hahaha gectigimiz aylarda dislerimi temizletmek icin gittigimde boyle bir islem icin 2kusur bin dolar istemislerdi :)
Printable View
hahaha gectigimiz aylarda dislerimi temizletmek icin gittigimde boyle bir islem icin 2kusur bin dolar istemislerdi :)
Bir apandist ameliyatına 3000 tl verdim. 5 gün oldu.İşin kötüsü iltihap kaptı...
çok dertli bir iş. eşimin 3 dişi oerasyonla çekildi, her dişçi yapamıyor bu operasyonu, sonrası da çok dertli, şimdiden geçmiş olsun. Allah kolaylık versin.
yeni cektirdim normal cekim esimin dolgusuyla birlikte 150tl. gerci yıllardır dişçimiz az alıyor. ancak sizden istenen eger cerrahi ile alınacaksa normal
Bende 10 gün önce sıradan bir arka dişimi çektirdim , çeken kisi beceremedi diye hergün doktora gidiyorum..iltihap kapmış , kemik açılmış vs...bu kadar eziyet icinde çeken kasaba 80 lira verdim.
Konuya saglikli girdim hasta cikiyorum :)
Kimsede sağlık güvencesi yokmu anlamadim ..
Çene Cerrahı tarafından yapılan işlemse normaldir. Diş gömülüyse sıkıntı.
Ayrıca 20'lik diş çekimlerinde dişinizin kökü yanağınızdan geçip dudağa uzanan sinire yakınsa, yada dibindeyse, o sinirin hasar görme ihtimali mevcut. Ve iyi ihtimalle dudağınız 3-4 ay, kötü ihtimalle ömür boyu hissiz kalabilir. Yemek yerken, öpüşürken hissetmezsiniz. Cerrahın bana dediği şeyi aynen yazıyorum, sırf bunu dedi diye 2 yıldır araştırıyorum :) Benim köklerim birazda yakın sinirlere.
450TL normal, hatta az bile olabilir :) Bi kanal tedavisi 150-300TL arası olduğunu düşünürsek :)
beyler 450 lirayla kurtulamiyoruz
dis cene sinirine dayanmis normal rontgende anlasilamiyor
doktor 3d rontgen istedi yani MR gibi bisey
CT dedi ismine
onu cektirmemiz lazim
acaba neresi vardir maltepeye yakin bir yer ?
Maltepede impladent vardi hala duruyor mu bilmiyorum, caddede istek okulunun yani var.. dediginiz islemi yapiyorlar mi bilmiyorum ama yer olarak fikir olur en azindan..
Kartaldaki diş hastanesi iş görmezmi ? maltepeyede yakın . Valla bende diş çektircektim 20-30 a bağlarız diyodum ama öyle olmıcak anlaşılan :D
ct(computerize tomography)bilgisayarlı tomografi türkçesi,görüntüleme merkezlerinde çekilir,ama bazı devlet hastaneleri,diş hek.fakültelerinde olabiliyor
ancak şöylede bir şey var,diş sinire yakında olsa eğer dişin çekim endiksayonu varsa(çekilmesi gerekiyorsa)çekilir...çekmeyelim biz bunu enfeksiyon yayılsın diyemeyiz...
benim diş çıkmış ama gömülü yarısı duruyor adam çıkmış bu daha çektirmesende olur dedi ama baskı yapıyor gibi geliyor sanki bana çektirsem mi diye kararsızım , gene ağrır falan diye tırsıyorum bazen yokluyor bir kaç gün :)
sanrım benim 20likde sinire dayandı..
inatlaşıyoruz bakalım nezaman söktürücez...
yakındır devlet diş hastaneleriyle de anlasıcak ufak farklarla bu işlemi yaptırabileceksnz hastanelerde
bende bu işlemde hastaneden ziyade doktor araştırılmasından yanayım
450 tl malesef genelde ortalama fiyatı... azmı cok..
bu arada yengeye geçmiş olsun allah yardımcısı olsun abi zor bi iş çevremde ben hariç herkes cektirdi :) acılarını gördüğümden birazda korkum :)
istanbulda yerim olsa hepinize yardımcı olurdum......
benimde 20 lik dişler baskı yapıp diğer dişleri yamulttu çektirmek şart..
Ege üniversitesinde randevu alıp 3-5 ay sonraya gün veriyolar cerrahi operasyonla alıyorlar yalnız 450 lira iyi para
yeni dişçim 600 dedi sonra 400 e indi eski dişçime gittim 2 tane çekti 250 tl aldı ve hiç ağrı sızı çekmedim.2 hafta oluyor bu arada.
COk güzel bi dişcim var valla bi diş dolgu kanal tedavisi mi ne onu yapiyo bin lira temiz :D ama cok güzel yahu bakmaya kıyamiyom :D gecen gün gittim hal hatir sormaya nişanlanmiş galiba yüzük vardi artik bende ucuz yerlere gidecem asdfh :D
şaka bi yana abi eğer damağin içinde kalmiş ve gelişmesi durduysa ameliyatla cıkartiyolar benim öyle olmuştu resmen kanalizasyon aciyolar gibi 2 saat falan uğraşti tabi ben yine parasini sormadim faturayi adrese gönderiyorlarya nasil olsa :D
ben şanslıymışım arkadaş ya bide küfür ediyodum okadar 70tl aldı benden diye :D geçmiş olsun size :D
Kardeşim dolgu yaptırmaya gitti, bilmem ne enfeksiyon önceyici falan değişik değişik işlem + dolgu 180 TL. Ailetıp merkezi :)
Özel Çapa Hastanesinde çalışıyorum. Bayramdan sonra Diş Hekimimiz gelince, durumu konuşayım isterseniz? Aynı oluşumun içinden bir grup arkadaşım var gelecekler, fiyatlar neler, indiriminiz ne olur gibisinden? Tekrar belirteyim, o hastanede sadece ücretli çalışan bir radyoloji teknikeriyim.
geçmiş olsun cümleden..
şimdi şöyle
resimdeki 20 lik alttaki diş görüldüğü üzere pusulayı şaşırmış
yukarı çıkacağına yatay gidiyor, zaten ağrı oradan geliyor, diğer dişi ittiği için.
köküde doktorun dediğine göre çene siniri üzerinde olabilirmiş
tabi 3 boyutlu yani resimde derinlik olmadığı için anlayamıyorsun
o yüzden CT istedi, belkide sıkıntı yok
ama sakat bir durum olursa o sinirler zarar görürse ömür boyu çenede uyuşukluk falan olurmuş.
http://b1208.hizliresim.com/10/k/c03dh.jpg
şimdi bu görüntüler 2boyutlu,yani burada sinir üzerinde görülen kökler aslında orda olabilirde olmayabilirde,CT ile bu net olarak anlaşılır ancak,yinede bu diş çekilecek CT bunu değiştiremez malesef,bazen çekim sonrası siniri gördüğümüz de oluyor ama yine de parestezi(uyuşukluk)gibi bir sıkıntı olmuyor...gelelim işin diğer noktasına..yani kök sinirle kesin ilişkili olduğunda nelerle karşılaşabilirsiniz
eğer çekim sırasında yanlış bir hareket yapılır,yada sinirin pozsyonu çok ters ise geçici veya nadir de olsa kalıcı olmak üzere hastanın işlem yapılan tarafında(bu hastada sağ alt)alt dudağın yarısında uyuşukluk kalabilir.geçici olduğu durumlarda süre çok değişken olabilir..1-3-6ay gibi..ama yine söylüyorum hiç bir şeyde olmayabilir..CT sadece sizin ve hekimin kendini duruma hazırlaması,herşeyi bilerek operasyona başlaması için işe yarar..Bazı durumlarda biz kökün sinire yakın kısmını bırakırız da hatta ama çoooook nadir(ben hiç yapmadım,yapmayıda pek tercih etmiyorum)ama bu hastada o şekilde bırakılacak bir kökte değil malesef...
SONUÇ: Diş çekimi yapılacak,CT çekilecek ama post-operatif neler olacağı için birşey diyemeyeceğim..
abi filmdeki gibilerin zor olduğunu duymuştum bende o yüzden iyi araştırıp hallediyorlar ..
ayrıca 2013 de özel olanlarda ssk ya falan dahil olcakmış fiyatlar iner o zaman inş.
Geçmiş olsun. Benim 20 yaş dişide aynı bu şekildeydi. Maalesef ağrılı bir iyileşme süreci geçirebilir eşiniz.
Önce deri kesilip çıkan 20 yaş dişinin yarısı traşlanacak, daha sonra çıkartılacak.
Ben yaklaşık 1 hafta pipet ile beslenebildim. İnşallah sizin süreç daha rahat geçer.
aynen doktorda öyle dedi
en kötü ihtimal kök sinir ile birleşikse dişin yarısını orada bırakırız gibi birşeyler dedi.
http://a1208.hizliresim.com/10/k/c06mn.jpg
ama bu dişte çokta yapılacak bir şey değil,siz çektirin ne olursa olsun,ayın 22sinden sonra ankaraya gelecekseniz ben çekerim :D
bu arada buğra aynı ağrıyı 17-18 yaşımda bende çektim
seni çok iyi anlıyorum
ama ben ne yaptım o akşam ?
pamuğa rakı damlattım dişimin üzerine koydum
bunu 10-15 dakikada bir tekrarladım
tabi bende ne ağrı kaldı ne bişe
sarhoşta oldum bir güzel, ohhh yattım uyudum mışıl mışıl o gece