- 50 km/h hızla giderken 27 metre ilerideki yayaya çarpmadan durabilirsin, 60 km/h hızla aynı yayaya 44 km/h hızla çarparsın.
cem selam hacim mi yoksa beygir gücü mü aşma sınırı var kafam karıştı çünkü bundan önce 2 kere swap yaptım ikisindede hacim olarak büyütme sınırı var diye hatırlıyorum ben
## Parental Advisory Excessive VTEC Power ##
Hacim olarak istersen 8000cc koy ama kw olarak %30 u geçemezsin, MMO'daki yetkili arkadaşın demesi bu şekilde, hatta bende bir kaç kere sordum, yarım saat falan sohbet ettim tam detayını öğrenene kadar.
Yine belirteyim en iyisi bulunduğunuz şehirdeki MMO tarafından otomobil projesi çizmeye yetkilendirilmiş makina mühendisleri ile görüşmeniz, ya da direk MMO'na gidip bilgi almanız yararınıza olur, ne yapacağınızdan emin olursunuz.![]()
- 50 km/h hızla giderken 27 metre ilerideki yayaya çarpmadan durabilirsin, 60 km/h hızla aynı yayaya 44 km/h hızla çarparsın.
Prosedürün çok yakında değişeceği duyumunu aldım motor numara olayı kalkacak hacim marka vs hiç bir önemi kalmayacak vergilendirilmede egsoz emisyon değerine göre yapılacak.
Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..
ben başımdan geçenleri şöyle özetliyim belki bi fikir sahibi olmanıza yardımcı olur...
2006 da b16a2 kırdım, b18c alt blok getirdik faturalı... o zamanlar (belki şimdi değişmiş olabilir) yanlış hatırlamıyosam mevcut hacmi %20-30 gibi bi büyütme sınırı vardı...
motor zaten faturalı olarak geliyo.. muameleciye verdik tüm evrakları ilave olarak motoru takan servisten antetli kağıda "aracın çıkan motoru ile takılan motor hacmi aynıdır" şeklinde bi yazı aldık.. sonra teknik proje çizildi. gerçi projede araç 4 kapı sedan, arkalar kampana vs vs yazıyo herşeyimiz laçkaneyse o kağıtla birlikte yeni ruhsat çıkardık, muayne istasyonunda tesbite girdi araç.. motor 1,8L olmasına rağmen ruhsatta 1,6 yazıyordu.. 2 sene sonra tekrar muayneye girdi çıktı hiçbi sıkıntı yaşamadık..
ardından yatak sardık ve h22a komple motor getirdik.. işleyiş yine aynı yıl 2008...
yetkili serviste yaptık montajı.. sonra tekrar çizimler projeler faturalar kağıtlar derken onuda öyle hallettik.. 2010 da tüv den muayneye girdi tek seferde hafif kusurlu (ön far yıkama sistemi çalışmıyor + arka plaka aydınlatmaları çalışmıyor) olarak geçtik.. gerçi civic lerde ön far yıkama diye bişi yok ama büyük ihtimalle farda mercek olduğu için istiyorlar onuda..
**not: aracın ruhsatında şu an hacim yazmıyor.. vergi dilimi 1.6 üzerinden devam..
neyse konuyu fazla dağıtmıyım ben![]()
çok fazla bilmiyorum son durumları ama aklınıza takılan başka bişiler varsa yardımcı olmaya çalışırım![]()
abi valla yasallaştırsında alsın vergisini bence... yok egzoz yok filtre gibi şeylerin satışı yasal, vergisini alırken ödüyosun kullanması yasak... çelişkiler dünyasına hoşgeldiniz...
desinki tak abicim egzozunu gel buraya ölçelim db olarak değerlerini adam gibi... sınırlar dahilindeyse yıllık vergi diliminden %10 egzozdaki teknik değişiklik için vergi alcam senden..
hiç diilse çevirmeye girince "bu ne lan senden önce sesin geliyo" gibi cümlelerle karşılaşmayız![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)