konuya gelince az önce bir trafik cezası yedik evlere şenlik
eyüpten tuzlaya gelirken köprüden sonra paralı yola girdim yol çok boş olduğu için aracı eşime verdim normalde kartaldan çıkardım ama e5 belki kalabalıktır diye sabiha gökçen ayrımından girdim e5 istikametine giderken arkamızdan polis geldi ve aracı sağa çekmemizi söyledi neyse 40-50 mt sonra aracı sağa çektik ehliyet ruhsat burada arabamı kullandırılır dedi..bende deimki araba öğretmiyorum sonuçta kullanıyor dedim..trafiği tehlikeli duruma soktunuz dedi..ne yaptık tabelalar 90 km gösteriyor max bizde 80 le gittik bumu suçumuz dedim.aracın dörtlüleri neden yanıyor o zaman dedi.kapatırız dedim.ceza kesicem dedi.peki kes ama neden kesiyorsun dedim yine ve aldığım cevap trafiği tehlikeli duruma sokmak dedi.ok dedim ne kadar 72 TL dedi ok dedim..evrakları aldı vs derken bi baktım 154 TL kesti bu niye dedim..öyle dedi..artistte bir tip gözünde gözlük falan..sanki üniformanın bir aksesuarı güneş gözlükleri..alın bunu imzalayın falan dedim ki imzalamıyorum ve size dava açıcam dedim.eşim korktu ağlamaya başladı ( ilk kez polis çevirince böyle oluyor sanırım ) adamlara en alttaki yere adlarını ve sicil numaralarını yazmalarını söyledim önce mırın kırın dediler sonra yazdılar..
şimdi sorularım geliyor ceza maddesi olarak 46/2a yazmışlar
netten baktım ve sonuç olarak bu çıktı : Yol ve trafik durumuna göre hızın gerektirdiği şeritten gitmemek
zaten yol bomboş hız sınır 90 olan yerde orta şeritten 80 km/h ile gidiyorduk
ayrıca adam önce 72TL diyip sonra 154 TL yazınca ben eşime makbuzu imzalatmadım
bu ceza benim çok zoruma gitti ve bir şeyler yapmak istiyorum...nasıl yol izlemeleyim..ciddi anlamda bunlara dava açmayı düşünüyorum.maddi manevi eşimin psikolojisini bozduklarından tutunda kılık kıyafet tavırlarına kadar her şeyi düşünüyorum.
iyi kötü yorumlarınızı yada daha önce cezaya itiraz eden olduysa nasıl yol izlediklerini paylaşırlarsa sevinirim...bu gece denizliye gideceğim salı sabahı bu işlerle uğraşmak istiyorum