anlatmaya başlasam 5-6 post olur heralde çok üşendim sırf bu trafik yüzünden ruhsatlı silahımı sattım.
anlatmaya başlasam 5-6 post olur heralde çok üşendim sırf bu trafik yüzünden ruhsatlı silahımı sattım.
ne kadar fren, o kadar kaza derler bizim köyde. cok yavas gitmek kazaya zemin hazırlamak gibi geliyor bana.
yollarda makas vss e-5 te gazlamanın modası geceli 10 sene oluyor zaten.
hayatimdaki tek trafik kazami ilk ehliyetimi aldigim zamanlarda kardesimle yaptim. Onu spordan alip eve getiriyordum sile yolunda, ***** zaten terli arabanin ici sicak, bir de hava da soguktu ondan klima da acik degil. Sakin sakin giderken - viraj donerken- uyudum resmen :D on camurluk bariyerlere surtunce uyandim, ondan sonra tovbe ettim, zaten ertesi sene lisans alip pist-tirmanma- ralli devam ettim :D
tabi Kanada'nin sabit hizlarinda hep uyuklayarak gidiyorum ama seritler devasa genis olunca sorun olmuyor :D
Eski aracım yere yakındı ve tümseklerde haliyle sürtüyodu altı, bi keresinde yolda bozuktu tın tın çukurlardan kaça kaça gidiyodum tümseğe geldik iyice yavaşladım bide arkadan acı bi fren sesi sonra bam diye bi ses, aracı kullanan çocuk daha ehliyetini yeni almış megan vardı bide binek görünümlü jip :) dedi abi ben hep bu yoldan gidip geliyorum hiç yavaşlamazdım bu tümsekte sende geçcen direk sandım, durunca asıldım frene duramadım dedi, sonra baktık onun plaka kabı kırılmış sadece, sorunsuz atlattık :)
ben yavaş giderken kaldırıma çıktım önümdekine çarptım vs vs :D
20yle giderken yan sokaktan ehliyetsiz velet in teki ustume uctu bide kacti..iyikide kacmis :D
Benimde tek kazam 2. vites rolantıde giderkendi..
Cidden ülkemizde trafik ayrı bir sorun
Askerdeyken ambulans kullandım ve ne sorunlar yaşıyorduk :(
adanada şehir içerisnde yavaş giderken olmuş şöförlerinin sıkıştırdığı kadar kimse sıkıştırmadı :D enson birine sağlam giriem
bende basık araba varken cok sıkıntıydı vapura bınerken cok sınırlenıyrdum valla sopayla cıkıyrdum dısarı :D
eski foçada 40la giderken ara sokaktan bir motor fırladı,önümede değil tam sağ çamurluğa bindirdi,üstünde 2 tane kız lise öğrencileri.yanımda arkadaşım oturuyordu,camdan yarı beline kadar çıkıp kızı tuttu düşmesin diye,ben gözlerimi kapattım,gözlerimi açtığımda kızlardan biri beline kadar bizim aracın içindeydi diğeri yerde.yere düşen aracın altına girecek diye o kadar korktumki.Allah korusun katil olabilirdim,2sindede birşey çıkmadı çok şükür.
Yazin saat 12 gibi avrupadan asyaya gecis icin bogaz koprussune dogru iniyorken ek seridin kaldirilmasi dolayisi ile kilit olan trafikte en sol seritteyken, bariyerlerin ustunden yola atlamaya calisan su satici cocuk, ayaa bariyere tekilmasi nedeniyle w124 200 E merso'mun kaputunda ogle uykusuna yatar gibi 2 80 yatmisti:D komple etraftaki millet patlamistik gulmekten:D cocukta ayri yarildi tabi:) on camda silecegin ustunden "ABI SU VERIM MI?" Demeside cabasi:D hahaha lan hala guluyorum:D
İstanbul da yolu gördügün yerde yapıstır git sag seritte zevk yapmak haram:D
Aynen ben de böyle yapıyorum, olması gereken de bu.
Araç basık olunca ister istemez yavaş gidiyosunuz, millet cidden gerizekalı. En sağ şeritte gidiyosunuz, açmışsınız müziğinizi, sunroofunuzu, camlarınız yarım, gelip dayanıyor kıçınıza, selektör çaka çaka, lan ne var geç git işte solda 2 şerit daha var. Ne kaçırıyosun keyfimi ?
Bugün güvercine çarptım...
Bu memleketde yavaş gitsen dert hızlı gitsen dert ,en iyisi kafanıza göre davranın sonuç değişmiyor bela gelir bulur :)
Yaya geçidinde durup yayaya yol vermiştim. Soluna bakmadan önüme atlayan yaya kılıklı hayvan, dikiz aynamı kırmıştı. Baktı hasar var, bu adam bana çarptı falan demeye başladı. Bütün günüm karakolda geçmişti.
Daha TR de iken deli du oldugumuz yillarda e-5 de yavas yavas giderken biri cok saglam makas atmisti bana bariyerlere giriyordum. Tabiki sonrasinda bende aynisini yaptim ve olay koptu zaten . Ben onde onlar arkada basladik kufurlesmeye fln . Bir ara yanima kadar gldiler biri camdan elinde koca satirla cikti kacmasam arabaya firlatacak . Memleketin okuzu bitmez sokaklar kaybedecek birseyi olmayan insanlarla dolu. Ne olursa olsun takismayin kimseyle gulun gecin.
Ayrica sag seritte gidenede hiz siniri ayni sol seritte gidenede ayni . Ne tur tasit olursa olsun sol seritte hiz limitleri dahilinde gidiyor ise korna, sellektor yapilmaz sagindan gecilir gidilir . Yani o kisi limitin uzerine cikmak zorunda degil istiyorsan sen cik gec git :)
evet bu olay amerikaya gittiğimde çok şaşırtmıştı beni. teyzemin teki sol şeridi kapatmış gidiyor. hem de hız sınırının altında. selektör yapıyorum çekilmiyor, korna çalıyorum çekilmiyor, el kol yapıyorum yine çekilmiyor, istifini bozmuyor. derken yanından mecburen geçip gitmek zorunda kaldım. aynı şekilde 5-10 araçla daha karşılaşınca ve bir yol alamayınca amerikadaki sistemin bu şekilde olduğunu kavradım. gerçekten ilginç :) bir başka gün, yol çalışması olan bir kanyonda ilerliyorum, hız limiti koymuşlar 30 mil, 30 mile sabitledim gidiyorum tek şerit vermişler. inanırmısınız yaklaşık 10-15 mil boyunca arkamda onlarca araçlık kuyruk olmasına rağmen birisi de korna çalmadı, selektör yapmadı. bizde olsa adamlar korna selektör küfür, üzerine de yol çalışması için ortaya koyulmuş olan kukaların arasından geçerek herkesi tehlikeye atarak sollama yaparlar.