklilik gün sayınızda işlemiyor. Sizde bu günü tamamlamak için tekrar çalışmak durumundasınız tabi ki bu sefer sigortalı.

Dediğim gibi "İşine gelirse" mantığını benimseyen kişiler olduğu sürece bu durum daha da vahim olarak gidecek.

Aslında böyle işleri kabul edip bir süre sonra sigortasız beni çalıştırıyor diye şikayet edeceksin.

Alican - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu kadar takacak bir durum yok.
    Eminim hepiniz çalışanın hakkını tam verip mesai, izin, aldığı maaş üzerinden ssk vs. yapıyorsunuzdur. Çünkü bu güçte bir şirketsinizdir. Gücü olsa bu konuyu açan kişininde yapacağına inanıyorum.
    Türkiyede bu şartlar altında çalışacak vasıfsız eleman sayısı çok fazla. Haa dersenizki bu adam kullanmak ok sizin lugatınıza göre adam kullanmak. Arkadaşa göre olanı vermek.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    birde sadece 400tl + prim sçeneğine takılmayın. 400 tl az gibi gözüksede çok iyi satışlarla 1000-1500 tl arası kazanabilir. ayrıca 400tl lik hali ile bile aylık yol parası ve yemek parası katıldığı zaman 700 tl yi bulucaktır. e birde prim girince çok zor durumda olan şahıslar için kabul edilmicek olaylar değil.
    Çok iyi satış derken? O çok iyi satış dediğiniz kolay bir şey değil. Yaz sıcağında kapı kapı gezecek ve ayrıca altında araç yok toplu taşıma araçları ile günü geçirecek zaten zamanın büyük bölümü tükenecek ve iyi bir performans sağlayıp 1000-1500TL kazanacak toplam. Birde bu işin kışı var.

Mümkün mü? bence hayır... Hayal kurmayalım gerçek değerler verelim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Herkes kendine göre dogru olanları sölemiş arkadaşlar. haklı oldugunuz noktalarda var haksız oldugunuz noktalarda. ssk olayında bilge arkadaşların dediklerini bende biliyorum işe başlandıgı gün sigorta yapılır ama ben şuan bana para kazandırmayan birisine sigorta yapacak lüxüm yok. işverenler bilir bi işçinin maliyetini. bilmeyende konuşur.

benim burda sundugum 2 alternatifimde ben hem kendimi hemde çalışacak kişiyi düşünerek yazdım. detayları yüzyüze konuşuruz diyede alta not düştüm. 400 tl + prim dedigim tercihte alacagı prim konusunda yüzyüze konuşuruz diyorum. burda detayları anlatacak degilim.

prim almak istemeyen kişi için 900 tl net maaş artı yemek artı iş için gidecegi yere harcıyacagı yol parası artı sabah uygun biyerden alıp akşam aynı noktaya bırakmak.

yani burda 900 tl net maaş + yemek + servis + yol harcırahı demek istiyorum. 2 ay sonra karşılklı birbirimizden memnuniyetimiz devam ederse ssk yaparım hiç yapmam demiyorum.
    yanlış anlayarak yanlış yorumlar yapmayalım. bilip bilmeden konşmayın.
    sıkıntılar çekerek geldik bizde kimsenin hakkını yiyecek degiliz.
    Allah bize ogünleri göstermesin.

0k4N - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı leader_T Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Resmen şaka gibi cevaplar geliyor. İnsanlar kullanılmayı ne kadar çok seviyormuş.

Arkadaşlar bir iş yerinde çalışıyorsunuz ve güvenceniz yok. Allah korusun başınıza bir iş gelse kim karşılayacak sizin masraflarınızı. 3 kuruş fazla vermeyip sigortanızı yapmayan iş vereniniz mi?

Gelelim emekliliğe siz çalışıyorsunuz ancak kayıtlarda çalışmadı olarak gözüküyorsunuz. dolayısıyla emeklilik gün sayınızda işlemiyor. Sizde bu günü tamamlamak için tekrar çalışmak durumundasınız tabi ki bu sefer sigortalı.

Dediğim gibi "İşine gelirse" mantığını benimseyen kişiler olduğu sürece bu durum daha da vahim olarak gidecek.

Aslında böyle işleri kabul edip bir süre sonra sigortasız beni çalıştırıyor diye şikayet edeceksin.

Dediklerine katılıyorum tabiki dediğin gibi olması lazım ama hayal de görmeyelim ?

Ülke şartlarının bu seviyelere ulaşması çok zaman . Bu kadar işsiz varken .

Adam Yatırmıcam demiyor 2 ay sonra başlatabilirim diyor . Valla evli çocuklü ve kirada oturan bi baba veya baba adayları için belkide çok iyi bir fırsat . Hiç açlık çektiniz mi ? Tabiki gönül ister herkes çalıştığının karşılığını alsın herkesin sigorta primi yüksekten yatsın ferah bi ortam olsun ama görüldüğü gibi ülke buna uygun değil şu anda .

Umarım yanlış anlamamışsındır beni aslında dogru olan senin dediklerin ama işte malesef olmuyor .
    Saygılar .
    Peugeot Performance

-----------------------------------------

61,5

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HaKo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    400 tl ye işci arıyosun bide işsizlik diye söyleniyomusun. Türkiye cumhuriyetinde askari ücret şu an 730 TL bilgine.

bardagın sadece boş tarafını görüosun galiba
    asgari ücretin üzerinde verdigimiz rakamı niye görümüosun!
    amaç sadece konuşmak içinse keşke yazmasaydın bunları

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı by_BuRoCk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sıkıntılar çekerek geldik bizde kimsenin hakkını yiyecek degiliz.
    Allah bize ogünleri göstermesin.
    Zaten sigortasız çalıştırarak hakkını yemiyor musun? Bu adamın emekliliği işlemiyor ve sende devletten vergi kaçırıyorsun. Yani yasal bir şey yapmıyorsunuz. Bu hak yemek değil mi? Kusura bakmayın da paranız yoksa adam almayın o zaman kendiniz daha fazla çalışın. Paranız olunca çalışan alırsınız.

hakkıyla iş veren olmak kolay değildir. Sorumlulukları göründüğünden çok fazladır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 0k4N Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dediklerine katılıyorum tabiki dediğin gibi olması lazım ama hayal de görmeyelim ?

Ülke şartlarının bu seviyelere ulaşması çok zaman . Bu kadar işsiz varken .

Adam Yatırmıcam demiyor 2 ay sonra başlatabilirim diyor . Valla evli çocuklü ve kirada oturan bi baba veya baba adayları için belkide çok iyi bir fırsat . Hiç açlık çektiniz mi ? Tabiki gönül ister herkes çalıştığının karşılığını alsın herkesin sigorta primi yüksekten yatsın ferah bi ortam olsun ama görüldüğü gibi ülke buna uygun değil şu anda .

Umarım yanlış anlamamışsındır beni aslında dogru olan senin dediklerin ama işte malesef olmuyor .
    Saygılar .
    Bunun olmayışının nedeni bu işsizliği kullanabilirim düşüncesindeki iş verenler. Tabiki insanlar aç kalacak değiller ve onlarda mecburen kabul etmek durumunda kalıyor.

Baksanıza sigorta işi bile aradaki memnuniyete kalmış.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çok iyi satış derken? O çok iyi satış dediğiniz kolay bir şey değil. Yaz sıcağında kapı kapı gezecek ve ayrıca altında araç yok toplu taşıma araçları ile günü geçirecek zaten zamanın büyük bölümü tükenecek ve iyi bir performans sağlayıp 1000-1500TL kazanacak toplam. Birde bu işin kışı var.

Mümkün mü? bence hayır... Hayal kurmayalım gerçek değerler verelim.
    doğru söylüyorsun çok iyi satışın ne olduğunu ben bilmiyorum... Türkiye gibi bi ülkede para kazanmak için kapı kapı gezilecekse kapı kapı gezilecek. herkes parayı kazanırken çabalıyor. o 400 tl + prim alan şahısda gezecek.

senin hayal dediğini gerçeğe dönüştüren binlerce aile var. keşke herşey senin dediğin gibi olsa, öyle bir ülkede yaşasak ama bu şartlarda bu ülkede parası pulu olmayan zor durumda olan kişiler için güzel bir teklif.
    schumi
    dr.46
    iron tyson

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yaa yapmayın o kadarda değil. Resmen adam kullanmak bu. Sigortayı 2 ay sonra başlatırım ne demek bunu hiç anlamadım. Her şekilde çalışanın işe başladığı gün sigortasınında başlaması gereklidir. Bu 2 ay içinde başına bir iş gelirse ne olacak peki?? ayrıca gideceği yere göre yol parası verilecek falan filan kusura bakmada seninkisi biraz durumdan istifade hazır işsizlik varken bedavadan adam çalıştırmak oluyor.

Ülkeyi bu hale getirenler utansın.
    Yalan dolanı mı var yaa. 730 TL asgari ücret olan bir ülkede 400+Prim nasıl teklif edilebiliyor.

Zaten "İşine gelen" mantığı ve destekleyicileri olduğu sürece malesef insanlarımız sömürülmeye devam edecekler. Tabi ki bundan kar sağlayanlarda aynen devam edecekler.
    Tabi ki işini adam gibi yapıp çalışanına hak ettiği değeri veren bu ülkede enayi olur. Gerçekten öyle, daha fazla kazanmak varken neden "Aman hak geçmesin çalışanların hakkı neyse verelim." diyelim ki? sonuçta işin ucunda para var!!!
    Sigortanın tanımlaması değişmiş galiba sigorta yaptırmasak maaşa yansır mı acaba diye konuşmak lazım iş verenle

napacaktık biladerim bugun işe başlayan bi adamın altına sıfır arabamı çekecektik.
    gücümüzün yettigi kadarını elimizden verebilecegimizi burdan yazdık detayları yüzyüze konuşuruz dedim. takılmışsın sigorta olayına! sigorta yapmam demiyorum. şuan bana hiçbirşey kazandırmayan birine sigorta yapacak lüxüm yok diyorum bu kadar basit.

erdalss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet bu devlette herkez böyle düşünüyor zaten. kanunlarda bile var bir işçiyi 2 ay deneme süresine tabi tutulabilir diye . ya bunu kullanıyorsa ? tmm sigortada geçerli olmayabilir bu durum. ama karşılıklı olarak anlaşmak prdoblem. adamda gayet normal olarak kendini garantiye alıyor. yanında çalışabilicek 2 tarafada karlı gelebilecek bir işçi arıyor kendine. ve piyasada benim gibi öğrencide çok ? adam 1 -2 ay tatil parası çıkarmak için çalışıyor. ben şimdi bu arkadaşa gitsem beni uygun görse ben 2 ay sonra tamam abi gidiyorum ben desem adam yine işçimi arayacak kendine. yada işini düzgün yapmayan bir işçiye durumu olmadığı halde herşeyi sunacak. adam yapmıycam demiyor 2 ay sonra yapıcam diyor ve bu tc nin heryerinde doğal görünen bir şey. şuan avm de satış yapanların işçilerin çoğuna girişte sigorta yapılmaz. turkcel vodafon gibi yerlerin satış elemanları dahil başlarken yapmıyolar ve daha birsürü yer adamlar işini garantiye alıyolar. bu iki tarafında işine geliyo bazı durumlarda. neden; bu adam bunu işe alıyor çünkü ? anlatabildimmi para veriyor bu adam ? . he hakkını ararsın aramazsın o senin kapasitene bağlı durumuna kaldırılabilirlik gücüne bağlı.
    masalla masalla

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Zaten sigortasız çalıştırarak hakkını yemiyor musun? Bu adamın emekliliği işlemiyor ve sende devletten vergi kaçırıyorsun. Yani yasal bir şey yapmıyorsunuz. Bu hak yemek değil mi? Kusura bakmayın da paranız yoksa adam almayın o zaman kendiniz daha fazla çalışın. Paranız olunca çalışan alırsınız.

hakkıyla iş veren olmak kolay değildir. Sorumlulukları göründüğünden çok fazladır.
    sigortasız işçi çalıştırmak dogru degil yasal degil demek bak ben bilmiyordum bunu.
    sanırım siz sigorta konusunda baya sıkıntılar çekmişsiniz.
    neyse siz işin kötümser ve yokuş yapan tarafındasınız. dogruları bende biliyorum. ama gerçekleride görmezden gelmeyin.
    size başka cvp yazmıycam tşkler

referance - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Alican Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu kadar takacak bir durum yok.
    Eminim hepiniz çalışanın hakkını tam verip mesai, izin, aldığı maaş üzerinden ssk vs. yapıyorsunuzdur. Çünkü bu güçte bir şirketsinizdir. Gücü olsa bu konuyu açan kişininde yapacağına inanıyorum.
    Türkiyede bu şartlar altında çalışacak vasıfsız eleman sayısı çok fazla. Haa dersenizki bu adam kullanmak ok sizin lugatınıza göre adam kullanmak. Arkadaşa göre olanı vermek.

kemal_koker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yani yazmıym yazmıym dedim ama öyle yorumlar var ki duramadım

İşveren kendini de düşünerek tüm seçenekleri yazmış.Sizin eleştiriniz nafile. İşvereni tanımam etmem bir bağımda yok ama ne kadar bu abartılıyor. Adam olmayan bişeyi nasıl vaad edebilir. bence eleştirmek yerine sağınızda solunuzda iş arayan genç varsa yönlendirmeyi deneyin forumculuk bunu gerektirir

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)