istanbula ne zaman gitsem selektör manyağı oluyorum.. lan 90la da gitsem 140 la da gitsem tataktatak selektör :) 2 gün sonra oraya alışıyosun ankaraya bi dönüyosun bu sefer millet yavaş gidiyo diye darlanmaya başlıyosun..
istanbula ne zaman gitsem selektör manyağı oluyorum.. lan 90la da gitsem 140 la da gitsem tataktatak selektör :) 2 gün sonra oraya alışıyosun ankaraya bi dönüyosun bu sefer millet yavaş gidiyo diye darlanmaya başlıyosun..
bir gun adanadayız yıne kasap makat ıs basında otobanda gıdıyoruz tahmını 30 km hızla yanımızdan bı cupra gectı bızı barıyere atıyordu :D 5 serıt otobanda 30 la gıden makat kasabı sehır ıcındede gazlar heyvan :D
civic Ek le ç.tesi akşamı işten cıkmışım tek başımayım dükkandan cıkmadan öncede dip bastım arka zaten kamber katliyamı yolda gazlamadan orta şeritde gidiyorum 90 100 arası boğaz köprüsüne geldim peşimde bi tane toyata vardı tamponuma yapışıyodu hiç oralı olmadan yoluma devam ediyodum köprüye geldim dedim en sağa şerite geçiyim ufaktanda trafik dur kalk var kendimi atdım sağa camları açtım temiz hava alıyorum birden bir patinaj sesi ile vurma sesi arasında cam kırıkları arabanın içine doluştu dedim patladılar bana heralde bi baktım arkamdaki toyata orta şeritde tam yanımda taksiye patladı çok kötü patladı bogaz köprüsünde ama dedim heralde bana patladı bütün cam kırıkları ne ararsan camdan içeri girdi aklım çıkmıştı :D
hızlı yavas bana farketmez ıkısınınde tehlıkesı aynı ama .
sofor koltugunda barıs yada omer varsa gerılıyorum arkadas .
gunduz vaktı sellektor yapan arkadasım var ya anlatamadım kac senedır gunduz vaktı selektor yapılmayacagını hatta senın onundekı aracın hızlı gıderken caldıgın kornayı duyamayabılıcegını .
ornek dıalog.
-olm napıosun adamın ustune cıkıcan yol versene gecsın.
-o yol versın olm bn nie yol veriyim
(tabı bu dıalog gecmeden yarım saat once arkadasın babası karayollarından 49 yıl sureyle tum yolların kıralama sozlesmesını ımzalamıs bulunuyor)
trafıkte ıstedıgın kadar usta sofor ol ıstersen arabayı yerde deıl havada kullan trafık ortak kullanım alanıdır kımseyı yolundan etmeye sebep olamazsın.ortalama hız ne ıse odur.
ne cok yavas ne cok hızlı kullanın ortalama ıyıdır ekonomıktır rıskı azdır.
bır gun ıkı tane bn yol vermem dıyen yan yana gelırse gol olur.
Turbo 106 varken sabahları işe giderken milletin yeni uyandığının mallığından mı nedir sol şeritte 30-40 la gidiyorlardı , kornamda arızalı zaten sellektörü görmüyo aynaya baktığı yok az boşluk bırakıp 2 ye alıp turbo açıp yol isterdim uyanınca çok korkardı garipler sonra sağa bir hışımla geçtiğinde çata pata eşliğinde yanından geçince de o korkuyla herhalde bi 3 ay sol şeride çıkmıyorlardır... Dangalak her memlekette var işte naparsın sonrada vay efendim biz trafik magandası oluyoruz.. Bir hanımefendinin Ambulans arkadasında ışıklarda dururken ışık yanana kadar korna çalındığı halde öndeki hanımefendinin tınlamadığını-duymadığını gördüm arabada bangır bangır slow türk dinliyo sanki bana çok prof araç sürücüsü ya bir müziği eksik...
1.Viteste ayağım debriyajda mahalle arası tabir edeceğimiz bir yolun en sağından çukurlardan geçiyorum.
Tabi virajı apexten alan genç geldi bisikletle bana çarptı... Arabayla gelseydi kesin paket olacaktık.
Otoban ve E-5 'te şu sol şeritte yavaş yavaş ilerleyenlerden sellektör ile yol isteyince el kol hareketleri yapmaları da cabası...
Galiba biraz çirkef olmak gerekiyor trafikte.
Bi' de genelde ailenle bir yere giderken arkanda abuk sabuk hareketler yapıp silme geçmeye çalışan bir sığır tayfası var.
Bunlar neden hep ailenle olduğunda çıkarlar ortaya ? Niye tek olduğumuzda çıkmıyorlar... Çok içerleniyorum bu duruma :D
Avrupadan gelenler cok garip avrupada kurallarına göre sürer burda aziyorlar kactanesi aynaya bakmadan insanların önlerine kırıyorlar en son kamyonun önüne kırdı cevre yolunda amcam vurdu top gibi sektirdi valla adamın arabayi :D
eniştemin arabasını servisten çıkardım ve anıttepe yönüne gidiyordum. Anıttepe stadyumu nun orda lambalarda orta şeritte bekliyorum. Ankara lı arkadaşlar bilir 4 şerit orası beşevler yönüne gideceğim için orta şeritte kırmızı ışıkta bekliyorum. Arabayı servisten çıkaralı daha 1 saat bile olmamış. Arkamda kırmızı renk bir lada belirdi aynadan baktığımda güldür güldür geliyor birinci vitese takıp fırlayana kadar arkamdan kavuştu arabaya. Şaşırdım kaldım. Arabadan indik adamın eli ayağı titriyor neyse yüzünü falan yıkadık sakişnleşti. O ara arabaya bakmak aklıma geldi sedan astra da arka yok gibi bişiydi. Adama döndüm Abi Allah rızası için daha 1 saat olmadı servisten çıkalı neyle uğraşıyordun da görmedin dedim. O gün için ödenecek senedi varmış. Ona bakıyormuş. Suçlu oynu tabiki ama içim yandı yani yükledik tekrar çekiciye doğru servise :) servis müdürü beni görünce güldü yine bekleriz demiştik de bu kadar erken beklemiyorduk dedi :D
konuyu görünce düşündüm de; yaptığım tüm kazalar normal hızlarda giderken oldu :D
biraz hızlı gittikten sonra normal hıza düştum 1dk sonrasında zincileme bir kazaya karıştmıştım. keşke yavaşlamasaydım demiştim :)
Genelde istanbulda 70-90 giderim ama hicboyle seyler basima gelmiyo yaa :D en kotu orta seritte giderken sellektor atana gazi birakmadan sol aayak freni yapiyorum basip gidiyolar zaten.. :) hep sizi bulmus valla ne yalan soyliyim :D cc 70 sikisik trafik `akici` acik trafiktede orta seritten 90cc herzaman sabit degismez..arada makas yada sol seridi kapttigimda oluyo amaa cooook nadir..
musallat olanida silme geceni vs sikistiriorum*silme geceni x3 silme gecip onune gecince* arkadan sellektor korna ypip yanimdan bir hisimla geciyolar cogu zaman ama gidipte kimse daha sen napiyosun diye cam acmadi onlarin yaptgiin aynisini onlara yapinca anliyolar heralde*bide yabanci plakayim salak zannediyolar aga ist cocuguyuz yahu* bu konuda feci tacize ugruyorum yalan yok..
bigun sigarami attim camdan ki sadece sigara izmariti atarim camdan arabamin ici genelde copluk gibidir buyuzden.. neyse bitane taksici bagriniyo laan sen o yabanci memlekettede bolemi yapiyosun vs onun bagirmasiyla direk ani tepki ustune kirar gibi yanina yaklastim yanindada musteri var hubalahebele bagriniyo hala yok arabnin altina girse vsvs dedim sen karter koruma var ne ise yarar bilirmisin hadi yerden sekti girdi diyelim lan dedim koca trafikte benimi buldun siiieeaaaagaeallan falan filan sonra oturdum gaza gittim tabi..
Ne keşmekeş bir trafiğimiz varmış, millet anlata anlata bitiremiyor anılarını :) Hakikaten ehliyeti manavdan alma olayına inanmaya başladım.
ya bide şey dikkatimi çekiyor. kulaklıkla araç sürenler telefon filan değil bildiğin ikisinide takmış amca müzik dinliyor kulaklıktan.. amaç ne ? bakıyorum arabada teyp olmasa anlıcam gayet guzel son model arabada...
hele işe giderken bitane gördüm. 2005 yada 2006 7 serisi içinde bitane hatun max 165 boy. kulaklık takmış ama kulak içi filan değil bildiğin beatz audio kafadan kulaklık.. amaç ne ? yani altındaki arabada zaten en kaliteli ses sistemi var neyine yetmiyo.. onuda geçtim yolda yayan yürürken bile kulaklık cok tehlıkelı dısardan bısey duymuyosun arabanın ıcınde bunu yapmak nasıl bır cesaret ? nasıl bır hata..
gecenlerde beyaz bi nissan navarada bilerek soldan saga donmek kaydıyla bildigin bilerek önüme kırdı en son onu gectıgımde kaldırımlarda gıdıyodu bıraz seslı gecınce gururuna yedıremedı galıba kalafatını kullandı bı dur dedım ama durmadı :D oluyo boyle seyler ..
aksam olması daha kötü bide uzunları çakıyor git gidebilirsen,adam geçse geçer yol boş ama gelmis arkama uzunları çakmıs frene asıldım sola kaçtı,geçerken inadına gaza asıldım bu sefer zorlandı biraz geçti..çok dengesiz var çok..
Karşıdaki hatalıysa söyleneceksem bile yanında kız arkadaşı ailesi v.s bir şey gördüğümde kusura bakma diyerek el kaldırıyorum devam ediyorum
Genelde bunu yapmaya çalışıyorum
Empati yaparsak aynı durumda ben olmak istemem
Yavaş gittigim zaman hep kaza tehlikesi atlatıyorum.Sag tarafımda herzaman araba olmadıgını biliyorum, yavaş giderken ana bi bakmısın korna sesi hoppp biraderr :) pardon hocam geçiştiriyoruz.Ya onume minibus cıkıyor ya motorcular sagından gecmeye calısıyor :)
Bunun cevabını bende çok merak ediyorum yalnız değilsin :D
hız felaket derler ama yerıne göre inanın daha güvenli oluyosunuz :D ne zaman kavga etsem sakin gittigimden geliyo başıma :D
buda en basit örneği 1 ay önce sakin sakin rampa aşagı sallanıyodumki dayımız sağdan frene basıp küt diye dönülmez terse atlayınca dokundum birazcık :D hadi kural çiğniceksin bari aynana bak hadi aynayada bakmadın okadar fren korna sesinden hızlan kaç git bişe yap be adam :D ertesi günde kavşakdada dayının birisi çıkıyodu üstüme o günden beri hızlı yada tehlikeli değil ama akıcı kullanmayı tercih ediyorum :)
http://img43.imageshack.us/img43/5955/gg51364.jpg
Uploaded with ImageShack.us